Snart sängtajm!

Sitter och tittar på de sista minuterna utav Lipstick Djungel. Alldeles strax slut, sen blir det sängen för mig! Så jag säger godnatt nu! Natti natti! :)

Design-update!

Hej bloggen! Nu har jag uppdaterat bloggens design, ÄNTLIGEN! Ni kanske kommer ihåg att jag skulle göra det, då jag fått bilden av mig från Lunie! Ja, jag har ju haft den ett tag, men har inte hunnit förrän nu att fixa den! Så nu är den klar, måste väl antagligen vänja mig vid den! Men kommer säkerligen byta snart igen! Tills jag får en riktigt snygg design! Finns många jag är lite avis på här och där, inspireras och får nya idéer! Så vi får se hur länge denna håller!

Så vad tycker ni om designen då?

Hur man syr en lätt och söt klänning!

Nu, alla söta bloggläsare, hade jag tänkt visa och berätta hur man syr en lätt men väldigt söt klänning. Den klänningen jag hade på dopet vill säga! Det är väldigt enkelt att sy den här, även fast man kanske inte är den bästa när det gäller att hantera symaskin och liknande!

Detta behöver du:


♥ Tyg, hur mycket beror ju på hur stora ni är men det behöver inte vara längre än 2 meter!
♥ Knappnålar
♥ Sytråd
♥ Symaskin
♥ Tygsax
♥ Sax till trådarna (man vill inte använda tygsax till detta, för det gör den slö och då kommer det inte gå bra att klippa i tyg sedan!
♥ dragkedja

Så här gör du:


1. Börja med att mäta upp kjoldelen på klänningen. Tyget ska bilda en rektangel. Mät ut hur lång klänning du vill ha genom att mäta med måttband från midjan. Kortsidan på tyget kommer vara längden på din klänning. Rektangelns långsida kan ha lite olika längd beroende på hur puffig och rynkig du vill att kjolen ska vara.

2. Sicksacka alla kanter på rektangeln. Sy därefter två raksömmar längs ena långsidan, rätt tätt ihop varandra knappt en centimeter ska finnas som mellanrum, du ska inte backa i början eller i slutet utav denna söm. Bara sy rakt på! Det vi ska göra är att rynka kjolen. Det gör du genom att dra i undertrådarna på sömmen! Dra tills kjolen är lagom bredd så det passar runt din midja, men lämna lite extra till sömnsmån och dragkedja!



3. Nu ska du klippa ut en till, lite mindre rektangel. Denna del ska vara mittendel på klänningen! Alltså den del som sitter från midjan och upp precis under bysten. För att veta mått mäter du med måttband din midja. Långsidan är ju omkretsen av din midja och kortsidan bli då måttet från under bysten ner till din midja. Jag gjorde en relativt kort bit. Tänk på sömnsmån! Lämna omkring 2 cm på var sida när det gäller sömnsmån! Sicksacka alla kanter även på denna bit!



4. Nu ska du klippa ut den del som tillhör överdelen, ungefär som en "BH-del". Klipp ut en ny rektangel som är tillräckligt stor så den täcker bysten och räcker runt. Jag valde att göra en strikt V-ringad överdel (se bilden) välj själv hur du vill ha din överdel! (eller följ anvisningarna på bilden). Sicksacka kanterna. Fålla därefter in där du bestämt formen på överdelen! Glöm inte inprovningar! Så den sitter bra! Jag har även gjort två insnitt under bysten! (se bilden).



För att få denna överdel klipper du en rektangel, sicksackar alla kanter och därefter klipper du ett snitt i mitten av tygbiten, beroende på hur djup urringning du vill ha. Därefter viker du ner flikarna, så det bildar ett "V". Sen klipper du ut resterande av formen, jag ville ha lite öppet för ryggen (till härliga sommarnätter) så jag gjorde ett böjt snitt. Glöm inte sömnsmån! Vik därefter ner kanterna, så du kan fålla in. Insnitten (som du ser på översta bilden två stycken) görs genom att man tar in tyg. Man viker och sätter en raksöm så de sitter ihop. Det blir som en triangel på insidan!

5. Nu har vi alla delar såhär:



6. Nu har det blivit dags att sy ihop delarna. Börja med att nåla ihop kjolen och mittendelen. Det kan vara lite svårt att sy eftersom kjolens kant är alldeles skrynklig, men nåla noga och sy sakta och försiktigt så ska det gå alldeles utmärkt!

7. Nåla sedan fast överdelen tillsammans med de andra delarna. Placera dem kant-i-kant och anpassa dem till förhållandet och tänk på hur dragkedjan ska sitta fast. Eftersom jag vek ner lite på min överdel, så behöver jag bara bry mig om mellandelen och kjoldelen när det kommer till dragkedjan. Sy ihop delarna.

8. Ta nu dragkedjan och nåla fast den där bak (där delarna är öppna) sy därefter försiktigt så du inte kör utanför dragkedjans tyg där man syr i (om det känns lättare kan man sy förhand, men tänk på att få till det ordentligt!). Därefter är det bara att fålla ihop resten av kjoldelen nedanför dragkedjan.

9. Fålla nu upp kjolkanten.

10. Jag gjorde mina egna band till klänningen. Man kan antingen köpa färdiga band eller göra en strap-less klänning. Men egna band är lätta med. Klipp ut efter den längd du vill ha och sicksacka ihop dem. Vänd dem sedan ut-och-in och sy fast på klänningen! ¡OBS! Tänk på att inte göra de för smala, då kommer det inte gå bra att vända de ut-och-in. Tänk även på att sy fast banden för hand, det är lättast!

Så här blev min klänning:



För mig kostade klänningen ingenting! Jag hade redan allt hemma! Tyget har jag fått av mormor, dragkedjan från Tessan då jag sydde om hennes klänning och resten har jag fått i present!

Som sagt mycket lätt och mycket söt! Lovar att klänningen ser bättre ut i verkligheten, jag är inte världens bästa fotograf! Lycka till!

Mätt och glad!

Hej igen! Nu är jag mätt och glad! Det blev korv med mos till lunch. Det var riktigt gott, lättlagat är det ju också! Har även hunnit skriva en matlista för veckan och planerat in när jag ska studera och när jag har lite fri tid. Det känns skönt att hålla koll på sånt! Ska se om jag kan få in lite städtid också, eller om det får se lite halvstökigt ut denna vecka med!

Nu ska jag pilla lite med bloggen och ett speciellt blogginlägg som jag snart ska publicera! Hoppas det blir bra! Vad har ni för er? Ni kanske är i skolan eller på jobbet? Klockan är ju ändå bara vid ett! Ciao sålänge!

Redan Hemma!

Hej bloggen! Nu är jag redan hemma! Har vart hemma ett tag, men var tvungen att fixa lite innan jag kunde slå mig ner här. Vi fick sluta 35 minuter innan föreläsningstiden var slut, för Sara (föreläsaren) körde igenom allt så himla snabbt. Så det var skönt! Ställde mig givetvis direkt i kön (som var sjukt lång som vanligt) till receptionen för att se om man kunde hämta ut sitt SH-kort, men såklart hade mitt inte kommit än!(som i fredags..) Men, men vad kan man göra! Jag får kila dit i morrn med och kolla om det kommit då!

Så jag åkte hem, men stannade kort i Centrum och köpte SL-teminskort från och med 1 september till 31 december idag med! Behöver ju det i morgon!

Nu ska jag snart ta mig för att slänga ihop något ätbart! Är riktigt hungrig. Sen så ser dagen ut som denna att jag ska planera veckan, hur jag ska plugga och så, sen ska jag sitta här, pilla med bloggen, läsa/plugga och fixa lite sådär! Inte världens massa grejer att göra direkt, men vi får se vad jag tar mig för! Ska även kika om man kanske kan träna idag!



Men nu ska jag tassa till köket och mumsa i mig något gott! Skriver snart igen!

Dagens Outfit

Här kommer även dagens outfit!

 

Men nu måste jag dra mig till bussen! Skriver senare!


Godmorgon!

"Godmorgon godmorgon! Hör fåglar sjunga glatt.." Ja, godmorgon på er alla! Idag är jag på strålande bra humör och väldigt pigg! Sitter här med min lilla frukost och kikar runt lite på era bloggar via bloglovin! Svarade även på min kommentar (hade bara fått en enda under natten, vilket kändes lite ovant.. men det kommer säkert flera sen. Har ju inte vart aktiv på hela lördagen, bara lite igår kväll!).

Klockan tickar sig allt närmare halv 7, så jag ska promenera ner till bussen och ta mig till skolan! Vi börjar kl. 8 idag med föreläsning som håller på i två timmar! Sen så ska jag hämta ut mitt SH-kort och ta mig hemmåt. Ska även köpa mig ett SL-kort för terminen. Sen blir det direkt hem, laga mat, plugga, fixa och dona! Vi får se hur det går i varje fall!



Är lite orolig över vart jag lagt mitt fina armband från mamma... kan verkligen inte hitta det och jag ville ha på mig det idag! Har letat verkligen överallt! Får väl ta mig en titt till lite senare idag! Måste ju ha det liggandes någonstans! Kan ju inte bara försvinna menar jag!

Hur ser eran dag ut då?

Natti natti!

Ja, natti natti på er nu! Sängen väntar på mig! Ska gosa ner mig där och ha det underbart skönt! Så sov sött och dröm sköna drömmer så skrivs vi i morrn! Puss puss!

Home sweet home!

Ja, jag har det alltid jättetrevligt hemma hos min familj, men det känns alltid lika skönt att komma hem igen till sitt. Även om man saknar dem massor och vet att det dröjer innan man ses igen, så är det ju något man kan längta efter och så! Det är trevligare att ses, man blir inte irriterade på varandra utan njuter bara av varandras sällskap och har skoj! Just nu känner jag att "There is no place like home"! Så himla skönt att vara hemma igen och bara kunna ta det lugnt!

Ska kika på bloglovin en sväng, ta det lugnt men ganska snart ska jag bara mysa ner mig i sängen med min älskling! Bara ta det lugnt och sen sova! I morgon är det ju måndag och vardag igen! Upp tidigt och till skolan samt jobb! Så är det, men det känns skönt tycker jag! Så får man sakna hemmet, lugnet och sambon ett tag med!

Hoppas ni har haft en fin helg, gjort något skoj?

Dop!

Idag var det dop för lilla Tindra! Och då såg jag ut såhär:



Detta är vad jag har sytt de senaste dagarna! En klänning inför Tindras dop! Det kommer mer info och bilder om den sen under kategorin "I ateljén". Läs mer då!

Men som sagt så var det dop för Tindra idag och det var väldigt fint och trevligt! Hon döptes till Tindra Anna Maria, sött! Och hon gillade det också! Inget skrik här minnsann när hon blöttes i dopfundet (stavning?!). Här kommer en del bilder!




Här är Tindra när hon döps!



Gruppbild på familjen med Gudmor och Gudfar!



Jag som håller i lilla söta Tindra!

Därefter så for vi hem till Anna och där blev det lite fika! Med mumsig smörgåstårta, cider och lite choklad! Det blev även presentöppning och mycket trevliga samtal!



Det var som sagt väldigt trevligt och väldigt fint! Fina presenter fick Tindra med! Många bilder blev det som ska skickas ut till alla!

 

Tindra och jag igen! Hon är så Go och Söt!


Kräftskiva!

På kvällen blev det kräftskiva! Det var kräftor, räkor, aioli, baguetter, vindruvor, kex, ost, vin, godis, lyktor och massor med skoj! Vi hade en riktigt trevlig kväll faktiskt! Och jag varnar er men detta är ett bildinlägg till största del!



Som sagt så hade vi det väldans trevligt! OCH gud vad gott det var!!!

I eskilstuna + shopping!

Hej, här kommer lite inlägg om helgen! Vi kom till Eskilstuna vid 12 tiden igår och därefter hämtade mamma och syster oss vid stationen. Vi körde en sväng till Ica Ekängen för att handla lite smått! Sedan hem till dem! Där blev det lite fika och samkväm! Efter det begav vi oss ner på stan en sväng, för att kolla lite i butiker och även kika på den här "FringeFestivalen". Jag hittade faktiskt en kofta på Gina Tricot som jag köpte! Den är väldigt mysig och skön i materialet!

(Inte världens bästa bild)



Därefter begav vi oss till Torget där det var matmarknad och kikade lite. De sålde faktiskt krokodil-, känguru, vildsvin och struts hamburgare! Undrar hur det smakar egentligen!? Sen hade de ost, italiensk mat, sålde porslin och massor med annat! Fick faktiskt två fina presenter utav mamma! Tack kära mor!


Ett litet fat format av en tekanna, som är till för att lägga tepåsar till och en porslins "slev" där man lägger den smutsiga vispen eller sleven på när man lagar mat så man inte kladdar ner på bänken! Supersöta!

Sen åkte vi hem! Där hemma fick vi ett besök utav en igelkott! Så himla söt!


Nu far vi!

Hej svejs så länge! Nu far vi till Eskilstuna! Får se om jag hinner skriva lite där :) Annars, ha en finfin helg!

Morgon harmoni

Här sitter jag, lugnt, skönt, tyst och avnjuter min frukost bestående utav youghurt och müsli, iskaffe och mörk dubbelsmörgås! Kändes konstigt att faktiskt vara jättehungrig på morgonen för en gångs skull och vilja äta!



Jag sitter och läser lite på bloglovin just nu, bloglovin, frukost, lugn och harmonisk! Det känns så himla härligt. Solen värmer i nacken genom vardagsrumsfönstret och allt är bara totalt lugnt!

Men snart! Snart ska jag dra mig upp ur soffan och packa! Packa väskan som ska med till Eskilstuna! Bussen härifrån går 10.01, så det är snart dags att få fason på allt! Ordning och reda minnsann! Ska se om det kanske kan bli lite shopping i helgen, det skulle jag må bra av! Allt beror på när kursen slutar och sådär, hur mycket böcker jag borde köpa in! Vi får se helt enkelt ska kika på det nu!

Vad är för er en lugn avslappnad morgon?

Godmorgon Lördag!

Godmorgon på er alla! Jag känner mig verkligen jättehemsk! Jag skrev nästan inget igår, satt bara och sydde! Men måste erkänna det var ganska skönt faktiskt! Att göra något annat än bloggen, men nästa vecka så ska jag skärpa mig lite! I helgen blir det nog inte heller så där himla mycket bloggande, jag ska till Eskilstuna idag på dop och sådär! Tindra sötan ska döpas!

Jag och Tindra i somras på Göta Kanal!



Det ska bli riktigt skoj att åka iväg en sväng! Tydligen är det FringeFestivalen och Sista Sucken i E-tuna just nu! Så man kanske ska kila dit ner för att kolla lite! Kommer i alla fall ta med mig kameran och så, så har jag något att skriva om sen! Kanske är så att jag behöver en helg ifrån bloggen för att få full inspiration tillbaka..? Hoppas på det!

Men vi kommer åka inom någon timme! Så jag vet inte om jag hinner skriva innan dess, vi får se helt enkelt! Hoppas ni får en fin lördag och framförallt en väldigt trevlig, mysig, go helg!

Happy Friday!

Hejsan bloggen! Är ledsen att jag inte skrev i morse, men jag hann verkligen inte! Hoppas ni överlevde??

Min dag idag har vart riktigt bra! Jag har haft föreläsning och vart på inspark! Dess i mellan så satt jag i biblioteket och pluggade lite! Dagen har vart hyffsad men blev verkligen "Happy Friday" när jag kom hem! Först så hittar jag ett brev till mig som innehöll örhängena jag vann från Julias blogg med 2 olika slags pluppar, hennes visitkort och en liten note från henne! Det gjorde mig väldans glad! Här är dem, de låg i en burk som låg i en lila giftbag och även en bild på dem när jag har dem på mig!



Sen så tänkte jag att jag skulle kika om mitt studiestöd kommit in, vilket jag trodde "nej det har det inte" eftersom de på kåren sa att det kunde ta 2-3 veckor, men HAPPY FRIDAY de hade kommit in! Så nu har jag betalat min räkning, jag ska springa ner på måndag och köpa mitt nya SL kort och betala tillbaka lite pengar här och där! Åh så skönt det känns! Nu väntar jag bara på Mecanat kortet och sen SH-kortet (som inte var klart idag..kanske är klart på måndag..?) sen har jag allt ordnat och klart! Gud så bra!

Nu har jag tänkt sy en liten kortis innan jag börjar med min middag. Är ensam hemma för min sambo är Stockholm med Glenn och raidar runt! Har ni en trevlig fredag? Några speciella planer för kvällen?

Märkbart!

Man märker ju väldigt mycket redan nu på bloggen att jag har börjat skolan! Ser att jag förlorat en läsare, vilket gjorde mig rätt ledsen! Synd att det ska vara så! Hoppas i varje fall att ni andra stannar kvar?

Jag ska se till att planera riktigt ordentligt så jag verkligen får tid med bloggen också! Jag fattar liksom inte hur folk hinner, som Foki t.ex. Hon skriver massor men verkar plugga riktigt hårt också! Kanske ska be om några tips? Fast i och försig så bloggar jag ju mest för min egen del, för det är kul! Men det är extra kul när man vet att folk läser! Någon som känner samma som jag?

Jag har spenderat min kväll med att sy, sy, sy! Det går riktigt bra och det ser ljust ut, den är nog klar i morgon! Det ska bli så kul att dela med sig utav vad jag har skapat! Hihi!



Vad har ni haft för er ikväll då?

Tuddels!

Hej och hallå! Nu är jag hemma igen från skolan och känner ett starkt kreativt sug! Så jag tänkte ta och sy! Sy, sy, sy! Känns skönt att sitta ner i soffan ett tag och lägga studierna åt sidan en sväng! Men sen, om någon timme, blir det dags att dra fram böckerna och ta på sig pluggarhatten och läsa lite mera!

Har ni några bra pluggar tips? Hur gör ni för att hålla koll på allt nytt man läser och ska lära in?

Jag har även hunnit läsa alla nya inlägg från bloglovin och druckit go iskall juice. Tv:n står på trean och jag slökikar på The Tyra Banks show! Men om en stund ska jag laga mat med! Vad har ni för er?

Nej! Nu blir det att sy lite! Sen när det är klart så lägger jag upp bilder på vad för något jag skapar! Nyfikna!?

Dagens outfit!

Här kommer då dagens outfit!



Och nu ska jag kila iväg till bussen mot skolan! Ha en bra dag!

Tävling hos..

Just nu pågår en tävling hos Pinky där man kan vinna hudvårdsprodukter! Gör som jag och var med och tävla om dessa produkter:



Det är verkligen jättelätt! Klicka på länken och kom till hennes blogg, följ anvisningarna och DU kan ha chansen till dessa produkter! Lycka till!

Godmorgon!

Hej hopp och godmorgon på er som nyss vaknat! Jag har vart vaken ett tag nu och sitter här och filosiferar! Nej, inte riktigt! Jag har kikat runt lite på bloglovin, andra bloggar, svarat på kommentarer och ätit frukost! Jag fick även reda på att JAG har VUNNIT ett par örhängen jag var med och tävlade om hos Julia på hennes blogg! Snacka om att jag blev riktigt glad, så nu kommer jag sitta här och vänta på godingarna och att de ska komma med posten! Hihi!



Snart ska jag bege mig till skolan och gå på små introduktioner, om skolans webb och sådär, så man lär sig något! Sen ska jag sitta i biblioteket och plugga ett tag tänkte jag! Det ska bli skönt, ha lite fokus på studierna där. Just nu känns det inte som att jag kan koncentrera mig här hemma, vilket är lite synd!

Hoppas även att SL inte krånglar idag! Men nu ska jag fixa det sista, skriver om en stund! Ha det bra!
Hur ser er dag ut idag då?

Sköna hem!

Hej bloggen! Nu är jag hemma igen! Utpumpad, fräsch, pigg, glad och heeeelt slut i benen! Japp så är det man känner efter ett pass Afrodans! Det var helt underbart och jag ska definitivt gå nästa vecka igen! VERKLIGEN! Riktigt kul var det att gå och träna med någon! Erika sa att hon förmodligen kommer med nästa vecka igen! iih! Så skoj! Vad brukar ni träna när ni tränar?

När jag kom hem käkade jag och älskling en väldigt sen middag! Det blev Fetaost- och kycklingsallad! Riktigt gott! Och det räckte även till två matlådor! Jippi! Men nu ska jag krypa ner i sängen, massera, masseras och läsa lite! Ha en fortsatt trevlig kväll och God Natt på er!

Träning!

Nu ska jag går mot Gröndal och träna lite Afrodans tillsammans med lilla Erika! Det ska bli riktigt skönt! Skriver väl en rad när jag kommer hem sen! Ha det så bra sålänge!


Efter mycket om och men..

..Så är jag äntligen hemma! Det vart ju som sagt en tidig dag till skolan idag och föresläsningen var riktigt intressant! Därefter direkt inpå susade vi vidare till ett Seminarium om Studieteknik, vilket också var intressant och väldigt välbehövligt att ha nu i dessa tider då man känner att allt bara kan förvirra en! Lärde sig en hel del med!

Därefter försvann alla åt sina håll, men jag gjorde Jenny (en tjej i min klass jag lärt känna) sällskap tillbaka till skåpen som ligger utanför salen vi håller hus i vid föreläsningarna så hon kunde hänga på sitt hänglås på ett av skåpen! Note to self: Ta med hänglås till i morgon!

Därefter fortsatte vi mot kårexpeditionen där hon hämtade intyg till SL så man kan köpa sitt terminskort även fast man inte fått Meccanat kortet än (jag gjorde detta igår med Frida och David!). Sen höll jag henne sällskap då hon åt lunch (fattig som man är fick man vänta på att komma hem innan man fick mumsa i sig något!). Sen sa vi adjö för idag och jag gick mot pendeln medan hon skulle mot bibblan!

Ja, sen när jag satt på pendeln hem och kom till Östertälje märkte jag att varenda människa klev av tåget, så jag kikade ut och ser att det är elfel och tåget går inte längre! KUL! Inte så värst, va!? Så det blev av att vänta på en ersättningsbuss och systemet var ju inte 100% felfritt (är SL felfritt någonsin eller??) så bussen kom ju inte direkt, så nästa tåg hann komma så det blev ännu mer folk. Sen kommer EN ynkas buss och släpper på folk. Lite mindre än hälften får stå kvar... nästa buss kom efter att tåget efter det hade kommit! SUCK!!! Stod och väntade en bra stund! Jag som hade tänkt hinna hem och städa lite bättre här än vad jag nu har gjort, men nej! Snart kommer Jimmy hem med Erika och Glenn. Har i alla fall gjort kaffe till dem så jag hoppas de har överseende med vårt kaos!



Sen ikväll blir det träning! Afrodans minsann! Längtar verkligen att få skaka på rumpan och släppa ut alla mina aggressioner jag har inom mig! Hade ju tänkt hinna läsa en timme med! Men nej, det fick jag verkligen inte!

Ska läsa på bloglovin och börja med maten... Hur nu det här ska funktionera ihop!

Hoppas ni haft en bättre dag än jag..?

Nu!

Nu måste jag börja röra på mig! Skriver en rad när jag kommer hem, eftersom jag slutar väldigt tidigt! Ha en bra dag alla!

Dagens outfit!

Här kommer dagens outfit (lägger inte upp facelook idag för jag sminka mig precis likadant igår som idag!)



Jag har på mig:
Jeanseleggings från Gina Tricot
Rött baslinne från H&M
Svart Satin Blus från H&M
Halsband från Guldfynd (present från familjen)

Godmorgon!

Godmorgon godmorgon! Här har ni en pigg och glad tjej redan vid 6-tiden! Jag har vart vaken i lite mer än en timme nu och är helklar för att dra mig iväg till skolan (herregud hur gick nu detta till?! Jag som brukar stressa in i det sista!). Jag gick inte upp 5 som jag sa, det blev 5.20 istället! Var lite seg där på morgonen!

Just nu sitter jag och avnjuter min frukost i lugn och ro!



Det jag äter är:

Valio vanilj yoghurt med lite Valio Vanilj - Skogsbär youghurt i (den första tog slut så jag fick blanda lite)
Mörkt hjärtegott bröd med philadelphia och gurka
Ett glas Juice

Ska snart börja dra mig till bussen! Den går 06:46 Har föreläsning mellan 8-10! Sen får vi se om jag beger mig direkt hem eller om jag slår mig ner i biblioteket för att läsa lite! Ikväll ska jag vara duktig och träna med Erika (Jimmys jobbarkompis)! Vi ska köra Afrodans! Yey, gud vad jag har längtat!!!

 Hur ser eran dag ut idag då?

True Blood!

Nu ska vi äntligen titta på nästa avsnitt utav True Blood! Iih! Så spännande! Men sen så blir det sängen för mig! Ska upp vid fem i morgon hade jag tänkt (börjar klockan 8 och behöver va pigg tills föreläsningen börjar!)

SÅ jag säger godnatt nu! Natti natti!

Tävling hos Foki!

Just  nu medverkar jag i en tävling hos Foki där man själv får vinna priset om man vinner! Priserna som man kommer få välja är ifrån Gadgetgirl! Gör som jag och delta i tävlingen hos Foki!

Det här är priserna som jag skulle välja om JAG vann:




Klicka på länkarna för att läsa mer om produkterna!
Hello Kitty Webkamera: http://www.gadgetgirl.se/products/Hello-Kitty-Webbkamera-Webcam.html
Hello Kitty Brödrost: http://www.gadgetgirl.se/products/Hello-Kitty-brodrost.html
Hello Kitty tofflor: http://www.gadgetgirl.se/products/Hello-Kitty-Tofflor.html

Supersöta priser har man chans till att vinna! Så gör som jag! Var med och tävla hos Foki och vinn priserna just DU vill ha! Du har lika stor chans som jag att vinna! Lycka till!

Tisdag kväll!

Hej bloggen! Nu är jag hemma igen från skolan OCH har lite tid att skriva här i! Jag var hemma från skolan vid 18.00-tiden. Vi slutade halv 3, men jag träffade tre trevliga personer i min klass som jag genast kom bra överens med! Det kändes riktigt bra, så vi umgicks en stund efter föreläsningen och pluggade lite ihop! Jag måste säga att jag redan nu ÄLSKAR vårt bibliotek! Så himla schysst! Sköna, mjuka stolar, olika rum som tysta, halvtysta eller där man kan prata. Man kan boka grupprum där, låna dator och böcker med mera! Så himlans bra!

Campus är också bra, många bänkar och gräsplättar man kan slå sig ner på och läsa, slappa och snacka! Superbra! Jag är riktigt nöjd med mitt skolval!

När jag kom hem hjälpte jag söta Emilie med hennes blogg. La in lite flikar under headern och så! Blev jättebra tycker jag. Besök gärna Emilies blogg här!



Jag har även lagat mat och ätit med älskling, så nu sitter jag här en stund medan han är iväg till Tobbe och Malin och hämtar en dator han köpt av dem för 300:-!  Tänkte även kika på min header igen, nu ska jag fixa in min tecknade figur jag fick av Lunie <3 Kollar även på simpsons!

Vad har ni för er ikväll?

Pennskrin!

Här kommer en bild på mitt lilla enkla, men söta pennskrin jag gjort alldeles själv! Jag gillar det verkligen supersött!



Väldigt lätt att göra med!

1. Man tar bara ett tygstycke (jag mätte efter pennans längd!) sen väljer man bredd och längd.
2. Sicksacka runt alla kanter.
3. Sen fållar man in ena kortsidan.
4. Sicksacka därefter ihop så att det blir som en tygpåse med en flik att stänga till med. (det är alltså två kanter att sicksacka ihop).
5. Sy därefter en raksöm vid sidan av sicksack sömmarna. Sen är det bara att fålla runt fliken som agerar lock!
6. Använd sen en annan pressarfot till knapphålet och sy fast knappen! Tryck knappar kan man ju också använda om man vill!

Väldigt enkelt visst! Men praktiskt och bra, man behöver inte slänga ut en 50-lapp på ett pennskrin i affären när man kan sy ihop en egen av en liten stuvbit som ligger och skräpar!

Dagens outfit!

Här är dagens outfit och facelook!


Godmorgon...

Ja, godmorgon mina sköna juveler! Jag har vart uppe i några timmar nu, tänkte satsa på att hålla samma tid även om jag inte börjar förrän 12! Ska dock vara där lite tidigare, så jag hittar lektionssalen och med tanke på att SL har strulat för mig de 2 gånger jag åkt till skolan hittills så bestämmer jag mig för att åka en kvart tidigare än jag behöver... I fall att liksom! Hellre för tidig än för sen!

Jag ska snart börja göra mig i ordning, sen tänkte jag bara sy klart mitt pennskrin, vi får se hur det går! Började ju även sy på en annan sak igår, så pennskrinet blev inte klart! Haha! Men vad säger jag inte, ni får hålla koll i bloggen om ni vill se! Den blir förhoppningsvis klar ikväll eller i morrn! Vad tror ni jag syr!?



Sen skrev jag inte så mycket igår för internet strulade! Så irriterande! Och inte fick vi ner True Blood igår heller, så vi får kolla på den idag istället!

Lägger upp dagens outfit snart (om jag hittar något att ta på mig vill säga!!!!) och sådär!

Hoppas ni alla får en fin dag!

Utlottning hos...

Just nu pågår en utlottning utav supersöta och superchica strassörhängen hos Julia Pysslar! Jag är ett stort fan av hennes blogg och hennes kreativitet! Allt hon gör är verkligen superfint! Så om ni inte vill vara med i utlottningen, kika bara in på hennes blogg då!

Här är i varje fall örhängena som hon lottar ut:



De är supersöta som sagt! Jag gillar de verkligen! Om ni väll läsa mer om örhängena och hur man tävlar besök Julias blogg!

Jag är med, var det ni också! Ni har lika stor chans som jag att vinna! Så lycka till!

Tävling hos...

Hej! Just nu är jag med i en tävling hos Makeupartisten.blogg.se där man kan vinna superfina handgjorda smycken! De är verkligen supersöta! Här kommer en bild på de smycken man kan vinna:



Man kan bara tävla om ett smycke, aningen ett armband eller örhängen, man väljer siffra själv! Om ni är intresserade läs mer på hennes blogg: http://makeupartisten.blogg.se och var med och tävla! Ni har lika stor chans som jag att vinna! Så Lycka till!

Om jag vore tecknad...

Jag bad min underbara kompis Lunie att teckna mig, enligt ett sätt som hon ser mig på! Självklart så ville söta hon göra detta, vilekt gjorde mig jätteglad! Så här kommer nu bilden hon ritade! Om hon skulle teckna en serie och göra en seriefigur av mig så skulle jag se ut såhär!





Så om jag vore tecknad och ritad utav min Lunie, så skulle jag se ut såhär! Supersött!

Bilder!

Här kommer lite bilder från min helg då jag passade Tilde! Även en liten söt video! Hoppas ni gillar detta!

 




Den här tjejen är så sjukt söt! Det har vart riktigt skoj att passa henne, speciellt eftersom hon gör så söta grejer och ljud hela tiden! Sötnosen! Som sagt, hoppas ni tycker det är lite skoj att kika på dessa bilder!

Slapp i soffan!

Tjuhu! Nu är jag hemma igen från skolan! Som vanligt så hade jag otur med SL och kom lite sent (tur att vi skulle träffas en halvtimme innan Välkomstcermonin, tur att jag hade lite marginal!) igen, som i fredags. Men idag var det fel för att en el ledning ramlat ner mellan Södertälje Centrum och Södertälje Hamn. På dit vägen fick jag ta ersättningsbuss ända till Östertälje, men på hemvägen var det från Hamnen till Centrum! Suck, säger jag bara! Irriterande! Jag som inte ville komma försent som i fredags! Hah, tji fick jag helt enkelt!

I skolan hände det inte så mycket! Det var invigningscermoni (som det så fint heter) med tal från rektorn, lärare, SöderS ordförande och med flera. Sen blev det rundtur över campus, får se om jag hittar till min lektionssal i morrn! Sen tog vi en fika nedanför biblioteket! Jag kommer verkligen gilla biblioteket, skönaste rummen och stolarna att sitta och plugga i!

Just nu sitter jag i soffan och slappar lite. Kollar på något program om gynekologi och barnafödsel, rätt intressant faktiskt. Sen surfar jag lite och ska se om jag kan sy ihop ett litet pennskrin tills i morgon!



Vad har ni för er idag? Har ni också skola?

Of to school!

Japp! Då har det blivit dags för mig att snart gå till bussen och ta pendeln till flemingsberg, där jag ska möta Zandra och Carla. Hihi, känns skoj att ta vägen nånstans om dagarna nu!

Här kommer dagens outfit:



Hoppas ni alla får en fin dag! Skriver sen när jag kommer hem!

Själaglad!

Hej bloggen! Nu är helgens jobb som Tildes barnvakt slut och jag är hemma igen! Blir en lugn kväll, ska snart till sängen! Ville bara skriva en rad så ni vet att jag är vid livet! Är dock jättetrött, så kommer somna tidigt ikväll! Sen så ska man ju till skolan i morrn, inga lektioner då men jag ska träffa Zandra och Carla för att gå på Välkomstcermoni för de nya på skolan och rundturer på skolan. Det är en rätt stor skola, så det gäller att hitta rätt!

Vi käkade varm smörgåstårta till middag med hemma hos Clay och Tessan! Så gott, receptet finns under kategorin matprat! Sen så ville älsklingen att jag inte skulle gå hem samtidigt med honom utan vänta 20 minuter innan jag gick. För han skulle göra en sak. Sen när jag kom hem så hade han dukat fram gurk- och morotsstavar med dipp och vindruvor. Sen vinglas, men det blev sockerdricka till (det gör inget för mig, blev så himla rörd!) och tänt ljus! Så underbart söt han är! Och glad blev jag! Det händer inte varje dag liksom! (kanske det som gör att det är överraskande och att man blir själaglad över det!). Jag fick även välja filmen som vi skulle se, det blev "Mitt stora feta grekiska bröllop" som jag inte hade sett än! Den var riktigt bra!



Helmysig kväll med andra ord, bilder på Tilde från helgen kommer upp i morgon (förhoppningsvis!). Och i morrn är det även ett nytt avsnitt utav True Blood! Yey! Superspännande är det ju!

Allt väl med er? Har ni haft en fin helg?

Napie!

Hej bloggen! Nu har jag lite tid för mig själv igen! Jag och Tilde åt nyss lunch (känns helt skumt att äta lunch klockan 11 på dagen! Men jag var ashungrig!) så jag svängde ihop lite pulvermos till kycklingen som blev kvar från igår! Lätt, gott och mättande! 

Just nu ligger hon i sin säng och "nappar" lite. Tilde var grymt trött idag med! Men vi gick upp efter sex i morse! Hon höll på att somna vid 10 när hon satt och drack mjölk i minifotöljen! Så sött, men inte bra att rubba på ordinarie tiderna. Så jag fick plocka med henne till hennes rum och få igång henne och leka lite! Gick bra till sist, tog även supersöta bilder som jag lägger upp ikväll när jag kommer hem. Har inte kamera kabeln med mig!

Så nu sitter jag här, med en bit marabou mintkrokant. Har svarat på era kommentarer och ska läsa era blogginlägg via bloglovin! Förövrigt gör jag inte så mycket, väntar på att älskling ska komma hit. Han sov hemma istället för att konserterna på festivalen igår blev försenade. Enklast att låta han sova hemma och jag var dödstrött igår kväll! Somna på direkten!

Vad har ni för er denna härliga Söndag?

Godnatt för idag!

Nu tänkte jag säga godnatt och krypa ner i sängen och läsa min ELLE tills älsklingen ringer! Då ska jag springa ner och öppna åt honom! Förhoppningsvis vaknar inte Tilde under den minuten jag öppnar dörren. Hon har redan vaknat en gång, hon drack inte så värst mycket välling då! Men jag har en full laddad sen tänkte jag spara den andra i nödfall vi sängen!

Så nu får ni ha det så bra! Sov sött och God natt! Så får ni läsa mer i morrn!

Jag + Datorn + Godis = Sant!

Japp! Så är det helt enkelt! Nu är det bara jag och datorn, datorn och jag! Fram tills dess jag bestämmer mig för att hoppa i säng vill säga. Och med tanke på att jag sov typ INGET i natt (max 3 timmar, var orolig för att jag inte skulle höra Tilde gråta om jag somna) och gick upp 5.30 i morse borde tröttheten sätta in närsomhelst! Känner i varje fall att ögonen är slöa, kunde inte ens sitta en halv minut utan glasögon vid datorn! Upplevde även en sekunds frustration inne i badrummet och det kändes som om att jag skulle börja grina då hela "Blöjbytar bänken" föll isär (denna är konstruerad så att den sitter på badkarskanterna, mycket praktiskt!) och jag försökte plocka ihop den 6-7 gånger och misslyckade 2 gånger då jag faktiskt fick ihop den! Tilde satt lugnt och busade med mig på toalettstolen, medan hon väntade på att jag skulle sätta på en ny blöja efter badet! Rispade handleden lite, men sen gick det bara finfint! Så allt går bra, det enda som gått fel var ju då denna "blöjbytar bänk"!

Men nu är Tilde i säng! Hon sa inte ett knyst ikväll heller, utan tog bara nappflaskan och började sippa i sig sin välling! Skönt! Nu sover hon sött och det enda som kvarstår för mig sen är att blanda två nappflaskor med välling!

Så nu är det jag, datorn och min stora godispåse som tillbringar resten av kvällen här! Jag ska inte röra mig ur fläcken (om nu inte mobilen ringer eller om jag behöver hämta läsk!) utan bara sitta här! Mysa, surfa, mumsa och ha det skönt!



Ska förmodligen även kika i min fortfarande oöppnade ELLE!

Vad har ni för er då, denna lördagskväll?

Åter till plikten!

Nu har sötnöten Tilde vaknat igen efter sin lilla tupplur! Hon sov i lite mer än 2½ timme! Duktigt! Kanske det blir lättare att bada henne ikväll! Hon var så himla trött igår! Nu ska det bli fruktstund och sen leka! Vi ska även ta en liten promenad senare! Ha det bra sålänge!


Lek-paus!

Hej alla söta! Nu har jag en liten paus i allt lekande för Tilde sover middag! Skönt för lilla henne! Hon var super duper trött! Hon la sig villigt i sängen utan minsta knyst! Vet att vi gick upp en havltimme "för" tidigt i morse, men vad ska man göra när hon börjar gråta, inte ligger still och verkligen inte vill ha nappflaskan?! Så vi (jag och Tilde) var uppe redan vid 05.30! Så det har vart fullt ös fram till 10:45, då fick hon lunch och sen blev det dags för sängen!

Så jag fick tid att sitta här en stund, svara på alla kommentarer från igår och så eftersom jag inte hade tid med datorn då! Men ikväll verkar det som om att ja kan bli sittande här en stund också! Eftersom älskling är till Nykvarn på Stagedive! Så det blir en lugn kväll! Har även ett nytt nummer utav ELLE som ligger oöppnat på köksbordet! Söta, snälla Clay och Tessan köpte den till mig! Åh så glad jag blev!



Sen tänkte jag nu läsa alla inlägg på Bloglovin! Borta en kväll och jag har 77 inlägg att läsa och kommentera! Det kommer ju ta sin lilla tid!

Vad har ni för er på eran lördag? Ni får ha det så bra nu, tills ikväll!

supertrött!

678dc01c5f29411ef44ba975d166d191.png

Kolla varifrån!

supertrött!

Godmorgon på er! Nu har jag vart vaken i lite mer än två timmar! För jag passar finaste Tilde! Har gjort det från igår eftermiddag tills i morrn! Därför skrev jag inte igår! Ha det bra, nu ska jag leka!


Skolan kallar!

Nej, nu måste jag faktiskt rusa! Rusa till bussen! Ska ju som sagt träffa Carla vid 13.00! Hoppas ni har en fin dag så skriver jag kanske ikväll!

Dagens Outfit!

Här kommer min första dagens outfit! Eftersom jag inte gjort något speciellt och vart arbetslös under hela tiden jag bloggat, så blir detta min första! Haha! Jag har äntligen nånstans att ta vägen om dagarna!



Så här ser jag ut idag!

Outfit:

Svart baslinne, Åhlens
Svarta Leggings, Lindex
Chockrosa övertröja, Lindex
Rosa kjol, Gina Tricot (en present från min sötaste syster!)

Sen fick ni en "close-up" på min fina sminkning (som är väldigt neutral nuförtiden!)

Godmorgon!

Godmorgon på er allesammans! Ja, jag är minst lika förvånad jag : Är jag uppe redan?! Japp det är jag. Även fast jag inte behöver vara uppe än, så är jag uppe! Jag börja skolan idag, klockan 14.00 är det upprop! Just nu känner jag mig inte nervös eller nåt, men det är säkert bara för jag är uppstigen ur sängen nyss! Haha!

Ska träffa Carla idag innan skolan, ska träffa henne 13.00 på Flempans perrong! Det ska bli trevligt, det var ett tag sen vi sågs faktiskt! Hon ville ha sällskap och gå och fixa ett bibliotekskort. Hon ska också börja på Södertörn, men på ett annat program. Kommer inte ihåg vad faktiskt!

Ska snart göra frukost. Sen borde jag packa och se vad jag ska ha på mig! Kommer bergis få kläd-kval! Isch! vad ska man sätta på sig?!

Allt väl med er denna soliga morgon?

Sova!

Nu ska lilla jag hoppa i sängen och sova! Så jag är utvilad för morgondagen! Iih! Nu är det bara några timmar kvar, sen är min "ledighet" över (äntligen!!!) Sov gott alla söta små!

Min härliga SPA-kväll!

Hej alla underbara! Nu är jag tillbaka från min lilla spa-kväll! Som väntat var den helt underbar och verkligen välbehövd! Behövde verkligen skämma bort mig lite grann och ta hand om mig!

Det här gjorde jag på min spa-kväll:


  • Noppa ögonbrynen
  • Ansiktsmask
  • Hårborttagningsmedel på benen och under armarna
  • Skönt, varmt bad.
  • Kropps skrubb
  • Hårinpackning
  • Pedikyr
  • Manikyr
Det var allt jag hann med ikväll! Riktigt skönt som sagt och avslappnande. Hittade ett badsalt jag hade som doftade persika och gjorde vattnet lite härligt oranget sådär!


Självklart bjuder jag på lite bilder med!





Vad har ni för er denna kväll då?

SPA

Nu är det dags för mig att gå och ta det lugnt! Ha lite spa för mig själv helt enkelt! Ha det bra sålänge så skriver jag sen!



Gud vad jag ska njuta!

Lugn och ro!

Nu är tvätten tvättad, vikt, manglad och insorterad på sina specifika platser. Maten är handlad och uppackad och lägenheten är dammsugen! Känns så skönt att allt är klart. Allt är fint och fräscht. I ordning och i harmoni helt enkelt! Superskönt måste jag påpeka!

Nu är det bara diskningen kvar, men den hade jag tänkt ta efter att vi käkat middag. Så jag diskar allt på en och samma gång! Sen SPA ikväll! Gud vad härligt det ska bli!

Jobbigast när vi handlade var ju dock att det blev brandalarm mitt i handlingen! Så det var bara för alla att släppa sina shoppingvagnar och korgar och lämna byggnaden! Sorgligt var ju att småbarn seriöst trodde att deras grejer skulle brinna upp där inne för de hade lämnat dem! Men tur var så var det ju bara falskalarm! Så efter i utrymt byggnaden och stått ett tag utanför så fick vi komma in och shoppa klart! Jag blev dock stressad! Trodde jag inte skulle hinna klart med tvätten, men det gjorde jag!

Just nu slappar jag bara! Väntar på att älsklingen ska komma hem från träningen! Sen så ska jag laga mat, måste dock komma på vad vi ska äta ikväll! Vad ska ni äta?



Gör ni något trevligt ikväll, eller är det bara slappa som gäller!?

Shoppa!

Nu drar jag ut en liten stund för att shoppa lite mat! Gud vad skönt det ska bli att få det avklarat! Ha det bra så länge!

Tar det lugnt!

Så, nu hänger tvätten på tork i torkrummet nere i tvättstugan. Sitter på msn och snackar med brorsan och tar det bara lugnt! Jag väntar på att Tessan ska höra av sig angående handlingen! De är så snälla och ska hjälpa mig med skjuts! Jag blir så himla glad! Så slipper jag bära allt själv! Det blir så mycket, eftersom vi kör storhandling så man har allt hemma. Slippa springa till butiken vareviga dag är skönt! Så idag blir det mycket att handla!

Annars så gör jag inte mycket, ska snart värma upp lite lunch till mig. Sen efter handlingen blir det dammsugning, diskning och fixa klart tvätten! Sen är jag klar! Klar för kvällen och spa! Hihi!



Ska bli så skönt att ta det lugnt och få fokusera på sig själv en stund! Brukar ni ha spa hemma? Vad brukar ni göra då?

Torsdag - En välplanerad dag!

Hej hej alla! (kan inte skriva godmorgon nu eftersom jag vart uppe i lite mer än två timmar redan) Har en liten stund kvar innan jag ska sätta igång min välplanerade och fullspäckade dag! Tänkte skriva en rad eller två!

Idag är det dagen innan skolan börjar! Börjar bli lite smått nervös (mer nervös än jag vart innan då) inför morgondagen, men jag vet i varje fall att det kommer gå bra nu! Vet precis vart jag ska gå, hur man tar sig dit och hela baletten! Sen ska jag träffa Carla vid 13.00, en timme innan. Vi ska gå till biblioteket och fixa bibliotekskort, trodde det räckte med att ha sitt studiekort, men jag hade väl fel! Så vi ska umgås och sådär, sen upprop klockan 14.00!

Idag är det som sagt en fullspäckad dag! Jag ska tvätta, dammsuga, diska, handla hem mat och sen ha ett litet spa för mig själv på kvällen (tycker att jag förtjänar det efter de här två dagarna jag slitit!). Så man ser lite fin inför skolan i morrn med! Haha! Så jag inte ser ut som ett vrak (känner mig hemskt ful och äcklig just nu =/ det är inte så skoj).



Tvättstugetiden börjar halv 12, så jag har tid att läsa lite fler bloggar och sådär nu! Hihi! Vad ska ni göra idag, vet att många börjar skolan idag! Hur känns det?

Hemma och strul!

Hej! Nu är jag hemma igen efter att ha badat och nattat lilla söte Tilde! Det gick hur bra som helst förutom att hon började gråta lite när jag skulle lägga henne, men hon lugnade ner sig snabbt då hon fick sin vällingsflaska!

Just nu så har jag grymt mycket strul med att skicka kommentarer! Så jag kan inte svara på era kommentarer! Jag vill men kan inte! Jag lovar att jag inte alls ignorerar er! Älskar alla era kommentarer jag får! Hoppas bara detta löser sig snart! Känner mig så taskig att inte svara!

Hade tänkt att även ta resten av kvällen off från bloggen (om jag lyckas) och läsa lite och sådär! Så ni får ha det så bra, så hörs vi i morrn!

Bye!

Hejdå så länge! Nu går jag hemifrån! Ses senare!

Åter till städningen!

Nu har jag äntligen strulat klart med min ipod! Så nu ska jag städa klart det sista, sen ska jag börja med maten! Det blir ryssröra ikväll! Det består av köttfärs ihop mixat med ris i pitabröd! Mycket gott!

Senare vid sextiden ska jag till Tessan och hjälpa till att natta Tilde! Så vi får se hur det går med! Vad har ni för er då?

Lunchpaus!

Hej alla i bloggen! Just nu har jag lunchpaus från mitt städande! Jag har hunnit städa köket, hallen och vårt sovrum redan! Så nu är det bara vardagsrummet och pyttelite i badrummet sen är det bara för mig att dammsuga av överallt! Shit vad skönt det känns att bli klar med det här!

Har även bytt sängkläder i sovrummet och skrivit klart matlistan till nästa vecka.. sen är det lite på handlingslistan kvar.

Jag hade tänkt under min lilla lunchpaus se om jag kan svara på era kommentarer.. det gick jättebra alldeles nyss men sen när jag hade två kvar blev det bara strul! Så ni vet, jag dissar er absolut inte! Svarar på varenda kommentar jag får!
Jag hade även tänkt att rensa ur min ipod, det var sålänge sen jag gjorde det och den har bara gammal musik i sig. Den har legat på sängbordet hela sommaren utan att blivit lyssnad på! Men nu är det dags för andra bullar! Hihi!

Vad har ni för er idag?

Onsdag - Städdag!

Godmorgon på er! Hoppas ni har blivit tillägnade en lika fin och solig dag som jag?! Synd bara att jag inte kan springa ut och njuta av den! För jag har banne mig bestämt att jag ska städa hela lägenheten idag så att det bara skiner om stället! Jag är så himla utled på att det ser ut såhär! Men jag vet ju att om någon dag så ser det ju lika förjävligt ut igen! Ska dock försöka att inte hinna stöka till denna gång! För you see! Jag har en plan! Jag kommer troligtvis kunna hålla det rent fram tills på Måndag i alla fall! För att:

Idag: Städar jag!
Torsdag
: Tvättstugan! Hinner inte stöka ner!
Fredag: Skolan börjar! Sen ska jag direkt till Clay och Tessan!
Lördag: Inte hemma!
Söndag: Inte hemma!
Måndag: Skola!

Så om jag har tur så kanske det håller sig snyggt en längre tid denna gång! Haha! Kanske borde ha en bättre utvecklad plan som i "När du använt denna klart, lägg tillbaka den på rätt plats" eller så! Men jag tror inte det funkar! Men jag ska banne mig ha det städat nu! Jag kommer inte ha tid att städa sen.. hoppas det kommer bli som så att jag inte ens kommer ha tid att stöka ner! Då blir jag riktigt glad!



Jag har redan hunnit läsa bloglovin och sådär! Skönt att det funkade att kommentera idag i varje fall! Men nu ska jag börja städa! Ha det bra sålänge!

Sängen nästa!

Nu tänker jag säga godnatt till bloggen, till er läsare och till datorn! Det är dags för mig att krypa ner i sängen och läsa lite i min bok, samt mysa med min underbaraste älskling! Åh, så skönt det ska bli!

I morgon blir det dock andra bullar med! Jag ska storstäda hela lägenheten! Och då menar jag inte bara på "utsidan" utan även i köksskåp, garderober och liknande! Så jag kan få lite ordning i mitt liv och min tillvaro! Med ett försök att bli lite mer pedantisk och hålla ordning här i hemmet! Så håll tummarna för mig!



Natti natti på er nu och sov sött!

Gulligt på fönsterbrädan!

Jag hittade precis supersöta miniblomkrukor som man kan använda för att odla gräs i!


I form utav de små Barbapappa figurerna med gräset som växer upp ur huvudet på dem så det ser ut som hår. Passar perfekt i barnens rum eller om man vill ha en färgklick i köket! Supersöta som sagt och kommer i olika färger, efter de olika karaktärerna i Barbapappa serien. Gräset är förplanterat tillsammans med små kulor som absorberar vätska, så det enda man behöver göra är att vatttna och efter ett tag växer det upp tjock gräs genom huvudet. Sedan kan du klippa och styla gräshåret precis hur du vill! Sött och enkelt! Bra att ge bort som en liten present då man ska iväg på middagsbjudningar eller liknande!

Denna kan du köpa på Bluebox för 115:- st och kommer som sagt i flera färger! Visst är dem söta!?

Tisdag kväll

Maten är lagad, äten och förpacketerad i matlåda till älskling inför i morgon. Disken är avklarad och står på tork! Nu har jag bara planer på att sjunka ner i soffan och avnjuta denna härliga tisdagskväll framför tv:n! Inte göra ett dyft mer idag! Bara slappa helt enkelt!

Älskling har nog inte heller några andra planer för kvällen. Han ligger här på soffan helt utmattad efter jobb, träning och mat. Så söt han ser ut där min lilla sötnos!

Just nu på TV är det ett musikaliskt avsnitt utav The Scrubs och det är riktigt skoj! Haha!

Vad har ni för er denna härliga kväll?

Ensam hemma!

Just nu är jag ensam hemma! Eller jag har ju vart det hela dagen, men älskling brukar vara hemma vid den här tiden! Men idag! Idag är han duktig! Han är ute och tränar med Glenn på Gröndal! Får se hur det går! Är stolt över honom!

Jag ska också ta tag i min träning nästa vecka, då höstschemat kommer upp! För mina pass har vart inställda flera gånger jag tänkt boka passet! Vilket ha vart lite irriterande! Men som sagt nästa vecka är allt som det brukar vara! Och skolan igång och allt!! Väntar spänt!

Snart ska jag laga mat också, men älsklingen ska höra av sig först, så maten inte hinner kallna! Hihi!

Lycka!

Jag har just insett världens underbaraste sak (just nu i varje fall!)! En ring som jag skrev om nyss som jag verkligen ville ha.. Jag har hittat vart man köper den!

Detta är ringen:



Man kan köpa denna på en hemsida som heter: http://www.plezuro.se/ OCH så insåg jag att det finns en butik i stockholm (jag kom ju inte till förstasidan direkt eftersom jag sökte på ringens namn på google, sen hittade hemsidan)! Sen så kollade jag upp vad ringen kostade och den kostar bara 149:-! Åh jag är så lycklig! Denna lilla delicious ring ska jag införskaffa till min smyckessamling! Älskar den så sjukt mycket! Så den måste få pryda mitt finger!

Bloggdesign till Suss!

Sådär nu är jag klar med bloggdesignen till Suss! Hoppas att hon gillar den bara! Gjorde i svart vitt och sådär enligt hennes beskrivning!

Här är den:



Bilden är klickbar och tar er direkt till Suss blogg!

Så vad tycks? Blev faktiskt riktigt nöjd! Speciellt med bakgrunden (som ni kan se i hennes blogg). Riktigt fint blev det när allt satt ihop! Hoppas hon känner likadant!

Nu funderar jag på om jag ska ta och ändra min egen bloggdesign! Börjar bli sugen på det (igen!).. Känns inte som om denna är tillräckligt.. vad ska jag säga.. tillräckligt jag! Så ska nog spåna lite på det nu! Ska även hämta något att äta! Är hungrig (igen?!)

Hello Kitty Tävling!

Jag är med i en tävling på Emelojs blogg om att vinna ett Hello Kitty mjukisdjur som ser ut såhär:




Allt du behöver göra för att vara med är att skriva ett inlägg, länka till Emelojs sida och sedan kommentera att du vill vara med! Kolla in hos: Emelojs! Och var med och tävla du också! Du har lika stor chans som jag att vinna! Så lycka till!

Gooooodmorning!

God morgon på er alla söta! Här sitter jag nu igen vid bloggen och skriver! Har vart vaken i en timme drygt, känner mig duktig faktiskt! Det går åt rätt håll! I morrn satsar jag på att faktiskt komma upp klockan 8 istället för att snooza en timme!

Just nu sitter jag mest och stör mig på något bankande utanför som inte tycks vilja ta slut! Va sjutton hålls de med? Störande rent ut sagt! Jag som försöker koncentrera mig och läsa min bok, men det går inte så bra. Har märkt att fakta böcker måste det var lite lugnt omkring mig om jag ska kunna läsa nåt överhuvudtaget! Annars kan jag lyssna musik och ha massa ljud omkring mig när jag läser fictions böcker.

Men jag sitter och kollar runt lite här, svarat på alla kommentarer nu och sen läser jag i bloglovin! Ska även göra en design till Suss och sen funderar jag på att göra om min design... Kanske är för mycket rosa i den trots allt?! Vet inte hur jag kom fram till det, men nu är jag chockad varje gång jag drar fram min blogg sida! Hur det nu har gått till?!

Men jag ska läsa klart på Bloglovin nu! Vad har ni själva för er då? Händer det något skoj idag?

Dags att sussa!

Nu hade jag tänkt att slänga mig i sängen och läsa en rad i "Design Historia - en introduktion". Jag börjar bli lite sömnig med eftersom jag sov rätt dåligt i natt. Ska läsa något kapitel sen sova helt enkelt! Så ser det ut för mig och resten utav min kväll!

I morgon ska jag städa och sen beställa en internet dosa för banken, mycket bättre! Så kan vi formatera om datorn sen! Jippii!

Men godnatt på er alla söta! Och sov så sött!

Lipstick Jungle

Hej alla söta, nu är jag hemma igen! Tänkte dra igång Liptick Djungle på en gång så det inte blir så himla sent här för mig! Hoppas ni själva har en trevlig kväll och myser i soffan (eller gör något annat trevligt!). Kommer skriva ett sista inlägg innan kvällen! Ses snart!

Eufori kväll!

Ikväll kommer jag få uppleva dubbel eufori! Ska snart hem till Tessan och titta på nästa avsnitt utav True Blood med henne, Glenn och älskling! Sen när jag kommer hem väntar Lipstick Jungle här på mig! Åh vilken härligt kväll!

Vad ska ni ha för er ikväll då?

Tyra Banks - Modell, skådespelerska, Programledare och så mycket mer!

Namn: Tyra Lynne Banks
Född: 4 December 1973
Ålder: 35 år
Längd: 1,78 meter
Arbete: Skådespelerska, modell, sångerska och programledare
Aktiva år: 1993 - nu
Lön: 23 miljoner dollar (2008)
Hemsida: www.TyraBanks.com

Tyra Banks föddes i Inglewood, Kalifornien. Hon var dotter till Karolyn (mode manager och NASA fotograf) och Donald Banks (Dator konsult). Paret skiljdes 1980 då Tyra var 6 år gammal. Dock så höll sig föhållandet till hennes föäldrar och bror Devin Banks (född 1968) vänligt och utan större gräl.

Senare gifte sig Karolyn London med en man vid namn Clifford Johnson, nu så lystrar hon till namnet Karolyn London-Johnson.

Tyra gick till John Burroughs Middle School och tog examen år 1991 från Immaculate Heart High School i LA. Hon var antagen till colleges som USC och UCLA för att utbilda sig till TV producent men valde en annan inriktning.

Efter en uppväxt där hon blivit hånad för att hon var väldigt lång och smal så tänkte hon använda sina egenskaper till något nyttigt! Tyra började modella när hon gick i 11 klass. Senare fortsatte hon till Paris för att fortsätta sin karriär som catwalk-modell. Under hennes första vecka som catwalk-modell i Paris blev designerna så tagna utav hennes närvarande på catwalken. Detta ledde till att hon vart uppbokad till 25 modeshower redan första veckan, vilket är ett rekord i modellyrket för en nykomling. Tyra har gjort omfattande bild och/eller catwalk jobb för mode/reklam jättar som Anna Sui, Coors Light, CoverGirl, Badgley Mischka, Bill Blass, Cynthia Rowley, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Gemma Kahng, H&M, Isaac Mizrahi, Maria Snyder, McDonald's, Aislinn Dubois Modeling Agency, Michael Kors, Milk, Nicole Miller, Nike, Inc., Oscar de la Renta, Pepsi, Perry Ellis, Randy Kemper, Richard Tyler, Rifat Ozbek, Swatch, Todd Oldham, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret and Yves Saint Laurent. She has appeared on the covers of high-fashion magazines such as Vogue, Harper's Bazaar, Cosmopolitan och Elle.

 Tyra Banks var också den firsta afroamerikanen som täckte omslagen hos GQ och Sports Illustrated Swimsuit Issue. År 1997 mottog hon VH1 priset för "årets supermodell", samma år blev hon den första utvalda Afroamerikanen någonsin för att pryda omslaget på Victoria's Secrets katalog.

Tyra Banks drog sig tillbaka från sin modellkarriär i maj år 2005 för att fokusera på sin tv-karriär. Sista gången hon gick på catwalken var för Victoria's Secret Fashion Show år 2005.

På sidan om modellandet gav Tyra ut en bok med "Tyra's Beauty, Inside and out" som utkom år 1998. Boken är till för att hjälpa kvinnor att göra så mycket som möjligt utav sin naturliga skönhet.

Tyras tv-karriär började i den fjärde säsongen utav "The fresh prince of Bel-Air" där hon spelade huvudpersonen Will Smith's gamla vän Jackie Ames. Hon framträdde i serien i sju avsnitt.

Hon har framträtt i många olika serier men i dagens läge kan man se henne i sina egen producerade serier som "Americas next Top Model" och "The Tyra Banks show" där hon är programledare.

Tyra har även framträtt i flera musikvideos, bland annat i Michael Jackson's "Black or White", Tina Turner's "Love Thing", Mobb Deep's "Trife Life" och George Michael's "Too Funky" (with fellow supermodel Linda Evangelista).

År 2004 så spelade hon in sin första singel "Shake Ya Body" med en musikvideo där de sex sista deltagarna i America's Next Top Model, Cycle 2 deltog i. Videon hade världspremiär på UPN, men det visade sig att singeln inte blev så lyckad. Hon hade spenderat 6 år på att skapa sitt album T.Y.R.A, men efter dissen på hennes singel la hon ner hela projektet.

Men hon släppte senare en singel med Kobe Bryant som hette K.O.B.E. som var spelades upp på NBA TV. Hon har även en singel på soundtracket till "Disney Channel's Original Movie Life-Size" som heter "Be a star". Hon har även hyllad över framträdandet med intro melodin till America's Next Top Model.

Under år 2009 blev hon hyllad utav Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) och fick priset "Lysande framträdande inför media".

Filmografi:
Film:
1995 Higher Learning - Deja
1999 Love Stinks - Holly Garnett
2000 Love & Basketball - Kyra Kessler
2000 Life-Size - Eve Doll
2000 Coyote Ugly - Zoë
2002 Halloween: Resurrection -  Nora Winston
2002 Eight Crazy Nights - Victoria's Secret Gown Voice
2007 Mr. Woodcock - Herself
2008 Tropic Thunder - Herself
2009 Hannah Montana: The Movie - Herself in Women's Shoe Department

Television:
1993 The Fresh Prince of Bel-Air - Jackie Ames
1999 Felicity - Jane Scott
1999 Just Shoot Me! - Herself
2000 MADtv -  Katisha Latisha Parisha Farisha Johnson
Since 2003 America's Next Top Model Host - Reality TV series created, judged and hosted by Banks
2004 American Dreams - Carolyn Gill
2004 All of Us -  Roni
Since 2005 The Tyra Banks Show - Host Talk show

Egna åsikter: Tyra Banks är en av de coolaste kändisar jag någonsin sett. Jag gillar hennes stil, hur hon pratar och beter sig. Att hon visar att hon bryr sig om dagens samhälle och vill hjälpa till! Vill visa vad enligt henne är rätt och är fel. Jag gillar hennes egna program AMNT och the Tyra Banks show. Det är främst det sist nämnda som hon tar upp saker som tonårsgraviditeter, hjälper till och gör make-overs för människor, bjuder in deltagare från AMNT säsongerna och mycket mycket mer. Hon har visat sig helt fri från smink i tv i sina mjukisar och kört en hel show så! Hon är helt enkelt grym! En av mina favorit idoler helt enkelt!

Funderingar...

Nu är jag tillbaka efter att ha ätit lunch och diskat. Jag tog mig an att städa resten av köket med, så nu ser det snyggt och städat ut där inne. Dock behöver jag dammsuga riktigt ordentligt kände jag, men jag tänker vänta tills det är uppröjt i de övriga rummen med så att det bara att dammsuga överallt och så kan man känna sig klar!

Jag behöver dock komma på något sätt att sluta stöka ner! För det går 2-3 dagar efter det att jag har städat och sen är det stökigt igen! Fattar inte vad jag (eller vi, eftersom det är två i den här lägenheten..) gör för att stöka ner så himla mycket. Men det leder ju alltid till att man storstädar och röjer totalt vecka efter vecka. Och det känns inte som om vi kommer ha tid med det när jag börjar skolan eftersom älsklingen jobbar och alltid är dödstrött när han kommer hem. Så om någon har några tips om hur man lättare håller rent, snälla dela med er!?

Just nu kikar jag på Tyra Banks show, där de gör om fyra tjejer, riktigt intressant! Och jag skriver även på nästa celeb till Wall of fame! Nyfikna?

Lunch!

Nu tar jag lunch helt enkelt! Ska käka en bit kycklingpaj och sen så ska jag diska! Skriver om någon timme eller så.

En fråga till er med: Är min blogg FÖR rosa? Borde jag ändra lite?

Ha det bra så länge!

Måndag

Jahapp, då var det helt enkelt måndag igen! Och på fredag börjar skolan. Kan verkligen känna hur fjärilarna i magen ökar i antal! Nervpirrande helt enkelt! Men det kommer säkert gå bra, tror jag! Hoppas jag!

Idag ska jag väl inte göra så himla mycket! Ska diska lite snart. Håller även på att läser i kurslitteraturen. Boken heter "Design Historia - en introduktion". Den är riktigt bra och intressant! Ska försöka läsa i varje fall till sidan 100 idag. Är på sidan 72, så det ska ju inte vara så himla svårt!

Sen ikväll ska jag och älskling hem till Tessan och titta på senaste avsnittet utav True Blood! Iiih! Så spännande! Seriöst så har serien bekommit en drog för oss! Så sjukt bra är den!

Fick även svar på mitt sms från Jonna med och hon mår bra! Snacka om lättnad (läs varför i föregående inlägg). Vi ska förmodligen ses snart och fika, eftersom hon också pluggar på södertörn! Ih! Då kanske vi kan träffas oftare!

Vad har ni för er idag då?

Mardrömmar!

God morgon! Ännu en sen morgon helt enkelt, vilket inte riktigt var meningen! Men jag hade en mardröm och kunde inte riktigt sova! Det var hemskt, jag ska berätta för er!

En utav mina bästa vänner heter Jonna. Vi har känt varandra ända sen vi föddes, bokstavligen! Våra mödrar låg nämligen i samma rum på BB när vi skulle komma till världen. De låg i samma rum, vi är födda på samma dag, samma timme! Det ända som skiljer sig är att jag är 5 minuter äldre än Jonna. Så vi har kallat oss tvillingar med olika mammor väldigt länge. Jag älskar henne och jag tycker det är så tråkigt att vi nästan inte träffas så ofta längre.. men det kanske blir en ändring nu eftersom hon pluggar på södertörn och det ska ju jag också börja med nu!



I varje fall så är drömmen såhär: Min underbaraste tvilling-vän dör på något mystigt sätt på vår födelsedag (vi är födda den 7 juni) och jag får veta detta via hennes lillasyster Ellinor. Jag är helt förkrossad och gråter och gråter, helt otröstbar helt enkelt! Sen när själva tanken börjar sjunka in, hon är verkligen borta, hon kommer inte tillbaka, så kommer det ett brev (vi har brevväxlat väldigt väldigt länge också, eftersom vi alltid bott en bit ifrån varandra) på posten. I det brevet ligger ett brev till min syster och ytterligare ett brev till mig, från Jonna. I min systers brev står det att Jonna hade skrivit klart detta och skulle posta det innan hon dog, men hann inte posta det. Ingen hade läst vad det stod eller så, det var ju adresserat till mig. Jag är helt chockad och skakar. Måste ta ett djupt andetag innan jag får upp brevet och kan läsa vad det står. Det är ett vanligt brev, "Kära Helena..:" och grejer, men jag ser inga spår utav vad som skulle ha fått henne död. Jag har inte fått veta om det var självmord eller mord eller helt enkelt en olycka. Tårarna pockar i ögonvrån och de väller över. Min älskade tvillingsjäl, borta, saknad, älskad.

Hela mardrömmen pågår så, jag ledsen, sorgsen över vad jag har förlorat. Folk som fortsätter med sitt vanliga liv, men jag har stannat i tiden. Kan inte förmå mig att fortsätta, inte utan Jonna! Någon månad senare (i drömmen) så är jag på en fest, ett kalas är osäker på vad det var. Det enda jag kunde känna var sorg. Samma sorg jag känner varje gång mina tankar vandrar till farfar, farmor och mormor Carla. Det var hemskt! Jag kommer ihåg att jag även försökte ringa henne på mobilen, men inget svar. Det enda jag nådde fram till var hennes mobilsvar. Fick höra hennes röst som sa att hon inte kunde ta samtalet nu, lämna meddelande efter signalen så skulle hon ringa upp. Men det skulle hon inte. Jag skulle aldrig mer få höra hennes röst!

Sen vaknade jag, med tårar rinnandes. Jag skakade. Det tog ett tag innan jag insåg att detta var en dröm, en mardröm! Då blev jag så himla lättad! Tänkte rycka åt mig mobilen och sms:a henne direkt, för att kolla hur hon mådde, om allt faktiskt var bra med henne!  Men sen insåg jag att det var mitt i natten. Jag var tvungen att vänta! Så jag kröp närmare min älskling, min trygghet och försökte somna om, vilket jag gjorde efter ett långt tag.

Jag har sms:at henne nu, men jag har inte fått svar ännu. Jag fattar inte att ens hjärna kan skapa såna hemska illusioner och drömmar då man sover. Jag undrar varför? Känns verkligen hemskt att vakna om natten och tro att en människa man älskar är borta!

Brukar ni ha mardrömmar?

Blogging i sängen!

7b55d2a1ad5b6f71d31cb7dc0cf08fd3.png

Kolla varifrån!

 

Bloggning i sängen!

Hej alla söta! Skickar en mobilblogg från sängen! Ska sova snart och älskling är fullt upptagen med datorn! Tänkte bara säga godnatt! Skriver mer i morrn! Natti!

 


Filmkväll!

Nu blir det filmkväll för hela slanten med Popcorn och coca-cola! Idag ska jag vara syndig haha! Ha en fin kväll så länge, skriver sen innan sängdags!

Hemma igen!

Hej bloggen! Nu är jag hemma igen efter att ha hjälpt Tessan med att passa Tilde lite, då hon var nere i tvättstugan! Så det har gått bra, även om hon var lite gråtmild på slutet men jag antar att hon började bli lite sömnig helt enkelt!

Annars har jag inte gjort så himla mycket... mest tagit det lugnt. Surfade faktiskt på PS3:an innan, men det gick inget bra att skriva inlägg här i bloggen så jag fick låna datorn en liten snabbis av min älskling. Han hade tänkt spela starcraft med Glenn men det verkar inte funka så himla bra.

Älskling gick för att börja med maten, så jag ska väl snart gå och hjälpa honom! Jag börjar bli riktigt hungrig nu!

Vad har ni annars gjort idag då? Har ni några planer för kvällen eller är det bara en lugn söndagskväll framför tv:n som gäller? Så ser det nog i varje fall ut för mig! Såg ett reklaminslag om en trevlig film som visas ikväll på trean. som heter Intolerable cruelty. En romantisk komedi från 2003 med George Clooney och Catherine Zeta-Jones. Får kika om det är något att se på! Någon som sett denna kanske?

Nej nu ska jag kika lite i bloglovin och sen hjälpa älsklingen med middagen! Ha det bra så länge!

Söndag morgon!

Godmorgon bloggen! Har vart uppe i 45 minuter nu och tänkte skriva en rad här innan jag kör igång med frukosten! Idag ska jag över till Tessan för att hjälpa till med att passa Tilde eftersom Tessan har tvättstugan. Clay, Lucas, Senita och Lennart är ju i Värlebo så då behöver hon lite hjälp, hon kan ju inte lämna Tilde ensam heller! Så jag hjälper mer än gärna till!

Förutom det ska jag inte göra så mycket. Kanske diska och röja här sen när jag kommer hem om inte älskling får ett ryck och gör det (man kan ju drömma lite :p haha). Ska som sagt börja med frukosten nu snart. Det blir nygräddade baguetter idag med! Så himla gott! Sen borde vi gå och införskaffa oss lite mer bröd!

Vad har ni planerat för denna söndag?

Tjejkväll hos Tessan!

Jag var ju på tjejkväll hos Tessan igår och kom hem rätt sent, så det kändes onödigt att slänga igång datorn då och börja skriva ett inlägg. Tror inte det skulle gått superbra, kände mig lite påverkad utav det goda vinet som vi drack!

När jag kom fram så satt Tessan i lugn och ro vid tv:n, Tilde hade redan somnat. Så jag slog mig ner och så fick jag ett glas vitt vin, en sort som heter Tania. Det var riktigt gott och väldigt lättdrucket! Så vi snackade lite och slökollade på The Simpsons.

Efter ett tag så dukades det fram ost, kex, päron, äpple, räkor och aioli. Hade aldrig prövat räkor och aioli tidigare, men måste säga att det var riktigt gott! Så det kan ni gärna prova någon gång! Rökta räkor med aioli!



Vi kollade vidare på The simpsons, sen Family Guy. Sen blev det något program om hajar och sen ett program om djur som filmats i situationer. Som en kvinna som gick över stängslet till det andra stängslet närmare buren... så Isbjörnen i buren tog tag i henne och tänkte äta upp henne! Sjukt program egentligen, men riktigt intressant!

Sen kollade vi på slutet på Cold Mountain, det gick inte något riktigt bra på tv igår! Men vi hade varandras sällskap och snackade och tog det bara lugnt. Smuttade på vårt vin och njöt av vårt sällskap helt enkelt! Tyvärr så kom inte Jessica förbi, men vi hade väldigt mysigt ändå! Tack för en härlig kväll Tessan!

Tjejkväll!

Nu ska jag gå hemifrån hem till Tessan för våran tjejkväll! :) Ska bli härligt att umgås lite med henne! Hon berättade också att Jessica också kanske skulle titta förbi! Skoj, skoj!

Jag skriver mer om detta senare när jag kommer hem eller troligtvis i morgon!

Ni får ha en härlig lördag!

Mätt i magen!

0-69d68abd053cd777a75c873b9e8d59d6.png

Kolla Varifrån

 

Mätt i magen!

Hej bloggen! Just nu sitter jag på balkongen hemma hos mina svärföräldrar och slappar efter att ha intagit en mumsig pizza! Gott! Här ser ni en bild på min fina porslinsblomma med som hänger i köket. Min bebis! Ha det bra på skriver jag innan jag drar vidare till Tessan för tjejkväll!

 


Smart lösning!

Här sitter jag och surfar runt och kikar på min favoritsida Bluebox och så hittar jag något fräckt med en cool lösning! Inredningsdesign så det heter duga!



Ett nytt sätt att förvara böckerna på hemma! Man köper ett så kallat "Bookrest" som man skruvar upp på väggen och så kan böckerna vila hängandes (se bild) på dessa! Man kan även hänga sina läsglasögon ytterst på en liten krok som finns på "Bookresten".

Verkligen smart och annorlunda lösning! Piggar upp lite i heminredningen måste jag säga! Kanske något som inte alla har! När du har läst färdigt för stunden är det bara att hänga upp boken, så vet du var du har den nästa gång du ska läsa.  Köp en och häng upp bredvid sängen eller din favorit-läs-fotölj så har du boken nära och bra till hands. Som sagt en riktigt cool och smart lösning! Dessa kostar 249:- styck och är gjorda i metall. De finns i flera olika färger och hittas som sagt hos Bluebox! Ta en titt själva!

Bloggdesign Desscode!

Nu har jag fixat klart Desscodes design med! Det gick fort, dock blev den väl lite mer enkel och stilren än den jag gjorde igår! Fick inte så mycket information om vad hon gillar och så fick jag bara 1 bild på henne! Hoppas hon blir nöjd i varje fall, den blev rätt fin även fast den är utan massor med plåtter!

Här den nu:



Bilden är klickbar och tar er direkt till Desscodes blogg!

Som sagt hoppas hon blir nöjd. Tycker den är väldigt fin i varje fall, trots att jag inte fick så mycket info. Vad tycker ni?

Nej, nu ska jag ta och rycka upp älskling i sängen och göra frukost (klockan halv 2 på eftermiddagen!). Se om han kommer upp!

Ha det bra så länge!

Godmorgon!

Godmorgon alla söta! Nu är jag uppe och redo för en ny dag! Gick upp vid elva faktiskt, så jag sov inte så himla länge! Känner mig rätt duktig ändå! Just nu gör jag inget speciellt. Har precis fått mail från Desscode, som jag ska göra nästa bloggdesign åt! Så jag tänkte börja med den nu, eftersom jag ändå har datorn för mig själv och älskling sover.

Sen ska jag även kika in på bloglovin! Har inte mycket planerat för idag, vi får se om min och Tessans tjejkväll blir av!

Vad har ni för planer denna härliga Lördag?
   

Natti!

Nu hoppar jag i säng! Det blev en sen kväll/natt för oss! Vi kollade klart på de sista avsnitten av True Blood som vi hade! Längtar tills på måndag för då kommer det ett nytt avsnitt! Iiih! Spännande avslut på avsnittet var det med!

Som sagt, nu ska jag i säng! Blir säkert en sovmorgon i morrn med!

Ha det bra och sov sött!
   

Bloggdesign till Baby Melody!

Hej alla glada! Nu har jag precis blivit klar med bloggdesignen till Baby Melody! Hon blev riktigt nöjd med den! Blir alltid lika glad när jag lyckas hjälpa människor!

Här är i varje fall hennes design:



Bilden är klickbar och tar er direkt till Baby Melodys blogg!

Tycker ni att den är lika fin som jag tycker att den är!? Blev verkligen nöjd med den här headern! Det är så skoj att göra designer, pilla i photoshop och sådär tycker jag!

Annars har jag inte gjort så mycket. Har lagat middag och ätit den! Det blev hemmagjorda klyftpotatisar, hamburgare och gräddsås. Tände även lite ljus till middagen för att det skulle bli lite mysfaktor på den här gråa, regniga och trista dagen! Man kan aldrig få för mycket mys då helt enkelt!

Nu ska jag nog ta och läsa lite på bloglovin! Återkommer säkert senare!
   

Slapp fredag!

Idag är det en slapp dag! Jag känner det i hela kroppen, men det kan ju vara skönt ibland! Och idag är jag inte ensam hemma, älsklingen är hemma med! Han jobbar ju bara 4-dagar veckors numera. Får se hur länge det håller! Men det är skönt att ha honom hemma som sällskap, även om man inte pratar och umgås varenda sekund!

Just nu har det inte blivit den bästa uppdateringen eftersom vi håller på att tömma datorn och sådär, för den börjar gå riktigt segt nu! Sen så när det är klart ska jag börja med Baby Melody's bloggdesign! Åh så skoj det ska bli! Fick ett mail från henne tidigare och det var välfyllt med fakta om vad hon gillar och så! Har redan massor med idéer! Så det ska nog gå som smort det där!

Hoppas ni har en lika härlig fredag som jag? Ni kanske till och med har något jätteskoj på gång?
   

Godmorgon Världen!

Godmorgon på er! Japp, godmorgon vid klockan 12! Det blev visst inte alls som jag ville idag. Ville komma upp vid 8 tiden där för att synka in mig till skoltider, men nej jag sov så sött i min lilla säng fram tills nu! Men jag känner mig åtminstone utvilad, så det är väl en bra sak!

Jag ska snart ta och fixa frukost till mig och min älskling! Det ska bli nygräddade baguetter med kaffe (till honom) och te (till mig). Låter mumsigt om ni frågar mig, blev faktiskt hungrig genast!

Annars idag så har vi väl inget för oss direkt. Väntar på mail ifrån två blogg-flickor som jag ska hjälpa till att fixa designen åt på deras bloggar! Så det ska bli skoj!

Känns som om min blogg inte är så intressant nuförtiden, men det kanske blir bättre sen när man kommer igång med skolan och kommer ut och hittar på saker! Det tror jag nog, så sluta inte följa mig bara för det blir lite trist eller om det inte blir så många inlägg på en dag!

Vad ska ni göra denna härliga fredag då?
   

Natti!

Nu säger jag godnatt till alla! För jag är jätte trött (vet inte varför) så jag tänker bege mig till vår sköna, stora säng för att läsa lite! Återkommer såklart i morgon! Ska försöka sova ut i natt, men ändå inte sova allt för länge!

Hoppas ni haft en bra dag idag! Godnatt på er alla!
  

Home sweet home!

Hej alla söta! Nu är jag hemma igen! Landade nyss i soffan och slog igång datorn. Väntar på min älskling som fick jobba över idag med. Funderar på vad jag ska laga för mat till honom, vet inte direkt vad han är sugen på men jag skulle vilja ha det klart tills han kommer hem. Annars blir det alldeles för sent! Fast han jobbar väl på för fulla muggar verkar det som, så han har nog inte tid att svara på sms:et just nu.

Hade en trevlig stund hemma hos Tessan med. Vi snackade och sådär, lekte med Tilde. Söt flicka det där! Och hon promenerar alldeles själv nu också! Så sött och se henne stappla fram över golvet. Det var även trevligt att träffas en stund eftersom de har vart bortresta till deras sommarstuga nere i Värlebo i nån vecka nu. Verkar som de haft det riktigt trevligt med!

Jag och Tessan funderade på att ha en trevlig tjejkväll på lördag om Clay och Lucas åker ner till Värlebo tillsammans med Senita och Lennart. Vi får se hur det blir helt enkelt! Men jag ska i varje fall tillbaka på söndag för att passa Tilde lite då Tessan har tvättstugan! Lite jobbigt att vara ensam med en liten och ha tvättstugan samtidigt! Så jag ska vara där en sväng då!



Som sagt så gör jag inte så mycket just nu, ska väl läsa på bloglovin. Är väl lika mycket inlägg nu som igår kväll, kanske lite färre. Hade 98 olästa inlägg igår när jag kom hem! Var borta från 10 till 19 så, ja ni skriver mycket! Hihi, men det gillar jag!

Vad har ni haft för er idag då?
  

Pyser ut...

Nu blev det ändrade planer! Nu ska jag på visit hos Tessan! Sms:ade henne eftersom jag var osäker när de hade inskolning med Tilde på dagis. Hon ringde upp mig kort efter. Och hon hade inget speciellt för sig, så vi bestämde att jag ska titta förbi en sväng! Det ska bli trevligt med lite umgänge!

Skriver senare ikväll!
  

Pill-i-pill!

Nu har jag pillat ytterligare i Photoshop då jag fick lära mig hur man gjorde en egen Bloglovin ikon! Så nu är det också fixat! Blev en härlig pussmun! Så click it! Om ni vill följa med mig i min blogg!

Hjälpte även syster yster med hennes blogg och bloglovin ikon! Det gick som en glans!

Känner att jag skulle kunna göra så mycket mer utav min dag idag, men jag har verkligen ingen energi! Kommer väl ligga här på soffan, sy, läsa, blogga.. Ja lite sånt! Får se om jag hör utav Tessan med.. kanske ska dra iväg ett sms eller ringa en signal? Vi får se helt enkelt.

Kanske ska köra en till kändis till Wall of fame med... Gillar ni det? Att jag skriver om kändisar? Jag tycker i varje fall att det är skoj, så jag kommer nog fortsätta!

Ha det bra sålänge!
  

Godmorgon!

Godmorgon solstrålar! Nu har jag äntligen lyckats pallra mig upp ur sängen! Jag sov väldigt dåligt i natt och var astrött i morse när jag skulle stiga upp egentligen (försöker mana in mig på 8 just nu, så det inte blir så stor förändring sen när man ska upp vid 6!). Men men vad ska man göra när man har frasen "bara en liten stund till" i hjärnan?!

Sen så börjar ju helgen närma sig (igen) YEY! Får se vad som händer denna helg, vi har inga planer just nu. Antagligen bara ta det lugnt. Ska se om jag skulle träffa Tessan någon dag med här nu!

Snacka om att jag blev riktigt glad när jag slå på datorn och internet faktiskt fungerade utan strul (som igår!). Det var riktigt skönt! Så nu kan jag blogga, surfa och göra allt jag vill! Hihi! Jag ska faktiskt börja med bloglovin, som vanligt. Bloglovin och frukost! Hehe, det är som min morgontidning det där! Alltid så skoj att läsa era inlägg!


Vad ska ni annars ha för er idag då?
     

Tjall på linjen!

Gud vilket strul det har varit hela kvällen! Försökt fått internet att fungera ett antal gånger och NU funkar det äntligen. Nu när man snart tänkt bege sig till sängen!

Kom hem runt 17-tiden från Alison. Vi har umgåtts, haft skoj och betalat kåravgift + inskrivningsavgift och sådär! Fått en liten sneakpeak på skolan med! Var lätt att hitta dit när man fick se lite bättre hur man skulle ta sig dit! Åt jättesmarrig lunch hos Alison med. Kyckling klubba med potatiskrocketer och bearnaisesås. Sen hade vi godaste salladerna till, en vanlig med isberg, paprika och gurka och en annan med kidney beans, tomat och rödlök! Mumma! Vet inte varför men har blivit väldigt mycket för lök nu för tiden, speciellt rödlök! Har ni något ätbart ni älskar extra mycket!?

Sen så har jag även fått de två kurslitteraturerna jag skulle låna av Alison. Har redan börjat läsa ena och jag måste säga att de är väldigt intressanta!

Kvällen har jag spenderat med älskling och serien True Blood! Den är så sjukt bra, som jag sagt ett antal gånger nu! Men sanningen tåls att upprepas! Se den!

Nej, men nu ska jag slänga mig i sängen! Skriver i morgon!
   

Nu far jag!

Hejdå så länge alla söta! Nu far jag till Alison!
   

Godmorgon!

Godmorgon här i bloggen! Nu sitter jag här med en kopp av mitt underbara turkiska te! Älskar det verkligen! Så himla gott! Är så ledsen på mig själv att jag inte köpte mer av det!

Ska snart börja göra mig i ordning för jag ska iväg och träffa underbara, söta Alison! Ska vara hos henne vid 11-tiden, sen ska vi åka tillsammans till Södertörn (så att jag sen hittar dit själv, jag har aldrig  varit där och mitt lokalsinne i flemingsberg är väl helt uruselt om man nu bortser från att jag hittar PÅ tåg plattformen, men det räknas nog inte!). Vi ska betala kåravgift och även inskrivningsavgift för min del. Hade tänkt göra det på upprops dagen, men Alison sa att det är många som gör så och då kommer jag få stå i kö väldigt länge! Så vi gör det idag!


(Jag och Alison)

Jag har även hunnit duscha! Så härligt att starta morgonen med en dusch! Ska snart klä på mig, vad man nu ska ha på sig i det här trista vädret! Jag som hade hoppats på sol så vi hade kunnat bada hemma hos Alison i deras nya pool! Men, nej såklart får jag dåligt väder!

Ska även måla naglarna, sminka mig och fixa sådär! Inte så mycket att göra mer. Bussen går 10:15!  Ska börja alldeles strax!

Vad ska ni söta ha för er då?
   

Dags att nana kudden!

Dåså alla mina kära läsare så har det blivit dags för mig att krypa ner under täcket och lägga mitt huvud på kudden för att nana lite! I morgon ska jag ta mig upp tidigt! Jag är hemskt trött nu också, vet inte varför! Antar att det är långtråkigt att vara ensam hemma! Och jag måste erkänna att jag verkligen längtar efter att få börja skolan! Snart så!

Men godnatt nu mina kära läsare! Sov gott!
   

Myskväll!

Ikväll kör vi en myskväll för fulla muggar! Älskling fick ju tyvärr jobba över idag till 18.30. Han var inte hemma förrän lite efter 19.00. Så nu har vi ätit och packat in lite grejer som han var och hämta hos sin mamma! Vi har börjat med ett avsnitt av True Blood, men blev avbrutna av hans mor som ringde. Tydligen verkar det som om det brinner här i närheten och älskling sa att han skulle ta en sväng ut för att kolla! Läskigt! Hoppas det inte är något super allvarligt!

Men när han kommer tillbaka så ska vi fortsätta vår myskväll med True Blood. En vampyrserie med Alexander Skarsgård och Anna Paquin (tjejen som spelar Rogue i X-men filmerna). Riktigt bra faktiskt och inte alls skrämmande! Intressant och cool skulle jag nog säga att serien är! Rekommenderar verkligen alla att se den!

Ha det bra sålänge så skriver jag om en stund, kanske några timmar!
     

Tävling hos Della!

Tävling!




Jag är med och tävlar om ett presentkort från Smycken 4 u hos Della. Mina favoriter är:

Halsbandet Cornelia för 69:-
Armbandet Caroline för 39:-
Ringen Diamond för 59:-
Armbandet Gayle för 79:-


Så var med och tävla du också! Du har lika stor chans som jag att vinna! Tryck här för att komma till Dellas blogg och tävla!
  

Scones

Det blev helt enkelt så att jag bakade scones, för jag hade ingen jäst hemma! Och inga pengar på mig för att springa iväg och köpa jäst (+ att det spöregnar ute!). Men scones är alltid lika gott det! Här kommer receptet!

Scones - 16 st

Ugn: 250 grader C

Ingredienser:

7½ dl vetemjöl (450 g)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100g kallt smör
3 dl filmjölk eller mjölk

Gör så här:

1. Sätt på ugnen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller gärna i matberedare. Tillsätt smöret och finfördela det.
3. Häll i filmjölk eller mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Dela degen i fyra delar. Platta till varje del till en rund kaka, ca 1½ sm tjock, direkt på en plåt med bakplåtspapper.
5. Skär eller sporra varje rundel till fyra bitar.
6. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Servera scones nygräddade!





Njut av dessa godbitar tillsammans med en kopp sött te! Marmelad är också jättegott på en bit scones!
  

Baka baka..

Nu ska jag smita iväg från datorn ett tag och baka lite bröd! Så vi har något annat än baguetter i morgon till frukost! Lite jobbigt för älskling att gå upp klockan 5 och börja dra igång ugnen och allt!



Vi får se vad det blir för bröd, skriver receptet på matprat sen! Ha det bra så länge!
  

Me like, me want!

Just nu är jag riktigt shoppingsugen och har spanat runt lite på olika sidor, b.la. H&M och Nelly.com! Kanske inte den bästa idén jag haft eftersom jag bara blev mer shoppingsugen! Men med lite tur så kanske jag har en liten slant över sen när man fått studiebidraget och betalt allt jag måste betala, så kanske man kan köpa något av det man vill ha!

Det jag är sugen på nu är det här:



Alla saker utom ringen vet jag vart jag kan köpa! Ringen hittade jag på en amerikansk hemsida! Om någon vet var man kan köpa en liknande ring så får ni mer än gärna skriva en rad! Älskar den verkligen!

Linnet är från H&M och kostar 99:-
Den rosa cardiganen är från H&M och kostar 149:-
Polon är från H&M och kostar 199:-
Klänningen är från Nelly.com och kostar 349:-
Väskan är från Lindex och kostar 149:-
Cupcakes lipglossen är från Bluebox.se och kostar 29:-/st
Ringen, ingen idé som sagt! Men den är så fin!

Hälsningar från en shoppingsugen!
  

Sen frukost..

"Godmorgon" alla mina sköna juveler! Kanske inte godmorgon direkt, men jag sitter här med en sen frukost! Jag gick upp för två timmar sen, men jag har diskat och plockat lite. Sen så fick det bli två grova minibaguetter till frukost. Så det tog ett tag att grädda det med, men ack så gott det är! Baguetter med en kopp turkiskt te (som dock börjar ta slut! *snyft* jag älskar det teet! Får väl helt enkelt åka tillbaka och köpa mer te!) det är riktigt yummie!

Jag har precis svarat på alla trevliga kommentarer som jag får! Blir alltid lika glad att läsa dem! Och när jag skrivit klart ska jag läsa i bloglovin och sådär!

Min dag idag ser ut som följande: Blank! Jag har inget speciellt för mig, så jag kommer väl sitta här tillsammans med datorn och tv:n på! Min lilla älskling ska tyvärr jobba över idag, så vi får se när han dyker upp! Men det lär väl bli en sen middag idag! Kanske tar mig en långpromenad i eftermiddag. Vi får se.

Jag ska även se om jag kan baka lite bröd också! Hembakt bröd är det godaste som finns! Skriver mer om det sen, vi får se vad det blir!



Vad ska ni ha för er idag då sötnosar?

   

Pigg och glad!

Hej alla glada, fina bloggläsare! Just nu sitter jag nedsjunken i soffan tillsammans med vår kära laptop och tv:n på trean! Lipstick Djungle dags! Älskar den serien! Speciellt Victory, hon som är designern i vännertrion (antagligen älskar jag henne för HON är min högsta dröm! Känd, framgångsrik kläddesigner!).

Jag måste även berätta att jag och älskling har vart duktiga. Efter middagen gick vi ut och tog en låååång, rask promenad på över en timme! Dock blev det bara 9698 steg på stegräknaren. Får se om det blir en till promenix i morgon! Känner mig pigg, glad och uppfräschad efter den i varje fall! Detta borde man göra varje kväll! Eller jag kanske till och med ska ta mig till Gröndal och köra ett svettigt, härligt spinningpass i morgon! Jag älsakr det! När man är påväg hem efteråt och känner sig alldeles i extas och extra duktig! Det är så underbart!



Vad gör er extra glada och pigga?
   

I köket!

Gud vad glad jag är att det trådlösa nätverket fungerar nu! Just nu är jag i köket, ska snart börja med maten! Ska laga lite korv med mos idag! Lätt men ändå gott! Så medan jag lagar maten tänkte jag även läsa lite i min systers blogg!

Sen vill jag tacka alla som har röstat på mig hos http://dellas.blogg.se! Skulle vara så kul att komma med till andra deltävlingen! Om ni vill rösta, klicka på länken! Jag är nummer 22! Tack på förhand!

Sen har jag en liten fråga! Gillar ni inslagen om kändisar på "Wall of fame"? Och finns det någon speciell ni skulle vilja att jag skrev om? Skulle bli jätteglad om ni svarade!
   
Men nu ska jag laga maten!
  

Marilyn Monroe - Hollywoods älsklingsblondin!

Födelsenamn: Norma Jeane Mortenson
Dopnamn: Norma Jeane Baker
Född: 1 juni 1926, Los Angeles, Kalifornien, USA
Dog: 5 augusti 1962 (36 år gammal) Brentwood, Los Angeles, Kalifornien, USA
Arbete: Skådespelerska, modell, komiker, film producent
Aktiva år: 1947-1962
Makar: James Dougherty (1942-1946) (skildes)
Joe DiMaggio (1954) (skildes)
Arthur Miller (1956-1961) (skildes)
Betydande roller: Lorelei Lee (Herrar föredrar blondiner)
"Sugar Kane" Kowalczyk (I hetaste laget)
Cherie (Bus stop)
Rosalyn Taber (De missanpassade)
Vinnande awards: Golden Globe - Bästa skådespelerska - Komedi/Musikal - 1960 "I hetaste laget"
Golden Globe - "Female World Film Favorite" - 1962 "De missanpassade"
Hemsida: http://www.marilynmonroe.com

När hon föddes fick hon namnet Norma Jeane Mortenson, men hon döptes till Norma Jeane Baker för att man var osäker på vem fadern var. Hennes mamma hette Gladys Pearl Baker. Enligt födelsebeviset står Martin Edward Mortenson, Glays andre make, som fader till Norma, men de flest är eniga om att han inte var den biologiska pappan till flickan, då paret hade separerat. Man tror med större sannolikhet att det var en försäljare vid namn Charles Stanley Gifford som var far till Norma, men hade lämnat Gladys då hon tillkännagivit sin graviditet.

Det lilla barnet hamnade hos fosterföräldrarna Wayne och Ida Bolender tills dess hon fyllde sju år. Då kom hennes mamma och hämtade hem henne. Men några år senare blev Gladys Pearl Baker psykiskt sjuk, precis som båda hennes föräldrar hade varit, och flickan togs om hand utav mammans närmaste och bästa väninna, Grace, under ett par år. Men sen när hon gifte sig år 1935 hamnade dock Norma Jeane på barnhem. Totalt så har hon vart placerad i tolv olika fosterhem där hon blivit utsatt för övergrepp och försummelse. Men i september 1941 så tog Grace henne tillbaka hem till sig igen. Där lärde Norma Jeane lära känna grannpojken James Dougherty. Pojken som skulle bli Norma Jeanes första make. De gifte sig den 19 juni 1942, då Norma Jeane var 16 år. Äktenskapet varade i fyra år.

Norma Jeane blev upptäckt utav en fotograf vi namn David Conover och i och med det skrev hon sitt första kontrakt med Twentieth Century Fox den 26 augusti 1946. Hon tjänade 125$ i veckan, färgade sitt hår blont och antog namnet Marilyn Monroe, efter sin mormors efternamn. Marilyn var även en skapelse som filmbolaget skapat åt Norma.

Marilyns första roll i en film var i filmen "The Shocking Miss Pilgrim" år 1947 och det var med hjälp av filmen "Niagara" år 1953 som gav henne större och hetare roller som "Herrar föredrar blondiner" och "Hur man får en miljonär".

Marilyn blev Hollywoods älsklingsblondin och alla skrev om henne. Marilyn gifte om sig med basebollspelaren Joe DiMaggio den 14 januari 1954. Dock så blev Marilyns kändisskap och hennes status som sexsymbol ett nedslag på deras förhållande och det resulterade, efter nio månaders äktenskap, i skilsmässa. De skilje sig den 27 oktober 1954.

1959 medverkade Marilyn i filmen "I hetaste laget" och det ledde till att hon vann en Golden Globe för "The best actress in a Comedy" år 1960.

Marilyn gifte sig med sin tredje man, dramatikern Arthur Miller, den 29 juni 1956. Miller var med och skrev en del utav till filmen "De missanpassade" 1961. Filmen var speciellt skriven för Marilyn. Denna filmen var hennes sista fullbordade film. Marilyns förhållande med Arthur Miller tog slut den 20 januari 1961. År 1962 fick hon ytterligare en Golden Globe, men denna gång för "Female World Film Favorite". Marilyn Monroe gjorde totalt 30 filmer och lämnade endast en film ofullbordad, "Something's got to give".

Marilyn Monroe avled tidigt på morgonen den 5 augusti 1962 i sömnen efter en överdos utav barbiturater (ett läkemedel som användes under 1900-talet mot ångest, sömnproblem och epilepsi. Men under 1940-talet insåg man att läkemedlet var beroendeframkallande och skapade fysisk ohälsa hos människor.). Hon avled i sitt hem som låg på 12305 Fifth Helena Drive i Los Angeles stadsdelen Brentwood. Det är fortfarande oklart hur och varför dödsfallet skedde. Det finns olika teorier om hur hon dog, i fall det var ett mord som var knutet till familjen Kennedy, då John F. Kennedy precis avslutat en affär med Marilyn. Teorier påstår även att CIA eller FBI skulle ha "fixat" Marilyns död för att undvika äventyrande utav presidentämbetet. Stjärnans död har skapat många mytbildningar och spekulationer. Man har även en teori att stjärnan tog självmord då hon under sitt utåt sett glamorösa liv, var olycklig och led av dåligt självförtroende. Vid tidpunkten av hennes död var hon mmitt uppe i en av sina depressionsperioder. Enligt obducenten Thomas Noguchi påstår han att dödsfallet med största sannolikhet var självmord. Marilyn Monroe ligger begravd i Westwood Memorial Park i Los Angeles.

Egna åsikter: Jag har alltid tyckt att Marilyn Monroe var en vacker, glamorös Hollywood stjärna. Jag har alltid uppskattat hennes utseende och hennes prestationer inom kändisindustrin. Genom att ha gjort den här artikeln om henne till min blogg har jag lärt mig vissa nya saker, som att hennes barndom var svår och jobbig, hur hennes äktenskap var och hur hon dog. Det har jag aldrig vetat förut.

Jag har sett en del filmer med henne när jag var yngre tillsammans med min pappa. Jag fann henne fascinerande redan då. En vacker, blond skönhet helt enkelt. Och jag drömde om att bli lika vacker som henne när jag blev stor. Jag kommer alltid beundra denna kvinna, trots att hon inte är vid livet längre. Och jag kan inte låta bli att undra hur det skulle sett ut idag om hon inte hade dött den dagen? Hade hon givit världen lite mer glamour? Hade hon kanske deltagit i fler filmer och framträdanden? Hade hon kanske dött av gammal ålder istället för mord/självmord? Vem vet...
    

Slö-måndag!

Idag så är det en slödag känner jag! Jag hade tänkt vara duktig och gå och träna! Men just nu känner jag mig så seg, utan energi, ja helt enkelt i slappar tagen! Så jag hade tänkt göra det idag och kolla om det fanns några bra träningspass i morgon.

Just nu så gör jag inget speciellt. Har svarat på alla kommentarer jag har fått och jag har ätit frukost. Det blev en sen frukost idag. Jag gick upp vid tio, men gjorde inte i ordning någontin förrän vid elva tiden. Jag har även bokat in en ny tvättid! Sitter även och kollar på Desperate Housewives! Jag tycker den serien är riktigt bra. Är på första säsongen, med bara en skiva kvar att se på nu. Sen blir det väl ett uppehåll eftersom min syster lånade säsong 2.

Nu ska jag läsa lite på bloglovin och sådär! Men jag skriver snart igen! Och hörrni! Glöm inte att rösta på mig hos Della! Jag är nummer 22 och skulle bli jätteglad om ni gjorde mig den tjänsten!
   

Dags att sova!

Nu har det blivit dags för mig att slänga mig i sängen bredvid älskling! Han börjar jobbet i morgon och veckan efter nästa börjar jag skolan! Så jag tänkte att det är dags att få ordning på dygnsrytmen nu! Så off to bed blir det helt enkelt! Vi hörs i morrn och sov gott alla söta! Och glöm inte att rösta på mig hos Della! Jag är nr 22!!

God natt!
  

Veckans blogg!

Hej alla söta läsare! Jag är med och tävlar om veckans blogg hos http://dellas.blogg.se/! Det är två delmoment så första momentet går ut på att få vara med till finalen! Snälla söta rara ni, vill ni rösta på mig!? Det skulle vara så snällt! Jag är nummer 22!

Man kan vinna detta: "Vinnaren efter del 2 får en länkning samt att Della berättar lite om bloggen. Och vinnaren får själv berätta om sig. Dessutom får personen plats i någon månad i Dellas meny där hon just nu inte länkar någon alls."

Det skulle vara så himla kul för mig att få vara med i denna tävling, så vad säger ni?! Vill ni hjälpa lilla mig! Skulle bli så himla glad! Gå hit för att hjälpa mig: Dellas Blogg!
   

Äntligen...

Nu är jag äntligen klar (för stunden) med min bloggdesign (om ni inte ser det nya tryck F5)! Gud vad skönt det är att fått det klart! Efter mycket om och men! För först försvann allt! ALLT inklusive det som jag hade tänkt att spara! Det var ju inte bara lite utan mycket irriterande! Så man fick ju börja om helt från början! Åh så kul!


Före


Efter

Men nu är jag som sagt klar, vad tycks!? Jag är nöjd i varje fall! Nu sitter jag och käkar lite middag med älskling. Sen ska vi tydligen (kanske) ut på promenad! Vi får se helt enkelt! Är mer sugen på att slappa i soffan och kolla mer på True Blood jag! Men vad gör man inte för sin älskling!

En nyhet nu på bloggen är ju "OM"! Om mig har äntligen kommit upp! Så klicka på min bild i menyn för att läsa mer om mig (om ni orkar). Nej, nu ska jag äta klart! Skriver säkert sen!

Har ni frågor om mig, om bloggen, om design eller vad som helst! Våga fråga!
   

Design in progress!

Sådär nu är headern äntligen klar! Nu ska jag bara fixa lite smådetaljer, så att allt är klart! Sen är det bara för mig att ändra allt på en och samma gång så allt förändras och inte små pill hela tiden! Så snart är det dags för den nya designen! Jag hoppas att den blir bra! Det kommer vara i samma färgskala i varje fall, mer säger jag inte!

Just nu är jag ensam hemma för älsklingen gick ut på en promenad! Så då har jag lite ostörd tid tillsammans med bloggen och dess nya design. Det känns skönt! Funderar även på om jag ska ta fram yoga mattan och köra ett pass med Pilates! Känns som om min rygg behöver det!

Vad har ni söta för er då?
   

Greetings...

Här kommer mycket morgontrötta hälsningar... okej jag har vart vaken i en timme, lite drygt sådär, men jag känner mig ändå trött fortfarande! Säkert för att jag inte tagit mig i kragen och fixat frukost än! Och det kommer jag inte göra på ett tag, jag är inte ett dugg hungrig! Och jag äter alltid med sambo, så kommer vänta tills han vaknar, när nu det kommer hända! Haha! Det här är ju hans sista dag innan jobbet så jag tycker han förtjänar att sova lite! Själv så kunde man ju inte sova längre, fatta inte varför, men så är det! Det var väl för min knäppa dröm antar jag! Är det någon som är duktig på drömtydning så får ni gärna kontakta mig!

Just nu ska jag läsa i bloglovin sen ska jag göra den sista touchen på headern så kommer den upp sen! Äntligen kanske jag hinner fixa klart utan att bli avbruten! Så det ska jag göra just nu! Ska även försöka ändra om lite och se om jag får dit en profilbild som man kan klicka på och läsa lite om mig! Hihi!

Vad har ni för er just nu då? Lika morgontrötta som jag?
   

True Blood

Jahapp, som jag misstänkte blev det inte så mycket pyssel med bloggen ändå! För att på något konstigt sätt när jag ska göra det så måste jag lämna ifrån mig datorn! Är jag Jinxed på något sätt eller??? Headern är i varje fall nästan klar! Så förhoppningsvis kommer headern upp på bloggen i morgon! Om jag har tur...

Men nu ska jag och älskling slå oss ner framför tv:n och kika på en serie vi fått av Glenn, den heter True Blood och handlar om vampyrer! Ska bli intressant, men de har sagt att den är jättebra! Så vi får se!

Ha en trevlig kväll alla, är osäker på om jag skriver något mer idag!
   

Blogg design tajm!

Hej alla bloggläsare! Nu har min kära familj nyss åkt hem! Det var riktigt trevligt att de kom hit! Det var ju ett tag sen vi sågs! Känns fortfarande lite främmande att inte träffa dem varenda dag (och ändå har jag bott hemifrån i ett år), men man borde väl vänja sig snart antar jag!

Jag bjöd på lunch, bestående av kycklingpaj (receptet hittar du här!!!) och sallad! Riktigt gott och lätt att laga! Sen så hjälpte mamma mig med disken medan älskling och pappa åkte och hämtade Brorsan ifrån domarkursen på Södertälje IP. Syrran gick runt här hemma, kollade, pratade med oss och sådär under tiden! Sen när de kom tillbaka efter att hämtat brorsan så fikade vi lite och visade (äntligen) bilderna från Turkiet! Massor med bilder är det, kanske borde rensa..igen? Hm! Men det är väl 800-1000 bilder totalt, varav ungefär 400 är från delfinshowen! Haha! Men det är kul med semesterfoton ju! (Intresserade av att läsa lite och se lite bilder från resan klicka här!).

Sen så pratade vi lite, jag visade en duk jag håller på och brodera, sen visade mamma en halsduk som hon stickat (jag har köpt "samma" slags garn som hon har och hon provade vilken teknik man ska sticka, så jag skulle veta innan jag börjar på älsklingens halsduk) och lite sånt där! Sen blev det dags för dem att fara hem! Håller tummarna att de inte får motorstopp påvägen hem eftersom de tydligen hade något strul med bilen!

Jag fick även en jättesöt kjol utav min älskade syster som hon köpt till mig från Gina Tricot! Gud vad glad jag blev! Älskar att shoppa, men svårt att göra det då man inte har pengar! Så får man en sån glad överraskning! En söt kjol!



Men nu ska jag se om jag hinner ta tag i min header, det blev ju inte så mycket gjort tidigare idag! Fick ju börja med maten nästan direkt! Hoppas den blir bra!
    

Paus!

Åh så härligt det känns när man har fått allt snyggt och rent och av dammsuget! Så skönt att man bara kan sjunka ner i soffan och bara ta det lugnt! Att man vet att man är klar med städning, slit och släp! Ska vila i någon timme, bara relaxa, kolla bloggen pilla med designen till bloggen (undrar om den någonsin kommer bli klar). Efter det så ska jag ta och börja med lunchen!

Mina familj kommer ju hit och jag hade tänkt att först bara bjuda på fika, men sen tänkte jag : Varför inte köra lunch med dem istället? Det är ju minst lika trevligt! Sen en fika senare på eftermiddagen, om de vill ha!

Så jag ska slänga ihop en kycklingpaj! Åh, så himla gott det är! Jag har receptet på den pajen i kategorin matprat! Om ni är nyfikna och vill prova själva!

Älskling sprang iväg för att köpa hem lite créme fraiche! Så att det blir en paj!

Vad har ni för er då? Ni är bergis ute i solen! Hihi!
    

Tidig morgon!

Hej alla morgonpigga! Jag är redan uppe! Steg upp klockan 7 då väckarklockan ringde! Shit, 7 på en lördag känns helt osannolikt! Va sjutton gör man uppe nu, man borde ju sova! Haha!

Nej, sova det är inte för mig idag! Jag ska åka iväg och lämna brorsan vid Södertälje IP alldeles strax! Vi ska gå härifrån klockan 8! Så det blir snabb frukost, klä på sig och sen iväg mot bussen! Dock känns det som om att vi kommer vara där lite för tidigt, men nästa buss gick en halvtimme senare, då skulle vi komma försent! Så bättre för tidigt än för sent!

Sen så ska jag hem igen medan han är där till 15.00! Då ska jag plocka i ordning med gäst-täcket och kuddarna, bädda, diska och baka! Eftersom sen vid 13.30-14.00 så kommer mina föräldrar och syster hit på besök! Oj, vad skoj det ska bli! Senast de var här var när jag fyllde (den 7 juni). Så det var ett tag sen!

Vad ska ni ha för er denna soliga Lördag då?
  

Mysig hemmakväll!

I förra inlägget har ni läst om hur jag bor, med massor med bilder! Hoppas ni gillade det? Snart så kommer bror och älskling hem och jag har precis slängt in mini baguetter i ugnen! Det ska bli en kvällsmacka för oss nu och lite mys framför tv:n! Börjar faktiskt känna mig lite smått hungrig!

Sen blir det väl att mysa sig ner i soffan och bara ta det lugnt! Vi får inte stanna uppe så himla länge idag eftersom bror min ska tillbaka till kursen redan nio i morrn bitti! Så det blir en tidig morgon! Får se om de ska spela lite så kanske jag kan fortsätta med min bloggdesign lite grann! Hihi!

Vad har ni för er denna fredagkväll då?
   

Välkommen hem till mig!

Ja, nu är det dags! Dags för att ge er en "rundtur" hemma hos mig! Linda - Det handlar om helheten (Linda) gav mig ju denna idé! Eller snarare hon bad mig genomföra detta för hon var så himla nyfiken och intresserad av hur jag bodde! Och nu kommer jag visa er hur det ser ut hemma hos mig, men först lite fakta!

Fakta om lägenheten:

Yta: 71 kvm
Antal rum: 2 rum och kök
Läge: Beläget i Blombacka, södertälje
Våning: tredje och sista våningen
Övrigt om boendet: Ja, vi bor i ett bra område, i ett bra trapphus och med trevliga grannar! Tvättstugan ligger precis nedanför vår trapp och den är väldigt rymlig och fräsch! Den är jag väldigt nöjd med! Bra cykelförråd och inga stölder förekommer! Vårt privata förråd är även det mycket bra, rymligt och förekommer ej heller stölder där! Jag trivs verkligen här!

Sådär, det var lite fakta! Nu kommer bilderna!

Välkommen hem till oss!


Här har ni hallen!


Badrummet (förlåt att det är lite stökigt!)


Vardagsrummet!


Köket och vårat nya köksbord!


Och till sist vårt sovrum!

Så här bor alltså vi! Hoppas ni gillar detta! Förlåt, men det är lite smårörigt här och var! Men allt kan inte vara perfekt! Det ska väl synas att folk bor här med, så att det inte ser ut som en utställning eller i ett tittskåp!
     

Tävling hos Cajsa!

Just nu håller en fantastisk tävling på hos Cajsa, som jag deltar i! Man kan vinna ett underbart fint halband, med matchande armband (se bilden nedanför). Man får själv välja färg på droppen som hänger på halsband, respektive armband!


(Bilder tagna ifrån Cajsas blogg!)


Gör som jag! Var med i denna tävling och ha chans att vinna dessa underbara smycken! Klicka er vidare till Cajsas blogg nu! (Hennes header är klickbar!) Om du inte vill vara med och tävla, klicka vidare till en riktigt bra och läsvärd blogg!



Jag lovar, det är värt det!
    

God eftermiddag!

Hej alla glada bloggläsare! Tänkte skriva en liten rad här i! Eftersom älskling och bror sitter och spelar sitt fotbolls spel på PS3:an igen så har jag lite tid för att skriva i min blogg, läsa era bloggar och svara på kommentarer! Hade faktiskt fått en hel del kommentarer under natten och morgonen! Blir alltid så glad och får en varm, fuzzy känsla i kroppen när jag ser det! Så snälla sluta inte kommentera! Ni får gärna kommentera mera!



Idag så ska vi väl inte göra så mycket annat! Ska kika lite på blocket om det finns några söta kattungar (skulle så gärna vilja ha en kattunge, vi har pratat om det.. Men vi får väl se helt enkelt. Eftersom min pappa är allergisk mot katter! Ni vet ingen kattras som inte är lika allergiframkallande?) sen så ska vi äta någon slags sen lunch/tidig middag innan brorsan ska iväg på sin fotbolls domarkurs! Den börjar klockan 19.00, så vi ska väl åka härifrån vid 18-tiden! Vi ska följa med eftersom han inte hittar så bra här i södertälje (som om jag gör det eller.. heh! Tur att älskling ska med!).

Nu ska jag fortsätta läsa era inlägg och så! Sen ska jag pilla vidare på min header i photoshop! Funderar på att fixa naglarna med!

Vad har ni för er idag då?
    

Natt inlägg!

Hejsan! Här sitter jag nu, medan bror och älskling spelar en match mot varandra på Fifa! Vi har kollat på Bruce Almighty dessförinnan, så nu ska jag (hade jag tänkt) pyssla lite i photoshop! Med alla nya, coola, roliga brushes som jag har laddat in där! HihI! Det ska bli riktigt kul! Får se om det blir något fint som jag kanske kan lägga in i bloggen, eller kanske till och med använda som design!

Annars har vi bara tagit det lugnt, inte gjort mycket alls! Kan i varje fall informera om att bordet nu är på sin plats och det blev riktigt snyggt! Ska städa i ordning alla rum så de blir fotovänliga, sen ska jag fota när bror är på domarutbildningen! Känns ju kanske taskigt att bara gå runt och fota när han är här för att umgås med oss!

Som sagt, så händer det inte så mycket just nu! Ska läsa lite på bloglovin med, nu när jag har tid! Är det någon annan där ute som är vaken nu, vid den här tidpunkten?
   

Torsdag kväll!

Heeej bloggen! Nu är jag äntligen ledig i någon minut för att hinna skriva en rad! Kom nyss hem igen efter att ha vart och mött bror vid Södertälje Syd! Så har vi tagit bussen hit och ja, satt oss i soffan för att ta det lite lugnt! Jag har även hunnit beställa en bok som jag behöver till den första kursen i skolan! Boken heter Graphic Design. A concise History, skriven av Richard Hollis. Får se om den är något bra! Ska även låna två andra kursböcker utav Alison nästa vecka. Om jag har tur hinner jag läsa igenom dem innan vi börjar!
 



Sen så har jag hunnit göra klart tvätten (älsklingen hjälpte mig med det sista på slutet då jag vart tvungen att åka och möta bror) och vi har även vart och handlat lite mat och sådär! Så duktig känner jag mig!

Sen snart kommer Tage över och hjälper oss med köksbordet och då minsann ska jag fota och lägga upp massor med bilder om hur jag bor! Lovar att jag inte har glömt bort det!

Sen fick jag ett bra tips utav en Anonym läsare (vem är du smarta människa?) som sa att om jag blir sugen på godis så går man och borstar tänderna. För det är inte gott att äta godis med tandkrämssmak i munnen! Så smart ju! Det ska jag prova!

(Bror)

Skriver senare ikväll, ska umgås med bror nu! Ha det så bra sålänge!
      

Aktiva torsdagen!

God morgon alla bloggläsare! Nu är jag uppe! Har vart uppe ett tag, men nu är jag vaken också! Haha! Jag ska snart kila ner i tvättstugan som är dagens första aktivitet! När jag kommer upp igen så ska jag käka lite frukost och plocka i ordning med disk och sådär!

(det är inte vår tvättstuga på bilden)


Därefter blir det väl upphängning av tvätten, mota upp älskling ur sängen (se hur det går! han kom hem 4 i morse!), skriva en handlingslista, hämta bror, fixa klart med tvätten och sen så kommer ju Tage och ska sätta upp vårat köksbord!

Sen ska man ju göra det alltid så roliga i köket: Laga mat! Och innan/efter blir det fika! Får se om han vill ha mysigt kvällsfika eller mysigt fika när han kommer :)

Nej nu börjar det dra ihop sig för mig att springa ner, men jag skriver snart igen! Hoppas eran torsdag också blir bra! Har ni kanske något speciellt för er? Berätta gärna!
    

En tom säng väntar..

Ja, mina kära bloggläsare! Så är det helt enkelt! Jag måste gå och lägga mig i en tom säng, undrar hur det ska gå att somna! Som jag har nämnt är jag knäpp och behöver en själ bredvid mig i sängen för att kunna sova. Så att jag känner närhet!

Men nu ska jag se om jag kan somna ensam, för jag måste upp "tidigt" i morgon för att ta hand om tvätten! Men älsklingen borde väl komma hem snart hoppas jag!

Men ni alla får sova så sött! Så skriver jag mer i morgon!
    

Confessions of a shopaholic

Jag har just kollat klart på filmen "Confessions of a shopaholic" som jag beslutade mig för att se ikväll med tanke på att jag är ensam hemma, vill verkligen inte tortera min älskling med chichflicks som män avskyr! Anledningen till att jag beslutade mig att se den är för att Novembersara (http://novembersara.blogg.se) hade skrivit ett väldigt bra inlägg om den filmen att jag bara var tvungen att se den!

Jag nämnde ju i mitt videoinlägg att jag har läst boken (och har den här hemma i bokhyllan, älskar att köra re-runs på bra böcker!) och jag älskade den! Och som alla vet brukar ju filmen inte vara lika bra som boken, men jag tycker att denna film var minst lika bra ÄVEN fast det inte är direkt som bokens handling!

När jag älskar en film, när jag ser en film som jag tycker är så himlans bra DÅ får jag ett sug i magen! Eller mer som att det pirrar och jag får lyckokänslor och eufori pumpar i hela kroppen! Jag vet inte varför det är så, men ja så är det! Och detta hände såklart med denna film! Jag har fortfarande små pirri pirr i magen! Jag älskar't!



Så alla tjejer där ute som älskar shopping, killar, tjejproblem och att skratta! Ni måste se denna underbara film med Isla Fisher (som också spelat med i Wedding Crashers och Hot Rod) som huvudrollsinnehavare och det snygge hunken Hugh Dancy (som även vart med i King Arthur och Ella Enchanted) gör denna film verkligen sevärd och de spelar sina roller så otroligt bra!

Läs mer om filmen här: Confessions of a shopaholic! (Allt är dock på engelska)

Bänka er framför tv:n och slå på denna fantastiska film!
    

Video Inlägg





Jag testar på ett video inlägg! Dock så gick det inte att rotera klippet, så ni får stå ut med att "jag ligger ner". Hoppas ni tycker det här är lite roligt i varje fall!
    

Kladdmuffins

Här kommer receptet på de kladdmuffins jag bakat idag som jag ska bjuda på när min bror kommer i morgon! Mycket goda är dem! Som mini kladdkakor!

Kladdmuffins - Ca 25 st

Ugn: 160 grader C

Ingredienser:

4 ägg
6 dl socker
2 krm salt
3 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
200 g smält margarin/smör

Gör så här:

1. Börja med att smälta margarinet i en kastrull och ställ det sedan för att svalna.
2. Sätt på ugnen.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda de torra ingredienserna och häll i äggröran. Tillsätt margarinet och vispa.
5. Klicka smeten i muffinsformar på en plåt. Gräddas sedan i ca 25 minuter.





Enjoy!
  

Skön hemmakväll!

Nu har jag sjunkit ner här i soffan med min middag bestående av Bulgur, hamburgare och bearnaisesås. Tyvärr är det brist på grönsaker *snyft* för vi ska handla i morgon! Så då har vi grönsaker igen! Yummie! Skulle vart så gott med tomater till det här!

Jag har även slagit på ursköna Bridget Jones - The edge of reason (tvåan alltså) för att avnjutna min måltid med lite skratt och tokigheter tillsammans med Bridget!



Åtog mig även att slänga ihop lite Kladdmuffins! Min bror kommer på besök i morgon och kommer sova över här! Därför skulle det vara trevligt att ha något hembakat att bjuda på!

Senare ikväll kommer jag försöka pilla lite i photoshop! Kanske ändra om lite i min bloggdesign och sådär! Det skulle vara trevligt och förnya lite!

Vad har ni för er denna onsdagskväll då?
   

Nervositeten växer!

Jag måste faktiskt erkänna en sak för er! Jag börjar bli nervös inför att börja skolan igen! Idag fick jag två brev från CSN, i det ena var min personliga kod till mina sidor på CSN och det andra stod det att jag beviljats studiemedel inför studerandet! Så det är ju bra! Men jag är så nervös för massor med annat!

Tänk om jag inte klarar av den här utbildningen, tänk om jag inte träffar några människor som jag kan umgås med, tänk om allt går åt helvete?! Vad händer om jag inte klarar tentorna och om jag inte kan betala allt som jag behöver betala?! Ja, jag börjar bli riktigt nervös!

Uppropet är den 21 augusti, jag ska väl till Södertörn nästa vecka med Alison för att skriva in mig och betala kåravgiften! Sen så sitter jag och kollar upp hur mycket böckerna för första kursen kostar! Och sen måste jag kolla upp hur mycket jag ska betala för SL-kortet sen med! Oj, oj...det lär blir mycket utgifter nu första månaden! Hoppas att allt går bra!

Har även skrivit ut schema för den första delkursen, ser tunt ut! Men Alison sa att jag inte skulle låta mig luras utav schemat, eftersom det kommer bli mycket studier utanför föreläsningstimmarna med!

Är så himla nervös! Och när jag är nervös, arg eller ledsen brukar jag oftast stressa upp mig och städa! Städa tills allt är rent! Och eftersom jag inte gjorde något seriöst av det igår kommer jag väl antagligen göra det idag när jag är ensam. Älsklingen ska ju iväg för att fira sin semesterdepression med sina kamrater! Sista veckan på semestern för honom!

Vad har ni för er idag då? Och har ni några tips som kanske kan lugna ner min nervositet!?

      

Tisdag kväll

Jaha, nu är det kväll igen! Gud vad tiden och dagarna går fort nuförtiden! Vi har i varje fall vart iväg och hämtat vårt bord hos Glenn, men det kommer nog inte komma upp förrän på torsdag! Spelar inte mig någon roll. Det ger mig lite tid att städa inför fotosessionen utav hemmet som jag lovat Linda!

Jag har inget speciellt för mig direkt, kollar en del bloggar, hjälpt Linda med hennes bloggdesign större delen utav dagen. Men annars har jag tagit det lugnt! Slappat och bara varit. Det är ju snart slut på det! Snart börjar skolan och därmed allvaret igen! Men jag ser verkligen framemot att få något att göra om dagarna igen!

Hur kommer er vardag se ut när ni återgår till det "normala"?
   

Bloggdesign

Sitter här och håller på och pillar med Lindas (Linda-det handlar om helheten) bloggdesign lite! Jag gillar att hålla på med bloggdesign har jag insett! Det är kul att hjälpa folk och så! Sen kom min älskling in nyss och frågade om jag har blivit en bloggdesigner, eftersom jag hjälper så många med deras designer nuförtiden, så jag tänkte tja, varför inte!

Kanske ska börja hjälpa till med bloggdesigner? Eller ha tävling och lotta ut en bloggdesign? Visst, det finns folk som är duktigare än mig, men man lär sig väldigt mycket när man bara sitter och pillar!

Linda gjorde mig även sugen på att göra om lite i min egen design, behöver bara funta lite på vad jag ska göra om och hur det ska se ut! Sen så kanske jag börjar pilla med min design med! Lindas är ju snart klar och då har jag ingen design att pilla med, om ingen annan behöver hjälp vill säga?

Ska sätta på lite musik och plocka bort lite från vardagsrumsbordet nu! Väntar på svar från Linda om några små detaljer! Ha det bra sålänge, skriver snart igen!
   

Godmorgon!

Godmorgon mina små solstrålar! Hur är allt med er idag!?

Med mig är det i alla fall riktigt bra! Känner mig helt utvilad och pigg! Så idag hade jag tänkt sätta fart på mig och röja hela lägenheten och mota på min älskling att vi ska hämta bordet! Dock ligger han fortfarande i sängen och sover för han kunde inte somna när jag la mig, han somna inte förrän 5 i morse..Stackarn! Men sen när han gått upp och fått i sig sitt kaffe så ska vi minsann hämta bordet! Basta!

En anledning till att jag ska städa här är för att Linda (från Linda - Det handlar om helheten) hade ett lite önskemål om att jag ska lägga upp bilder från min lägenhet och visa hur jag bor! Blev självklart glad att hon är intresserad av det, så inte kunde jag tacka nej! Så inom kort kommer det upp bilder på mitt hem!

Just nu sitter jag och äter frukost och läser inlägg på bloglovin! Men snart ska jag mota upp älsklingen ur sängen med!

Vad händer hos er denna sköna tisdag?
    

Natti

Godnatt till er alla nu! Sängen kallar, jag börjar bli lite trött! Men jag skriver mer i morrn igen, så ha det så bra sålänge och sov gott med er nu allesammans!
  

Ett år under samma tak

Just ja, jag glömde skriva igår (den 2 augusti) så var det ett år sen jag och min älskling flyttade ihop! Så vi har alltså bott tillsammans under detta tak i ett helt år nu och jag har älskat varje sekund utav det! Vårt förhållande går så himla bra, vi har aldrig bråkat, aldrig riktigt grälat... visst vi kanske har vart oense och vart lite sura på varandra men det har inte blivit något stort, det har alltid löst sig fort och sen är det glömt och begravet på en minut! Jag kunde inte vara lyckligare än så här! Jag älskar dig min underbaraste, det ska du veta!



Tack för att du finns underbaraste du <3
    

Jag har bestämt mig...

Nej, nu har jag verkligen bestämt mig att något måste göras! Nu måste jag ta och skärpa mig, annars kommer jag alltid vara en liten tjockis! Jag vill verkligen bli lite mer fit, så nu ska jag faktiskt skärpa till mig och försöka styra upp mina matvanor helt enkelt! Så jag ska ha några enkla riktlinjer! Jag har bestämt mig att leva ett nyttigare och hälsosammare liv!

Det kommer inte vara så att allt är totalförbjudet, visst jag får unna mig lite då och då och detta är mitt val! Och sen blir det extra bra när träningen kommer igång igen nästa vecka!

Så, här kommer mina riktlinjer:

  • Inte skåp äta/små äta (har en tendens att göra det när jag är uttråkad)
  • Inte dricka så mycket läsk
  • Hålla händerna borta från chips, godis, snacks..ja allt fett!
  • Motionera mera
  • Hålla koll på måltiderna, äta sallad till varje måltid, inte så svår smält mat
  • Om jag är sugen på något köp dip och skär upp morotsstavar och gurkstavar
  • Fika är tillåtet om man har gäster, fyller år, ska på besök hos nån eller någon annan fyller år. För att vara artig.
  • Dricka mycket vatten
  • Äta mer frukt
Så önska mig lycka till så får vi se hur det går (kommer säkert misslyckas med en gång eftersom jag är en sån gottegris!!!)

Om ni har några bra tips till mig så får ni gärna dela med er!
  

Dita von Teese - Burlesque stjärna

Namn: Heather Renée Sweet
Född: 28 September 1972 Rochester, Michigan
Ålder: 36 år
Arbete: Burlesque Modell
Hemsida: www.dita.net

Hon är en av sitt slag, hon är det största namnet inom Burlesque sen Gypsy Rose Lee, hon toppar de internationella "bäst klädda" listorna, hon är en av tidens stora mode ikoner, hon inspirerar designers från Marc Jacobs och John Galliano till Jean Paul Gaultier och Zac Posen, hon är berömd för att ha tagit tillbaka glamouren och hänvisa till gamla Hollywood stjärnor. Hon är själv-skapad, utmärkande, felfri, ofta efterliknad, aldrig kopierad och en Ikon! Hon är Dita von Teese!

Den heta pinupstjärnan och Burlesque framträdande Dita von Teese, har tagit världen med storm med sin unika, gammeldagsa klädstil som innehåller strumpebandshållare och strumpor med söm längs baksidan av vaden.

Hon föddes som Heather sweet i Rochester, Michigan. Dita var fascinerad utav pin-up bilder, vintage lingerie och Technicolor musikaler (Technicolor är en filmprocesser och användes flitigt i Hollywood mellan 1922-1952). Dita var från början en naturlig blondin western flicka, men förvandlade sig själv sedan till en glamourös tjej som hon under sin uppväxt alltid avgudat! Idag så väcker Dita, den internationella drottningen inom Burlesque, klassiska pin-up bilder till liv!

Ditas mamma var manikyrist och hennes pappa var Maskinist för ett företag som tillverkade grafit, hon var mellanbarnet utav tre döttrar. Hon tränades för att dansa klassisk ballet från väldigt tidig ålder och redan som 13 -åring så dansade hon solo för ett lokalt ballet företag, men även fast hon hade egentligen haft som mål att bli ballerina så utvecklades till något mer och hon hävdar att när hon var 15 så var hon så bra som hon någonsin kunde bli.

Första gången hennes mor tog med henne för att köpa underkläder blev hon grymt besviken, hon fick en vanlig bomulls bh och ett par vanliga beiga strumpbyxor. Hon hade förväntat sig få underkläder med spets, så som kvinnorna i hennes fars Playboy tidningar hon sett skymtar utav. Det ökade drivmedlet för fina Lingerie som hon använder idag. När hon var 15 jobbade hon i en underklädesbutik som försäljare och blev snart en köpare från samma butik. Hon utvecklade en förkärlek till underkläder som korsetter och basques med strumpebandshållare med fina strumpor till.

På college läste hon om historisk kostymering och jobbade som en stylist för period filmer. Hon är en upplärd kostymerings designer och hon brukar dirigera (och copyright) sina egna foto sessioner.

Idag framträder hon över hela världen och är lika känd för det som för hennes strip-show i "old fashion way" där numret avslutad med henne själv i ett förstorat champagne eller martini glas, fullbordat med en jordgubbs- eller oliv svamp i respektive glas). Dita är en permanent gäst på olika hög profils evenemang, däribland hos designers som Marc Jacobs, Christian Louboutin, Roland Mouret, Chopar och Louis Vuitton. Dita gjorde även historia förra året då hon var den första gäststjärnan någonsin i Paris kända "Crazy Horse", etablerades 1951, de har även framfört hennes "Le Bain" akt på "MGM Grand's crazy horse" i Las Vegas. Dita kommer även göra en repris på sitt gäst nummer i början utav 2009 hos "Crazy Horse" i Paris, och det kommer då visas upp några nya nummer som inkluderar Dita och dansare som jobbar permanent på "Crazy Horse".

Dita är eftertraktad över hela världen som en uppträdare, och är välkänd för henne retro utseende och stil, som även hennes utsmyckade scener och hennes genomtänkta outfits till hennes framträdanden som är utsmyckade med flera hundra tusen Swarovski Kristaller.

Denna fantastiska Burlesque stjärnan är också känd för hennes andra shower som inkluderar hennes traditionella "Feather Fan" dans, hennes "Bird of Paradise show och hennes "Lipteese" show som hon utvecklade som en del av hennes roll som en "Mac Viva Glam" talesperson.

Dita är en kvinna som inte äger någon stylist utan sätter ihop sina outfits och sminkar sig själv och har toppat flera internationella "bäst klädda" listor och framträtt i flera hög profilierade mode shower. För att visa hennes egen stil till ordet Lingerie så har Dita nyligen presenterat hennes egen vintage-inspirerande, begränsade upplaga utav Lingerie kollektion för "Wonderbra". Hon har också hennes alldeles egna kollektion av moderna tunna strumpor med söm med "Secret in Lace", vilka är tillgängliga genom deras katalog och Ditas hemsida.

För nuvarande är Dita ansiktet utåt för "Cointreau" och "Cointreau Noir", och så är hon även "Cointreau's" internationella ambassadör. För att fira detta samarbete har hon skapat en ny cocktail som heter "The Cointreau Teese", och även som en större och bättre version utav hennes världs kända cocktail-glas show, "Be Cointreuversial", som debuterade i London och New York 2008 och som hon kommer turnera med under 2009.

Dita har även en bok utgiven som handlar om Burlesgue och Fetisch! Jag har bläddrat i denna och den är helt otrolig! Önskar att jag hade en egen kopia av den faktiskt!

Egna åsikter:
Jag älskar det faktum att den här kvinnan hedrar det gamla, glamourösa stilarna! Jag älskar hennes klädstil och hur hon ser ut. Hennes underbara lingerier och allt! Men en sak är lite läskig och det är hur hennes midja är, enligt artiklar från tidningar så har hennes nedersta revben gått av så hon har kunnat forma timglasformen som hon har. Det ser snyggt ut, men jag skulle själv aldrig göra det!

För övrigt så gillar jag henne och hennes stil som sagt! Och jag älskar hennes bok!
    

Nails!

När min syster var här i veckan så hade vi lite tråkigt en dag! Min syster satt och bläddrade i en bok jag har och hittade ett roligt sätt att pimpa sina naglar! Väldigt lätt var det också!

Man behöver:

nagellack färgat + genomskinligt
sax
tidningar
pincett

Man letar upp söta små motiv, som passar på nageln självklart! Sen målar man nageln man vill motivet ska sitta på, man väljer själv om man vill ha färgad nagel eller genomskinlig. Sen applicerar man det lilla utklippet försiktigt med pincetten. Man får kanske hålla i det lite så det fäster, se till så det blir jämt. Det är ju lite pillergöra det här! När nagellacket torkat så applicerar du ett lager med genomskinligt lack. Låt det torka och sen TA-DAAA så har du en fin, annorlunda nagel!

Här är en av mina naglar:



Ha det så kul med att pimpa era naglar!
  

Hemma aktiviteter!

Ja, idag har det ju blivit en hemmadag som sagt! Har tagit mig i kragen lite och plockat i vardagsrummet och rensat köket. Jag har även diskat och tagit ur iläggs skivan på köksbordet. Vi får se hur (och om man kan) vi ska montera isär benen sen med. Verkar lite knivigt för det är trångt utrymme för att få plats med en mejsel.

Just nu kollar jag runt på bloglovin, läser lite kommentarer från söta läsare, broderar, slöar och ja, gör inte speciellt mycket! Borde väl skärpa mig och se till att man får ordning här eller något!

Sen ska jag väl snart börja med maten, klockan är ju redan 18:20! Shit, vad tiden går fort! Kanske ska se vad vi ska laga för mat idag med.

Vad har ni gjort denna måndag då?
   

Godmorgon..?

Ja, godmorgon kanske är lite fel term... jag har vart vaken sen halv ett OCH ja det faktum att klockan nu är 14.00 så innebär det ju att det är tidig eftermiddag! Jag och min älskling sov lite väl länge kanske, men det är ju hans sista semestervecka och sen så börjar jag ju högskolan snart.. så lite borde man ju få njuta, eller vad säger ni?

Dagens planer är inte så stora, mest hemma aktivitet tror jag det blir! Städa lite och med lite tur kanske till och med hämta hem vårt bord och våra stolar (om älskling vill ringa Glenn vill säga.. vill bara bli klar med allt sånt där innan hans jobb och min skola börjar!).

Jag kommer väl även försöka uppdatera lite grejer här i bloggen som jag tänkt skriva ett tag om nu.. men inte har haft tid att göra! Sen måste jag skriva ut schema och liknande för skolan!

Sen hoppas jag snart att Gröndal kommer igång med det nya schemat efter semestern! Måste verkligen få träna, speciellt efter allt onyttigt man stoppat i sig under sommaren! Eller, är det bara jag som gott-äter under semestern och behöver motionera lite mera?

Vad ska ni själva ha för er idag då? Nu ska jag i varje fall ta och kolla in de nya inläggen på bloglovin!
     
   

Zzzz...

Usch nej, nu börjar jag bli sömnig så jag ska nog krypa ner i sängen och läsa eller något en liten stund innan lampan släcks för denna kväll! Klockan börjar närma sig 12-slaget, så jag känner att sängen kallar! Ha det så fint och sov så gott alla så hörs vi i morrn!
   

Moster Annas Blogg!

Jag har nu fått respons angående vad min moster tyckte om sin nya layout på bloggen! Hon ringde faktiskt när vi var ute i skogen och plockade blåbär för att berätta hur nöjd hon vart med den! Gud så glad jag blev! Känner mig riktigt duktig faktiskt! Om ni vill kolla in hur layouten blev så klicka på hennes header så kommer du till hennes blogg!



Gud, jag gillar verkligen att hjälpa folk med layouter! Ska checka igen med Ling om hon ville ha hjälp med sin! Känner mig riktigt kreativ idag! Hihi!
   

Hemma på soffan!

Godkväll kära vänner! Nu är jag och älskling hemma igen (okej vi har vart hemma i några timmar, men jag har inte satt mig vid datorn förrän nu!

Vi vandrade iväg till skogen (hemifrån Jimmys mor och Tage) vid 12 tiden. Vi var hemma igen vid 18-tiden, vilket resulterade i 6 timmars bärplockning! Det var jättekul faktiskt! Mysigt, behagligt, avslappnande och vi har plockat massor med blåbär! Det blev nästan 2 fulla hinkar (som rymmer 2,2 kg...står det på..så ungefär 2 liter/hink antar jag..?) så det blev riktigt bra resultat! Kantareller hittade vi också, men eftersom jag inte äter dem och älskling halv gillar dem så fick hans kusin dem istället! Bättre att några som tycker om dem äter upp dem! Jag tycker bara det är kul att plocka!!! :)

Men även fast det har vart en kul stund i skogen måste jag erkänna att jag hatar allt mygg och knott så förfärligt! Har kommit upp till 12-13 myggbett nu när jag räknade men har säkert missat några! Myggmedlet som jag använde hade alltså inte så bra effekt! Så även om vi fått mycket bär så är jag även nöjd att sitta här på soffan med en påse gott & blandat och bara njuta! Har även lurarna på med musik! Lite blandat är mixen idag!

Här är bilderna på våra blåbär och kantareller:



Så nu kan jag baka blåbärspaj och muffins och kanske till och med göra lite blåbärssylt! Åh så skoj! Hihi!

Vad har ni haft för er idag då?
    

Godmorgon!

Godmorgon alla söta bloggläsare! Idag är det en fin, solig morgon! Och idag är jag vaken tidigt, eller det känns i varje fall tidigt eftersom jag var uppe till 4 igår natt...eller i morse..jamen ni fattar!!!

Anledningen till att jag är uppe såhär tidigt är att vi ska ut i skogen, jag och älskling, tillsammans med Tage, för att plocka blåbär och kantareller! Så håll tummarna för oss nu!

Skriver mer när vi kommer tillbaka och visar resultatet för er!
     

Säng tajm!

Nu har älskling kommit hem så nu ska vi hoppa i säng och sova! Gud vad jag är trött! Ha det bra så skriver jag mer i morrn! God natt!
   

Natt inlägg

Här sitter jag än vid datorn... Har trilskats med mosters blogg i ett antal timmar nu (sen ungefär klockan 20.00) men på slutet satt jag och försökte lösa en sak. Och den ville verkligen inte bli löst!!! Satt väl någon timme med bara just det problemet! Men allt annat gick smärtfritt och jag tycker verkligen sånt här är kul!

Jag ska förmodligen hjälpa Ling med hennes blogg också! Känner mig så duktig när folk vill ha min hjälp!

Kommer lägga upp bild och länkning till bloggen sen när moster har godkänt blogg-designen! Men några vänner jag frågat om råd har sagt att den ser jättefin ut, så jag får väl hoppas att moster känner likadant!

Vad har ni för er denna natt då? Just nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem. För jag är knäpp! Jag kan inte sova utan någon bredvid mig! Så varje kväll när han är ute i svängen så sitter jag uppe och väntar på att han ska komma hem! Han ringde nyss och lät jätteglad. Ville ha numret till 3's kundtjänst, sen hörde jag en tjejröst i bakgrunden snacka om det med (antagligen hon som skulle ha det). Känner mig fånig som blir halvt svartsjuk på det, det borde jag inte bli... Eller? Jag vet att han älskar mig, men ibland kan man inte låta bli! Speciellt när man sitter ensam hemma och han är ute och festar! Nej, jag är bara löjlig. Nu ska jag surfa vidare lite här. Kanske återkommer snart igen!
   

Me-time

Min me-time dag fortsatte vidare på kvällen. Inte för att jag klagar! Jag har det riktigt bra här med bloggen, popcorn, dumlemuffins och Bridget Jones dagbok!

Älsklingen gick ut en sväng med sin polare Glenn, det var visst någon tema-kväll på CP (central puben) som de skulle kolla in på och ta någon öl eller så.

Så jag har myst ner mig i soffan kollar på film och trixar även med min mosters blogg! Hoppas att den blir bra den med och att hon blir nöjd som min andra moster!

Vad har ni för er då denna lördag kväll?
  

Lördag.

Hej alla kära bloggläsare! Nu är jag hemma igen som sagt och ska försöka återgå till en lite mer aktiv blogg. Det är lite lättare att göra det när man inte har gäster här hemma. Så jag ska återta min blogg nu!

Idag händer väl inte så mycket, hade först tänkt att ta mig in till stockholm för att kolla in Prideparaden, men nu verkar det lite sent för det och ja, jag har inte orken heller direkt. Så jag funderar på en hemmadag idag!

Älskling är ute med två kompisar och fiskar, så jag är hemma ensam och bara tar det lugnt. Lite "me-time" som man säger. Och inte för att alls verka dum eller egoistisk eller liknande så kan det ju vara skönt att bara vara jag ibland! Så jag är gglad för att få vara ensam och så! Då kan jag fokusera lite på mina intressen ett tag och jag vet att Jimmy känner samma sak, det är en av de få saker som gör att jag älsakr honom. Vi har många likvärdiga värderingar!

Idag känner jag mig lite kreativ faktiskt så jag funderar på att sy eller nåt! Och ja, just ja! Min andra moster, Anna, vill att jag ska hjälpa henne med hennes blogg design också! Jag blev så glad när hon frågade mig! Hon tyckte den jag gjort till Karin var riktigt fin så hon ville ha min hjälp! Så jag ska kanske börja på den idag med! Eftersom jag känner mig så kreativ! Ska börja med att samla lite material till det!

Hoppas ni får en trevlig lördag? Har ni några planer för dagen eller?
   

Fredag

Idag så åkte älskade syster hem igen! :( För hon ska jobba lördag, söndag måndag. Men nästa vecka kommer bror och hans kompis Hansson, för de har en domarkurs här i södertälje, så då ska de sova över här. Sen på lördag kommer mamma, pappa och syster och hämta dem. Så då får vi besök igen :)

Så jag ska fundera ut vad jag ska baka till dem! Funderar på Macarons. De ser så goda och färgglada ut! Så kanske ska testa på att göra dem, eller vad tycker ni?



Efter jag hade lämnat av syster vid tåget åkte jag hem till Senita och Lennart, för de hade försenat födelsedagsfirande för Senita som fyllde i tisdags, den 28 juli. Vi hade det riktigt trevligt och fick jättegod tårta med kiwi, banan och ananas!! Synd att jag glömde fota den bara, den var riktigt fin!

Sen på kvällen blev det köpt kebab till middag hemma hos Jimmys mor och Tage! Riktigt trevligt!

Och just det, tack alla som har grattat mig på min namnsdag! Ni har gjort min dag <3
     

Onsdag på Grönan!

Jag och min syster hade en jättetrevlig dag på grönan! Riktigt skoj att ha en helt egen kvalitetsdag med henne! Vi åkte massor med karuseller och åt och hade kul! Vi provade på nya Insane (som ni kanske har sett) och spelade lite spel! Vi vann dock inga storvinster, men jag var rätt nära på en asstor rosa kärleksapa, men nja.. det gick ju inte till 100% eftersom bollen hoppade ur den lilla silverringen man skulle träffa *suck* min vanliga tur antar jag. Men vann två smånallar istället, så jag klagar inte! Hade ju som sagt kul!



Min syster fick tröstpris på ett ställe, en plasthatt, eftersom det inte gick så bra för henne! Väldigt söt på henne!



Här kommer även lite bilder från grönan, bild på oss som åker Fritt fall tilt och kärlekstunneln!



Tack för en underbar dag älskade syster <3