Tacopaj!

Den här pajen är ett väldigt gott alternativ om man är trött på att göra "bara vanliga" tacos! Är mycket smidig att göra om man har gäster också! Sköter sig själv i ugnen och går snabbt att röra ihop!

Ugn: 225 grader C

Ingredienser:

Pajdeg:

200g smör/margarin
4 dl mjöl
4 msk vatten

Fyllning 1:

1 gul lök
400g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

Fyllning 2:

2-4 tomater
2 dl creme fraîche
1 dl tacosås

Riven ost

Gör så här:
1. Sätt på ugnen. Rör ihop ingredienserna till pajdegen. När den fått en fin och fast form så trycker du ut den i en pajform.
2. Fyllning 1; Hacka löken fint. Fräs sedan upp löken och köttfärsen.
3. Tillsätt därefter tacokryddan och vattnet. Låt puttra.
4. Fyllning 2; Hacka tomaterna. Rör därefter ihop tomater, creme fraîche och tacosåsen.
5. Tag köttfärsen från spisen och häll på pajdegen. Bred ut det till ett jämt lager.
6. Bred nu ut den andra fyllningen uppepå köttfärsen. Strö sedan över rikligt med riven ost så det täcker över all fyllning.
7. Grädda i 30-40 minuter. Ta ut pajen när osten smält och fått en fin gyllen brun färg.

Avnjut sedan tillsammans med en god sallad! Tänk på att pajen kan vara riktigt varm då den kommer direkt ut från ugnen.


Morotskaka med Topping!

Det här receptet är så underbart gott! En av mina favoriter helt enkelt och man känner sig kind of nyttig på samma gång eftersom det är morötter i!

Ugn: 175 grader C

Ingredienser:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk vaniljsocker
3/4 dl matolja
4½ dl fint rivna morötter

Topping:

225 g Philadelphia Original
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rivna morötter

Gör så här:

1. Sätt på ugnen. Vispa äggen och sockret till en porös smet.
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker och vispa ner i smeten.
3. Häll sedan i matoljan och fint rivna morötterna, rör om.
4. Bred ut smeten i en rund form med löstagbara kanter som du smort och bröat.
5. Grädda kakan i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
6. Till toppingen blandar du ihop ost, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. När kakan svlnat stryker du på toppingen och garnera sedan med grovt rivna morötter.


Sen är det bara att servera och njuta utav kakan!



Matprat!

Jag har beslutat mig för att lägga upp inlägg om olika tips på recept och bakverk som jag gillar och tycker är bra!

För jag är en person som verkligen älskar att hålla på pch pyssla och trixa i köket! Baka och laga mat är väldigt roligt tycker jag! Så jag tänkte att det kunde vara en rolig grej att ha här på bloggen för att inspirera er läsare!


Jag kommer försöka lägga upp nya recept 1-2 gånger i veckan, det beror på hur min vecka ser ut för övrigt och hur mycket jag har att göra! :) Hoppas ni gillar det här och jag hoppas att ni kommer prova på några utav mina recept!


Måndag 23 mars

Tjuhu där ute!

Jag måste bara berätta att idag har jag faktiskt varit jätteduktig!

Jag har diskat upp massor efter helgens hålligång och jag har även tränat :)

Jag promenerade bort till Gröndal som tar ungefär 30-40 minuter för mig när jag går själv! Sen när jag kom fram så var jag faktiskt med på Yoga passet som var idag klockan halv 5! Väldans roligt!



Därefter blev det en promenad hem på 30 minuter (det går på något skumt vis alltid fortare att gå hem än att gå dit!)

När jag kom hem så satt älskling vid datorn och spelade Starcraft med Glenn och de snackade via Scype. Trevligt för dem och trevligt för mig, för då fick jag ha tv:n helt för mig själv ;)

Kollade även på en skräckis som heter "A tale of two sisters". Men sen när jag sett klart filmen fick den betyget bara helt jävla skum! Finns betydligt bättre skräckisar!



Sen som ni kanske har märkt så har layouten ändrats här på min blogg! Och jag skulle aldrig klarat det utan Emilie (en tjej jag lärde känna på posten som jag tyvärr inte har någon bild på, känner så många Emilies :p skulle va lättare med en bild, får väl se om jag kanske kan få en nån gång!)

Så jag vill säga ett jättestort TACK till dig gumman! Tack för att du hjälpte mig med headern och allt! Jag är väldigt nöjd med layouten! TACKTACKTACK!

Lördag 21 mars!

Idag har vi haft ytterligare en trevlig dag! :) Mycket mysigt sällskap!

Emilie sov ju över från igår till idag! Så vi hade en mysig stund tillsammans idag med! Det börjades med en Tacos Left-overs frukost tillsammans med älsklingen!



Därefter så satt vi och spelade kort tillsammans! Vi spelade b.la. Sjuan, stress, vänd tian, dam och öppen dam! Mycket skojigt! Sen framåt halv fyra tiden började det bli dags för Emilie att ta sig hemåt, så jag följde henne till bussen!

Sedan vid sex tiden kom Malin och Tobbe över på middag! Vi bjöd på fläsk kotletter, pommes frites och bearnaisesås med sallad. Väldigt gott vart det!



Efter maten så spelade vi ett spel som de hade tagit med sig som hette Bet your brain!



Ett väldigt roligt frågespel med olika kategorier som man skulle svara på, men man skulle också spela om sina hjärnceller! Man satsade på sig själv och även när det inte var ens egen tur satsade man på motspelarna om man antingen trodde de skulle klara frågan eller inte! Om man hade rätt fick man hjärnceller och om man hade fel fick man lägga de satsade hjärncellerna i "banken".



Vi mumsade även i oss lite morotskaka som jag bakat! :) Väldigt gott!



Sedan när vi spelat klart sådär vid halv 12 så kände Malin och Tobbe att det var dags att ta sig hemåt! Tack för en trevlig kväll!

Filmkväll 20 Mars!

Hej hallå!

Här har det vart filmkväll ikväll! Och det har vart jättetrevligt!
De som var här var Zandra, Alison, Carla och Emilie! Vi tillagade tacos tillsammans och hade det jätte mysigt!

    

Efter maten så kollade vi på Marie Antoinette och mumsade på popcorn, gurkstavar och morotsstavar med dip och pommes pinnes! Mycket gott!

Synd bara att Zandra, Alison och Carla inte kunde stanna särskillt länge, så de hann inte se klart filmen!

När jag och Emilie sett klart filmen hade vi ett litet Sex and the City maraton! Väldans skoj!

 

 



Tack för en fantastisk mysig kväll mina underbaringar!!!
       

18/3-09

Hej alla läsare!
Idag har jag faktiskt vart väldigt duktig! Jag har faktiskt vart ute och promenerat över en och en halv timme tillsammans med Tessan och Tilde! Det var faktiskt väldans trevligt med lite sällskap när man var ute och promenerade! Hoppas det händer flera gånger!

 


Efter vår långa, sköna promenad i den härliga vårsolen så gick vi för att hämta Lucas på dagis. Därefter gick vi upp till Senita, som bjöd oss på kaffe och jag fick rostade mackor med ost och marmelad på, det var minsann väldigt gott, trots att jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till hur det skulle smaka! Men man måste ju våga på att prova något nytt och som sagt så var det ju väldigt gott!

Jättesöta Lucas skulle ju hålla i sin underbara lillasyster också! SÅ SÖTA!




Lilla Tilde har även börjat lära sig gå lite smått, men hon tror tydligen att hon kan redan och släpper taget, vilket leder till att hon ramlar och hon hade faktiskt ett litet blåmärke på kinden redan.


.

Sedan tycker hon det är väldigt roligt att dricka vatten ur "vuxenglas" och Senita ville prova detta! Jag måste säga att den lilla tösen kan få vad som helst att verka gulligt här i världen!




Jag och Tessan satt även och kollade igenom olika kataloger på jakt efter fina bikinis (hittade ingen som föll mig i smaken dock) till turkiet. Hittade en jättefin smock klänning med, men vet inte om jag orkar beställa 1 enda grej ur katalogen. Känns som slöseri på frakt och allt. Hittar säkert fina klänningar i butiken som inte har fraktkostnad :p

När klockan närmade sig fyra snåret tog vi en lite promenad till jag och Tessan för att få Tilde att somna. Vi gick till Ica Jätten och handla lite till middagen. Det blev jättegod kycklingsallad med fetaost som vi tillagade hemma hos Clay och Tessan!

Efter en trevlig dag och kväll så skjutsade sedan Clay hem oss och det vart lite tv-tittande! Grey's Anatomy b.la.!!!

Underbar dag som sagt!  LOVE <3

16/3-09

Hej alla glada!

Här kommer en liten redogöring för min dag som har vart fylld med energi och motion!

Dagen började med att jag gick upp klockan åtta och tog en halvtimmes promenad innan frukosten (3412 steg). Till frukost blev det nyttig Müsli med mjölk.

Sen när Jimmy slutade vid 12-tiden så börjades min promenad mot Gröndal, där vi skulle fixa träningskort och träna lite. Det tog 40 minuter att ta sig dit och Jimmy hade det ju mycket närmare dit, så han fick vänta lite.

Vi fixade kortet, tog en macka och sen gymmade vi lite, men mjukstartade och gjorde 30 minuter effektiv träning inne i gymmet.

Efter träningen mötte vi Elias och fick skjuts till konsum, därifrån promenerade vi sen hem till Senita och Lennart för en liten paus.

Sen när vi kommit hem blev det pasta och farmarbiff till middag, sen lugn och ro med mys framför tv.n.

Jag har även sökt till Södertörns Högskola idag inför höst terminen och jag hoppas verkligen att jag kommer in. Utbildningen verkar rolig och intressant.

Totalt idag har jag gått i 100 minuter och tagit 13483 steg (stegen räknas bara under mina promenader).

Känns jättebra och jag känner att jag har fått mer energi!

Ha det bra och håll tummarna för att våren kommer snart! KRAMS! <3

Helgen 14-15 Mars

Hej hopp nu börjar helgen lida mot sitt slut och jag tänkte berätta lite om vad som har hänt denna helg!

Lördagen den 14 mars!

Idag gick jag upp tidigt faktiskt (tummen upp för mig och yey). Jag gick upp vid halv 7 för att vi hade tvättstuga som började klockan 7. Så jag var väldigt pigg den här morgonen! När jag väl var klar med tvätten och skulle lämna tvättstugan kom lilla älskling nerskuttande för trappen för att hjälpa mig, men blev lite ledsen när han insåg att jag redan var klar.

Därefter var vi hem till Marita och Tage för att hjälpa lite eftersom de håller på att få omtapetserat där. Så vi flyttade lite möbler och flyttade datorn från köket till deras gamla sovrum som nu tydligen ska vara gästrum. Riktigt fint har det blivit och det kommer säkert resten av rummen också bli när de är klara!

När vi var klara där gick vi hem till Glenn för att hjälpa honom med lite grejer, men det blev inte av utan vi satt och lyssna lite musik och kolla på gamla seriegodingar från deras barndom på Youtube! Sen när vi skulle gå blev det i alla fall så att vi slängde några kartonger. Så lite hjälp blev det.
 
Efter att vi vart hemma och bytt om begav vi oss till Clay och Tessan där det skulle bli spelkväll. Vi åt varm smörgåstårta till middag och drack väldigt gott vin till. Sen så blev det lite snack och efter ett tag tog vi fram kortleken och spelade ett spel Marjas (något finskt kortspel), men det slutade med att Clay och Jimmy vann båda omgångarna (man var i lag två och två och jag var med Tessan.) Men det var riktigt kul. Efter ett tag kom vodkan fram och vi gjorde lite groggar. Sen kom Glenn över en sväng dit med. Och efter ett tag körde vi igång ett parti Monopol, mot Clays vilja. Men det slutade till sist med att Clay vann trots sina försök att förlora så fort som möjligt så han kunde gå och ta en cigg.

En väldigt mysig kväll som slutade vi ett tiden och vi promenerade hemåt!



Söndag den 15 mars!

Idag så blev det en väldans sovmorgon! Vi gick upp vid ett tiden och åt en väldigt sen frukost. Sen har jag faktiskt hängt upp tre tavlor i sovrummet (äntligen!). Därefter blev det att gå hem till Marita och Tage igen för att hjälpa till med några bokhyllor som skulle bli det sista innan de tapetserar vardagsrummet och köket.
Sen när vi kom hem skulle Jimmy lägga in musik på Ipoden för vi skulle ta en promenad för att fixa ett träningskort till mig, men så blev det inte. Medan jag räknade pengarna i vår cola-flaska (som nu är upp i 2915,5 :-) så ringde Glenn och undra om vi ville hänga med och käka en Pizza nere på Blombacka Restaurangen. Så så blev det. Sen tog vi vår promenad efter pizzan, men då hade ju gröndal redan stängt. Men från och med i morgon tränar jag och Jimmy där! Han tränar ju gratis och det kostar 300:-/år för mig där. Så det känns riktigt bra.

OCH jag kan stolt meddela att promenaden till och från Gröndal tog 70 minuter ungefär och vi gick 7966 steg! Så stolt över mig! Och det var riktigt skönt!

Så våra träningspass kommer bestå utav promenad dit (30 min) sen gym eller något pass och sen promenad hem (30 min) Så om jag har tur hinner jag komma lite i form innan Turkiet i varje fall.

På vägen hem så var vi upp en stund hos Senita och Lennart också och fikade. Sen fick vi skjuts till Maxi och köpte lite nödvändigheter.

Det här har vart en mycket skön helg tycker jag! Och jag har beslutat för att föra träningsdagbok, så jag kommer förmodligen rapportera här med! :)

Ha det bra så länge! Ciao! <3

Tiden flyger iväg!

Jag måste bara påpeka att det känns som om tiden flyger iväg! Känns som igår jag skrev sist. :p Men jag borde väl skärpa mig lite! Speciellt nu när jag vet att det faktiskt är några som läser =O :p


Så, jag ska berätta lite vad som har hänt sen sist!


Jag och Jimmy åkte till Eskilstuna över helgen den 27 feb - 1 mars. Eftersom min söta lilla lillasyster fyllde 18 den 1 mars! Sedan skulle jag träffa Jonna, Ellinor och Siv med mamma och syrran!
 


Här är alla på Ming Palace!

Vi hade en jättetrevlig stund tillsammans på restaurangen och jag hoppas verkligen att vi träffas snart igen!

Den 1 mars så fyllde ju som sagt min älskade syster 18 år! Känns helt sjukt att hon växt upp och blivit så stor! Jag hoppas i alla fall att hon hade en bra och rolig dag! Det hade i alla fall jag! :)


Grattis älsklingen!

Många fina presenter fick du i varje fall söta lilla du! :)

Sen har jag i helgen umgåtts med två av mina söta vänner!

I fredags kom Emilie, min söta lilla Råger <3


Här är vi! :)

Vi gick lite på stan och inhandlade b.l.a mat till kvällen middag! Vi lagade kycklingpaj tillsammans (Jimmy var självklart med på ett hörn!) och maten blev urmumsig! Jättemysigt!
Sen spelade vi lite tv-spel, Crash Bandicoot 2. Det var jättekul även fast jag är så duktig på tv-spel att jag dör 2 sekunder inte i själva banan! Men jag kan i alla fall berätta att Emilie och Jimmy klarade av spelet helt galant och utan svårigheter alls! (Måste bero på att de spelade spelet 100 000 gånger om när de var små!!!!)

Vi bakade även jättegoda chokladbollar :)



Så vi drack pepsi, åt chokladbollar och spelade mer tv-spel! :)


     

Emilie ville ha med oss på bild :p till hennes projektarbete! Jag blev riktigt nöjd med bilden på oss!

Vi satt uppe och spelade tv-spel till ungefär 2-tiden då vi beslutade oss för att gå och lägga oss (Jimmy hade redan gått till sängs eftersom han var trött efter arbetsdagen).

Lördag!

Idag så åkte lilla underbara Emilie hem! Hon hade andra planer inför kvällen och jag hade ju egna planer med! Jag skulle ju träffa Alison

 
Alison!

Hon ringde mig på dagen och undrade om jag ville hänga med på bio och jag beslutade att det lät skoj att faktiskt gå på bio med Alison och hela hennes familj (Pojkvännen Mashi, Mamma, Magnus, Jennifer, Kevin, August och Josefin!) . Så vi åkte till Heron City och kollade på filmen "Inkheart", vilket var en väldigt bra film faktiskt!

Efter det gick vi runt lite i Heron och kollade in arkadhallarna och fontänen, hur det såg ut där och så. Det var ju trots allt första gången jag var där! Och det var riktigt trevligt!

Efter det åkte vi hem till Alison igen och sen köpte vi hem lite mat från Donken till hela familjen. Vi åt och umgicks resten av kvällen, spelade kort och hade det väldigt, väldigt trevligt! Mycket skoj!

Söndag

Jag sov över hos Alison i hennes syster Jennifers rum eftersom hon var hos en kompis. Vi käka frukost och bara tog det lugnt, jag stannade inte så länge eftersom Alison och Mashi skulle gå till F&S och träna. Så jag begav mig hemåt.

Jag började läsa "Änglar och Demoner", kände att det var dags nu för att jag ska ju gå på biopremiären utav filmen "Änglar och Demoner" den 14 maj tillsammans med Alison! Ska bli riktigt skoj faktiskt!




Idag (onsdag) har min älskling vart ledig från jobbet! Så vi har inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt! Vi var även en tur hem till Senita och Lennart (Jimmys moster och gudfar). De var barnvakt till Lucas (deras barnbarn och Jimmys gudbarn) och det var så länge sen vi träffades :) Vi hade med oss lite wienerbröd och hade en jättemysig fikastund.

Sen åkte vi med Lennart till Willys och handla lite!

Kvällen avslutas med Kebab och pommes, mys och sen lite Grey's Anatomy!




Tack och hej för ikväll! LOVE! <3