Nyårsafton!

Efter det gångna året som varit så vill man ju fira av det och välkomna in det nya året! Vår nyårsafton spenderades hemma hos några av mina vänner med en parmiddag och fest! Vi lagade en trerätters middag som bestod av saffransrisotto med pilgrimsmusslor till förrätt, oxfilé med potatisgratäng, bearnaisesås och sallad till huvudrätt och till efterrätt en Chokladmousse och panacotta tårta som en av gästerna hade med sig. Riktigt god meny blev det kvällen till ära.


Vår fina dukning


Saffransrisotto med pilgrimsmusslor


Oxfilé med potatisgratäng, bearnaisesås och sallad


Den fina tårtan som vi fick till efterrätt!

Kvällen fortsatte med fest, musik, prat, umgänge och självklart gick vi ut för att poppa champagnen till 12-slaget! Helt underbart rolig kväll hade jag verkligen, riktigt skoj och tack för det trevliga umgänget alla ni som var där! Gott nytt år på er alla!


Ny start!

Jag antar att det inte bara är jag som har en massa nyårslöften nu såhär vid det nya årets start?! Jag har en hel lista på saker som ska förbättras och uppfyllas. Självklart kommer det kräva lite disciplin för att jag ska klara av dem, men jag ska nog klara det! Här är i alla fall mina nyårslöften!

1. Ha ett godisfritt år
2. Träna mer regelbundet
3. Gå ner i vikt (Hamnar alltid på min lista!)
4. Fokusera mer på skolan
5. Bli mer ordningssam (denna med!)
6. Inte skåpäta (Jag har en tendens att gå till skafferiet varenda gång jag har tråkigt!!)
7. Äta enligt LCHF

Ja, sju nyårslöften! Får se om jag klarar av att hålla mer än ett i alla fall! En rolig utmaning! Hittills har ju punkt ett fungerat riktigt bra och punkt sex. Dem andra hoppas jag börja följa inom en snar framtid. Ska ta mig till gymmet snart (vet inte om det blir idag men annars på måndag!) och fixa så jag kan köra igång ordentligt igen. Det ska bli kul att komma igång! Vad har ni för nyårslöften då?


Homemade

Nyligen så bytte vi lampan i vardagsrummet till den som hängde i sovrummet, vilket ledde till en naken lampa i sovrummet! Inte alls trevligt! Så jag kollade runt lite på webben efter en tänkbar ersättare och till min förvåning hittade jag en som var riktigt snygg men dock kostade 3000:-! Så jag sökte vidare och efter ett tag hittade jag en instruktion om hur man skulle kunna göra en EXAKT LIKADAN lampa för under 300:-. Riktigt sjukt egentligen, att de kan ta så mycket mer för en lampa tänkte jag, men beslutade mig för att prova.

Det man behövde var papperssnöre i valfri färg, tapetklister (som jag gjorde själv hemma), plastfolié och en pilatesboll (eller liknande). Sen var det bara att blötlägga papperssnöret i tapetklistret och sedan linda runt den plastfolié klädda bollen tills man tyckte det var tillräckligt tätt. Därefter skulle bollen torka (tog ungefär lite längre än en natt) innan man skulle ta bort bollen. Och kvar blev då en lampskärm! Så här snyggt blev det:


Min snygga homemade lampa!

Kan ju verkligen säga att jag blev nöjd! Sitter bra där och det blir riktigt läckra mönster i taket då den lyser. Passar in perfekt i sovrummet! Och det jag betalade för denna var 50:-! Helt sjukt att de vill att man ska betala 3000:- för något som man klarar av att göra för under hundringen!


Make up store fest!

Det är ju rätt mycket som hänt under december, en av anledningarna till att jag inte riktigt hunnit med att blogga. Så jag tänkte köra en snabb catch up här i bloggen både för min egen del och för eran. Så jag kommer börja med en fest som jag och min syrra var på den 10 december.

Vi hade köpt biljetterna långt i förväg, för det var en stor fest där man skulle fira make up store 10-års jubileum, samt visa upp den nya vinterkollektionen. Vi befann oss i Eskilstuna på en klubb som heter Lokomotivet och allt var riktigt snyggt uppordnat. Det var snittar och drink när man kom dit (och fick gå in på en röd matta) och sen så fick alla som köpt biljett tidigt en goodiebag. Runt 20.00 började själva modevisningen och efter det drog festen igång. Det var en riktigt trevlig kväll och den första utgången(!) för mig och min syster.


Käraste syster och jag!

Måste tacka min älskade syster för en fin kväll, jag hade verkligen roligt och jag hoppas det blir fler utgångar tillsammans inom en snar framtid!?


Jul i mitt hus!

Ja, vad ska man säga. Julen har redan kommit och gått utan att jag hunnit haft tid med att blogga det minsta. Inte ett enda inlägg under hela december! Det är ju så att jag skäms lite måste jag säga! Fy på mig! Men men egentligen är det lite sent att gnälla över något som redan vart. Jag menar det är ju ändå ett helt nytt år! Jag måste i varje fall absolut visa mina pepparkakshus skapelser som jag är så himlans nöjd med!
 


En fin kyrka, som faktiskt har lampor och kan lysa mysigt om kvällarna.


Och även ett litet lusthus, tog mig en stund att foga samman men är sjukt nöjd med resultatet!

Ja, i år bestämde jag mig att, istället för att köpa färdig modulsats utav Annas pepparkakshus, göra helt egna från scratch! Jag bakade ut mina delar ifrån pepparkakshus efter uppritade mallar och sammanfogade med hett socker. Därefter dekorerade jag med lite chokladhjärtan och kristyr. Funderar seriöst på att ha kvar dem till nästa år då ingen ändå kommer äta upp dessa. Men hur man ska lösa förvaringen får jag väl helt enkelt se så småning om. Om ni har några tips får ni gärna dela med er!