Insane på grönan!

-65165c597086629185fb425cf58854d.png

Kolla varifrån!

 

Insane på grönan!

Hej alla glada läsare! Nu står jag och syster i kö till Insane här på grönan. Det är upp till 1 timmes väntekö på denna karusell (är aslånga köer på allt!) Så jag tänkte skriva ett litet inlägg nu när vi har tid! Måste i alla fall säga att Insane är värd väntan, detta är 2:a gången vi åker! Jättekul och är absolut inte värre än fritt fall! Hoppas ni har en lika bra onsdag som jag! Puss!

 


Grönan hela dagen!

Godmorgon allesammans! Nu är jag och syster uppe! Vi håller på att göra i ordning oss inför vår Grönan dag! Det ska bli kul att åka dit, speciellt eftersom vi nu fick riktigt härligt väder med sol och allt! Då kanske vi slipper regnskurarna (kommer korsa mina fingrar ifall att, man vet ju aldrig med det svenska sommarvädret!)



Kommer kanske skicka mobilblogg från grönan, vi får se om jag hinner i all lyckoyra med att springa mellan karuseller och åk! Kanske när man tar en paus för lunch eller så!

Men nu ska jag se till att bestämma vad jag ska ha på mig! Ni får ha en bra dag allesammans!
    

Natti!

Nu är det dags för sängen mina små kära! Det kommer bli en tidig morgon (runt 7 sådära) för vi, jag och min syster, ska ta oss upp till Stockholm och gå på grönan! Det kommer bli en heldag från 11.00 (då de öppnar) till 23.00 (då de stänger!) Det ska bli jättekul och har inte vart på grönan sen 2007! Sen ska vi se om den nya karusellen "Insane" är nåt att ha! Har ju hört flera historier om folk som fastnat där uppe! Men hoppas det inte händer oss!

Hoppas er dag har vart bra? Vi har mest tagit det lugnt. Var in till Centrum en sväng och köpte ett 72-timmars SL kort till syster och sen vandra vi runt lite i stan. Sen har vi städat lite, lagat mat och mysigt i soffan! Ha det så bra så skriver jag i morrn (förhoppningsvis, lovar inget!).
   

Hemma igen!

Hej alla söta bloggläsare! Nu är jag hemma igen och har tillgång till vår dator! Så nu kommer jag säkert kunna uppdatera mycket bättre än innan! Hoppas allt är bra med er? Här är det bra!

Vi kom hem igår kväll, min älskade syster följde också med hem till oss och hon ska stanna här tills på fredag! Det ska bli skoj! Vi ska bland annat ta oss upp till stockholm och gå på Grönan en hel dag! Det ska bli riktigt skojigt! Sen får vi väl mer se vad vi ska hitta på! Ska väl ta och packa upp och röja här hemma (shit, vad mycket packning vi hade med oss hem! Helt sinnessjukt ju!) sen så ska vi väl hämta vårt nya bord till köket (bilder kommer upp sen) och lite pyssel här hemma!

Jag måste även skicka in ansökan om studiemedel till CSN och lite sånt!

Oj, nu vaknade syster! Dags för frukost (GUD vad skönt, är hungrig som en varg!). Skriver snart igen!
   

Malma marken 25/7-26/7

Hej alla söta bloggläsare! I helgen har jag och min familj (förutom bror) + älskling vart till Malma marken. Marknade ligger i malmköping, men har förkortats ner till(?)/döpts till(?) malma marken. Det är riktigt kul att åka dit, vi gör det varje sommar och det finns MASSOR att titta på! Man kan köpa korv, munkar, t-shirts, vykort, vindspel, garn, munkar och ja, massor helt enkelt!

För oss blev det faktiskt två dagar på malma marken, en heldag och den andra dagen var vi där i bara några timmar, för vi skulle köpa saker vi ångrat vi inte gjort dagen innan!

För oss blev det faktiskt en hel del måste jag säga! Ska visa bilder på en del och skriva ner allt i en lista! Hihi! Jag älskar shopping!



Ja, det var då lite bilder på det vi köpt, men inte allt som vi köpt. Därför skriver jag ner här och berättar då!

* "Syhjälpen" en liten hållare med nåldyna, plats för syrullar och en sprättare.
* Knee-high strumpor (som jag fick av älskade syster)
* 3 st bullformar med blommor på (som jag fick av älskade mor)
* Rymlig väska som jag kommer använda till skolan
* Trästaty som formar ett hjärta. Kärlek!
* Klocka som liknar ett armband. Har berlocker på (pärlorna är inte alls så orangea som på bilden!)
* 3 lyckomynt
* En gammaldags plåtskylt med reklam för Coca-Cola
* 4 vykort
* 3 par servetter
* Blå klänning
* Älskling köpte en snygg svart hatt
* 10 munkar för 70:-
* Marknads chips (typ som snacks man köper på bion)
* Älskling köpte en modell gitarr som är gjord för hand (riktigt snygg, han köpte en förra året med. Så gulligt att han vill ha modeller med och riktiga!)

Ja, det var nog allt vi köpte faktiskt... har säkert glömt något (som vanlig), men jag tror detta var det stora hela!

Hoppas ni har haft en bra helg, det har verkligen jag!
    

Härliga fredag!

Hej alla söta bloggläsare! Hoppas att allt är bra med er! Med mig är allt bara bra! Idag har vi inte gjort så himla mycket. Jag och älskling var med mor och syster till Ica Ekängen för att veckohandla! Passade då även på att ta ut pengar till Malma marken (marknad i Malmköping) som är i morgon och som vi ska åka på! Det ska bli riktigt kul!

Sen har vi mest tagit det lugnt, umgåtts med familjen. Jag har även vart till frissan ochavfärgat håret! Det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Ljusare och mer mot min naturliga hårfärg!

Efter det så blev det middag, grillat kött med potatissallad och grönsaker. Vi drack ett riktigt gott vin till och även god cider. Sen diskade vi, tog en riktigt lång promenad och spelade sällskapsspel! Trevlig kväll blev det!

Vad har ni gjort idag/ikväll då?
      

Safta safta!

Åh! Som sagt så plockade jag och syster körsbär häromdagen! Älskling, bror och mor plockade svarta vinbär tillsammans en bit bort. Sedan skulle vi ju göra saft på dessa! Nu har vi gjort saften och det var riktigt lätt faktiskt! Trodde det skulle vara mer komplicerat.

Såhär gör man:

Först så skulle man mäta upp hur mycket bär man hade plockat och det gör man ju lättast genom att väga bären på en köksvåg, hur mycket man har! 500 g = ½ liter.



Man behöver mellan 3-4 dl vatten per liter bär, men till vinbär 6 dl/liter. Men man skulle kunna koka upp körsbär och bigaroer utan vatten, eftersom de är så saftiga. Men om man vill ha i vatten, så ta någon dl under anvisat mått. Vi hade 1,5 liter så vi hällde i 7½ dl vatten till våra bär. Man behöver inte rensa, noppa eller liknande innan kokning, eftersom de sedan stannar kvar i silen vid avrinningen.

Sen ska man låta det koka i en stor kastrull, tills bären är helt sönderkokta.



När man kokat klart bären så de är sönderkokta tar man fram saftsilen och låter all vätska rinna av och ur bären. Låt dem hänga och rinna av i ca 20 minuter. Under tiden hinner du diska upp och torka din kastrull, så kan du använda den till det andra uppkoket.



När bären har runnit av så behöver du mäta hur mycket saft du fått utav bären, så du vet hur mycket socker du ska tillsätta. Då kan man använda sig av ett 5 dl mått och mäta upp detta. Häll över vätskan till din rena torra kastrull.
 
Man ska ta 6 dl (500g) socker per liter avrunnen saft. Så om du får 1 liter saft så behöver du alltså 500g socker. Men efter att vi gjorde denna saft insåg vi att vi kanske inte behövt så mycket socker, för det blev riktigt sött! Men det är ju en smaksak som man får prova sig fram till.

Fyll dina flaskor med varmt vatten om de är i glas så att de inte spricker sen när du fyller på med varm saft.

Koka upp saften under omrörning. Mät under tiden upp socker också. När saften kokat upp dra kastrullen från plattan och rör sedan i sockret. När du rört i sockret så sätter du tillbaka kastrullen på plattan och låter saften koka upp igen!

Ta sedan när saften börjar koka lite i ett deciliter mått för att blanda i natriumbensoat i saften, detta behövs om man ska förvara koncentrerad saft en längre tid. Om man kokar mycket saft vill säga. Det behövs 1 krm/liter saft. Så det är lättare att först blanda ut det i en liten del av saften, därefter hälla tillbaka den lilla del saft i den stora kastrullen och blanda om.

Därefter tar du fram en tratt och fyller dina flaskor (efter du hällt ut vattnet om de var i glas) med saft. Håll ett öga på saften, för det skummar sig lätt!

Därefter är det bara att korka igen och låta svalna innan du stoppar in dem i kylen för förvaring!



Hoppas eran saft blir lika lyckad som våran! Lycka till!
    

Rolig Torsdag

Hej kära bloggläsare! Hoppas att allt är väl med er? Här är allt bra! Jag har haft en riktigt bra dag idag! Jag, älskling, syster och bror har vart in till stan idag! Vi shoppade lite och jag har äntligen införskaffat mig ett par jeansleggings från Gina Tricot! Riktigt sköna är dem att ha på sig också måste jag säga! Ser ut som ett par riktiga jeans men dock utan fickor och så!



Älskling köpte en riktigt snygg t-shirt och syrran hade väldans tur och hittade ett par snygga jeans på rean för 99:- på Gina tricot! De satt skitsnyggt på henne! Hon hittade ju självklart ett par andra jeans med för 500:- typ, vilket inte förvånade mig hon är verkligen en jeans människa! Tvärtemot mig, men jag måste lära mig. Det är bara för att jag stör mig på att jag har så breda höfter och det är assvårt att hitta jeans som sitter snyggt överallt!

Efter vår lilla shoppingtur (som inte varade i mer än 30 minuter max) så styrde vi stegen emot Bowlinghallen för lite bowling! Vi körde två games och vi hade tur för att syrran hade rabatthäften så vi betalade bara för 1! Verkligen billigt med 20:- per person! Vi spelade och hade jättekul (även om jag kom sist och satte större delen av mina klot i rännan..! Jag har inte bowlat så många gånger förut!) Den som vann var ju syster yster! Grattis till henne! Här har ni lite bilder att kika på!

       

Efter bowlingen var vi hungriga så vi bestämde oss för en lite trip till Subway! En av mina favoritrestauranger (om man kan kalla det restaurang?) här i Eskilstuna! De gör sjukt goda mackor där! Självklart tog jag kyckling, ost, grönsaker och Curry på min som alltid! Det är min favorit tror jag, även om jag fick lite beslutsångest om jag skulle ha tonfiskröra eller kyckling! Så vi lunchade och pratade! Riktigt mysigt var det. Sen strosade vi omkring lite till i några butiker innan vi drog oss mot bussen hem.

När vi kom hem så blev det lite umgänge med mor! Vi spelade bussen i full och det vann jag faktiskt i! Något som jag är bra på! Haha!

Sen så lagade jag och älskling mat idag! Vi gjorde Tessans CHIPSGRATÄNG till dem och de tyckte det var jättegott! Så glad jag blev att vi fick det rätt! Receptet på denna onyttiga maträtt hittar du under kategtorin matprat!

Sen diskade jag och mor, därefter spelade vi lite poker - Texas Hold'em. Men med lite av våra egna regler haha! Sen körde jag och mamma lite scrabble (som alfapet) mot varandra! Jag vann en gång och sen vann hon den andra gången. Sen blev det att jag satte mig här en stund! Hoppas att er torsdag vart bra?
   

Shopping från Karlssons

Jag lovade ju er lite bilder från vår shopping i onsdags på Karlssons, så jag tänkte väl lägga upp dem nu och skriva lite om dem. Det var jag, älskling, syster, mor och far som satte oss i bilen lite innan 12 i onsdags för att köra mot strängnäs och "Familjevaruhuset" Karlssons. Och det var ju rätt billigt där och vi kom verkligen inte tomhänta därifrån!

Jag fick (eftersom min älskling betalade <3) med mig lite smått och gott!

    

Det som jag shoppade var:

* DVD (3 för 199:- Älskling valde 2 andra och denna frågade han om jag ville ha, älskar ju Bridget Jones! Hon är sjukt rolig!) som innehöll 3 filmer; "Bridget Jones Diary", "Bridget Jones The edge of reason" och "About a boy".
* En söt liten "clutchbag" liknande väska med armring. Så man kan hänga fast den lilla väskan på armen då man går ut på klubben och dansar! Då sitter den där och man behöver inte kolla hur väskan sitter var 10:nde sekund!
* Material inför skolan (Billigt som sjutton var det!); 3 kollegie block, 4 stiftpennor, 2 stift refill och 2 suddigummin.
* Bok som heter "Dekorera tåror" (mamma hade köpt en sådan som jag kikade i och jag kände att jag behövde en egen likadan! Riktigt roligt ser det ut och boken kostade bara 39:-!)
* Bok som heter "Fantasifulla kort" och handlar om hur man skapa egna kort och vad för material man kan använda sig utav. Riktigt inspirerande!

Ja, sen köpte ju älskling som sagt 2 filmer och lite smått och gott han med till sig själv!

Efter vi var klara där så for vi hemmåt igen. Det blev en lugn eftermiddag innan det blev dags för bio på kvällen för mig, älskling syster och hennes kompis. Det blev som sagt Harry Potter igen! Men det var riktigt mysigt ändå!

Ha det så bra underbara ni!
   


Plocka körsbär i trädgården Hej a

0-1e956c386dd7eb75ee0e6e81805d9b85.png

Kolla varifrån!

Plocka körsbär i trädgården
Hej alla glada läsare! Just nu plockar vi körsbär i trädgården som vi ska pröva koka saft på! Hoppas det blir lyckat! Puss på er!


Shopping..?

Hej alla glada (och alla oglada)! Hoppas allt är väl med er..? Här är allt riktigt bra i varje fall! Solen skiner och det är riktigt härligt väder ute!

Idag ska vi åka till en butik som heter "Karlsson's" och ligger i närheten utav strängnäs. Där finns tydligen ALLT att köpa, förutom mat då. Så det ska bli riktigt kul med en liten trip dit. Får se om man hittar något skoj!

Sen så blir det grillning idag och även bio ikväll med syster, hennes kompis och älskling. Vi ska gå på Harry Potter och Halvblodsprinsen (en andra gång för mig, men de andra hade inte sett den och ville verkligen se den med mitt sällskap!). Så det känns som en trevlig dag idag! Man kanske hinner ta ett dop i poolen med! Om den har blivit fräschare..? Det var så mycket skit i den och golvet kändes halt och algit, men det är bara för det har regnat så mycket och de hade tydligen glömt pool överdraget!

Vad ska ni göra idag då?

Jag återkommer senare idag efter beösket hos "Karlsson's" med bilder (det vill säga om jag köper nåt!) Ha det så himla bra sålänge!
  


Tisdag!

Hejsan bloggen! Tänkte skriva lite snabbt innan sen lunch/tidig middag här! För efteråt ska vi svänga ner en sväng till stan och köpa Anders present och sedan vidare hem till underbara moster Karin för att fira Anders dag! Gratulationer i förskott blir det eftersom han fyller den 5 augusti egentligen.

Annars har vi väl inte gjort så himla mycket idag, vi kollade på en film som hette "My brothers girlfriend" med Steve Carell (medverkar även i filmer som "The 40 year old virgin", "Bruce almighty" och "Evan almighty"). Riktigt bra film faktiskt. Härlig, romantisk, olycklig kärlek, lite sorgset men mycket roligt också! En film som verkligen är värd att kolla på.

Har även målat om naglarna med ett sött nagellack som var syrrans. Fint rosa! Och gulliga hon sa att hon aldrig använde det och att jag kunde få det! TACK SÅ MYCKET! Såhär blev i varje fall resultatet!



Nu är det mat! Skriver väl sen ikväll efter jag vart hos Karin och Anders! Ha det bra!
    

Måndag kväll!

Hej kära bloggläsare! Har inte tagit mig tid att skriva här i bloggen på hela dagen och jag tänkte bara skriva några korta rader. Men jag tror att ni förstår att det är lite oförskämt att sätta sig vid datorn var tionde minut för att skriva ett inlägg när man är på besök hos några som man inte träffar så himla ofta! Så ni får hålla ut lite, men sen när jag kommer hem igen kommer bloggen komma igång igen som förut!

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi var trötta från igår jag och älskling och sov ut idag. Vaknade vid tolv tiden där. Sen har vi umgåtts med familjen, spelat "bussen är full" med syster, åkt pappas "Beach bug" (en ombyggd sommar bil utan tak!) gjort en liten visit till min äldsta Farbror Conny och hans sambo Gunilla samt kusinen Joakim. Det var trevligt. Ikväll har vi annars inte gjort så mycket. Kollat på Lipstick Jungle och så. Vi fick även jättegod Wok gryta till middag!

I morgon ska vi till min moster Karin och fira hennes pojkvän Anders (som fyller år den 5 augusti, men bor ju då i borlänge.. om han nu inte flyttat till Göteborg ännu???). Annars ska vi väl inte göra så mycket i morgon, men det blir nog riktigt trevligt!

Nu ska jag se om vi ska titta mer på tv eller kanske läsa eller hitta på något annat! Ni får ha det så himla bra så länge, så försöker jag skriva i morgon kväll igen!
  

Göta Kanal tripp!

Hej alla glada läsare! Nu är vi hemma igen efter vår lilla underbara dagstripp till Linköping och på Göta kanal! Det har vart en trevlig och rolig dag med hela släkten, dock så hade vi ju inte riktigt vädret på vår sida, utan det regnade mest hela tiden! Så det blev ju lite kyligt tyvärr i klänning och så!

Ska berätta lite om vårann tripp! Vi gick upp klockan 05.00 i morse, eftersom vi skulle åka från oss 06.30 till Eskilstuna busstation! Därifån skulle vårann buss till Linköping gå (Berg hette det stället som vi skulle exakt till). Här är jag fixad och klar i morse:



Bussresan var rätt lång och man kände verkligen att man vart uppe tidigt och när vi väl kom fram till kanalen där båten skulle avgå ifrån stod regnet som spö i backen! Tur att paraplyn och raincapes fanns tillgängligt, annars skulle man vart blöt som en dränkt katt under hela resans gång!

Här är vi alla efter att vi slagit oss ner vid våra bokade bord:

  
  

Under resans gång passerade vi nio slussar och två akvedukter (Tunnlar som går under vattnet i kanalen där bilarna kan köra igenom), missade tyvärr avedukterna men man såg tydligen inte så mycket utav dem. Här är i alla fall bilder från slussöppningarna!

   

Sedan umgicks vi mest, satt och pratade och tittade på utsikten en trappa upp. Tur att det var tak där annars hade vi blivit dyngsura där på! Men väldigt trevligt hade vi det! Här kommer lite bilder från båtresan!

       

När vi väl kommit till vår destination stod bussen och väntade på oss (och regnet det öste ju fortfarande ner!) precis utanför. Bussen skulle efter trippen köra oss till "Gamla Linköping" (som tur var hade det slutat regna när vi kom fram dit) där det är gamla byggnader och gammeldags inspirerade butiker. Vi hade ungefär en och en halv timme på oss att vandra runt där och det var mycket trevligt! Trevligast var nog "Cloetta - Chokladboden" där de har tillverkning, föräljning och utställning! Väldigt mysigt! Här är lite bilder ifrån det!

    

Därefter körde bussen oss hemmåt mot Eskilstuna igen vid 15.30 tiden. Vi har vart hemma ett tag och har hunnit ätit middag, men vill inte vara hur otrevlig som helst och slänga mig ner vid datorn direkt ju när man är här på besök, ni vet vad jag menar???! 

Rekommenderar denna resa faktiskt, om man gör den med familjen eller liknande! Jag hade jättetrevligt (trots det hemska vädret!) och kryssningen var rolig, dock inte massor att titta på. Härligast på trippen måste jag nog erkänna att "Gamla Linköping" var!

Hoppas ni haft en trevlig söndag? Min var utmärkt!
   

Färja-blogg! ...

1cb03925e9f91581ffd3bbb73c637106.png

Kolla varifrån!

Färja-blogg!

Här kommer en liten hälsning från färjan på Göta kanal! Massor med regn dock! Här ser ni en bild från en sluss öppning! Puss på er alla!


Bussblogg Hej alla glada läsare!

0-396f449735f865e7d568fe4d3d0ad941.png

Kolla varifrån!

Bussblogg

Hej alla glada läsare! Här kommer en liten hälsning från bussen som är påväg till Linköping. Vi är snart framme där båten ska avgå. Dock regnar det massor här, regnar det hos er med? Skriver lite senare med! Puss på er!


Tidig natti natt!

Nu mina kära bloggläsare ska vi faktiskt krypa till kojs! I morgon är det dags för den efterlängtade Göta Kanal - kryssningen och vi ska gå upp vid 5! Bilen avgår härifrån halv 7 och eftersom min kära mor känner oss (mig och syster men även min far) så himla väl vill hon inte att vi ska sega ihop och bli alldeles för sena så vi missar bussen som avgår från buss stationen klockan 7 i morgon bitti! Så det blir en tidig, lång och (förhoppningsvis) härlig dag i morgon!

Jag sitter här framför datorn i massor med miniflätor (min syster flätade mitt blöta hår som jag ska sova i så det är alldeles lockigt tills i morrn! Billigt, lätt och bra sätt att få lockigt hår på!) och min älskling tycker jag är så himla söt (fråga mig inte varför, tycker jag ser weird ut, men man kan ju inte argumentera med sin lilla sötnos <3!)

Ni får alla sova gott, det kommer verkligen jag göra i min älsklings trygga, varma famn! Ha det så trevligt i morrn, kommer försöka mobilblogga från båten, men lovar inget till 100%! Godnatt och sov gott nu alla!
   

Paus från solen

Hej alla glada, söta läsare! Tänkte bara skriva en kort rad här i bloggen. Har smitit undan från solen en kort stund och tänkt bara kolla in vad som händer på bloggen! Helt enkelt hihi!

Vi vaknade 10.30 i morse och åt riktigt god frukost. Sen har vi väntat hem syrran eftersom hon jobbade i morse fram till 12. Min älskling har även hjälpt pappa med deras skrivar problem! Så duktiga han har löst det! ♥

Fick även låna "hårspänne" av syster (snarare håraccessoar, det är en sån där "kam" grej med blommor!) Här ser ni det (dålig bildkvalite, tagen med kameran på denna dator och den har bara 1.3 megapixels).



Sen har vi mest snackat lite, umgåtts. Jag har läst lite i min tidning och så. Vi var även iväg och handlade godis, chips och dip på Ica Stenby inför kvällen då det ska bli lite myyys! Min kompis Angelica jobbade på Ica Stenby idag, det var riktigt länge sen jag träffade henne (eftersom hon bor här i Eskilstuna och jag i Södertälje så har det helt enkelt inte blivit av att träffas! Känner mig som en dålig vän! Men det var riktig kul att träffa henne i varje fall och vi hann småprata lite då vi betalade, eftersom hon satt i kassan! Hon berättade att hon kommit in på sin utbildning för att bli röntgen sjuksköterska. Utbildningen är visst i Örebro så nu ska hon flytta med, så då kommer vi bo ännu längre isär!

Sen när vi kom hem blev det lite fika med kubbar, ballerina, hemmgjordsaft och glass! Riktigt gott och mysigt! Snart ska vi väl börja med middagen (om någon timme eller så) och då blir det Tacos helt enkelt! Åh, det ska bli riktigt gott för det var himla längesen med Tacos! Tror inte vi har ätit det sen innan Turkiet resan! Shit alltså!

Min bror var även in hit och ville ta bild på oss ihop! Söta han ♥ Här är den bilden!



Nej, men nu ska jag gå och umgås med min härliga familj! Ska se om jag hinner skriva lite senare ikväll, men jag lovar inget alls! Ha det bra ni söta fina! 
   

Fikablogg Hej kära ni! Nu sitter

4ee0874992639048b1dbe57bcbdf6975.png

Kolla varifrån!

Fikablogg

Hej kära ni! Nu sitter vi ute på altanen och tar oss en fika med hemmagjorda kubbar och ballerina! Har ni sol hos er som jag? Njut i sånt fall! Puss!


Mobilblogg Hej alla bloggläsare!

32eabdaa7cd7958275492a2e6580aeb2.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg

Hej alla bloggläsare! Allt bra med er? Här är det härligt! Solen skiner och jag ska sätta mig ute i hamocken snart och läsa lite i min Elle. Sen ikväll blir det Tacos och en tidig kväll för i morrn ska vi ta bussen kl 07.00 till Göta kanal och åka kryssning där med hela släkten på mammas sida. Ha det bra, ska försöka skriva senare. Puss!


Kväller

Hej alla bloggläsare! Jag har fått tillstånd att låna datorn utav far min! Snällt av honom! Han har en sån här mini laptop och måste säga att man verkligen är ovan att skriva på en sådan! Så små tangenter ju så det är inte sant!! Svårt och skriva helt klart med mini tangenter!

Vi har haft en helt underbar dag här i Eskilstuna - Skogstorp! Vi kom fram vid två och har mest pratat och umgåtts! Fick smarrig fika när vi kom hem hit, med kubbe och hemmagjord svart vinbär saft! Det är det bästa med att vara hemma hos föräldrarna! ALLT är hemlagat! Smaskens ju!

Som sagt har jag bokat tid hos frissan för avfärgning! Det blir klockan 16.00 på fredag den 24 juli! Hoppas det blir bra i varje fall! Vi har även grillat grillspett och drack gott vin och cider till det. Ett rött vin blev det som heter Inca! Mycket gott, mycket trevligt och även besök av Zingo vid måltiden! Så söt katt ju!

Vi har precis kollat klart på film med! Vi kollade på "Kärlek på menyn" (kommer ej ihåg det engelska namnet). Filmen var väldigt väldigt bra faktiskt! Sorglig, romantisk och rolig!

Smet bara in en snabbis för att skriva här, ska snart tillbaka till TV:n, far och älskling! Förmodligen titta på någon film innan läggdags! Men ska försöka hinna gå igenom era inlägg på bloglovin! Hoppas ni har det bra!
  

Zingo Hej! Nu är vi i Eskilstuna!

0-6949ac93e8ef93d0c114729c7db71560.png

Kolla varifrån!

Zingo
Hej! Nu är vi i Eskilstuna! Sitter på altanen med systra mi och leker med grannens lätt Zingo. Har även bokat tid för avfärgning hos frissan tills på fredag! Ha det bra så skriver jag snart! Puss!


Mot tåget!

Nu ska jag till tåget alla sötnosar! Ha det bra! Skriver snart igen, hoppas jag! Pussar!
   

Hunger och sporrning!

Åh! Jag hungrar! Jag Hungrar efter nya ELLE!!!! Jag vill ha den sjukt mycket! Jag vill ha den so badly! Jag ska köpa den idag! Inför tågresan! Ja, det gör jag man måste ju ha något att läsa på tågresan! Det låter som en sjukt bra idé! Hihi!

Sen måste jag bara berätta för er om en sak. En sak som jag inte brukar berätta för så många! Men eftersom det här är min blogg och jag skriver vad jag vill så borde det vara fear an squear att jag skriver om det här nu!

Jag har en passion (jag har många passioner, men det här är en speciell passion som jag mest hållt för mig själv). En passion för att skriva (då tänker ni säkert NÄHÄ!!! Är det därför du sitter och har en blogg.. jag trodde du hata att skriva). Men jag menar att SKRIVA som i att skriva historier, berättelser noveller, romaner (okej, jag har ingen hel färdig sådan) men som sagt jag ÄLSKAR att skriva! Det är så skönt att skriva, skriva, skriva! Och jag skriver på det gamla, góa vanliga sättet! Med papper och penna. Skriver rad efter rad, även fast allt inte blir perfekt. Och det är nu jag kommer till det som gör att allt det här inte kommit ut så ofta. Jag skulle vilja skriva en bok! Skriva och publicera en bok är något som jag skulle älska att göra! Jag har många början på böcker som jag satt igång, men nu känns det bara som tonårsdravel, oviktigt och inget som någon nånsin skulle vilja läsa!

Men sen sa Linda från http://lindapyykkonen.blogg.se/ att jo, självklart skulle jag skriva en bok! En bok som folk ville läsa, eller i varje fall hon skulle vilja läsa! Vilket gjorde mig jätteglad! Sporrade mig helt och totalt mycket! Så det är kanske det jag behöver? Hjälp, sporrning, ett ställe att skriva av mig om det jag försöker skapa och ett ställe där folk kan komma med åsikter och intressera sig för det jag gör. Ett sätt att hjälpa mig helt enkelt!  Så jag har bestämt mig! Jag ska ge det ett försök. Ett seriöst försök menar jag! Är ni med?! Skulle ni vilja hjälpa mig? Att sporra mig? Vara där när jag behöver bolla idéer och så vidare? Deet skulle vara sjukt snällt av er! Jag ska göra det och börja med min bok!



Tack för att ni finns och ett speciellt tack till Linda!
    

Morning!

God morgon kära bloggläsare! Hoppas ni har en lika förtjusande och härlig morgon som jag har! Sitter här i en av våra nya soffor och myser med datorn en liten sväng! Klockan är 08:50 och jag borde väl egentligen ta mig i kragen och börja packa inför resan idag. Men det känns taskigt att riva fram väska och allt i sovrummet när min älskling ligger och sover! Men han ska väl snart upp antar jag! Hoppas jag inte behöver använda våld (våld i vårt föhållande när det gäller väckning är överösning av kyssar, naffsande, kittlande, kramande och så vidare!) hehe, eller jag har inget emot det! Men jag har lite ont i magen! Tror min mage fortfarande är ovan med så fet mat och godis efter jag gjorde dieten. Kanske ska försöka hålla mig på det nyttiga spåret? Och inte gå upp alla mina kilon igen... Låter ju som en god idé eller vad säger ni?

Jag har i alla fall läst igenom alla nya inlägg från bloglovin! Väldigt många, verkade som om den strulade lite för en blogg hade 20 nya inlägg varav 19 av dem hade jag redan läst! Så det var jätteskumt!

Ska kika runt lite här mer. Känner mig så taskig, vet faktiskt inte hur mycket jag kommer hinna uppdatera på min lilla trip till Eskilstuna! Men jag ska försöka låna till mig datorn "där hemma".



Sitter även och kollar på tågtider! Shit vi ska åka idag, det är aslänge sen jag var i Eskilstuna (känns det som, kommer inte ens ihåg när det var... I slutet av April har jag för mig!).

Ska även göra frukost snart! Sen packa då!

Vad ska ni göra en sån här härlig fredag?

        

Säng Tajm!

Nu blir det dags för sängen! I morgon ska vi upp relativt tidigt för att ta tåget till Eskilstuna! Hälsa på hemma hos min familj, vara där en vecka! Åh så skoj det ska bli! Men jag ska som sagt försöka uppdatera så mycket jag kan/hinner! Kanske blir lite mobilbloggande med! Men sov sött alla läsare nu! Puss!
   

Midnatt Blogg!

Nu är jag hemma igen efter en helt underbart härlig kväll med Alison! Tydligen hade Masih ändrat sig i sista minuten angående filmen, så det blev en tjejkväll för mig och Alison!

Vi åkte till Heron så vi var där ungefär halv sex, vilket gav oss tillräckligt med tid att köpa lite gottis och dricka! Sen satt vi och vänta lite på att filmen skulle börja. Harry Potter och Halvblodsprinsen var faktiskt ganska bra (sådeså Philip!!! Som sa att det sög!!!) men om man är ett hängivet Harry Potter - fan som jag är så märkte man ju vad de hade ändrat, vad som de lagt till vad som inte alls var med och så vidare! Så jag säger helt enkelt att den var bra, men man saknade lite.

Sen efter filmen gick vi till the ladies rum en snabbis och sen beställde vi in mat! Vi tog Friterad kyckling med ris respektive friterade tigerräkor med ris, men vi delade upp så vi fick hälften av! Kompromiss! Hihi!



Här är Alison och jag! Goa, glada och hungriga efter den långa filmvisningen! Kan verkligen inte vänta tills nästa film kommer! Och tydligen så ska den kanske vara uppdelad i två! Måtte de släppas relativt tätt efter varandra! Annars kommer det bli KAOS typ! ÅÅÅÅH! Så spännande juuu!

Hoppas ni haft en trevlig kväll alla söta bloggläsare?! Det hade i varje fall jag!
   

Bye!

Hejdå alla bloggläsare! Nu ska jag dra mig mot bussen hem till Alison! Och därifrån ska vi åka till Heron City för att se Harry Potter och Halvblodsprinsen! Ha en trevlig eftermiddag/kväll nu!
   

Röjning!

Nu är det dags för mig att röja lite med älsklingen! Ska vara duktiga så det ser fint ut här sen när vi åker bort i morgon! Skriver snart igen!
   

"God morgon"

Haha, jaa "god morgon" på er alla, inte för att det är morgon fortfarande, det är ju lunch tider nu! Men det blev en seg uppstigning idag! Vi låg kvar och drog oss i två timmar, bara höll om varandra och tyckte om! Det är så himla härligt det, bara ligga och slöa! Vi ska snart äta lite frukost hihi! Borde kanske laga lunch eller nåt, men det blir nog en macka ändå!

Sen ska jag och min kära sambo göra det man verkligen måste här i livet! Städa våran lägenhet så det inte ser ut som om bomben slagit ner när vi åker bort i morgon! Japp, i morgon bär det av till Eskilstuna! Men jag ska försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan! Beror på hur, när och var jag har tillgång till en dator, men annars blir det väl några mobilinlägg med!

Senare ikväll ska jag även iväg på Harry Potter och Halvblodsprinsen med Alison och Masih! Ska bli kul, även fast jag inte har så stora förväntningar efter att ha fått höra av kompisar hur dålig den är! Men jag kan själv säga att jag inte fått den uppfattningen utav trailern, men man får väl se. Så tråkigt om den skulle vara dålig ju!

Ska även läsa blogginläggen på bloglovin när jag hämtat mig min frukost!

Vad ska ni själva hitta på idag då?
     

Sängen hägrar!

Nuu mina kära små bloggvänner så är det dags för mig att säga god natt! Sängen hägrar, jag känner i hela kroppen hur sömnig jag egentligen är, men alla härliga kommentarer och blogginlägg har hindrat mig en bra stund nu. Men nu säger jag GOD NATT till er alla och återkommer i morgon igen! Ni får ha det så bra och sova så sött sen när ni lägger er! Natti natti!
   

Chokladmuffins

Här kommer receptet på de goda, saftiga, härligt underbara chokladmuffinsarna som jag och Zandra bakade idag! Muffinsformarna kommer från Lagerhaus!

Chokladmuffins:

Ugn: 200 grader C

Ingrediener:

100 g margarin/smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gör så här:

1. Sätt på ugnen. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en långpanna.
2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet.
4. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än till 3/4.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.




Låt dem svalna. Avnjutes sedan tillsammans med något gott att dricka!
    



Mosters Header!

Nu är jag äntligen klar med min mosters header! Och den är även installerad och klar på hennes blogg nu! Moster blev även mäkta nöjd och glad över den! Så jag känner mig stolt faktiskt att jag lyckats göra henne glader! Här är hennes header nu och klickar ni på den kommer ni direkt till hennes blogg!



Besök gärna hennes blogg!
   

SL-kaos!

Som vanligt när man reser med SL så kan man ju inte undvika allt detta kaos! Påvägen från Skogås med pendeln, till Älvsjö stannar vi för tågmöte. Står där LÄÄÄNGE och väntar på tåget, men efter vi mött tåget står vi kvar i minst två minuter till! Vilket gör att jag blir stressad och tror att jag ska missa mitt anslutande tåg till Södertälje C. Men "jippi" för mig hade jag fel och jag hade inte alls behövt oroa mig, för mitt tåg var upp till 11 minuter försenat! Usch! Jag får panik och börjar räkna i huvudet om hur det kommer gå, när jag kommer till Södertälje C, där jag ska ta en anslutande buss. Ja, jag räknar ut att jag kommer missa min buss. Sen när pendeln äntligen kommer, nu nio minuter sen, så sitter jag på hela resan, stressad och inser att jag måste gå i rask takt hem för att hinna till mitt program om "Harry Potter och Halvblodsprinsen - Bakom Magin" (jag vet att jag är nörd, men jag kunde inte bara missa det!). Men lycka! Jag kommer in bara 1 minut sen till sist och börjar skynda mig mot min buss, då jag ser att den är stängd, inramad utav galler tillsammans med tre andra busshållsplatser! De har flyttat på min buss! Vart!? JO, till andra delen, den bakre delen utav hela "buss-centrum" och det är en lååång bit! En minut tills bussen går och jag börjar kuta som en tok! Kommer fram flåsandes, visar mitt kort och sätter mig. Bussen står kvar i fem extra minuter. ÅH! Denna ironi!

Men jag hann till mitt program, det var ju det som var meningen! Men usch vad jag är trött på detta SL-strul!
    

Heldag med Zandra!

Idag har jag vart med min underbara vän Zandra! Jag åkte till hennes jobb i Sköndal, kom fram vid tolvtiden och höll henne sällskap tills hon slutade vid 15.00. Hon jobbar på ett café i sköndal och just nu under semester tider är det ju inte så mycket folk, så det var rätt lugnt hela dagen där. Inte oss emot, vi satt och snackade och så! Sen gjorde hennes arbetskollega först en glass till mig (som ni har sett) och sen en härligt, god, fräsch ceasar sallad med ceasar dressing! Me likie very much! Det är min favorit sallad!



Här är en bild på min utgoda sallad, en när Zandra jobbar och alla dessa godsaker caféet sålde som jag gärna hade mumsat i mig! Men dock så var jag riktigt mätt även fast jag var sugen på det, så jag hade nog inte fått i mig något ändå!

När Zandra slutat, 15.00, så tog vi bussen till Farsta Strand, där vi bytte mot pendeln till skogås! Sen promenerade vi den sista biten hem till henne! Väl framme så lånade jag datorn en snabbis och kollade SL. Sen gick vi till köket för att baka
muffins! Det blev chokladmuffins (lägger självklart upp receptet här sen).



Medan muffinsarna var i ugnen så satt jag och Zandra och spelade lite kort! Det var trevligt, riktigt skoj faktiskt!

                 

Bild på Zandra när vi spelar kort och även våra färdiga chokladmuffins!

Sedan så käkade vi lite mat innan jag skulle gå till pendeln! Det blev grillad korv och potatis med jättegod vitlökssås! Tack för en trevlig dag gumman!
   

Hemma!

Hej alla glada sötnosar! Nu är jag hemma igen! Håller på och tittar på "Harry Potter - Halvblodsprinsen, Bakom Magin" just nu. Så efteråt när det är slut ska jag svara på alla era kommentarer, kolla till bloglovin och skriva om min dag! Hörs snart!
   

Är nu i sköndal.

33b31ae6be6bb6ac71cb33c783aa996a.png

Kolla varifrån!














Är nu i sköndal. Fick precis en glass av Zandras kollega. Snällt!


Time..

Nähä, nu börjar det bli dags att röra på sig med! Kul att mobilbloggningen funkar med! Så det kanske kan bli något inlägg idag! Hihi! Ha det så bra nu så skriver jag ikväll!
    

provar mobilblogg om det funkar...

0eab3e6a600ab66ee9d32b3debd9a32f.png

Kolla varifrån!

provar mobilblogg om det funkar...?


Morrn morrn!

"Good morning starshine's the earth says hello!"

Nej, men God morgon på er alla söta! Nu är det en ny härlig dag och solen skiner faktiskt här! Enligt termometern på balkongen är det 30 grader haha men det är för att solen lyser på den.. Man kunde ju få hoppas lite!

Idag ska jag till Zandra, eller rättare sagt till hennes jobb i sköndal! Så jag ska gå härifrån runt 10. Ska kolla upp lite med mobilblogg, men jag lovar ingenting! För jag kommer säkert att glömma bort det! Jag kommer vara vid Zandras jobb run 12 där. Det var en lång och komplicerad väg att åka, tror jag ska byta buss/tåg 3-4 gånger!

Men först ska jag kolla till bloglovin! Såg att jag fått härliga updates där! Blir alltid lika glad av att få läsa andras bloggar! Hihi! Vad ska ni själva göra idag då? Skiner solen hos er med?
     

Natti..

God natt kära bloggläsare! Nu ska jag slänga mig i sängen och vila ut! Snacka om att jag är mäkta trött! Sov sött på er med! Kommer säkert inte hinna skriva så mycket i morgon, ska se om jag hinner lösa det där med mobilblogg så kanske jag lägger in ett mobilbloggs-inlägg! Natti natti!
    

Katy Perry - Stilikon


Namn: Katheryn Elizabeth Hudson
Född: 25 Oktober 1984 i Santa Barbara
Ålder: 24 år just nu, 25 i höst!
Genre: Pop Rock, synthpop
Arbete: Sångerska, låtskrivare, musikant
Instrument: Sjunger och spelar gitarr
Röst typ: Alt
Aktiva år: 2001 - nu
Skivbolag:
Red Hill, Island Def Jam, Columbia, Capitol
Associerade framträdanden med: Kelly Clarkson, Lily Allen, Travis McCoy
Hemsida: www.katyperry.com

Katheryn Elizabeth Hudson som har gjort sig känd under namnet Katy Perry är en amerikansk sångerska, låtskrivare och musikant. Katy blev känd under år 2007 med hennes internet hit "Ur so Gay" och senare så vann hon många hjärtan med hennes låt "I kissed a girl". Detta vart hennes stora genombrott inom musikvärlden.

Katheryn är född och uppväxt i Santa Barbara, Califoria, USA. Hennes föräldrar var båda kristna pastorer så hon växte upp med att bara lyssna på gospel musik.Efter att hon fått GED (General Educational Development - Allmän pedagogisk genomföring {musikaliskt}) under hennes första år på "High School" så fortsatte hon att utveckla en musikalisk karriär.

Som Katy Hudson släppte hon ett egen-titlat album med gospel musik år 2001. År 2004 spelade hon in ett album med produktions bolaget "The Matrix", men det släpptes aldrig.

Efter att ha fortsatt sjunga med "Capitol music group" år 2007, så antog hon sitt scen namn Katy Perry och släppte sitt första storsäljande album, "One of the boys". Detta album innehåller de världsomtalade hittarna "I kissed a girl" och "Hot N Cold", som båda har tjänat in 3 gånger platinum i USA.

Hon har även blivit känd för sitt okonventionella sätt att klä sig på, som ofta inkluderar kombinationer utav klara, starka färger och vintage mode, också att associera outfits med frukt-formade accessoarer.

Hennes exeptionella klädstil har gjort henne till en av världens nu levande stilikoner och många gillar hennes stil. Färgglatt, sött och uppiggande unikt!

Besök gärna hennes hemsida för att lyssna på musik, läsa hennes dagbok och mycket mycket mera!

Egna åsikter: När det kommer till mina egna tankar om Katy Perry så gillar jag henne och hennes musik och stil mäkta mycket! Hennes musik känns poppig och får mig lätt på bättre humör! Mycket bra att lyssna till vid promenader, då man ska ut och dansa eller även om man bara tar det lugnt!

Hennes klädstil är söt och helt enkelt fantastisk! Jag skulle gärna vilja ha hennes garderob. Det är så härliga accessoarer och färger där! Det finns mycket jag kan säga om henne och hennes stil, men det skulle bli alldeles för långt inlägg då. Men en sak är säkert och det är att hon är en av våra stilikoner! Hon har visat oss vad hon kan göra och hon har satt prägel här i världen! Katy Perry är helt enkelt godissöt!
        

Såsig..

Usch... Måste faktiskt erkänna att jag börjar känna mig alldeles trött och såsig! Fattar inte, klockan är inte så mycket! Okej jag gick upp halv nio typ i morse, men det är inte så himla tidigt ändå!

Det kanske är för att jag har hållit igång större delen av dagen! Det har ju trots allt vart rätt mycket idag med soffor, shopping och kalas! Så jag kommer väl fortsätta min kväll med att bara ta det lugnt. Ärligt talat känns det skönt att vara utmattad för en gångs skull. Med tanke på hur stor del utav hösten och våren jag vart hemma, sökt jobb och så så har man ju hunnit vila ut sig ordentligt. Det resulterade i att man låg och drog sig på morgnarna och när man väl gick och la sig låg man och stirrade i taket i timtal!

I morgon ska jag i varje fall åka till Sköndal och träffa min underbaraste Zandra en sväng! Det var länge sen! Sen på kvällen blir det "Bakom Kullisserna på Harry Potter och Halvblodsprinsen" 20.00!

Har ni några planer inför i morgon?
     

Ghost whisper

Nu lämnar jag över datorn till älskling! ska kolla på Ghost Whisper! Kommer lite senare! Om ni inte är kvar då får ni ha en trevlig kväll alla!
     

Glass dags!

Nu blir det dags för lite glass!!! Jämt när jag tänker på glass tänker jag på en ramsa Ling berättade för mig:

I scream, you screm, we scream FOR Icecream!



Hihi! Ska läsa blogg inlägg från bloglovin nu! Puss!
   

Vardagsrummet

Här har ni före och efter bilder på vardagsrummet! Det kommer bättre efter bild sen, ena dynans överdrag hänger på tork i badrummet! Så den kommer på plats snart. Sen ska vi ställa tillbaka bord och så snart, men ville bara visa en bild hur det ser ut på ett ungefär!



                           Före                                                             Efter

Förlåt, men det är lite stökigt hemma hos oss! Hihi! Och överdragen är lite skrynkliga, men det ska vi fixa! Idag har det vart lite mycket!  Ni får en som sagt en bättre bild sen!
     

Tilde 1 år!

Idag fyllde ju Tilde som sagt 1 år! Sötnosen där fick massor med paket och när vi kom var hon fullt upptagen med att slita upp sina första födelsedagspresenter någonsin!



Hon fick massor med fina gåvor från alla, men bästa tror jag nog var hennes Disney Princess soffa! Hon älskade den! Mumsig tårta och fika fick vi med! Ett väldigt trevligt kalas måste jag säga!

Gosan ville också bli buren lite utav mig idag med! Hon är alldeles gullig och har lärt sig säga mamma och pappa nu! Hon upprepar dessa ord hela tiden! Smart är hon med, om man frågar henne var lampan är tittar hon upp och även pekar  och säger " E dä"  Söta snuttan!

                     

                     




Sötnosen i sin nya älsklings soffa! Underbara unge!

Det blev massor med bilder! Men jag kan tyvärr inte lägga upp alla här! Haft en trevlig kväll! Hur har ni haft det då?
  

Naglar

Här är resultatet utav mina naglar. Blev inget seriöst, bara enfärgat! Önskade jag kunde göra som Foki! Hennes naglar är ju insane!



De blev rätt fina ändå, tycker jag!
  

Home sweet home!

Hej alla läsare! Nu är jag hemma igen. Trodde jag skulle hinna skriva mellan mitt besök till centrum och innan vi gick på barnkalaset, men det hann jag visst inte! Det blev lite stressigt här, innan vi skulle gå med att slå in presenterna och så!

Skulle ju köpa kläder till Lilla Tilde, men jag säger bara att GUD vad svårt det är att välja vid begränsad budget! Jag älskar att shoppa kläder, vare sig det är till mig eller till andra. Som i det här fallet en liten söt ett-åring.

Jag hittade en t-shirt med leggings som hade Mimmi på sig och sen ett par rosa joggingbyxor med matchande långärmad tröja med Hello Kitty. Sen fick hon också min inramade Jasmine.

Ska skriva och lägga upp bilder om hennes kalas alldeles snart, ska bara kolla till bloglovin först! Ska även lägga upp om sofforna!
  

Centrum nästa!

Jahapp! Nu ska jag slänga på mig kläder (ordentliga kläder istället för mina hemma kläder) och dra mig inåt centrum och köpa en liten födelsedagspresent till Tilde!

Kommer snart tillbaka igen! Pussar!
  

Lycka!

Nu är jag riktigt glad! Nu har äntligen våra soffor kommit hem! De står här och väntar på att manskraften ska komma tillbaka. Så jag kan få dem att stå som de ska och även rikta in dem på deras rätta platser (nu ligger de ner på ryggstödet och jag sitter upptryckt i ett hörn på ett fyrkantigt litet bord med datorn i knäet. Enda sättet att få tillgång till datorn! Haha!).

Men nu är det bara hålla tummarna för att de får tillbaka pengar för den fula, nedsuttna soffan! Snälla håll tummarna?!

Bilder kommer sen! Hur det ser ut och så!

Headern börjar också bli klar nu, ska visa sen när Moster fått sett den. Om hon blev nöjd eller ej! Hihi!
  

Beautified!

Jahapp! Då har man duschat och känner sig mäkta fräsch igen! Såg även att mina ögonbryn behövde ett besök av Fröken Pincett, så jag körde en sväng med den med!

Sen beslutade jag mig för att fixa mina naglar. Dags att byta färg på dem och så! Vad gillar ni helst, långa eller korta naglar? Själv är jag ett fan utav långa, fina naglar! Så jag brukar spara mina! Synd bara att jag inte är proffsmålare när det gäller naglar, utan det blir bara enfärgat! Men det kan ju vara riktigt snyggt det med!

Sen så är det Mosters header som gäller, om de inte hinner komma med soffan innan! Vi får se!
   

Duschen nästa

Nej, nu ska jag smita iväg till duschen medan jag ändå är ensam och har tid! Innan de nya sofforna kommer hit! Sen ska jag fortsätta med kära mosters header till hennes nya layout! Den kommer bli awesome! Hihi!

Hoppas ni har det bra hos er?? Jag återkommer snart!
  

Rise and shine!

Rise and shine everybody! En hälrig dag och jag är uppe rätt tidigt i varje fall! Jag har några små projekt framför mig innan min sambo kommer med sin kusin och sofforna! Äntligen säger jag bara! Trodde nästan att det inte skulle bli några soffor först, men nu verkar det ju som det i varje fall!

Jag sitter här vid datorn, har kollat igenom alla olästa blogginlägg på bloglovin (oj herregud vad ni skriver ibland! Känner mig lite dålig som la mig väldans tidigt igår! Men jag tar igen det någon dag OCH jag älskar att läsa era inlägg!) och äter även frukost. Sitter här med mitt citron te som är min egen lilla kur mot förkylningar. Ja, visst är det hemskt! Jag håller på att bli förkyld! MITT I SOMMAREN! Okej, inte för att det är någon vidare sommar just nu, saknar ju solen lite! Om man säger så! Hehe! Just nu regnar det väl inte, men mulet är det i varje fall!

Sen ikväll så ska jag och älsklingen iväg på kalas!



För idag fyller lilla Tilde 1 år! Oj så tiden går fort måste jag säga, kändes som igår hon kom till världen! Och den här lilla sötan har börjat gå med helt själv! Om än lite stapplande och vingligt! Hon är bara så underbart söt också! Hon ville verkligen inte lämna min famn när vi var där och hälsa på sist hihi!

Vad ska ni ha för er en dag som denna då?
    

God natt på er!

Nu ska jag och min käraste älskling dra oss mot sängen! Vi var uppe tidigt i morse och ska även upp tidigt i morgon med! Så vi ska dra oss mot vår sköna säng!

Kvällen har jag tillbringat framför Lipstick djungle, men jag har även börjat göra en header till min underbara moster Karin och hennes blogg (länk hittar ni på sidan). Hon ville ha hjälp med sin blogg layout så jag erbjöd mig att göra den åt henne! Jag älskar att göra sånt! Pyssla i photoshop och liknande! Hoppas på ett bra resultat!

Hoppas ni haft en bra dag i varje fall! Jag har vart lite duktig och diskat lite och så!

Ni får ha en fortsatt bra kväll och en god natt!
   

Glammiga lockar

Många gånger om har jag nu sett reklamen från Babyliss om deras nya hårprodukt Icurl! Är det någon som har testat den? Är den bra? Blir det glammiga lockar?



Enligt reklamen ska det gå fort och lätt att få mjuka och glammiga lockar! Skulle hur gärna som helst ha lockar i mitt hår, men inte supersmå, utan som dessa. Stora, mjuka och fina! Men jag vill ju inte köpa något som jag är osäker på hur det funkar! Är det någon som testat? Skulle vara kul att veta innan man gick och köpte en!
    

Jasmine

Så! Nu är min Jasmine till Tilde färdig! Kom ihåg att jag inte lovade ut något mästerverk här nu, så det får ni ha överseende med!

Här är hon före och efter färgläggning!

       

Blev väl rätt nöjd, men midjan ser weird ut! Tycker jag.. någon som håller med?

Så denna ska vi rama in och ge till lilla Tilde i morgon på hennes födelsedag! Vi ska även köpa lite kläder hade vi tänkt! Så det blir nog bra presenter till henne!

Har ni någon passion?
   

Min Passion

Min passion är att rita! Det har det alltid varit och det kommer det alltid att vara. Har dock inte kommit underfund med varför jag nästan aldrig ritar längre. Det har bara blivit så antar jag?

När jag flyttade hit till södertälje och ihop med min sambo så har det helt enkelt inte blivit av att jag fortsatt med min Passion. Då och då har jag fått ett infall och velat rita, men det har för det mesta vart till födelsedagar och så vidare. Rita något fint kort, eller tavla eller så.

Nu har jag bestämt mig. För att dra igång igen. Och jag kommer börja med att rita en teckning/tavla till Tildes födelsedag som är i morgon. Hennes rum har prinsess-tema, så jag bestämmer mig för att rita en prinsessa! Och eftersom jag var med och satte upp hennes wallies, som bara bestod av prinsessor vet jag exakt vilken prinsessa det blir. Det blir den prinsessa som faktiskt inte alls var med bland walliesarna!!! De hade inte tagit med Prinsessan Jasmine från Aladdin!!! Så jag kommer göra en tavla med Prinsessan Jasmine så har hon alla!



För jag kan inte komma mig för att komma ihåg några fler disney prinsessor än Belle (skönheten och odjuret, dock knappast en prinsessa), Törnrosa, Askungen, Ariel, Snövit och Jasmine! Kan ni? Har jag glömt någon prinsessa?

Kommer lägga upp en bild här sen när det är klart! Så ni vet! Hihi! Så får ni se hur jag ritar.. men lovar inget storverk nu!
   

Tävling hos...

Hos Maria Elisabeth kan man nu tävla om ett par ursöta solglasögon. Antingen ett par rosa eller ett par röda. Tävlingen går ut på följande sätt att man ska skriva i en kommentar att man vill vara med att delta, sedan så skriver på sin blogg i ett inlägg om tävlingen! Så man informerar ens vänner och bloggbesökare!

Om man vinner får man välja ett par solglasögon, antingen rosa eller röda. Den som kommer på andra plats får de glasögon som inte vinnaren valde!

Så passa på nu! Var med och tävla om de söta solglasögonen, för det har i varje fall jag gjort! Gå direkt till tävlings inlägget här: http://mariaelisabeths.blogg.se/2009/july/tavling.html Du har lika stor chans som jag att vinna! 
   

Veckans blogg hos Du Vet Inte

Oj oj oj! Herregud! Nu är jag med och tävlar om veckans blogg hos Du vet inte också! Shit, snacka om att man får lite luft här och känner sig lite duktig när det gäller bloggandet! Rösta gärna, gärna, gärna på mig!!! Skulle vara hur gullig som helst av er om ni ville rösta på mig?! Pretty please?!

Om ni vill rösta, rösta här: http://duvetintee.blogg.se/2009/july/bloggarna-som-gick-vidare-till-veckans-blogg.html

Tack på förhand alla söta, rara bloggläsare!
    

Måndag igen..

Jaha nu var det måndag igen! Alltså inte mig emot, eftersom min fartfyllda vecka nu börjar! Får se hur allt går nu med allt. Det är ju egentligen meningen att vFi ska försöka lösa allt det där med sofforna idag! Men det verkar inte bättre just nu att det inte kommer hända! Eftersom bilen vi skulle låna från Tages jobb just nu är utlånad. Och den är i alla fall ledig klockan 16.00, men Clay kanske ska till Råsunda och kolla på AIK-IFK GBG. Så vi får se hur det här kommer gå!?

För i morgon så fyller Tilde år och de som sålde sofforna var helt upptagna i morgon. Sen får vi se hur det blir med onsdagen där? Vet inte ens om de vill hålla sofforna så länge?! Varför känns det som om att allt ska gå emot en när man hittar något bra. Något bra som man bara vill ska lösa sig, men allt bara strular ihop sig?! Åh! Känns så himla jobbigt!

Men jag kan ju inte göra mer än vänta! Och jag tänker stor röja. Det gör jag när jag blir nervös. När jag är otålig, nervös, osäker och undrar hur allt i sjuttsingen ska kunna lösa sig!

Snälla håll tummarna idag! Så att allt kan lösa sig på rätt och bästa sätt!

Nu ska jag gå och diska... I varje fall! Ha det bra!
   

Tidig kväll!

Ikväll blir det en tidig kväll! Vi ska försöka oss på en tidig morgon i morrn så vi kör en tidig kväll! Vi ska ta oss till sängen och lägga oss ner och läsa lite! Jag tar nog fram boken "Två systrar" och fortsätter läsa den!




Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så skriver jag mer i morgon! Natti Natti!
   

Lyckad soff-jakt!

Nämen ser man på! Helt plötsligt vände allt och det blev en lyckad soff-jakt! En 2-sits och en 3-sits soffa från Ektorp i grön klädsel för 2500:-! Riktigt kap ju egentligen!

Så nu ska man bara lösa ut alla små petiteser, sen har vi soffor som är hela! Hihi!



Såhär ser våra soffor ut! Är riktigt nöjd med dessa! Begagnade också!
    

Soff-jakt!

Jag sitter här vid datorn och kollar runt lite i olika bloggar. Sitter även och kollar lite på blocket! Jag är på jakt efter en ny soffa och efter Clay och Tessans fynd av soffa från blocket (en stor, fräsch ektorps soffa för bara 1000:-) så sitter jag och letar själv! Men har inte lika stor tur som dem!

Anledningen till att vi måste byta ut vår soffa (ännu en gång) är för att den har blivit nedsutten (redan och igen!). Vi har köpt våran från jysk för 4200:-. Det började med att vår första blev nedsutten, så vi ringde och fick byta den till en helt ny! Och nu har vi haft den nya i ungefär 4 månader och den här har också blivit nedsutten! Så det blir bara till att ringa till Jysk i morgon och be om pengarna tillbaka! För en soffa ska inte bli såhär efter 4 månader! Det finns bara inte!

Så jag sitter här, på soff-jakt jag! Försöker se om jag kan hitta någon bra, fräsch, snygg, billig soffa. Men det ser lite mörkt ut! Ni har inga tips om andra sidor än blocket man kan kolla på? Håll tummarna för att jag hittar något!
   

Wallies

Nu finns det ett väldigt lätt sätt att förnya väggarna i sina rum i sitt hem utan att behöva måla eller tapetsera om! Dessa nyheter heter "Wallies".

"Wallies" är förklistrade, vinyltäckta och friklippta tapetfigurer och finns i olika former och storlekar. Det finns bårder och större väggdekorationer (murals) man kan kombinera och matcha ihop med mindre dekorationer (cutouts). Det är enkelt att skapa ett fantastiskt fint rum med hjälp av Wallies! Du kan använda Wallies var som helst, inte bara på väggarna. Wallies fäster på alla plana ytor, tex möbler, boxar, inbjudningskort, ramar m m.

Motiven är många, olika och varienrande. De finns motiv för barn och även för vuxna! Och väldigt lätta att sätta dit (jag har själv provat hemma hos Clay och Tessan).



Massor av möjligheter och idéer kan man få av dessa smarta wallies! Det är lätt att sätta upp och lika lätt att ta ner omman tröttnar på dem eller måste ta ner dem i samband med flytt eller liknande. Så sätt igång och låt er inspireras! För det kan jag lova att jag har blivit!

Ni kan hitta mer om wallies på: http://www.wallies.se/ Där finns det massor med information om wallies och ett stort utbud av motiv med!
  

Morning!

God morgon alla glada bloggläsare! Allt väl med er? Själv är jag fortfarande sprudlande glad och nöjd över att jag har kommit in i skolan så jag tror det kommer hålla i sig ett väldigt bra tag!

Idag har jag inga större åtaganden, tänkte väl bara snygga upp lite här hemma och ta det lugnt med tanke på att det är Söndag. Bara skönt att ta det lite lugnt och mysa med älsklingen!

Kommer säkert sitta här vid bloggen en hel del med! Men nu ska jag nog göra lite frukost (väldigt sen frukost... vi sov rätt länge idag för vi var uppe sent och kolla på film igår, men det kan man väl förtjäna ibland?) och sedan läsa alla nya härliga bloginlägg från blogglovin!

Vad ska ni ha för er denna sköna söndag?
   

Åh, vilken lycka!

Hej alla bloggläsare! Nu är jag hemma igen från Alison och vårt planerande om semestern! Vi bestämde oss för Skara sommarland OM det blir finare väder. Vi har planer att åka den 6 augusti, så jag hoppas på att vädret vänder så vi kan få lite varmt! Så vi kan åka till Skara sommarland och ha kul tillsammans med Alison och Masih! Verkligen kul, kul, kul!

Sen fick jag reda på något underbart som gjorde mig så himla lycklig!!! Jag fick veta att jag faktiskt är antagen på Södertörns högskola! Så till hösten blir jag STUDENT! Jag är så jävla glad, hela min kropp är fylld av lycka och eufori! Sekunderna innan jag fick veta om jag kom in eller inte fladdrade det omkring 100.000-tals små fjärilar i min mage!!! Och jag kom in! Jippi!

Ännu gladare blev jag då jag fick veta att min kära vän Robin även han hade kommit in till sin högskola! Han ska utbilda sig till Träslöjdslärare! Värsta coolt val ju! Hihi! Så idag har det vart värsta lyckorusen för mig!

Hade velat gå ut och fira ikväll, men de flesta var upptagna så vi (jag och Alison) tänkte kanske dra ut och dansa på onsdag! Några som är på? Med ut och dansa mina vänner? Skulle vara så kul!

Kvällen ser ut som sådan att jag och älskling ska mysa ner oss i soffan med chips och gottigheter och titta på "Batman and the dark knight" som vi lånat utav söta Ling!

Hur ser eran kväll ut kära bloggläsare?
    

Off we go!

Nu drar vi hem till Alison! Skriver senare ikväll! Ha en bra dag!
 

Bakom Kulisserna!

Kolla hit alla Harry Potter fan! Är ni lika frälsta i Harry Potter böckerna och filmerna som jag så får ni verkligen inte missa detta!

På onsdag den 15/7 (samma dag som själv Premiären utav Harry Potter och Halvblodsprinsen är) kommer kanal 5 ha en dokumentär som heter "Bakom kulisserna på Harry Potter och halvblodsprinsen"! Denna dokumentär kommer börja klockan 20.00 och håller på i en hel underbar timme där man får se massor massor massor bakom filmen och hur de har gjort den!

"I "Bakom kulisserna på Harry Potter och Halvblodsprinsen" får vi en exklusiv titt på den nya filmen om den unge trollkarlens äventyr. Hans Wiklund har som enda svenska representant fått besöka Leavesden Studios utanför London och fått en exklusiv rundtur bland alla magnifika kulisser, spännande effekter och hissnande stuntövningar."

För er som har turen och har biljetter till premiären får se till att spela in denna dokumentär! Så har ni något att gotta era ögon med senare efter filmen! Själv så kommer jag sitta bänkad framför TV:n 20.00 på Onsdag för dokumentären med en skål popcorn och bara njuta och förundras!



Så missa inte detta!!!
   

Lördag!

Nu är det äntligen lördag, vilket betyder att denna veckan lider mot sitt slut! Enligt mig är det faktiskt lite bra, för nästa vecka händer det massor av grejer!!!!

Måndag: Ringa Jysk om vår nedsuttna soffa (igen)
Tisdag: Lilla Tilde blir 1 år!
Onsdag: HP 6 har premiär (missar den dock) och en dokumentär "Bakom HP 6" visas på kanal 5
Torsdag: Titta på HP 6 med Alison och Masih
Fredag: Vi åker hem till Eskilstuna, till mina föräldrar!
Lördag: I Eskilstuna
Söndag: Kryssning på Göta Kanal med släkten från mammas sida!

Okej det kändes kanske som massor med grejer då, men det känns något som jag glömt där! Får kolla upp det sen. OCH sen även nästa vecka får jag veta om jag kommer in på Södertörns Högskola! Är så jävla nervös inför det! Jag är jätterädd! Tänk om jag inte kommer in :( Vad ska jag då göra? Vill verkligen komma in! Snälla håll tummarna för mig?!

Sen idag ska vi även hitta på något skoj! Vi ska åka till Alison och Masih och planera en semester ihop! :) så vi ska förmodligen göra par-semester ihop och bila runt i Sverige! Hihi! Så vi får se vad och hur det blir med den saken!

Har ni, kära läsare, något speciellt för er idag då? Denna härliga lördag som faktiskt tenderar att bli solig!
   

Chipsgratäng

Det här är säkert världens enklaste recept! Lätt, gott och beroendeframkallande!

Chipsgratäng:

Ugn: 225 grader C

Ingredienser:

Fläskfile 400-500 g
1 påse grillchips (200-250 gr)
Knorrs pepparsås
Salt & peppar

Gör såhär:
1. Sätt på ugnen. Skiva köttet och krydda med lite salt och peppar. Stek köttet och lägg det sedan i en ugnsfast form.
2. Häll rikligt med grillchips över köttet.
3. Tillred sås och häll sedan över allting.
4. Gratinera detta i ugnen i ca 10-20 minuter, tills chipsen tagit färg!
5. Servera gärna med en good sallad och vitt bröd!




Enjoy!!!!
 

Om fredags kväll!

Igår var jag och min sambo hem till Clay och Tessan (Jimmys kusin samt kusinens fru) på lite mysigt samkväm! Vi hade bestämt att vi skulle träffas och ha en mysig, trevlig stund! Vi delade upp det så att de lagade maten och vi gjorde efterrätten! De hade lagat Chipsgratäng (låter som en helsjuk maträtt och jag hajade till när hon sa det första gången, men allt udda verkar komma från Öland haha, men jag lovar att det helt sinnessjukt gott! Ska skriva receptet i ett annat inlägg sen) som var väldigt gott och vi hade bakat Dumlemuffins, som fick väldigt bra beröm! Jag känner mig extra nöjd när folk verkligen gillar det jag bakar eller lagar.



Det blev ett jättegott, vitt vin till maten med, Dreams hette det. Väldigt sött och lättdrucket. Sen så blev det prata, mysa ha kul i soffan. Hjälpte även Tessan att sätta upp Wallies i Tildes rum! Massor med Prinssesor. Det blev strålande fint!

               


Sen så fick Tessan prova sin klänning jag sydde om. Den passa perfekt, såg jättebra ut på henne och hon blev verkligen nöjd! Fick även dragkedjan från klänningen (den var fin och hel och hon behövde inte den!) så den ska jag använda till nästa projekt!

Vi mumsade på muffinsarna i vardagsrummet vid tv:n och som sagt var det ju väldigt populära! Till och med lilla Tilde älskade dem (men hon älskade nog formarna ännu mera!).

Lucas (Jimmys gudbarn) bjöd även in oss till deras Fredagsmys! Sötnöten där! Och så började alla plötsligt sjunga på "fredagsmys" reklamen!



Vi provade även deras karaoke och vattenpipa! En väldigt trevlig kväll! Vi kom hem åt halv 1, 1 tiden där!

Hoppas ni haft en lika härlig fredagskväll som jag?
    

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, efter en trevlig kväll hemma hos Clay och Tessan! Tänkte krypa ner i sängen, känner mig väldans trött! Tror jag håller på och blir sjuker! Typiskt mig att tajma med att älskling nu fått semester! Irriterande! Ska kolla igenom allas blogginlägg innan jag evakuerar till min säng! Hihi!

Sov gott på er alla små sötnosar!
  

Done!

Nu har jag bakat klart och lagt upp receptet på dumlemuffins. Snart ska jag börja byta om och fixa mig lite, vi ska ju till Clay och Tessan på middag and I'm bringing the dessert!

Så vad ska man sätta på sig månne? Solen skiner ju här, men det blåser massor ute! Kanske en liten klänning och tights?! Låter som en söt idé! Kollade lite på Nelly.com med! Hittade lite saker jag gillade, ska nog beställa därifrån! Hihi!

Vad ska ni hitta på denna fredagkväll då?
  
  

Dumlemuffins

Här kommer mitt delicious recept på Dumlemuffins (som jag fått av mamma från början!). Riktigt goda och frasiga med kola fyllning från dumle!

Dumlemuffins:

Du behöver amerikanska muffinsformar, då räcker det till ca 12 st.

Ugn: 225 grader C

Ingredienser:

Muffins:

2 dl strösocker
125 g margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
12 dumlekolor

Vaniljströssel:

1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Gör så här:

1. Sätt på ugnen. Vispa socker och margarin. Tillsätt därefter äggen, ett i taget under vispning.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Fyll därefter formarna till hälften med smet och tillsätt en dumlekola i varje form.
3. Blanda strösslet i en kastrull. Smält smöret och rör i de torra ingredienserna. Strö detta över smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.



Hoppas det smakar!
  

Baka baka baka!

Nu ska jag smita iväg till mitt älskade kök och baka lite! Jag ska baka utsökta dumlemuffins! Recept och bilder kommer upp snart! Pussen!
  

Älskade hylla!

Det finns ytterligare en sak i mitt kök som får mig att riktigt känna mig som hemma! Som får mig känna nostalgi, kärlek, lycka och eufori på samma gång!



En paradhanddukshållare! En fin underbar hylla som utgör så många behov! Tillverkad utav min kära morfar! Och själva paradhandduken har min älskade mor broderat och sytt! Duktiga människor <3

En paradhanddukshållare är tillför att gömma torkhanddukar. Det finns knoppar bakom paradhandduken där man hänger dessa, så de syns inte alls. Det är riktigt fint tycker jag, att man slipper se de fula handdukar man använder då man torkar disk och liknande. Håller ni inte med?

Riktigt bra extra förvaring blir det ju även uppepå, eftersom det är en hylla!
   

Hemtrevligt i köket

När jag först flyttade ihop med min sambo kändes vår lägenhet inte som vår, inte som hemma, om ni fattar vad jag menar? Men då började jag fundera över vad man skulle kunna göra så att det skulle kännas som hemma. Men med begränsad ekonomi är det inte hur lätt som helst att göra vad man vill göra!

Men jag har alltid älskat att sy och både min mormor och min mamma har gett mig massor med tyger som man kan sy av. Alla tyger har inte vart stora bitar, en del har vart små snuttar efter saker som de själva sytt (de syr också massor, det är väl därifrån mina intressen har kommit!).

Så jag tänkte vad kan man göra för att piffa till i köket!? Jo, varför inte sy en liten dekoration till spisen!



Så med en snutt som blivit över utav min kära mammas köksgardiner och lite spets till kanterna gjorde jag en jätte enkel duk som hänger där på handtaget vid spisen! Superlätt och det blev ju väldans fint med, tycker jag själv!

Sen köpte jag spislock på en marknad till min spis, och de matchade ju perfekt! Små enkla ting kan göra mycket för ditt hem!
  

Goood morning!

Godmorgon solstrålar! En ny dag är här och denna dag är ÄNTLIGEN FREDAG!!! Gick upp för ungefär en halvtimme sen, känner mig faktiskt relativt duktig med tanke på hur länge jag var uppe igår och väntade på min älskade att komma hem från krogen. Han hade haft det "okej-kul" bara och sa att han egentligen hellre hade vart hemma med mig, mysigt med en film och ätit godis! Awh, han är för gullig bara ibland!

Just nu ligger han i sängen och snusar fortfarande, han är så trött den där sötisen! Men antar att det är skönt att sova istället för att gå upp kvart i fem och göra sig i ordning för jobb! Det slipper han nu i 4 veckors tid i varje fall!

Har läst allas bloggar på bloglovin nu. Läste ett väldigt rörande inlägg från Lindas blogg (http://lindapyykkonen.blogg.se/) om hennes familj. Vilket gav mig gåshud på både armar och ben och även rörde mig till tårar. Känns som om att man ibland borde inse att man faktiskt har det rätt bra, att många andra har det lite tuffare! Gillar verkligen den här tjejens blogg! Hon är så jordnära! Besök gärna! Nej, besök MER än gärna denna blogg!!!

Snart ska jag väl ta mig upp ur soffan och fixa lite frukost, men det blir om en liten stund! Ska kolla runt lite till här innan. Sen ska jag ta och sy klart Tessans klänning, det är bara en, två sömmar kvar! Ska även baka muffins tills ikväll! Vi ska på middag hemma hos Clay och Tessan! Trevligt!

Vad ska ni ha för er idag då?
  

Natti natt!

Nu kom äntligen min älskling hem! Så nu blir det dags för sängen! Wihu! Sova sova sova! I morgon ska jag försöka komma upp relativt tidigt, inte sova bort hela dagen. Ska även baka muffins för vi ska till Clay och Tessan på middag!

Ska se till och sy klart hennes klänning och mantlar med hihi!

Natti natti på er!
  

Det är ju bara Torsdag!

Känns helt sinnessjukt ju! Det känns som fredag men det är ju bara torsdag!!! Faktorn till detta är för att min kära älskling för tillfället bara jobbat 4-dagars veckor ett tag nu, p.g.a lågkonjunkturen och allt! Så varje torsdag har känts som fredag! Idag känns det som fredag extra mycket för att han är ute. Han är ute på middag + lite festande! Nu är klockan 23:40 och jag har ingen aning om när han tänker pallra sig hem! Det ironiska i det hela är ju att jag inte kan sova förrän han ligger bredvid mig i sängen och håller om mig. Detta är 100% sanning! Det är omöjligt för mig att sova ensam! Det är så himla länge sedan jag gjorde det och då jag gjorde det hade jag ändå en stor nalle-apa som tröstade mitt kram-begär (töntigt värre, men jag är den jag är sådeså!!!)

Så när jag sover borta hos kompisar så frågar jag (om än kanske lite blygt första gångerna) om jag kan sova bredvid dem, för ja, jag är van att sova bredvid någon! Och alla har hittills varit så förstående! Men jag fasar för den dagen jag måste sova ensam igen (jag vet, patetisk visst är jag!! Men det är tyvärr sanningen!) jag avskyr att sova ensam.

Så här sitter jag nu, väntar på min älskling som kommer hem.. säkert väääldigt långt efter midnatt! Men hur trött jag än är så kommer jag vara vaken och sitta och vänta! Så nattblogging kommer det säkert att bli.

Påminner lite om tiden då Jimmy jobbade i Falun. Då han bara var hemma på helgerna och sov på hotell under veckorna. Detta gjorde han från månad 3 (tredje månaden in i vårt förhållande) fram till månad 9 (på ett ungefär). Han spenderade ett halvår uppe i Falun och kom bara hem på helgerna, det var väldigt jobbigt. Satt ofta hemma i hans förra lägenhet och väntade på att han skulle komma hem. Och varje gång han kom in genom dörren blev jag så lycklig av att se hur hela han sken upp av lycka för att jag var där! Älskar den människan!

Vad har ni för er då? Är det bara jag som är sömnlös i cyberspace?!
   

Nämen ser man på!

Sådär, nu harr Tessan gått hem igen! Hon behövde hjälp med att sy upp en klänning inför sin systers bröllop! Så nu har jag ytterligare ett projekt! Den ska bli lite kortare, lite veckad i midjan och v-ringad i ryggen! Ska se om jag får några bra bilder sen när den är klar! Just nu håller jag på och se om jag får till v-ringningen samtidigt som jag kollar på Design Simon & Thomas! Tycker de är så sköna inredare egentligen! Coola idéer, blir alltid så inspirerad av dem!

Underbara Tessan tog med sig godis till mig!!! Bad henne köpa lite eftersom hon hade vägarna förbi, men hade ju självklart tänkt betala för det, men jag fick det för hon tycker jag är så snäll som hjälper henne att sy klänningen och andra saker! Som om en tjej med passion för att sy kan tacka NEJ till det! Hihi!

Så här ser jag ut just nu (+ mina glasögon) när jag sitter här i soffan och har en lugn, skön "me-time".



Vad har ni för er då söta bloggläsare?!
  

Besök

Jahapp! Nu fick jag trevligt besök med utav Tessan här! Hon ville ha hjälp med att sy om en klänning! Så jag kommer väl skriva lite senare! Har ätit nu i varje fall! Det blev Chiken nuggets, pommes frites och currysås! Mumma! Hör sen!
  

Ensam

Hej hopp! Nu är jag hemma igen och ensam! Älsklingen gick nyss iväg för att ta sig in mot stan, där han ska käka med sina arbetskollegor och sen eventuellt ut och ta några öl! De ska tydligen fira för semestern samt fira att en ska gå på mammaledighet! Kul kul för dem, men jag blir ju som sagt ensam!

Ska väl ta mig i kragen och laga lite mat snart! Har faktiskt vart rätt duktig idag och städat mycket! Rensade hela mitt badrumsskåp med (och det är bara mina grejer som finns där) och jag säger bara SHIT äger jag så mycket grejer som har med "skönhet" att göra?!


               Före                                                                                    Efter

Lite städat blev det ju i skåpet! Nu kanske man äntligen kan hitta det man letar efter! Lite stolt är jag över mig själv med som slängde lite skit! Hihi!

Men nu ska jag laga mat och återkommer om en liten stund!
   

Paus!

Nu blir det en liten paus i städandet och en lite paus i bloggandet! Älskling har kommit hem nu så vi bestämde oss för att kila över till hans mor på en liten visit innan han ska in till stan för att äta och festa!

Funderar på vad jag ska göra ikväll... filmkväll kanske! Har ni några filmer att rekommendera kanske?
  

Åh!

Åh herregud vad det fladdrade till i min lilla mage när jag såg att jag var med i uttagningen till Veckans blogg hos Mimie & Annas blogg! Snälla rösta på mig snälla via denna länk: http://corazonn.blogg.se/2009/july/veckans-blogg-dem-som-ar-vidare.html Tack o tack o tack alla kära ni!

Skulle bli så glad om jag vann (för en gångs skull! Har alltid otur i tävlingar!)! Tack om ni röstar på mig! Puss!
  

Hurtig

Nu har jag läst alla inlägg på bloglovin och kommenterat de flesta! Nu är det dags för mig att bli lite hurtig och ta tag i saker! Ska faktiskt bli lite städat här idag hade jag tänkt så jag inte behöver tänka så mycket på det nästa vecka innan vi åker bort! Men jag tittar väl in då och då, när jag har mina välförtjänta pauser!

Några bra städtips till mig kanske? Och kanske tips på bra städmusik?
 

God morgon!

God morgon alla kära blogg läsare!
Sitter nu här vid datorn efter jag dragit mig upp ur sängen. Hade planerat att gå upp vid åtta-tiden och vara duktig idag! Städa och allt, men jag sov väldigt dåligt i natt! Så jag kom inte upp förrän 10! Jahapp vad ska man göra åt saken då? Det går nog inte att göra så mycket nu i varje fall! Ska väl ta tag i saker ändå, om en liten stund!

Jag har suttit framför datorn med min frukost, som blev köttbullsmackor (på morotsbröd <3) och ett glas O'boy! Mumsigt värre!



Nu ska jag snart ta och gå igenom min bloglovin med alla som har uppdaterat sina bloggar! Har ungefär 21 olästa inlägg här! Så det lär ju ta en stund! Men det tycker jag bara är roligt! Så alla som jag har på bloglovin ska veta att jag läser vartenda inlägg de lägger upp!

Sen så är det ju en sån där härlig regndag nu igen, så det blir väl bara att stanna hemma! Sen kommer jag vara ensam ikväll (en stund i varje fall) för att min sambo ska ut med sina arbetskamrater eftersom det är sista dagen inför semestern! Sen är han ledig i fyra veckor och det tycker han ska bli jätteskönt! Snuttegullet där <3

Så jag ska fortsätta med listan från igår:
* Diska 
* Tvätta 
* Barnpassning 
* Städa
* Dammsuga
* Rensa bland smink och kläder

Jag har kommit halvvägs i varje fall! Får se hur det fortskrider, för vår lägenhet är väldans stökig!

Men nu ska jag i varje fall läsa mina inlägg på bloglovin!
      

God natt!

God natt kära bloggläsare! Nu ska jag bege mig till min sköna säng! Krypa ner och gosa lite med min älskling! Känner fortfarande lite spänningar vid tinningarna! I morgon ska jag försöka göra klart min lista från tidigare idag! Ska städa och lite sånt!

Men först så ska vi bädda sängen och så! Sov gott alla!
  

Gift-shoes

Måste bara visa och berätta om ett par supersöta skor som jag fick av min lilla syster som en kind of "House-warming-gift". Hon gav mig dessa i present för att hon tycker vi (jag och min sambo) är så snälla och tar emot henne på besök! Som om inte det vore en självklarhet att ha min underbarast sötnos syster över på besök! Det gillar vi ju jätte mycket!

I varje fall fick jag dessa underbara skor (jag är helt såld på skor. Skor och handväskor i mitt hjärta! Så alla som känner mig och alla som vill få mig att falla för dem behöver bara vifta med ett par skor eller en väska framför näsan på mig! Eller en rosett!!! Iiih!), söta små peep-toe skor, platta med en rem runt vristen!



Älskar dem! Jättesköna att gå i också! Är de inte söööta!? Och jag tackar min syster ännu en gång för dessa sötnosar <3
Har ni något som ni tycker är extra extra bra inom kläder och så?
    

Slött

Med pockande värk över tinningarna kände jag verkligen inte för att ställa mig för att laga mat nu, så älskling erbjöd sig att springa iväg till Västergårds kiosken och köpa kebab till oss! Thank you min älskade! Snacka om att jag blev glad att du tog ett sånt initiativ!

Sitter även här och tittar runt lite i olika bloggar och så! Väldigt lugnt och skönt är det, bara ta det lugnt. Inget stress eller måsten här inte! Snart börjar "The simpsons" med, kollar oftast på det även fast man sett i princip alla avsnitt! En fråga bara: Vad hände med de nya avsnitten som skulle komma? Har sett skymten av ett enda avsnitt sen NO MORE?! Någon annan som sett dem? I sånt fall NÄR ÄR DEM!?
    

Kväller

Nu är det kväll och mitt barnvakts skift är över! Vi har haft det väldigt trevligt jag och Lucas, även om han mest har spelat tv-spel den lilla gullungen! Men jag hade ju lovat honom lite glass och glass blev det! :)



I mina fina glass skålar jag skrev om för några inlägg sen! Ock Lucas älskade glassen! Känner mig som en lyckad barnvakt! Tessan och Clay kom för att hämta Lucas vid 15, 15.30 tiden. Jag fick följa med dem en sväng till Ica Maxi för att handla. Behövde bröd och lite småsaker hem!

Nu börjar det väl dra ihop sig för att laga middag snart! Vet dock inte vad jag ska laga och min sambo har inga direkta förslag heller! Vad ska jag hitta på?
   

Update Barnpassning

Tänkte bara skriva lite snabbt här i bloggen om hur allt går! Har Lucas här nu och passar honom. Han spelar lite tv-spel och så. Har även hunnit tvätta 4 maskiner tvätt och hängt upp dem!

Lagade makaroner och köttbullar till lunch och snart ska jag slänga ihop lite glass till efterrätt, det är både jag och Lucas värda! Hur ser eran dag ut då?
    

Godmorgon!

Godmorgon kära bloggare! Hoppas allt är bra med er och att ni också har fint väder som jag? Dock så får jag väl se om jag hinner ut under dagen eftersom jag helt plötsligt har fått fullt upp!

Jag ska börja med att igår blev det ett sånt åsk-, regn- och blixtväder här att det vara bara att stänga av alla elektroniska prylar, inklusive datorn! Sen har vi fått lite tråkiga nyheter, som vi skulle hantera. Men nog om det.

Min dag ser ut som följande att alldeles strax kommer Jimmys gudson Lucas hit, som jag ska barnpassa några timmar. Jag har även tvättstugan klockan halv 12 till 17.00.

Så här är min dag:

* Diska 
* Tvätta
* Barnpassning
* Städa
* Dammsuga
* Rensa bland smink och kläder

Vad ska ni ha för er idag då mina söta bloggläsare?
      

Ofattbart!

Sitter här och kollar runt lite på cupcakes och tårtor och liknande. Så länkar min kompis mig till den häftigaste hemsidan någonsin! Jag är ju en människa som älskar att vara i köket och baka och laga mat! Jag älskar gäster, servera goda saker och umgås!

Men det jag skulle komma till var att jag hittade sjuuukt snygga tårtor på hemsidan då!

                 

               

     


Sinnessjukt läcker eller hur?! Finns massor mer på http://www.pinkcakebox.com/. Säger bara att jag är totalt avundsjuk på de människor som kan skapa såna här tårt-konstverk! Önskar jag kunde vara lika duktig! Oh, well! Bara att ta sig in i köket och öva kanske då! Eller vad säger ni?
     

Laga mat

Jahapp kära blogg-läsare! Nu ska jag ta en paus från bloggandet, bloggläsandet och surfandet! För nu ska jag gå och laga mat! Min kära älskling har vaknat upp ur sin migrän-vila och undrat om vi kunde laga lite middag!

Så det blir farmarbiff med potatismos! Känns gott med enkel middag ikväll! :)

Kommer senare och bloggar mer! Vad ska ni äta och ha för er ikväll?
        

Kupor med muffins

Jag har en stor förkärlek till att baka, fika och bjuda gäster på gott (som ni säkert har märkt?). Och då kan ni säkert fatta hur glad jag blev när jag hittade dessa söta saker!



De sötaste ljusen och små glaskupor på fot! Snacka om att jag hoppade av förtjusning! Och de passar perfekt in i vårt kök! Många har faktiskt trott att dessa ljusbakelser först var riktiga chokladbakelser! Först kan man bli riktigt lurad utav utseendet, men även utav doften som kommer från dem. Det luktar seriöst nybakta chokladmuffins!

Är dem inte bedårande!
        

Kryddburkar i porslin

Här hemma så vill jag självklart att lägenheten ska återspegla min personlighet och min sambos personlighet, dock så kan man väl säga att den största del av personlighet i köket är min egen. Jag älskar söta burkar, prydnader och liknande. På kryddhyllan ovaför spisen har vi till exempel små kryddburkar i porslin som är (eller ser ut att vara) handmålade. Dem har jag bara som prydnad där. För jag tycker de är riktigt söta och vill bara ha dem som prydnad!



Vad tycker ni? Söta eller hur? Har ni något i erat hem eller rum som ni tycker verkligen återspeglar er personlighet? Berätta gärna!
     

Banan-choklad tårta

Här är en tårta som jag komponerat alldeles själv! En banan-choklad tårta till min älsklings födelsedag! Den är gjord helt från scratch!

Banan-Choklad tårta

Ugn: 175 grader C

Ingredienser:

Tårtbotten:

50-75 g margarin/smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
1 dl mjölk eller vatten

Smörkräm:

75 g smör
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

mosade bananer och smörkräm
Topping:

Chokladfromage (köps i butik och blandas med mjölk)

Garnering:

Vit choklad
Gul hushållsfärg

Gör så här:

1. Smörj och bröa en form. Sätt på ugnen! Smält matfettet och låt det svalna, eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det är mjukt och smidigt!
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt i smeten. Tillsätt matfettet och vätskan, rör till smeten ser jämn och slät ut. Grädda i ugnen i 40 minuter, eller tills provstickan är torr. Låt tårtbottnen svalna.
3. Blanda ihop smörkrämen, ställ svart sålänge.
4. Blanda ihop chokladfromagen, ställ i kylen en stund.
5. Mosa 3-4 bananer.
6. Ta den nu svala bottnen och dela den i tre delar. Lägg nedersta delen på ett tårtfat eller liknande. Bre ut smörkräm över bottnen och sedan mosade bananer över. Lägg på mitten delen. Bre även ut smörkräm och bananer på denna botten. Lägg på översta delen utav tårtan.
7. Ta fram chokladfromagen och bre ut ett jämt täcke utav denna över hela tårtan. Täck all sockerkaka så det inte syns.
8. Smält vit choklad och blanda därefter i gul hushållsfärg. Använd önskad mängd efter önskad gulhet på garneringen.
9. Ta fram en spritser (funkar även med vanlig plastpåse som du klipper hål i ena hörnet) och häll i den gula chokladsmeten. Spritsa ut valfritt mönster på tårtan. Ställ i kylen innan servering.



Hoppas det smakar! Våra gäster älskade den i varje fall!
                  
 

Huggable

Jag antar att nästan alla idag har sett dessa söta salt- och pepparkar i butikerna(??) men jag bara måste lägga upp dessa! De är så söta! Det här är mitt par, på bilden! Jag köpte dem på Viking Line, shoppen precis innan buffén. Tänkte att de skulle passa bra i min och min sambos lägenhet. Det gör dem också! De står där kramandes ovanför spisen på fläkten i ur och skur. Jag ställer tillbaka dem kramandes efter jag använt lite salt eller peppar, men min sambo tycker det är kul att driva med mig så ibland hittar jag dem långt isär varandra och med ryggarna emot varandra. Jag suckar bara, vet att han gör det för han tycker om mig så mycket. Sen ställer jag tillbaka dem som de var! Och han tycker jag är söt när jag gör det. När jag vill ha ordning!



Visst är de söta? Eller är det bara jag som tycker så?
             

Tråk-tisdag!

Idag måste jag erkänna att allt känns tråkigt! Jag saknar solen och det fina vädret! Vill vara ute, bada, sola, umgås! Promenera och ha kul! Men nej, solen "lyser" med sin frånvaro...Så i morse hade jag tänkt att jag skulle vara seriöst duktig och städa och dammsuga hela lägenheten, men det kommer heller inte genomföras för min älskade sambo ligger hemma med migrän! Så, ja.. jag kommer antagligen befinna mig framför datorn hela dagen.. Blogga och så :) Kanske ska försöka genomföra en tyst diskning för det skulle behövas. Sen borde jag gå och handla bröd.

Men vädret gör att allt blir tråkigt! Är det någon annan som håller med? Kom mer än gärna med förslag vad man kan göra en sån här supertråkig dag!
                      

Go'natt!

Jahapp, nu var Lipstick Jungle slut! Oh my vilket avsnitt! Riktigt glad för att det är tillbaka nu! Men nu ska jag ta och glida ner i sängen och läsa lite. Ska läsa en bok som heter "Två systrar". Borde egentligen läsa "Grotesque" som jag lånade utav en tjejkompis, men det kommer jag antagligen göra inom den närmaste veckan. Jag älskar att läsa :)

Ha en god natt nu!
                 

Glass skålar

Underbara söta glass skålar! Jag har dessa, två av varje, totalt åtta stycken. Köpta i en butik som heter "In & Finn" här i Södertälje, finns även i Tumba! Köpte dessa i januari någon gång och de används flitigt nu under sommar perioden! Perfekt om man ska göra en banana split för man får plats med en hel banan! Men funkar perfekt till att bara ha glass och maränger och massor med choklad eller kolasås till! Eller kanske båda! :) Beror på vad man själv gillar!





Visst är dem riktigt söta! Älskar dem!
                                           

Lipstick Jungle

Ni missar väl inte säsongsstarten på Lipstick Jungle ikväll klockan 21.00 på trean?!  Det kommer i alla fall inte jag göra! Jag älskar såna serier! Denna är i samma anda som Sex and the City, eftersom det är samma författare till båda, Candace Bushnell. Både sex and the city och Lipstick Jungle är båda baserade på böcker!

Lipstick Jungle handlar om tre framgångsrika, betydelsefulla och högt uppsatta kvinnor som försöker jonglera alla deras problem och uppgifter i vardagen. Man följer med i deras jobb och vardag och får lära sig saker som inflytelserika kvinnor kan gå igenom under deras karriär! En riktig rolig, intressan och lättsam serie att följa!



Så missa inte inte Lipstick Jungle ikväll!!!

                    

Tävling hos Cecca

Hos Cecilia Almberg kan man just nu vara med och tävla om ett armband från Cocoo.se som är sveriges största smyckesbutik på nätet! Ett snyggt armband med peacemärket på! Gör som jag! Var med och tävla om detta söta, chica armband hos http://blackened.blogg.se/ så kanske just du har tur att vinna!

Lycka till! 
                                        

Ny design?

Jag sitter här och funderar på om jag ska ändra designen på min blogg, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska det eller inte! Skulle ju vara skoj med lite förändring! Jag ska nog fundera lite mer på det! Vad tycker ni? Nytt eller keep  the old one? Alla förslag är välkomna! 
                   

Premiär!

Okej jag vet att jag är seg, men nu har jag äntligen smakat Marabous nya smak "Sommar"! Och jag måste säga att den var god, men det var inte min favorit direkt! Men om någon skulle bjuda mig eller om min älskling skulle köpa den så skulle jag kunna äta mer av den, men jag måste säga att deras naturella mjölklchoklad samt mintkrokant är de som jag gillar mest!

Men jag rekommenderar denna choklad till de som gillar sött, friskt och fruktigt!



Moonfest

Idag när vi vaknade så var det mulet väder, så först trodde vi kanske att Moonfesten skulle bli inställd och snacka om att vi verkligen trodde det när det började spöregna igennär vi kommit hem till Ling! Men sen blev det som fredagens väder, när det regnat kom solen fram och det blev ganska varmt!
 
Vi käkade hos Ling och fixade i ordning oss innan vi åkte till Fisksätra, där Moonfesten skulle vara! Först skulle vi dock förbi Jimins (vet inte direkt hur det stavas och det var en av killarna som var med på festen) för att alla skulle samlas där. Vi träffade Cissi och Johan och massor med annat trevligt folk där. Sen blev det dags att bege sig till the location som vi skulle vara vid!

Vi hamnade dock en bit därifrån eftersom några andra hade installerat sig där, men det funkade riktigt bra där med!

Det blev en riktigt trevlig kväll med lite dricka, vattenpipa och mysigt, gosigt samkväm, prat och skratt! Sedan kom killarna igång med sina eldstavar och började trixa! Det var riktigt coolt! Fick dock inga coola, bra bilder för min batteri på kameran tog slut!

Men over all hade jag kul i varje fall! Sen sov vi hemma hos Cissi!


Shopping och hem till mig

På fredagsmorgonen vaknade vi vid 10-tiden. Då var det ett förfärligt regn och åskväder! Det blixtrade också! Och vi trodde våra planer om shopping och sen vidare hem till mig skulle grusas direkt! Men vi hade tur och när vi väl ätit frukost hade det slutat regna! Sen när vi skulle till bussen så var solen framme igen och det började bli riktigt varmt!



Vi åkte in till Stockholm City för att shoppa lite, Ling behövde underkläder och underkläder blev det i massor! Tur att det var massor med rea! Hon hittade massor med fint! Hon hittade även ett par urgulliga shorts med! Sen var hon UNDERBART söt och snäll och köpte ett urläckert turkost nagellack till mig!

När vi var klara styrde vi stegen mot pendeln som skulle ta oss hem till mig!

När vi väl kommit hem till mig beslutade vi oss för att byta om eftersom det vart riktigt varmt ute, sen gick vi till Ica Maxi för att handla lite läsk, chips och godis :) Därefter gick vi till Blombacka Pizzeria och åt middag! Det var mycket gott! Jag åt en Calzone Special utan champinjoner! Det är min favorit från den pizzerian skulle jag kunna tro!

Därefter gick vi tillbaka hem till mig och satte igång med vår mysiga filmkväll hemma hos mig! Vi fixade fram våra gottigheter som vi köpt! Sen satte vi på filmen "The curious life of Benjamin Button"! Det var en riktigt bra film! Hade förväntat mig något annat från trailern som man sett, men jag tyckte i alla fall att den var riktigt bra!



Den som inte sett den filmen borde se den! :) 

Efter filmen, som faktiskt var rätt lång, så blev det sängtajm!

Torsdag - bada och filmkväll!

Åh snacka om en varm dag det vart! Helt sjuuukt! Men jag är otroligt glad att vi vart till Lundis och badat idag! Härligaste badplatsen på länge måste jag säga. Ligger vid massor med berg/klippor så det är väldigt djupt. Man når inte botten alls! Perfekt ställe för de som gillar att hoppa och plaska, men man kan "gå" i också, om det är någon som är som jag som inte vill hoppa 1-7 meter ner i vattnet! Men då gäller det att ha balans och kunna klättra längs klipporna och ta sig ner! Men det gick finemangens för mig!

Och vattnet var riktigt härligt och fräscht! Garanterat ett ställe jag kan bada på flera gånger!

Jag var där med Ling, väldans trevligt var det! Min underbara vän hade plockat med sig iiiiiskallt vatten och mumsiga bananchips!! Härlig bad dag var det helt klart!


     

Efteråt när det började närma sig kvällen och vattnet kändes kallare och kallare beslutade vi oss för att röra oss hemmåt Ling! Där fick vi grillad mat och mumsiga grönsaker och såser! Bakpotatisen var riktigt god! Måste erkänna att det var riktigt länge sen jag åt en bakad potatis!

Därefter beslutade vi oss för en filmkväll och gjorde i ordning en myshörna i Lings rum! Det var riktigt mysigt! Och såklart när man har film mys måste man ha nåt gott att snaska på! Vi hade glass, jordgubbar, popcorn, Tom&Jerry kex *nostalgi!!!* och pepsi!

 

Dock så var filmen sämst! Det var en film som de andra hyrt så vi tänkte kolla på den! Men den va värdelös och assvår att hänga med i handlingen, men sällskapet var desto trevligare! Jag rekommenderar att ni INTE tittar på denna film! Den hette "Burn after reading".



Därefter var klockan runt ett så det blev bara att krypa till kojs!


Home sweet home!

Nu är jag äntligen hemma igen OCH har tillgång till min dator + tid att använda den! SÅ nu tänker jag lägga upp några inlägg om mina dagar som jag haft här när jag vart borta och inte haft tillgång till datorn! Hoppas ni gillar det!

Regn?!

Jaha, nu har "äntligen" det utlovade regnet kommit! Ja, vad ska man göra? Det är väl ingen riktig SVENSK sommar utan regnet antar jag! Men ärligt, så känns det lite tråkigt! Det var ju så himla fint väder igår! Riktigt varmt! Tur att vi drog och badade igår i varje fall! Vi badade i Lundsjön som ligger vid Fisksätra! Väldigt fint bad faktiskt! Skriver mer om det sen och lägger upp bilder, när jag kommer hem!

Just nu sitter jag bara här för att Ling är och duschar, därför satte hon på den lilla "barnvakten" åt mig så jag skulle slippa aitta och bara "rulla tummarna" enligt henne! Gullunge där! Jag hade nog kunnat sysselsätta mig!

Så jag antar att våra planer för dagen blir att ta sig mot Stockholm när det är uppehåll och sen skulle vi shoppa lite... eller ja, jag är väl ett smakråd with no money till Ling! Efter det skulle vi åka hem till mig och hitta på något skoj. Antar laga mat, baka och FILM!

Vad ska ni ha för er denna regniga dag då?



Bada bada bada bada!!!

Snart så ska jag dra iväg till Nacka! Där ska jag träffa Ling, vid Nacka forum och sen ska vi dra vidare mot Lundis, ett väldigt great bad enligt henne! Så, ska äntligen bada (typ första gången sen jag kom hem från Turkiet) och det är verkligen efterlängtat! Det är så himla varmt just nu, visst inte lika varmt som i Turkiet men det här är en annan slags värme. I Turkiet vart det inte lika fuktigt och man svettades inte på samma sätt. Plus att det blåste rätt skönt och fläktande och man hade poolerna och havet precis utanför dörren! Så det är ju en helt annan sak jämfört med nu!

Därför ska det bli skönt att komma härifrån ett tag, åka och bada och bara ha det skoj! Sen ska jag sova kvar hos henne och så kommer vi hit i morgon :) Shit snart helg igen, gud vad tiden går! Snart får älskling semester också... Och jag får veta om jag kommer in på Södertörn eller ej! SNÄLLA håll tummarna för mig!




Amerikanska chokladrutor

Väldigt mumsiga, saftiga chokladrutor som alla gillar. Dock finns det nötter i, så detta är inget för nötallergikern!

Amerikanska chokladrutor

Ugn: 150 grader C

Ingredienser:

100 g nötkärnor
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gör så här:

1. Smörj och bröa en avlång, ugnsfast panna eller smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20 x 35 cm. Sätt på ugnen.
2. Hacka nötterna.
3. Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör detta tills smeten blir slät. Låt den svalna.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
5. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i långpannan.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna något, skär den därefter med en vass kniv i rutor!




Tigerkaka

Ett fantastiskt enkelt, traditionellt men väldigt gott recept som alltid går hem då man ska slänga ihop något snabbt när man, i sista minuten bestämt med sina vänner att de ska komma över och man har inget annat hemma att bjuda på! Då är Tigerkakan idealisk att bjuda på!

Tigerkaka

Ugn: 175 grader C

Ingrediensern

50-75 g margarin/smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjölk eller vatten

Gör så här:

1. Smörj och bröa en form. Sätt på ugnen!
2. Smält matfettet och låt det svalna, eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det är mjukt och smidigt!
3. Vispa ägg och socker poröst. Blande mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt i smeten.
4. Tillsätt matfettet och vätskan, rör till smeten ser jämn och slät ut.
5. Dela smeten på hälften i två olika bunkar.
6. Tillsätt vaniljsocker i ena bunken och kakao i den andra, rör tills du får en jämn och fin smet i båda bunkarna.
7. Varva de olika smetarna när du häller i dem i bunken, så att det blir som ränder sen när du gräddar kakan.
8. Grädda kakan i 40-50 minuter, eller tills provstickan är torr.