Ny kategori!

Jag har lagt till en ny kategori, nämligen "Helena rekommenderar". Under denna kategori kommer jag rekommendera olika produkter, aktiviteter och liknande som jag gillar och tycker är bra. Som jag tycker är värt för er att veta om ni vill prova på det eller ge bort i present till en kompis! Så håll utkik efter nya uppdateringar under denna kategori, ni kan ju rekommenderas något fiffigt och roligt!


Fin begravning

Nu sitter jag här i lugn och ro, efter en sorgsen morgon fylld med tårar i mängder och använda näsdukar. Med fina ord från prästen om hur underbar vår älskade farfar Gunnar var som människa är det svårt att inte gråta. Eller rättare sagt så är det svårt för mig att gråta i alla fall när det kommer att ta farväl utav människor man känner. Jag är en riktig känslomänniska som avskyr att ta farväl, eller som prästen sa på återseende! Jag kommer sakna varma, fina och fantastiska farfar Gunnar. En person som haft stort inflytande på mig och alltid vart på glatt humör. Känner dock lite skuld att jag inte vart med upp till sjukhuset och hälsat på när han låg där, men ändå på samma gång lite lättad över att inte ha förstört min bild av "riktiga farfar". En farfar som inte var sjuk utan pigg och glad! Visslandes, skrattandes och med en lite pillermarisk blick! Det är så jag vill komma ihåg honom.

Prästen bad oss också i en tyst stund plocka fram våra starkaste minnen med farfar, vilket gjorde att jag grät mer eftersom jag inte kommer få uppleva något med honom igen. Men när jordelivet är över och vi far vidare hoppas jag på ett återseende och att få skapa nya minnen med farfar. Till dess vila i frid kära farfar!


Har inte glömt bloggen!

Nej, som titeln säger har jag verkligen inte glömt bort bloggen! Jag har bara vart riktigt upptagen med mitt liv, massor som händer just nu. För det första var jag frånvarande när det var tenta i fredags, eftersom jag behövde plugga större delen utav förra veckan. Sen över helgen har min älskade lillasyster varit här och därmed har jag inte hunnit klicka mig in hit för att uppdatera, plus att internet har dummat sig med mig... Eller det kanske bara är jag som har tyckt att det är segt!?

Idag är det i alla fall måndag igen vilket för mig betyder första dagen på en ny kurs! En intensiv kurs dessutom för vi ska redan ha läst fyra kapitel i en av böckerna till första föreläsningen (men det har jag ju självklart redan gjort! Duktiga jag!) och sen till i morgon ska vi ha ett tal klart plus läst till kapitel 11 tills onsdag. Det är mycket som man ska hinna med och det är bara tre dagar in i kursen då. Förstår inte varför man ska ha hunnit med så mycket så tidigt?! Och i slutet mot kursen är det ju bara 1 seminarium per vecka och inget mer. Vad ska vi göra alla andra dagar i veckan!? Antagligen plugga till tentan och skriva alla tal vi ska hålla! Shittelainen! Jag hade tur att Jenny ringde mig igår och informerade mig annars hade jag vart helt ovetande om detta!

Min syster ska väl förmodligen åka hem ikväll, men det beror väl på hur SJ's tåg går. Läste nånstans på Facebook av en kamrat att de var irriterade just på SJ. Kanske tågen är superförsenade där med som här med SL också! Ja, jag får väl se hur det går att ta sig in till skolan senare. Jag måste i alla fall få tvätten klar först! Hoppas ni alla har en fin dag i kaoset! Tänk positivt, solen skiner ju i alla fall!

Tentavecka = inget bloggande!

Ja, som titeln lyder är detta en tentavecka för mig och jag har verkligen ingen tid alls över att blogga (eller göra något annat skojigt som jag vill). Så jag tänkte bara berätta det för er och jag hoppas ni har överseende med det! Jag lovar att så fort jag har haft tentan (som är på fredag) så ska jag blogga och jag har en hel del saker jag vill lägga upp här i bloggen. Men tills dess får ni hålla ut! Ha det bra!

Stå i dag!

Ja, nu när man fått frukosten "överstökad" och undanplockad så är det bara att sätta sig in i dagens alla sysslor. Idag är det nämligen så att jag ska städa, handla och baka en morotskaka inför morgondagen då min familj och mormor och morfar kommer! Så jag har en hel del att stå i, det var i alla fall skönt att jag fick disken överstökad igår så slipper jag tänka på den.

Jag ska i alla fall börja med att gå och handla och det ska jag göra snart tillsammans med min älskling och Glenn. Jag ska handla lite inför kvällen, då jag ska laga tacos tillsammans med Jenny och Linnea. Vi bestämde oss för att ha en liten filmkväll här eftersom både min och Linneas sambo inte kommer vara hemma över helgen, så varför inte ha mysigt tillsammans. Så ikväll blir det Taco-kväll, med TrueBlood och film samt lite morotsstavar och gurkstavar med dipp! Mysigt värre!

Men nu ska jag röra mig mot Ica Maxi! Skriver säkert senare! Ciao!

Blueberry Cheesecake

En mastig, frisk och god cheesecake i äkta New York anda! Receptet är taget ur Leilas kokbok "A piece of cake" och är hur gott som helst! Tänkte bara hinta om denna, verkligen värd att göra trots den långa gräddningstiden!

Blueberry Cheesecake:

Ugn:
175 grader C

Ingredienser:

Kexbotten:

300g digestivekex
150g smör

Cheesecakesmet:

600g philadelphiaost
2,5 dl kesella, 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200g vit choklad
1,5 dl frysta eller färska blåbär 

Gör så här:

1. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
2. Tryck ut kexdegen i en teflonform med löstagbar kant och förgrädda bottnen i 10 minuter, låt sedan svalna.
3. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
4. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör därefter i äggen, ett i taget och till sist vispgrädden.
5. Smält den vita chokladen över vattenbad och blanda sedan ner chokladen i smeten.
6. Häll smeten över kexbottnen och strö tillsist över blåbär.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så den inte blir för mörk.
8. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärmen i ca 30 minuter. Servera gärna kakan sedan kylskåpskall.


Drömmar

Här kommer ett recept på ett par underbara småkakor. Luftiga och härliga så det känns som om det smälter i munnen på en, precis såsom drömmar ska vara! Drömmar är kakor som går hem varje gång och är jättelätta att tillaga!

Drömmar

Ugn: 150 grader C


Ingredienser:

1½ dl olja
100g smör (eller margarin)
3 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk hjorthornsalt
3 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Rör samman olja, smör och socker.
2. Tillsätt mjöl, hjorthornsalt och vaniljsocker. Rör till en smidig deg.
3. Rulla degen till kulor och grädda dem till de fått en gyllene färg, i ca 10 minuter.


Finally friday!

Ja, jag säger då det! Jag tror inte jag längtat efter en fredag så här mycket på länge som jag gjort idag! Det är skönt att det nu äntligen är helg, inte för att jag kommer så himla mycket ledigt eftersom jag har tenta nästa fredag och måste plugga hela helgen. Men jag har unnat mig en ledig fredagskväll i alla fall, så jag tänkte uppdatera och fixa här i bloggen eftersom jag inte har haft tid med det på slutet! Speciellt eftersom jag inte gör mycket annat här nu när älsklingen umgås med Glenn. Plus det är lite sent att dra fram symaskinen, jag är jättesugen på att fixa nya gardiner till vardagsrummet och jag har ett hum om vad jag ska göra! Tessan var jätteschysst och gav mig en fabulouse idé som jag ska genomföra i morgon förmodligen. Så ni får ge er till tåls och vänta tills i morgon.


Idag har jag som vanligt vart till skolan och haft föreläsning, fast jag kände mig totalt ofokuserad för jag var så himla trött så jag fick inte in något alls i skallen! Irriterande! Men, men vad ska man göra åt saken?! Nu är det ju ändå försent!

Hoppas att ni alla har haft en finemangens fredag i alla fall!

Tävling hos...

..FOKI! Just nu är jag med i tävling på Fokis blogg där man kan vinna precis vad man vill ifrån Melbas hemsida. Det är jättelätt att vara med också! Det enda man behöver göra är att välja den produkt man skulle vilja vinna, rekommendera tävlingen i sin egen blogg alternativt skriva upp sig för nyhetsbrev om man inte har en blogg och sedan kommentera i Fokis blogg att man vill delta!

Så gör som jag och var med och tävla! Melba har massor med fina produkter att välja mellan och om jag vinner har jag valt den här underbara Betty Bag- väskan! Visst är den söt?!



Läs mer om tävlingen på Fokis blogg, skynda er!

Morning!

Godmorgon alla! Hoppas att ni har en bra morgon där ni är, det har i alla fall jag! En lugn, skön morgon med Desperate Housewives och lite te. Det låter inte helt fel med en sån här morgonrutin, speciellt inte innan man ska sätta igång med gruppen och slutföra PM:et inför seminariumet som är i morgon. Vi har en fråga kvar och den är lite svår så vi bestämde att vi skulle slutföra den idag, istället för att sitta länge igår kväll i biblioteket.

Jag känner mig riktigt dålig för att jag inte har hunnit uppdatera min blogg som vanligt, men det har varit så himla mycket med skolan och allt runt omkring så jag har verkligen inte hunnit med bloggen. Och det skäms jag för eftersom jag verkligen älskar att blogga! Men jag ska försöka komma igång igen och blogga som vanligt. Jag har en hel del inlägg som jag ska lägga upp, men det blir senare. Nu ska jag njuta lite av mitt te. Ciao!

1 år!

Precis som jag befarade så missade jag min bloggs ettårsdag! Med all stress och allt som man har att göra runt omkring glömde jag helt bort min bloggs "födelsedag". Men jag är inte den som är den utan passar på att fira den idag, några dagar försent. Bloggens skapelsedag är den 20 januari 2009, så jag är 17 dagar sen med firandet. Lite dåligt av mig, men ja! Grattis bloggen på 1-årsdagen! Du har varit till stor hjälp när jag velat skriva av mig och även när jag funnit det kul att dela med mig utav saker! Hoppas att detta år blir lika trevligt och fyllt med bloggande! Hurra!


Trött Helena!

Godmorgon allesammans, hoppas ni har en något piggare morgon än vad jag har. Jag känner mig superseg och trött, allra helst skulle jag bara vilja krypa tillbaka till sängen. Men icke sa nicke! Jag ska pallra mig till skolan och ha möte med min grupp innan vi börjar seminariet klockan 12. Så no more sleep for me!

Kan säga att jag också har lite träningsvärk i magen efter gårdagens pilatespass och det gillar vi starkt! Nu ska jag bara keep it up så att det blir resultat med. Ska nog köra idag med när jag kommer hem från skolan. Jag ska försöka vara jätteduktig och hålla mig undan från godis med... hur nu det ska gå!

Men nu måste jag göra mig i ordning! Ha en bra torsdag nu!

Morgonstund har guld i mun..

Godmorgon här i bloggsfären! Hoppas ni haft en trevlig kväll och en god natt! Det har jag i varje fall. Vi la oss runt midnatt och vaknade vid 11. Det blev filmjölk och crunchys till frukost, gott och mättande! Även Top Model 7 vart det till frukosten och jag kan inte hjälpa att tycka att deltagarna är stor hög med "crybabies". Jag skulle vara glad om jag fick chansen att bli omstylad av en topp stylist, att få en helt ny look och bli skitsnygg! För stylisterna vet vad som passar ens ansiktsform och liknande och som sagt vore de vara glada för den chans de fått, att det faktiskt får nya utseenden och en chans att bli en ny stor modell! Älskar dock deras fotosessioner, det är coolt att se hur de sminkas och stylas. Härligt, men som sagt så är de lite "full of themselves" och det är något jag inte gillar.

Snart ska vi ta oss till Nacka forum och köpa linsvätska till Emilie och därefter ska jag ta mig hemåt. Funderar på att göra köttfärssås till ikväll, det låter riktigt gott! Ska även plugga också. Men nu ska jag återgå till att vara med Emilie, skrev ett snabbt inlägg nu när hon var i duschen. Hoppas ni alla har en bra onsdag! Ciao!


Playdate!

Godkväll mina kära läsare! Hoppas att allt är bra med er där ute! Själv är jag hemma hos min underbara vän Emilie på en liten "playdate"! Har vart här hela dagen och till sist blev det så att jag ska sova kvar här och fortsätta vår lilla "Playdate" en stund i morgon! Vi har haft en trevlig dag med film, gottis och massor med mys! Just nu har vi femman på och kikar lite på CSI. Riktigt spännande avsnitt! Tänkte bara kika in här en snabbis! Hoppas ni har en bra dag allesammans! Kramar i massor från mig! Ciao!

Måndag igen...

Jag är ledsen att det inte blev något bloggande igår, men jag hade verkligen fullt sjå med allt här hemma. Igår firade vi ju min sambo som fyllde 25 i torsdags! Tyvärr så blev det så att min familj inte kunde komma, deras "antisladd-system" på bilen var ur funktion och det var riktigt halt på motorvägen för de hade varken sandat eller plogat. Så de vände om när de kommit en bit. Men hellre att de kommer hit levande och hela än halva och skadade! Trist, men så kan det gå! Och snacka om att jag är sjukt trött på det här jävlades vädret! Fanders med snön nu och ge mig riktig VÅR!

Vi hade i alla fall trevligt igår med Jimmys sida av släkten. Mycket gott fika och sällskap. Sötast var väl Tilde som blev jätteförundrad utav katten och när chocken och den lilla rädsla hon hade i början lagt sig var det bara katten, katten, katten som gällde! Så söt den lilla kickan!

Älsklingen fick även Resident Evil 5 i present, så när alla gått provade vi spelet och jag måste säga att det var roligt, men sjukt läskigt! Usch! Men man får lite adrenalin rushes! 

Jag läste även ena artikeln i mitt kompendium, det tog två timmar (om inte mer) för jag var klar vid 1 i natt! Hemskt! Och jag som tänkt gå upp vid 7 i morse snosade mig till halv 9! Så kan det gå...

Men nu ska jag göra frukost! Jag ska snart ta mig till Flemingsberg och ha gruppmöte med min seminariegrupp. Vi ska väl köra en "all-dayer" och sitta med Seminarieuppgiften! Vi får se hur det går, för den där artikeln gjorde mig inge klokare alls! Hoppas ni alla får en bra dag! Kramar!