Mitt projekt!

Kommer ni ihåg att jag berättade lite om ett projekt som jag hade? Nu har jag i alla fall genomfört/slutfört det projektet med hjälp utav min vän Linnea (bugar och bockar stora tack!). Idag efter tentan har vi nämligen tagit i Projekt Helenas Balkong! Den var ful och trist, inte alls mysig så man vill vara där längre tider. Men det har vi ändrat på! Nu är den helt underbar och jag kommer bo där i sommar! Så nu tänker jag visa er före och efter bilder på min balkong.

Före:


Under:


Efter:


Så vad tycks mina vänner? Blev det ett bra resultat? (Måste erkänna att jag själv tycker det är mysigare "live"). Jag är i varje fall nöjd och här kommer jag som sagt bo under sommaren. Härligt om kvällarna sen när jag satt ljus i mina ljuskronor och tänt dem. Mysa mys!


Äntligen över... för stunden!

Ja, nu är tentan äntligen över. För stunden i alla fall! Jag ska hålla mina tummar (och det får gärna även ni göra) för att jag klarar denna tenta på första försöket, men jag känner mig tyvärr inte 100% säker på att jag gör det. Tentan var nämligen väldigt klurig. Men i vilket fall som helst så kan jag pusta ut nu för ett tag och hinna med saker som jag VILL göra, annat än plugga menar jag. Som att sy, jag har massor att sy nu! Gardiner, kuddar, broderier och massor med mer.

Det jag verkligen ska försöka med nu när jag har tid är att få igång bloggen lite mer, den har ju varit rätt död nu på sistone som ni flesta kanske har märkt?! Men nu ska jag blogga mer, vem kan motstå det? Särskilt nu när jag har en ny fin bloggdesign kan jag bara inte hålla mig undan!


Bloggdesign!

Som de flesta säkert har märkt har jag fått en ny bloggdesign. Eller fått och fått jag har "köpt" den för en billig peng utav en jätteduktig tjej som gör bloggdesigner. Hon heter Beatrice men kallas Takai och har bloggen med samma namn (alltså Takai). Den här tjejen är en 20-årig student som studerar Digital Mediedesign, vilket gör att man förstår att hon är duktig!

Jag vill rekommendera henne till er som känner att ni vill ha en personlig design om ni är utan, eller om ni är trött på er gamla. Takai hjälper er med precis det ni vill ha, enligt era egna krav. Och lita på mig ni kommer inte bli besvikna. Så klicka er in om ni är intresserade av en ny design, om inte annat för härlig och kreativ läsning!


Klicka på bilden så kommer ni till Takais blogg!


Helt slut!

Ja, det är en bra label på hur jag känner mig just nu! Jag är helt slut! Jag är trött och utmattad med värk i benen efter att ha promenerat så mycket. Mina armar och händer känns utarbetade efter allt lyftande. Först en heldag på Ikea och Hornbach följt av tömning utav vårt vardagsrum. På tisdag kommer nämligen våra golv att slipas (Vilket helt relaterat, eller orelaterat, får mig att tänka på när Aidan säger till Carrie "I can strip your floors!" i SATC serien!). Så mot slutet av veckan kommer våra golv vara nyslipade, nylackade och förhoppningsvis skitsnygga. Och då kan vi sluta leva i det kaos vi nu skapat oss här hemma. Men jag känner att det kommer bli tungt att vänta på tapetserarna i nästan 4 månader. Så vi ska alltså möblera tillbaka allt sen om några månader flytta runt allt igen! Är det alltför knäppt att ringa och försöka få dem komma tidigare? Hope not, för det är vad jag tänker göra i morrn!

Men nu ska jag bara slappa, trötta jag. Hoppas er helg vart underbar. Ciao!

Helena rekommenderar...Nordic Essentials

Det talas mycket om att många företag håller på att ta fram hudvårdsprodukter för oss människor med nordisk hy och ett märke sm redan har gjort det är Garnier. För mig ger ordet Garnier ett positivt intryck eftersom jag alltid har vart nöjd med de produkter jag använt från deras märke. Detta gäller även de produkter jag ska rekommendera idag, nämligen Garnier Nordic Essentials collection.

Som sagt är produkterna framtagna för oss med nordisk hy, eftersom vi lever i ett nordisk klimat där vädret snabbt växlar mellan värme, kyla, regn, snö och sol påverkar det huden så att man sliter på den. Man blir lätt torr  när det är så mycket väderväxling och därför har man tagit fram dessa produkter som ska hjälpa en.

I serien finns bland annat Cleansing Gel, Cleansing Milk, Refreshing Toner och Daycream. Cleansing Milk tar skonsamt bort sminket som man använt under dagen. Cleansing Gel och Refreshing Toner är för rengöring av ansiktet, motverkar finnar och så. Daycreamen är för att återfukta huden och få bort det torra.

Jag gillar dessa produkter för att de verkligen hjälper min hy. Dem ger en ett lent och återfuktat ansikte och sen doftar dem jättegott! Prova dem du också!

 


Shopping söndag!

Godmorgon på er alla! Idag är det söndag, redan tyvärr! Solen skiner och ångesten inför den kommande tenta kryper allt närmare och tar över mig mer och mer. Så veckan som kommer blir en pluggvecka för mig, så ni är medvetna om det. Jag kommer att behöva fokusera allt på min tenta (som är svår som tusan). Men sen när den är över ska jag göra comeback med full kraft! Jag har egentligen massor att blogga om men tiden har inte räckt till!

Igår så var min kära mor, syster, moster Anna och Annette här på besök. Det var riktigt trevligt och gulliga Anna och Annette hade med sig lite presenter till oss. Riktigt sött av er. Ska lägga upp bilder här sen i bloggen. Jag bjöd dem på tomatsoppa med bröd och till efterrätt en Key Lime Pie som jag testade att baka för första gången (den blev jättebra och receptet kommer definitivt hamna här på bloggen.

Senare på eftermiddagen när mina gäster åkt hem drog jag in till stan och köpte lite spel till mig och min älskling. Sims3 till mig och NHL2K10 och PES2009 till min älskling. Jag köpte även lite chips och kebabtallrikar med mig hem eftersom jag hade min "Tjockisdag" igår. Jag ska försöka ha en "Tjockisdag" i månaden där jag får äta precis vad jag vill och resten av månaden ska jag vara lite nyttigare. Så vi får se hur det går!

Idag ska jag och Linnea åka till Ikea! Jag har en hel del att handla där. Lite till hemmet och en massa till mitt projekt, som jag ska berätta mer om sen när jag har fixat klart med det. Så idag blir det en heldags shopping minsann. Sen när jag kommer hem kommer det bli diskning och sedan pluggning för hela slanten. Och tömning utav vardagsrummet för på tisdag ska de komma och slipa våra golv.



Men nu ska jag fixa klart mig för Linnea kommer snart. Ciao!

Min lediga onsdag!

Ja, idag är det min lediga onsdag! Men bara för att jag är ledig betyder det inte att jag har en hel dag till att slappa, snarare tvärtom. Idag så ska jag göra en hel hög med grejer innan jag får ta det lite lugnt. Och min dag börjar med ett träningspass på F&S. Jag ska alldeles strax röra mig till bussen och ta mig dit.

Sen ska jag också städa hela lägenheten (fick en kommentar för någon vecka sen att det känns som om att jag alltid städar, vilket jag gör, men det är för att vi är sjukt dåliga på att hålla ordning här hemma att det är skandal! Jag skäms verkligen!) för min kära mor, syster, bror, Anette och kanske moster kommer på lördag och hälsar på. Då måste det vara lite snyggt och rent här i mitt hem.



Efter städningen är avklarad så ska jag ta mig an pluggandet inför tentan, det är verkligen god tid nu eftersom den är nästa fredag och det är inte lite man ska kunna! Jag ryser bara jag tänker på det, läskigt!

Men nu ska jag kila till träningen, hoppas jag kan uppdatera bloggen bättre efter den här plugghysterin jag haft.


Vår ruset!



Då var det bestämt! Jag och några klasskamrater har bestämt oss för att delta i det härliga vår ruset. Det är en löparfest som går runt lander och den 1 och 2 juni kommer den till stockholm. Så då ska vår grupp springa! Om man är 6 personer i en grupp får man också en picknick korg att festa på efteråt.

Vår ruset är 5 km långt och är ett återkommande event med fokus på att motivera folk att motionera och må bra. Ett riktigt roligt engagemang med ett flertal deltagare varje år. Det finns massor att läsa om vår ruset på Vår Rusets hemsida. De har även lagt upp ett träningsprogram inför Vår ruset så att man kan förbereda sig. Är du intresserad att som jag delta i Vår Ruset?! Klicka dig in på hemsidan och läs mer, jag lovar du kommer inte ångra dig!


Söta handdukar!

När jag var på Ica Maxi för någon vecka sedan hittade jag dem sötaste kökshanddukarna någonsin och till ett riktigt bra pris! Det var nog 2 för 30:- eller något sånt! Inte så dyrt alls och som sagt riktigt söta med.



Handduk á la teaparty! Så himla söt eller hur?! Jag älskar den! Fanns i sån där textil vaxduk med, men hade inte råd med den också. Så det fick räcka med handdukarna.


Shoe-Love!

Jag kanske nämnde att min älskade köpte ett par skor till mig som jag kikat på ett tag..? I varje fall så köpte hon dem på Bianco på rean. De är röda och helt underbara! Såhär ser de ut:



Jag fullkomligt älskar dem! Ursprungspris 500:- och jag fick dem för hela 150:-! Är inte det värsta kapet!? Dem här kommer användas flitigt i alla fall! Mina nya älsklingar!

Tentakväll!

Ännu en gång har jag fallit ifrån vetskapen om min älskade blogg! Och som så många gånger förut så är det för att jag pluggat som en galning till min omtenta som jag ska ha ikväll (hoppas att det går bra denna gång!). Tråkigt men sant! Skolan tar all min tid nuförtiden, särskillt denna kurs med som jag har nu. Det är riktigt mycket att göra samtidigt som jag pluggat till min tenta i en annan kurs. Men förhoppningsvis så kommer jag ha lite mer tid efter ikväll. Det är vad jag håller tummarna för i alla fall!

Tristas är nog att tentan är mellan 18-22! Men förmodligen kommer jag inte behöva sitta hela tiden... det brukar jag inte behöva i alla fall!

Just nu väntar jag också på folk från TelgeBostäder som ska komma på underhållningsbesiktning av vårt vardagsrum. Förhoppningsvis kommer vi få omtapetserat därinne, för det är allt annat än fina tapeter i vårt vardagsrum. Det hade vart en helt annan grej om tapeterna vart i gott skick, men nu är de ju inte det. Massor med håll, ritat på väggarna och uppfläkt i skarvar. Nej, hoppas på omtapetsering!

Men nu ska jag kika lite på mina anteckningar inför kvällen. Hoppas ni alla har det bra!?

Tävling hos Kalasgott!

När jag kikade omkring här lite i bloggsfären så hittade jag en underbar tävling som jag bara var tvungen att delta i! Som ni vet älskar jag att baka och pyssla och jag kunde inte hitta någon mer perfekt tävling än denna. Den är som sagt hos Kalasgott's blogg i samarbete med Lyckas med mat.

Mina favoritprodukter från Lyckas med mat är dessa tre:



Muffinsform - Be my cupcake
Mini Muffinsträd
Cupcake schabloner

Klicka in på Kalasgott's blogg och kolla in de fina priserna man kan vinna! Tävla du också!


Lördag = hurtdag!

Idag så kommer min lördag kretsa kring att vara hurtig och duktig! Jajamänsan! Jag har nämligen tvättstugan idag och jag ska även städa rent i hela lägenheten. Hade gärna velat putsa fönstrena med, men det får bli en annan dag helt enkelt!. Jag ska även se om jag får tid över till att rensa min garderob. Senare så kommer Ling hit och vi ska plugga ihop, så vi får se hur det går. Hon hade en del arbete till sin utbildning att göra och jag har ju omtentan på onsdag.



Jag ska även iväg och handla lite smått så det blir någon middag för min del ikväll. Saknar lite grejer. Så städa, tvätta, diska! Tvätten har ju vart igång sen halv sju tiden i morse, så den är klart halv 12. Men nu ska jag börja diska så jag blir klar innan Ling kommer! Det ser ju förjävligt ut på ren svenska och jag vill helst att det ska vara snyggt när jag får gäster. Det tror jag att vi alla vill!

Hoppas att ni alla fall får en bra Lördag allesammans!

Det är bara jag... och katten!

Ja, nu är det bara jag hemma och katten förstås! Älsklingen är nere i småland med Clay och Glenn vid sommarstugan och ska pyssla lite där. Så jag är som sagt ensam hela helgen och jag får se om jag hittar på något särskillt eller om det blir att bara vara hemma. I morgon har jag i alla fall tvättstugan från 7 till 11.30. Sen ska jag städa hela lägenheten, försöka rensa min garderob och plugga en hel del inför omtentan som jag har på onsdag.

Just nu slötittar jag på tv och så håller jag på att sticka på pippi-tröjan som jag ska göra till min fin-kusin Tindra. Det är riktigt kul och det går superbra. Ungefär såhär kommer den se ut när den är klar:


Hoppas att lillan blir nöjd sen när hon får den! Nu ska jag sticka vidare på den lilla tröjan. Ha en trevlig kväll!

Fredag <3

img_6807 (MMS)

Sitter i skolan och slutar snart! Tänkte prova mobilbloggning från iPhone eftersom det inte funkar via safari! Idag åker även älsklingen bort så denna helg är det min tur att vara ensam! Bläh! Får se om jag hittar nån att umgås med eller om jag får hitta på nåt ensam! Men nu börjar föreläsningen igen. Ha det bra sålänge! Ciao!


Långt avbrott!

Hej på er bloggläsare! Jag ber om ursäkt att jag inte har loggat in på bloggen på en vecka, det är helt sjukt! Jag älskar ju verkligen att blogga men nuförtiden hittar jag ingen tid åt det alls! Jag hoppas på en förbättring när all hysteri runt denna kurs och mina två tentor är avklarade. Jag har nämligen omtenta på onsdag (den 14) och sen en på valborg (hur sjutton nu de tänkte att valborg var en bra dag för tenta!). Så då kanske man kan andas lite och få tid för bloggen!

Sen har jag också vart i Eskilstuna fredag till måndag eftersom det har vart påsk och när jag är där försöker jag att vara så social som möjligt. Dock har jag försökt att blogga från min iPhone via Safari, som ska vara som en vanlig webbläsare. Men det funkar ju inte alls! Man kan bara skriva i titeln! Dumt! Men men! Får väl kolla upp och kanske börja mobilblogga via mms igen!

Nu ska jag snart pallra mig till Linnea och plugga lite inför morgondagen men jag lovar att massor med kul inlägg och bilder ska komma upp här VÄLDIGT snart! Pussen!