Fabulous manicure!

Ikväll har jag manikyrerat mina naglar med fransk manikyr, som vanligt ska någon nagel dumma sig och bli ful, men generellt blev resultatet riktigt bra! Här är en bild:



Delicious Nails! <3

Tävling hos...

..Diana! Just nu är jag med i en tävling hos Diana som hon håller i samarbete med Pearls for Girls! Man får välja ett valfritt smycke från Pearls for Girls som man skulle vilja ha som pris om man vann tävlingen! Sen är det bara att kommentera hennes inlägg och skriva ett eget, men det är valfritt! Om jag vinner skulle jag vilja ha denna ring:

Pearls for girls - Ringen Prinsesskrona!

 

Den är så himla fin! Så gör som jag gå in på Dianas blogg och var med och tävla! Du har lika stor chans som jag att vinna! Skynda dig och lycka till!

 

Pearls for Girls - Ring Prinsesskrona


Shoe Shopping!

Idag så var jag en tripp till skopunkten för att shoppa skor som jag kikat på! Tre par blev det och jag betalade bara 248:- för dem!!! Superbra pris ju! Helt sjukt bra! Jag älskar dem! Här är dem:



Och närbilder på skorna:



Vad tycks!? Jag älskar dem och de var verkligen välbehövliga!

At home!

Hej hej bloggen! Nu är jag hemma från skolan och en lång föreläsning! Skönt att dagen över för jag har haft major pain i magen hela dagen! Usch, fattar inte varför heller! Det har bara gnolt och hållt på! Har fortfarande lite ont, men jag ska börja plugga lite nu! Ska skriva in föreläsningen i datorn sen ska jag läsa lite i Chalmers boken! Har faktiskt kommit till kapitel fyra (som man egentligen skulle ha läst till idag, men det verkar som om vi inte kom så långt i föreläsningarna), men jag ska till kapitel 10! Så vi får se hur det går. Jag tycker det är riktigt intressant faktiskt!

Sen ikväll så är det säsongsstart på Grey's Anatomy! Så missa inte det! Klockan 21.00!!!



Nej, nu ska jag plugga! Hur har er dag varit?

Dagens..

Hej! Här kommer ett snabbt inlägg med dagens outfit och facelook! Lite pariser girl över det, men kanske inte till 100%!



Såhär ser jag ut idag! Vad tycks!?

Kjol - Indiska
Topp - Gina Tricot
Strumpbyxor - H&M
Stickad basker - H&M
Knästrumpor - Marknad

Ha en fin dag nu alla! Nu kilar jag iväg till skolan!

Frukostbloggning!

Godmorgon kära blogg! Du är som en trofast vän som väntar här om morgnarna. När jag sitter redo med mina mackor, min frukt och dryck! Det känns härligt att ha något tidsfördriv! Dock så ha jag inte hur mycket tid som helst! Jag ska gå om cirka 10 minuter, så det blir ett kort inlägg följt av dagens outfit och ett hejdå!

Föreläsning mellan 11-14 idag med. Sen vet jag inte om jag ska vara jätteambitiös och sitta kvar i biblioteket och läsa eller om jag ska åka hem och läsa. Jag tror det blir det sistnämnda faktiskt. Jag funderar även på att ta en avstickare nere i centrum för att leta upp en termosmugg! En sådan skulle vara välbehövlig faktiskt! Ha med sig en kopp te på morgonen om de kyliga morgnarna som nu börjar uppkomma! Igår var det super kallt så idag blir det minsann vantar, mössa och halsduk! Ja, hela köret!

Men nu ska jag mumsa i mig resten av min frukost! Hoppas ni får en fin dag!

Godnatt för ikväll!

Ja, nu säger jag godnatt för ikväll! För nu måste jag ta tag och börja läsa min lilla bok här! Så jag säger godnatt! Så skriver jag mer i morgon! Kort inlägg.. men natti natti natti!

Mätt och belåten!

Hej hej bloggen! Nu är jag mätt och belåten! Min köttfärssås blev riktigt smaskig, så den slank ner fort! Och under tiden jag lagade mat hann jag med att diska också! Känner mig riktigt duktig! Just nu slöar jag framför tv:n till en gammal episod av Vänner! Känns skönt att slappna av lite.

Ska väl snart ta och leta upp de där pdf-filerna jag behöver från webben. Känns som om det skulle vara skönt och få det gjort med! Annars blir det väl slapp framför tv:n och läsa lite i Chalmers.

Vad har ni för planer för kvällen då?

Hejsan hoppsan!

Oj, oj, oj vad tiden flög iväg! Nästan en timme sen jag började renskriva anteckningarna från föreläsningen! Shit alltså! Och nu är jag minsann riktigt hungrig! Så nu ska jag ta och börja med maten! Det låter riktigt bra tycker jag! Och mina händer är kalla, det är nästan så man behöver vantar när man sitter här och skriver. Dålig blodcirkulation till fingrarna får man! Jobbigt värre!

Men nu ska jag som sagt laga mat, känner mig hurtig och duktig trots att tiden flög så! Jag har skrivit klar i alla fall, så sen så blir det väl att läsa lite! Ska även leta upp och ladda ner några dokument jag behöver från skolwebben!

Vad har ni för er då?

Hemma och hungrig!

Hej hej bloggen! Nu är jag hemma efter en rätt lång och tröttsam dag! Vi har haft tre timmars föreläsning, en introduktions föreläsning! Det gick rätt bra, några ord här och där som man inte förstod riktigt, men jag ska sätta mig ner ikväll med min lilla ordlista och plugga på! Sen måste jag läsa fyra kapitel i Chalmers boken med! Usch, hur nu det ska gå. Känner mig helt ofokuserad och mossig i hjärnan! Skulle hellre bara slappa framför tv:n!



Har även vart till Ica Maxi och handlat lite innan jag kom hem! Vi behövde lite småsaker som såser, kaffe, mjölk, pålägg och juice! Så nu har vi så det räcker ett tag till! Yey!


Nu är jag ju hemma (uppenbarligen!) och känner att jag börjar bli hungrig så jag tror jag ska börja plugga lite direkt efter jag skrivit klart detta och sen börja med middagen mycket snart! Det blir hemmagjord köttfärssås idag med spaghetti! Mums! Det var ett tag sen sist, riktigt gott ska det bli!

Vad har ni för er dag och har ni haft en bra dag?

Dagens...

Här kommer dagens outfit och facelook! Tyvärr var jag lite stressad så sminkning och hår är kanske inte den bästa, men vad ska man göra när man verkligen inte hittar allt man behöver! Grr, hatar att vara tankspridd!



Bilderna blev kanske inte superbra heller..men..men..

Svart Klänning: Min egen kreation
Leggings: Lindex
Kofta: H&M

Japp, det här är jag idag! Men nu måste jag kila till bussen! Skriver sen när jag kommer hem!

♥ Sovmorgon ♥

Hej hej och GODMORGON bloggen! Idag så är det tisdag och vi börjar inte förrän 11, vilket betyder att jag haft en härlig sovmorgon idag! Det var riktigt skönt att sova, speciellt eftersom jag var rätt utmattad igår! Men idag är jag verkligen pigg och glad! Tipp topp faktiskt!

Sitter här vid datorn med min morgonlektyr och frukost, mackor och en mandarin. Mums! Var riktigt hungrig när jag gick upp och med tanke på Sassis jamande var jag inte ensam. Efter att ha matat katten och fixat mig så får jag nu en lugn stund innan jag ska pinna iväg till bussen och föreläsningen om Företagsekonomi A. Vi får se vad det handlar om idag, hoppas det blir intressant!


Men nu ska jag läsa vidare i era bloggar! Hoppas ni får en härlig tisdag! Här skiner minsann solen med!

Natti natti!

Nu säger jag godnatt bloggen! Nu börjar mina ögon gå i kors och nacken värker och sticker lite. Jag är redo att lägga ner mitt tunga huvud på mina sköna kuddar och låta mig omfamnas utav drömmar och bara ha det lugnt och skönt. Ligga nära, tätt och ta det lugnt med älsklingen!

Så godnatt på er söta! Sov sött!

Förälskad!

Jag skyller nu på Emelie, unge, som visade mig detta söta armband som hon tyckte var SÅ jag! Och hon har rätt, det är SÅ jag! Jag älskar det, det är så sött och fint! Jag vill ha det, verkligen! Så här ser det ut:


Du hittar armbandet här: KLICK!

Visst är det sött?! Jag ska nog köpa det, tycker verkligen det är värt de 199:- som armbandet kostar. Vad sägs? Sött va!?

Veckans Blogg Tävling!!!

Hej bloggen! Jag är glad! Jag är en av finalisterna i en veckans blogg tävling hos Inez! Superlycklig! Så nu skulle jag behöva ER hjälp att rösta på mig, få mig att vinna! Jag skulle vara er evigt tacksam! Det skulle vara kul att vinna en veckans blogg tävling för en gångs skull! Så klicka er in på Inez blogg och lägg er röst på mig! Jag är Finalist nummer 3! Tack så mycket på förhand!


Powernap is the shit!

Hej hej bloggen! En mycket härligare, piggare tjej som har kommit fram till tangenterna! Efter en härlig powernap så är jag "Up and going" igen! Dock så måste jag bara säga att snooze funktionen (har sagt detta förut men det tåls att upprepas) är en farlig uppfinning! Ack den som kom på den har lite klagomål men USCH vad rik denne person måste vara!!!

Just nu så lagar jag mat, det blir enkelt med korv och pulvermos idag! Sen hade jag faktiskt tänkt att ta tag i lite skolarbete nu! Jag ska börja med att pensla in alla föreläsningarnas tider i min kalender och småfixa med sånt. Sen ska jag renskriva dagens föreläsning (inte för att det var så mycket, men den sista delena var mycket bra info på) och efter det kommer jag nog ta det lite lugnt, kanske försöka läsa lite i en av böckerna! Reservera en bok måste jag också göra!


Annars är det nog med lugnt här. Älsklingen jobbar ju som vanligt och allt är på sin vanliga rutin igen (Jag älskar rutin!!!). Vad har ni sköna pärlor för er då?

Home sweet home!

Hej hej bloggen! Nu är jag (äntligen) hemma igen! Fy vad skönt! Jag är så himla slut, är helt utpumpad! Jag sov absolut inte en blund i natt utan låg bara vaken och hade tankar till miljoner som snurrade runt, runt i hjärnan! Självklart inga konkreta tankar som man kommer ihåg nu, men just då kändes de som viktiga tankar. Så jag är som sagt helt utmattad!


Dock så känns det skönt att ha dagen avklarad och föreläsningen var inte supertung! Det var mest introduktion så att man skulle få ett hum om vad som vänta skall! Först var det en jätterolig och intressant Prefekt (kommer inte ihåg hans namn +  vet ej hur det stavas, han hade ett komplicerat namn!) som berättade om egna erfarenheter, hur systemet på skolan funkar och sånt. Sen kom det en bibliotekarie och berättade om biblioteket, vilket vi redan hade vart på seminarium om under de första veckorna, så det var riktigt tråkigt och jag höll på att somna (trött som jag var redan i morse med tanke på min brist på sömn!). Men sen blev det intressant igen när vi gick igenom delmoment, hur man ska tänka och lägga upp saker och ting! Sen var det slut på dagens föreläsning! Och skönt nog så börjar vi inte förrän 11 i morgon! Jippi!

Efter föreläsningen blev det ju som sagt lunch med Alison och Zandra. Det var riktigt trevligt att träffas och umgås! Härligt härligt. Vi utbytte böckerna som vi skulle låna utav varandra och käkade jättegod pasta och pratade massor! Väldigt trevlig lunch som MÅSTES göras om snart! Alison började klockan 13, så när hon kilade iväg till lektion gick jag och Zandra och tog en liten fika. Hennes lektion skulle inte börja förrän 14. Efter lite mer samkväm blev det även dags för henne att dra sig mot lektionen och jag begav mig hem!

Väl hemma känner jag att jag just nu inte orkar mycket, så jag ska nog lägga mig och vila en stund i sängen. Sen ska jag faktiskt börja plugga och läsa en av kurslitteraturböckerna! Oj så skoj, känner mig inte alls pepp på det nu!


Hur har er dag varit?

Dags!

Nu bloggen är det dags för mig att rusa ut i regn och rusk! Dags att ta sig till skolan helt enkelt! Usch, hoppas det inte regnar allt för mycket!

Sen vet jag inte riktigt när jag kommer hem idag, men tror inte det blir allt för sent, har ju bara lektion till 11, sen lunch med flickorna! Ikväll så händer väl inget speciellt, ska väl bara sitta och ta det lugnt. Hjälpa BabyMelody med en grej på hennes blogg, som jag skulle gjort igår men inte hann!

Hoppas ni får en bra måndag så skrivs vi ikväll!

Outfit!

Här kommer dagens Outfit och Facelook!



Såhär ser jag ut idag!

Mysig oversized stickad tröja från Gina Tricot (299:-)
Linne (under tröjan)
Strumpbyxor
Ring från Glitter

I feel cozy!

Godmorgon måndag!

Hej hej och ett tidigt godmorgon på er alla där ute! Just nu sitter jag här vid datorn (som vanligt) redo för skolan (som vanligt) och äter mmin frukost medan jag surfar runt på era olika bloggar och checkar in bloglovin (som vanligt)! Man märker att detta börjar bli rutin för mig, att jag har detta som en del av min morgonrutin. Känns faktiskt ganska roligt, att jag gjort min och era bloggar till min morgonrutin. Men det är så kul att läsa era bloggar och det har blivit lite som min morgonlektyr tillsammans med teet och mackan! Idag dricker jag dock Oboy, men bloggarna funkar bra ändå!

Idag börjar en ny kurs i skolan så det ska bli spännande! Företagsekonomi A - Vetenskap och metodlära ska det bli! Låter spännande och jag hoppas att det är lika spännande som det låter! Föreläsningen är på tre timmar i varje fall, sen blir det lunch med Zandra och Alison! Gud så kul! ♥

Sitter här och vill verkligen inte gå till skolan om en kvart, har inte sovit alls nästan och hör hur regnet slår ner idag! Usch! Får ta med paraplyet helt enkelt, till skolan måste man ju!


Hur ser er dag ut, vad ska ni göra idag?

Sängdags!

Nu mina kära små vänner är det dags för mig att gå till sängs och knyta mig! Jag ska upp tidigt i morgon, jag börjar klockan åtta och måste gå härifrån vid halv 7 i morgon bitt, vilket betyder en tidig morgon för mig! Så om jag ska hinna sova något så måste jag nattas nu!

Hoppas ni haft en skön söndag alla där ute! Skriv i morgon!

Woopa!

Jag har hört mycket om olika sidor där man ska samla poäng och fixa presentkort. Det finns alltifrån gratisbio till gratismode, men sen hittade jag något som verkligen funkar! Något som man tjänar pengar på! Det heter Woopa och är sjukt bra för den som bloggar mycket!


Man tjänar alltså pengar genom att blogga, genom att skriva ett blogginlägg OM woopa! Summan varierar ju självklart beroende på hur bra de tycker inlägget är, men om man nu kan tjäna några extra kronor på något som man ändå håller på med dagligen, varför inte ägna sig två minuter och lägga upp ett sådant inlägg!?

Så gör som jag och gå med i Woopa, tjäna lite extra pengar! Registrera er här idag: Woopa!
Jag lovar, det funkar verkligen!



Hemma!

Hej hej bloggen! Nu sitter jag här, klockan är redan efter 22 på kvällen (vart tar tiden vägen?!). Jag har vart hemma ett tag, men gjort andra saker. Jag har plockat inför i morgon, ska snart kolla upp schema och så med. Har även duschat och umgåtts med min älskling! Vi har även haft besök utav Jimmys mor och Tage! Det var riktigt trevligt.

Middag blev det på Tratten, bestående av en macka (deras bröd är himmelskt!) med Curry, kyckling röra! Det är så sjukt gott! Annars så har jag inte gjort så mycket mer sen jag kom hem. Vilket känns skönt. Tagit det lugnt är något man gör allt för sällan.

I morgon så har jag lunch med Alison och Zandra. Vi ska låna böcker av varandra (jag av Zandra och Zandra av Alison) och eftersom vi ses så sällan så passade vi på att planera in en liten lunch! Riktigt skoj ska det bli!

Hoppas ni har haft en härlig kväll? Gjort något roligt i helgen?

Shopping!

Idag på hemvägen stannade jag i det stora köpcentret Nacka Forum, som har genomgått en verklig stor förändring sen jag var där sist. Det har blivit sjukt stort och innehåller nu ett väldigt stort antal och varierande butik sortiment och om man bor i närheten eller har vägarna förbi är det en stor rekommendation att besöka och shoppa där (se till att ha med pengar!).

Anledningen till att jag stannade där är för att jag verkligen var i behov utav ett par nya hörlurar eftersom mina Skullcandy Lowrider gått sönder helt (de knäcktes på andra sidan med, måste helt klart vara fabriksfel, men idioterna på siba vägrar ju byta till mig ett par nya!!!) så jag införskaffade mig ett par nya, SkullCandy, dock plugs denna gång! Här är dem:


Jag gick även förbi Gina Tricot där jag hittade en oversized stickad tröja (Jättehärlig) och en supersöt klänning! Så de köpte jag!



Sen hittade jag en snygg ring på Glitter som verkligen skrek om att bo hemma i mitt smyckesskrin! Älskar älskar älskar!


Verkligen glad över att ha införskaffat lite nytt till garderoben!

Söndag!

I morse så steg vi upp vid tolvtiden. Så klädde vi på oss för att ta en promenad till Ica och köpa frukost till oss! Vilken brakfrukost det blev sen! Vi köpte varsin fralla (de var rätt stora) med sesamfrön på, varsin croissant och sen Emilie en kanelbuller och jag ett wienerbröd. På mackan hade vi Kalkon, ost och gurka! Mums! Sen drack vi en urmumsig proviva juice, Hallon och granatäpple! Rekommenderas verkligen!

Till frukosten satt vi och kikade på filmen "Enchanted" med Patrik Demphsey (Derek Shepherd från Grey's Anatomy). Riktigt rolig och romantiskt skönsjungande disneyfilm som kompinerar tecknat och otecknat i samma fim! Verkligen härligt!


Efter frukost och film satt vi och spelade Buzz "Mega quiz" fram till dess att jag skulle gå till bussen som skulle avgå 15:11 till Nacka Forum där jag skulle shoppa lite. Tack för en superhärlig helg älskade Emilie! ♥

Lördag myskväll!

Hej bloggen! Här kommer en redogörelse för min lördag tillsammans med Emilie! Vi träffades vid Fisksätra station och gick till centrum för att beställa Pizza (kvällens middag) och handla lite på Ica. Vi köpte läsk, chips och dipp till kvällen. Pizzan blev klar fort och det vart bara för oss att promenera hem till Emilie och slå oss ner vid TV:n.


Till Pizzan så kikade vi på "She's the man" med Amanda Bynes! Måste säga att hon är en riktigt bra skådespelerska faktiskt, om man ska jämföra alla "tonårs-skådespelerskor" så väljer jag henne. Hon är rolig och jättesöt! Efter filmen kikade vi även på Family Guy, två episoder! Älskar dem! De är också sjukt roliga!


Sen under kvällen satt vi bara och snackade. Snacka skit helt enkelt. Hur hon har det, vad hon gör, hur det är med mig hur det går i skolan och så vidare! Det var riktigt kul att bara prata. Vi pratade i flera timmar och mumsade på Chips och dipp. Vi satt faktiskt och pratade fram tills klockan var 2 på morgonen! Riktigt kul! Sen så blev det sängdags för oss!

Fick även ett sött diadem av Emilie som jag verkligen ÄLSKAR! Supersött! Fick det för det klämde på henne när hon använde det! Såhär ser det ut:

 

Har ni haft en bra helg!?


Snabb inlägg!

Hej hej bloggen! Här kommer ett snabbinlägg hemifrån Emilie! Nu är jag framme, jag har vart här ett tag! Vi har ätit jättegod pizza (med oxfilé, bearnaisesås, mozarella, tomater och lök på!) och kollat på filmen "She's the man" som gick på femman!


Just nu finslipar Emilie sina naglar, så jag kikade in här ett tag! Hihi! Snart ska vi plocka fram chips och dipp och fortsätta vår härliga tjejkväll med mys, film och skvaller! Vad har ni för er ikväll?

Dags att bege mig!

Hej hej bloggen! Nu är det dags för mig att börja bege mig till Emilie! Så jag måste tyvärr meddela att min uppdatering inte kommer bli jättebra denna helg! Hoppas ni klarar er utan mig ;)

Här är jag idag:



Hoppas ni får en fin lördag!

Tänk om jag ångrar mig, sen ångrar mig igen!

Ja, nu är den här! Nu har den äntligen kommit! Lars Winnerbäcks senaste platta "Tänk om jag ångrar mig, sen ångrar mig igen" är här och finns att köpa i närmaste butik eller betälla via nätet! Härligt härligt! Har lyssnat på skivan ett flertal gånger redan och den gästas i min mobils uppspelningslista allt oftare! Så himla härliga låtar, helt underbara faktiskt! Jag älskar den!


Men min allra favorit måste nog vara "Ett sällsynt exemplar" den är så himla fin och hipp! Man blir verkligen på humör! Älskar den! Men alla låtar är ju bra på sitt vis, alla har sin egen ton och klang! Alla representerar känslor och förmdelar dessa så bra! Man hamnar i extas när man hör hans röst vibrera gentemot musiken och hela kroppen fylls av värme! Helt underbart! Den hamnar högt och får verkligen toppbetyg utav mig! Någon som håller med?!

Ett sällsynt exemplar

Vad tycker ni, har ni lyssnat på plattan än!?

Good morning sunshines!

Hej och godmorgon på er alla! Nu är jag vaken, efter en sen kväll igår! Eller jag har vart vaken ett tag, legat och dragit mig i sängen under det varma, goa täcket! Det är nog bland det mysigaste som finns, eller vad tycker ni?! Jag har även läst igenom alla på bloglovin och såg att Foki presenterat sina vinnare, tyvärr vann inte jag! Men jag fäller inga större tårar för det! Det var ju nästan en självklarhet eftersom hon har så många läsare! Bättre lycka nästa gång helt enkelt! Funderar faktiskt på att beställa hem den där rosettringen jag ville ha, den är så sjukt fin (och så jag!!)


Idag så ska jag faktiskt packa ihop en väska och åka till Nacka för att hälsa på min underbaraste Emilie! Det ska bli skoj, det var så länge sen vi sågs! Helt sjukt, vi har inte setts sen i Juni! Busy sommar helt enkelt! Dock har hon dop först, det skulle börja 12 tror jag, så hon ska ringa när hon är påväg hem och då ska jag börja bege mig! Så jag kommer vara här ett tag i varje fall!


Emilie och Jag


Nu ska jag faktiskt vara produktiv och uppdatera min bilddagbok! Det var ett tag sen jag gjorde det!

Vad har ni för planer till helgen då?

Surprise!

Hej hej bloggen! Nu är vi hemma igen från en härlig och trevlig kväll med Clay och Tessan! Vi kom lagom till att Doobidoo började! Jag gillar det programmet faktiskt, riktigt roligt! Synd bara att man inte tittar så ofta... kanske ska börja skärpa sig med det..? Det dukades fram massor med gott; Popcorn, chips, dipp och coca cola! Mumma!

Efter Doobidoo så såg vi på Skavlan, norsk talk-show med kändisar! Riktigt skoj det med! De hade besök av Henrik Schyffert, Anna Anka, Jay-z och Melody Gardot! Gillade verkligen Melody Gardot, hennes musik, hennes bakgrundberättelse, vad hon vart med om och så! Verkligen rörande!


Efter det så spelade vi Wii Resort! Det vart vattenskoter, pilbåge, basket, bowling och cykling! Verkligen ett roligt spel, det ska vi minsann införskaffa snart till vårt Wii!

Sen när vi kom dit fick vi faktiskt en surprise! En stor härlig surprise-box! En svart låda full med gottigheter! Det var ett tack för att vi hjälpte till att passa Tilde över en hel helg! Total överraskning vart det ju, kände mig tillräckligt tackad när jag fått en Elle och massor med godis och chips! Men sen fick vi denna låda idag. Den var fylld med två vin (ett vitt och ett rosevin), jordgubbar, två askar praliner, te, supersöt tesil, frukt (melon, mandariner äpplen m.m.). Här ska det njutas och mumsas på sen! Här har ni några bilder:



Visst ser det riktigt gott ut!? Tack så himla mycket för presenten och tack för en jättetrevlig kväll! Hoppas ni haft en riktigt härlig kväll ni med?! Nu ska jag till sängs. Börjar bli trött! God natt på er!

Utfärd!

Nu ska jag och älskling ut på promenad och hälsa på hos Clay och Tessan en sväng! Vet inte riktigt när vi kommer hem, men jag ska nog hinna med att skriva lite sen också!

Annars mer än städning och så har jag inte gjort så mycket idag! Pratat lite med kompisar och så! Ska bli skönt att komma ut lite! Hoppas ni har en bra fredag! Ha en trevlig kväll!

Färdig - röjt!

Hej hej bloggen! Nu har jag äntligen städat färdigt! Disken är diskad, städning och damssugningen är klar och jag har även renstat min garderob och byrå! Det blev en del att skeppa iväg faktiskt. Mest gammalt men en del plagg som är totalt oanvända som jag funderar på att försöka sälja. Undrar om det går? Jag vet inte om de säljer så bra! Vi får se hur jag gör! Här är i alla fall en bild på kläderna som ska BORT!!!


Men nu så har klockan dragit iväg och vi ska ta och slänga ihop lite mat! Smutsa ner den rena disken igen...

Vad har ni för er då?

Fredag - Så underbart!

Hej hej bloggen! Idag är det fredag och det är helt underbart! Jag har vart vaken ett tag, ungefär en och en halv timme! Så vi sov inte så länge idag! Ja, älskling jobbar ju inte idag så vi är båda hemma! Härligt att ha lite kvalitetstid med varandra! Man träffas ju inte så mycket när jag är i skolan på dagarna och han jobbar om kvällarna. Det ger oss bara någon timme innan man somnar, vilket alltid resulterar i att man är supertrött när man ska gå upp dagen efter till skolan! Som sagt skönt att ses lite, på bättre tider!

Planerna för idag är att jag ska röja! Jag ska verkligen ta mig tid och röja! Jag ska diska, städa lägenheten, dammsuga och sen ska jag ta tag i min garderob, byrå och mina skor! Rensa, sortera, kasta, spara! Ja, allt ska gå's igenom helt enkelt! Jag lovar er före och efter bilder på garderoben i alla fall ;) Hoppas jag får bättre plats och bättre koll på vad jag har och vad jag behöver!


Sen ikväll så blir det nog en slö kväll, vi får se om jag och älskling går ut. Jag hade tänkt bjuda ut honom på middag och så, men sen så kanske Tessan skulle höra av sig. Det var ett tag sen vi träffades, så vi får se hur det blir!

Hur ser eran dag ut då? Händer det något skoj hos er?

Godnatt!

Ja, nu har det blivit dags för oss att lägga oss! Nu är jag riktigt trött, så det ska bli skönt att slänga sig i sängen och sova! Ice Age 3 var riktigt bra faktiskt! Skrattade många gånger och den fanns många "Awh" moments med! Så sött! Hoppas ni haft en trevlig torsdag, det har i alla fall jag! NU ska jag sova, så jag orkar upp i morgon. I morgon ska jag diska och sådär. Så vi får ordning i hemmet lite grand!

Sov gott nu och dröm söta drömmar!

Filmkväll!

Nu alla glada, blir det filmkväll för mig och min älskling! Jag är dock lite trött, men ska ge det ett försök! Kanske kviknar till lite när vi kollar på den! Vi ska nämligen kika på Ice Age 3 och de är ju alltid roliga och underhållande! Så vi får se om trean är lika underhållande som de två tidigare! Någon som sett den?



Men nu börjar ju filmen! Ha en trevlig kväll alla, så får vi se om jag hinner återkomma innan sängdags!

Design till Lina!

Satt och pratade med Lina här, om hon bloggar och har en blogg. Men hon tänkte nej, kanske ska ta och fixa en! Sen hittade hon faktiskt en blogg hon gjort här på blogg.se, men som hon inte hade börjat blogga i! Så hon beslutade sig för att också ge det en chans! Och eftersom jag är så uttråkad och snäll så hjälpte jag henne med hennes bloggdesign, eftersom hon bad så snällt!

Hon ville ha rött, rosor, hjärtan och romantik! Såhär blev hennes header, men tycker att helheten blir bättre för bakgrunden är superfin, men ack så enkel!

(Bilden är klickbar och tar er direkt till Linas blogg)

Så vart headern som sagt, men klicka er gärna in till henne och kolla in helheten! Och nöjd blev hon med! Det var riktigt kul!

Vad har ni för er då?

Som ni ser - Ny design!

Ja, som ni ser så är den nya designen klar! Det blev rött, sött vs. Leopard! I like it! Jag är riktigt nöjd! Lätt, enkelt och inte så sjuk plottrig header som i de andra! Här kommer en jämförelse!

Gammal:




Ny:



Lite luftigare och lite ja.. Helt enkelt bättre! Jag gillar den såhär! Vad tycker ni?!

Ny design!

Hej bloggen! Nu kommer jag göra en ny design hit! (Igen jag vet!!!) Ska faktiskt ändra om en hel del, byta färger och sådär! Så hoppas ni gillar det. Det är även därför jag inte har bloggat så mycket ikväll! Jag har suttit i Photoshop och trillskats med min header! Hoppas den blir bra och att ni gillar den! Ha det bra så länge!

Är det ett skämt eller..?

Ja, för det kändes nästan (sjukt nog) som ett skämt när jag slog upp tenta papperna! Fy sjutton var lätt det var! Alla svaren bara rann ut mig och fort också! Jag ska förklara lite bättre.



När man kom dit (man skulle vara där MINST en halvtimme innan, jag var där 40 minuter innan för säkerhets skull om pendeln inte skulle gå eller något) så stod vi och väntade ett tag. Halv nio började de släppa in oss och vi skrev på ett papper, visa id och så. Sen fick vi sätta oss på platserna. Vi pratade och höll på och en liten nervös klump växte fram i magen. Klockan nio fick vi tentorna. Såhär såg mina beräkningar ut för tid jag skulle lägga ner:

♥ Tentatiden var på 4 timmar, alltså från 9-13.
♥ Jag hade trott att jag minst skulle sitta en timme, men max två timmar! Aldrig fyra timmar!
♥ Den totala tid jag satt: 20 minuter! Jag fick tentan ungefär fem över nio! Jag hade skrivit klart tentan kvart över nio! Kollade igenom och kollade runt. En del såg helt förstörda ut och slet som djur! När väl en annan tjej ur klassen också var klar och gick för att lämna in andades jag ut och tänkte "Det var alltså inte bara jag som fann det sjukt lätt" och lämna in jag med. Vi åtföljdes utav två andra ur våran klass med, som också hade jättelätt för tentan!



Som sagt, det kändes som ett skämt! Men jag är så glad att det var så lätt! Nu är jag pluggfri i fyra dagar, innan nästa kurs börjar! Halleluja! Så nu ska jag inte göra något, bara såsa hela helgen!

Vad har ni för er?

Tävling hos...

Just nu deltar jag i en tävling hos Linda-Det handlar om helheten i samarbete med L8Nyberg! Där har man chansen att vinna ett par valfria örhängen eller en valfri håraccessoar! Det finns superfina produkter man kan välja mellan och jag har valt denna söta rosett som min vinst, om jag vinner!


(Bilden är klickbar och tar er direkt till Linda-det handlar om helheten's blogg!)

Anledningen till att jag skulle vinna är för att just nu så har jag inte så himla mycket pengar, eftersom jag är en fattig student, så det skulle vara skoj med lite nytt! Jag har ju inte råd att shoppa så himla mycket! Det skulle vara riktigt kul att vinna så jag håller tummarna för det!

Sen så tycker jag att ni ska ta chansen att delta i denna härliga tävling, finns så mycket fint man kan välja bland och vinna! Så ta chansen! Ni har minst lika stor chans som jag att vinna! Lycka till på er alla!

Last minute nervs..

Hej och Godmorgon bloggen! Nu är jag uppe och redan redo att bege mig mot bussen! Sitter just nu och äter frukost framför datorn, känns härligt! Jag var vrålhungrig! Något som inte var så härligt var att igår hann min tenta ångest i kapp mig och jag var gråtfärdig när jag låg i sängen och insåg att jag inte skulle hinna lära mig något mer! Har jag verkligen hunnit plugga in tillräckligt med fakta i mitt huvud? Kommer jag klara av den här tenta? Jag hoppas verkligen det, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till!



Jag tänkte ta med de gamla tentorna med svaren på och sitta på pendeln och gå igenom dem, det kommer nog kännas bättre då! Det sköna är ju att vi kommer ha fyra timmar på oss med tentan! Det känns betryggande! Då kan man sitta en lång tid och fundera om man råkat glömma något svar! Härligt!

Igår skrev jag inte så himla mycket, men jag var verkligen helt slut efter allt pluggande i dagen! Som om min hjärna förvandlats till en svamp och absorberat så mycket information den bara kunde och sen exploderat! Kände mig helt bedövad och de som jag pratade med igår (på msn och över telefon) vet att jag var helt flummig och verkligen inte kunde prata/skriva! Så det kändes onödigt att lägga upp ett inlägg som bara skulle innehålla meningslöst nonsens!

Hur ser er dag ut då? Har ni för er något speciellt? Och snälla, håll tummarna för mig idag!

Soffpotatiskväll!

Hej hej bloggen! Jag har bestämt mig för att ha en soffpotatis kväll! No more plugg helt enkelt... inte på ett tag i alla fall! Nu ska jag bara sjunka ner i soffan och slöa! Kolla tv och inte lyfta en muskel! Ikväll är det även repris på de två sista avsnitten på säsong 5 av Grey's Anatomy, som jag tänkt kolla på! Missade ju några avsnitt där! Så jag hoppas jag kommer i kapp lite!

Har vart till Maxi i alla fall, hämtat mitt paket och köpt frukt, sallad och choclate chip cookies! Sen har jag ätit middag, det blev rester! Skönt att inte behöva ställa sig framför spisen en dag i alla fall! Älsklingen glömde sin matlåda hemma idag så han får ta med den i morgon istället!

Vad har ni för er? Nej nu ska jag slöa ner mig i soffan!

Home sweet home!

Hej bloggen! Nu är jag hemma igen från skolan! Gud vad utmattad jag är, man känner verkligen att man har kört hjärngympa idag! Verkligen stenhård pluggning har jag gjort. Somnade på pendeln hem, så trött var jag! Nu är jag dock lite piggare, men skulle verkligen inte tacka nej till en liten tupplur till! Men det har jag inte tid mned just nu!

Jag måste nämligen till Ica Maxi och handla lite frukt inför i morgon till tentan! Sen har jag även fått en avi på mitt paket från Piinky med min vinst! Yey! Så jag kan ha spa och ha det helt underbart sen... det blir antagligen på fredag! Men som sagt, jag ska iväg till Maxi!

Vad har ni för er då? Hoppas allt är väl!

Pluggisar!

Hej hej! Här kommer ett litet inlägg från skolan! Vi sitter i grupprum UB621 i biblioteket på plan 6! Vår tid börjar dock lida mot sitt slut här och vi måste snart förflytta oss vidare härifrån! Nästa tid i nästa grupprum är inte förrän 13.00, så vi har lite tid innan vi ska gå och käka lunch!



Känner att jag faktiskt fått en hel del gjort nu och känner mig som en riktig liten pluggis! Men huvudsakligen känner jag att jag kommer klara det här galant! Det känns så himla bra och jag kan de flesta frågorna! Så nu är det bara lite extra pluggning som gäller, så att allt sitter inför i morgon! Känner mig duktig, verkligen!

Men nu ska jag återgå till pluggandet, vad har ni för er idag?

Dagen före!

Godmorgon bloggen, en väldigt trött bloggerska här vid datorn måste jag säga! Det var tungt när klockan ringde halv 7, hade precis halv vaknat och tänkt, åh jag kan sova minst en timme till! Men nej, så blev det ju inte! Jag snoozade ett tag, men sen tog jag mig i kragen och gick upp! Känner mig verkligen inte pigg! Men men, så är det ju!

Känns faktiskt skönt att jag ska sitta i biblioteket idag, så man kan fokusera lite! Inte bli störd av allt som finns här hemma som Elle, datorn, tv:n, serier, spel, sängen och ja, precis allt annat man kan tänkas göra än att plugga!! Och detta är ju min sista chans till det för i morgon är dagen D, eller ska jag säga dagen T; som i Tenta?!



Men jag hoppas i alla fall att ni får en bra dag, så skriver jag mer senare! Nu måste jag äta frukost och packa mina grejer till skolan! Ha det bra!

Tisdag slut!

Japp, kära läsare, nu börjar tisdagen lida mot sitt slut. Nu ska jag och älsklingen ta oss en kvällsmacka och sen blir det dags för sängen! I morgon ska jag vara i skolan klockan 9 på morgonen! Pluggdag i morgon med! Snart tenta som jag tjatar om! Men nu säger jag god natt till er alla så skriver jag i morgon! Natti natt, sov gott!

Gabrielle "Coco" Chanel - Revolutionär modeskapare!

Namn: Gabrielle Bonheur Chanel
Smeknamn: Coco
Född: 19 Augusti 1883, Loire Valley, Frankrike
Död: 10 Januari 1971, 87 år gammal, Paris, Frankrike
Nationalitet: Fransyska
Arbete: Modeskapare
Utbildning: Internat skola i Moulins
Märken: Chanel
Utmärkelser: Neiman Marcus Fashion Award, 1957

Gabrielle Bonheur Chanel föddes i fattigmanshus utav föräldrarna Albert Chanel och Jeanne Devolle i en liten stad Saumur, Maine-et-Loire. Anledningen till att det vart svårt att söka efter hennes rötter har anledning till att när man registrerade hennes födelse så skrev läkarna hennes namn fel, de la till ett "s" i Chanel, så det blev "Chasnel". I och med det så har man inte hittat så mycket bakgrundsfakta om hennes familj. Man vet dock att hon hade fem syskon; två systrar som hette Julian(1882-1913) och Antoinette (1887-?) och tre bröder Alphonse (1885-?), Lucien (1889-?) och Peter (1891-1891). Vid tolv års ålder dog Chanels mor i Tuberkulos och hennes far lämnade henne och hennes syskon under en kort tid för han behövde arbeta för att försörja sin familj. Detta ledde till att Chanel bodde på ett Roman katoliskt kloster i ett barnhem under sju år, där lärde hon sig klädsömnad. Skolloven spenderades hos släktingar där de kvinnliga släktingarna lärde Chanel att sy mer utsmyckande än vad nunnorna hade lärt henne. Vid 18-årsåldern lämnade Chanel klostret och skaffade ett jobb hos en skräddare.

Under den tid hon jobbade hos skräddaren så började hon dejta den Franska playboy miljonären Étienne Balsan som överöste henne med godsaker från "de rika livet" som till exempel diamanter, klänningar och pärlor. Medan hon dejtade Balsan så började hon designa hattar som en hobby, som sedan blev ett djupare intresse för henne. Det slutade med att Chanel lämnade Balsan och tog över hans lägenhet i Paris.

År 1913 så öppnade hon sin första affär och sålde en rad moderiktiga regnjackor och kavajer. Men efter ett tag började affärerna gå dåligt och hon förfrågades att ge upp sina rättigheter. I och med detta blev hon mer beslutsam att lyckas och tackade nej!

Hon började träffa en ny man, en rik man vid namn Arthur Capel som var vän till Balsan och snart blev hon kär i honom. De var hennes män som hjälpte henne att finansiera hennes projekt.

Anledningen till hennes storhet är att hon är den första kvinna som någonsin designat kläder till kvinnor efter deras behov. Hon följde kvinnors egna önskan om hur plaggen skulle vara. Innan hade det alltid varit män som styrt hur kvinnorna skulle klä sig, vad de skulle klä sig i.

Coco Chanel fick sitt smeknamn under kriget då hon extraknäckte som sångerska och sjöng för armén.

Därefter så började hon sina nya designer, hon började med att ta efter männens kläder. Hon kopierade knapparna från uniformsjackor och började använda färgen svart. Hon ville ta ifrån männen deras makt och jämna ut makten mellan kvinnor och män. Hennes karriär började med "Flappers-looken" eller även kallas "Le Garcon". Den looken utgick ifrån att helt enkelt klä sig praktiskt och mer manligt. Byxor och tröjor, ledigt och enkelt.

Chanel är den fösta kvinnan som använder herrbyxor och röker offentligt. Under denna tid var det strängt förbjudet för kvinnor att röka överhuvudtaget, det var endast tillåtet för män. Men Chanel bröt detta.

Chanel hade många rika älskare, eftersom hon kom från fattigmansfamilj så var det hennes älskare som finansierade hennes kläder.

År 1926 lanseras "Den lilla svarta" då Chanel insett att alla kvinnor inte ville ha herrkläder på sig. Detta plagg är lika stor än idag, alla äger en liten svart! Plagget symboliserade frigörelse, alla kvinnor som bar detta plagg ville visa att de frigjort sig själva från mansdominerande.

1954 lanserades den välkända Chanel dräkten, men chockande nog var den inte alls stor förr. Den sålde riktigt dåligt när man lanserade den, men idag är den väldigt stor. Under den här tiden så var det Chanels parfym "Chanel No5" som höll henne borta från en konkurs. Speciellt när Hollywood stjärnan Marilyn Monroe gick ut med en reklam för parfymen där hon sa "Det ända jag bär när jag går till sängs är några droppar Chanel No5."

År 1959 börjar Chaneldräkten sälja mer tack vare Jackeline Kennedy som bar dräkten vid varje publikt framträdande.

Idag är det Karl Lagerfelt som har hand om Chanels modehus och han har designat flera olika utföranden på Chanels dräkt. De har stora framgångar fortfarande.

Egna åsikter:

Gabrielle "Coco" Chanel har alltid inspirerat mig, hon har alltid varit så sjukt stor för mig. En inspirationskälla helt enkelt. Hon har upplevt min dröm, min dröm om att bli stor designer! Jag har vart i fullkomplig extas när hon kommit upp under föreläsningarna, hon har varit revolutionerande, speciell och stor under sin levnadstid och det är hon en idag! Hon var banbrytande, hon vågade! Hon underkuvades inte utav männen, hon tog för sig helt enkelt! Och utan henne hade vi inte vart där vi är idag inom samhället och modet! Jag beundrar henne sjukt mycket! Hon är underbar!

Videoblogg 090922

Hej alla glada! Här kommer ett videoinlägg!



Förstår inte varför jag låter så konstig jämt! Haha! Enjoy!

Tävling hos..

Just nu så håller Foki en tävling i samarbete med Cocoo.se! Man har chansen att vinna ett urfint smycke som man själv får välja! Så missa inte chansen!

Om jag vinner kommer jag välja rosettringen eller den goda glassringen!(Bilden är klickbar och tar dig direkt till Fokis blogg!)

Det är superlätt att delta! Du behöver bara välja ett smycke från Cocoo.se, skriva om tävlingen i din blogg och skriva i en kommentar hos Foki att du är med och deltar! Så vad väntar du på?! Var med och tävla! Du har minst lika stor chans som jag att vinna! Så klicka in till Foki och läs om tävlingen eller klicka in på Cocoo.se för att välja de smycken just du vill vinna! Lycka till!

Bra erbjudande på Elle så: Prenumerera!

Jag kunde inte låta bli! Jag köper ju ändå tidningen varje månad, lättare om den bli hemskickad varje månad istället! Som sagt köper den ju jämt! Kul att få den hemskickad, det är inte alltid man kommer ihåg när den kommer ut så då bara POFF så ligger den där! Körde helårsprenumerering! De hade extra erbjudande på det just nu!



Som ni ser får man 37% rabatt på priset just nu! OCH jag räknade ut att man bara betalar 25:-/nummer (ungefär, det stod 24,9....) vilket är lite mer än hälften än av butikspriset! Det är supernice ju! Klicka på bilden för att komma till Elle prenumerationen! Är du lika galen som jag och älskar tidningen så gör det NU NU NU! Vad väntar du på liksom?

Pluggpaus!

Hej bloggen! Just nu tar jag en liten pluggpaus! Tänkte då passa på att beställa mitt nya läppstift från Maybelline via Elle! Man får ett sådant med tidningen, men man måste skicka in en liten talong som är med i tidningen samt ett gammalt läppstift man vill byta ut! Så nu ska jag välja en färg, vet inte riktigt vilken jag vill ha! Jag får väl se vilka som finns först!



För övrigt går pluggandet bra, vet dock inte riktigt vad jag ska läsa så jag tänkte att jag skulle lägga mig i sängen och läsa lite i kompendiet samt boken "Designhistoria - en introduktion" lite grann, så får jag se sen hur jag tar mig vidare. Det är halvsvårt det här, att veta vad som är relevant och inte. Använder dock de gamla tentorna som instuderingsfrågor! Med lite tur så kommer vår tenta likna de andra tentorna! Håller i alla fall tummarna för det!

Älsklingen gick tidigare till jobbet idag, skulle följa med Glenn dit. Skulle visst hälsa på! Inte för att vara elak, men det tog bort distraktionen lite här hemma, bättre fokus på studierna! Hehe!

Men nu ska jag beställa mitt läppstift och sedan återgå till pluggandet! Vad har ni för er?

öh...godmorgon?

Ja, hej bloggen! Känns så fel att skriva godmorgon, även fast det är det för mig! Har precis tagit mig upp ur sängen, fick ett sms från Therese om hur man anmälde sig till Seminariumgrupperna inför nästa kurs! Så jag tog mig ur sängen för att anmäla mig jag med till samma grupp. Sen satt vi och spekulerade lite och pratade i telefon om hur många det skulle vara i gruppen och så vidare! Vi hamnade till sist i grupp 11 och kommer ha lektioner mellan 10-12. Låter helt okej för mig! Inte för tidigt, men ändå inte för sent!

Jag har även gett katten mat, hon var visst jättehungrig! Nu är det bara mig själv att mata. Sen är det lite irriterande att hon har lärt sig hur man öppnar garderobsdörrarna själv för nu står varenda dörr på glänt när man vaknar. Får gå runt och stänga alla igen!

För min del så ska jag sitta hemma idag och plugga! Plugga, plugga, plugga inför tentan helt enkelt! Så man har lite fakta och kunskap innanför pannbenet när man väl sitter i tentasalen på torsdag! Så jag ska inte göra något annat speciellt. Kanske köra ett pass Pilates här hemma, men mestadels plugga!



Vad ska ni ha för er?

Nu ska jag käka frukost, jag är superhungrig! Skriver mer sen!

Kväller!

Hej hej bloggen! Ännu en kväll har kommit och jag känner hur tröttheten börjar ta över! Jag har dock förberett en lite suprise till älskling när han kommer hem! Hoppas han gör det snart! Saknar honom! Sen blir det sängen för oss båda! Därför blir detta mitt sista inlägg för ikväll! Hoppas ni haft en fin dag! Sov sött sen! Natti!

Jonas Bohlin - Formgivare, Designer, Skulptör

Jonas Bohlin är en svensk skulptör, designer och formgivare. Han föddes i Stockholm år 1953. Han tog examen som byggnadsingenjör år 1974 och 7 år senare, år 1981, tog han även examen som inredningsarkitekt från Konstfackskolan.

 

Hans arbete rör sig mellan möbler, belysning, glas, textilier, konstföremål och installationer. Jonas startade sitt eget arkitekturkontor år 1983 och han har sedan 1988 arbetat som lärare på Beckmans Designskola. Nu arbetar han även på Konstfackskolan i Stockholm som professor i inredningsarkitektur.

 

Jonas har under åren vunnit ett flertal priser, utmärkelser och stipendier. Hans verk har funnits med på olika utställningar världen över.

 

Anledningen till att Jonas Bohlin har blivit så känd inom designvärlden är för sitt examensarbete från Konstfackskolan år 1981. Han skapade en stol som vände upp och ner på hela designvärlden och dess syn på design.

 

Stolen i fråga är Concrete, skapad endast i betong och obehandlade stålramar. Denna stol blev en skandalsuccé för den var väldigt olik de ”vanliga” möblerna. Man ansåg att Concrete inte hade någon bra funktion, den var tung och otymplig och man kunde inte flytta på den så lätt. Som man kan se var bekvämlighet inget Jonas prioriterade vilket gjorde att denna stol ansågs vara en protest mot den funktionalism och ergonomi som dominerat i Sverige.

 

Möbeln provocerade och fick folk att skaka på huvudet, men han skapade samtidigt historia då han balanserade geometri och konstruktion. Stolen ifrågasatte den dåvarande möbelkulturen och var egentligen avsedd som en skulptur i en rumsinstallation än som en möbel. Men som stol kom den att förkroppsliga den svenska idén om postmodernism. Efter detta så har stolen dykt upp i diskussioner om vart gränsen mellan konst och en ”vanlig” funktionell möbel går.

 

När Concrete kom var den ingen succé som möbel utan ”värdet” kom först när man såg den som ett konstnärligt objekt. Stolen är idag historisk för att den gjorde design och form mer lekfullt och för att den öppnade dörren för ett nytänkande och ifrågasättande. I dagens läge är Concrete ett riktigt samlarobjekt och värd massor med pengar, eftersom den endast blev tillverkad i 100 numrerade ex.

 

Om Concrete säger Jonas Bohlin själv:
”Min första möbel. Jag kommer inte runt den trots att det är snart 30 år sedan nu. En balansakt i konstruktion och geometri, ett möte mellan ande och materia. Jag minns att jag var olyckligt kär de åren och nu när jag ser stolen känns den som ett äktenskap…”

 

Egna åsikter:
Det här är faktiskt ett skolarbete som jag gjort ihop med min klasskompis Therese (hoppas inte du har något emot att jag lägger upp det här?! Tycker vi gjort ett bra jobb!) om stolen Concrete och Jonas Bohlin. Stolen i fråga har alltid fascinerat mig, hur den har blivit så stor! Att den blev så banbrytande inom designen och så stor diskussionsfråga finner jag verkligen intressant! Att själva stolen i sig inte är den funktionellaste går ju verkligen inte att missta sig på, men ändå tycker jag den är härlig att se på! Speciellt när jag fick veta att det endast finns 100 och de är numrerade! Denna stol kommer jag alltid ha en förkärlek åt!


Förgyll höstmörkret!

Ja, nu är hösten verkligen här! Man märker det i luften på morgonen och på kvällen, det regnar mer och mörkret lägger sig allt tidigare. Men framförallt så märks det på löven, att hösten är här! De börjar få härliga höstiga färger som rött, gult och oranget och allt färre behåller sin gröna färg! Härligt! Det börjar bli dags att plocka fram de tjocka, stickade tröjorna och halsdukarna nu!


Bild som togs i lördags med syster påväg från Maxi!

Så jag känner att det är dags för min lista, vad som är ljuspunkter i höstmörkret! Här kommer den:


♥ Man får ta fram sin stickade favorit tröja som håller en varm!
♥ Mysa ner sig om kvällarna med filtar, levande ljus, varm choklad eller te och bara njuta!
♥ Lager på lager med kläderna! Massor med härliga plagg för att hålla sig varm!
♥ Stövlarna åker fram! Högklackade, låga, UNDERBARA stövlar!
♥ Man blir inte störd utav ljuset när man sover!
♥ De får soltimmar som kan komma fram värmer riktigt rejält!
♥ Halsduk, mössa och vantar! Härligt, varmt och mysigt!
♥ Underbar tid att ägna några timmar att läsa en god bok!
♥ Extra mysigt med frukost i sängen, slipper sitta vid matbordet och frysa rumpan av sig!
♥ Sällskapsspel är roliga att dra fram när det inte kommer något bra på tv!
♥ Många härliga filmkvällar kan bjudas under hösten!

Ja, detta var min lista! Hur förgyller ni era mörka höstdagar?

Pluggis!

Så! Nu har jag vart duktig och pluggat en hel del! Men i morgon så fortsätter det! Tänkte ta en lugn kväll nu framför datorn och tv:n, vila upp mig lite inför i morrn! Då blir det heldags plugg igen och här hemma med!

Jag pluggade även under middagen, inget bättre för mig liksom när man är ensam hemma!



Haha, supersnygg med glasögon och allt! Käkade soppa till middag! Och Pluggi plugg!

Nej, nu ska jag byta profilbild på Facebook och kika runt lite, sen blir det de två sista Desperate Housewives avsnitten på säsong 4 och Ben&Jerrys Cookie Dough! Hihi! Mumma!

Äntligen hemma!

Hej bloggen! Nu är jag äntligen hemma igen! Har suttit och pluggat galet med David, Jenny, Frida och Therese i skolan! Först satt vi i A-huset, sen flyttade vi oss till Primus-huset där vi åt lunch och sedan fortsatte med pluggandet. Vid halv tre sa vi att vi kunde röra oss hemåt eftersom vi behövde läsa lite separat i böckerna och då behöver man ju inte varandra! Så vi for hem och tur var väl ändå det! För jag började känna lite stramande i huvudet, inledande huvudvärk! För duktiga jag hade självklart glömt glasögonen hemma på vardagsrumsbordet! Men nu sitter de på plats, kommer nog ha dem resten av kvällen så ögonen får vila!


Jag har även bytit om till mysiga, härliga mjukiskläder jag ska ha på mig! Jag ska nämligen fortsätta plugga här hemma! Lättare när man är ensam hemma nämligen! Lugnt och skönt, bara jag och katten! Så jag ska slå mig ner i köket efter att jag skrivit klart detta och se till att få något mer gjort idag! Ska först se till att maila David de gamla tentorna från 2007 och 2008! Ska även se om jag får tag på Susanne (en tjej jag gjort om bloggdesign till för ett tag sen) för att hjälpa henne med att lägga in en bloglovin ikon!

Vad har ni själva för er?

Godmorgon måndag!

Hej hej på er alla och framförallt GODMORGON! Jag är faktiskt ganska färdig inför att dra mig mot skolan och biblioteket! Det blir som sagt en pluggdag idag eftersom tentan, som är på torsdag, närmar sig med stormsteg! jag är lite nervös, men tror att jag kommer klara det rätt bra faktiskt! Tentorna som vi har att plugga in med verkar rätt lätta(gamla tentor alltså) så det ska nog gå bra!



Jag har precis varit duktig och ÄNTLIGEN fixat dit de två knappar som ramlat bort från min cardigan! Så nu kan jag ha den idag, har sett skitskumt ut utan knappar på den, eller ja..det har ju vart tre knappar men man har sett att det saknats två! Så nu är den hel och fin igen!

Idag hinner jag inte lägga upp någon dagens outfit, men jag kan säga att det är en plain vardagslook idag med jeans, top och cardigan! Idag så är det helt enkelt fokus på studierna och det ska vara skönt att sitta i några timmar i bibblan! Därför denna enkelhet! Ska använda conversen också!

Hoppas ni får en fin dag, nu ska jag gå och se om jag har något jag kan ha till lunch och mellis, samt göra lite frukost till mig! Så skriver jag mer sen, ikväll antagligen.. kanske hinner låna en dator i skolan! Hur ser eran dag ut?

Dags att säga Natti!

Japp! Det är det minsann! Jag ska ju upp tidigt i morgon och har en del att fixa innan vi lägger oss! Så jag börjar med att säga natti till bloggen och er som läser! Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll och sover gott!

Jag delar med mig utav en bild på vår sovande Sassi! Hihi! Hon sover sjukt sött på rygg!


Sassi

Natti natt på er alla nu! ♥

 







Tävling hos..

Just nu deltar jag i en tävling hos Baby Melody! Hon lottar ut ett härligt sminkpaket med massor utav godsaker!


Bild från Baby Melody


Här följer en lista på vad hon lottar ut i sitt sminkpaket!

♥ Ögonskugga med shimmer, Loreal
♥ Solpuder, Lumene
♥ Nagellack med färger "Twinkle in the eye", Lumene
♥ Ögonskugga-Duo med en vit och en svart färg, Lumene
♥ Eyeliner/Ögonskugga "Sugar Plum", i.d. Bare Minerals
♥ Vit kajalpenna, Yves Saint Laurent
♥ Juicy Tubes läppglans "Tahuata", Lancome
♥ Nagellack vinröd, Yves Saint Laurent

Sminkpaketet har ett totalt värde på 1300:- och då får man även en tillhörande sminkväska!

Så gör som jag och delta i denna härliga tävlingen och det är kanske just du som vinner! Du har minst lika stor chans som jag att vinna! Och jag älskar smink, så håller tummarna grymt mycket på att jag är den som har tur i utlottningen! Gå till Baby Melodys blogg och tävling HÄR och nu! Lycka till!

Söndag allaredan!

Det känns knasigt hur fort denna vecka egentligen gått! Det är redan söndag! Söndag kväll och syster har åkt hem (saknar dig redan!). Jag och älskling har myst ner oss i soffan och mumsar på varsin kycklingpizza! Riktigt gott måste jag säga! Härlig helg har vi också haft, mest tagit det lugnt och ätit en massa gott! Vad har ni haft för er i helgen?

I morgon är en ny vecka, måndag! Har inte någon föreläsning denna vecka eftersom det är tenta på torsdag, så vi (jag, Frida, Jenny och Therese) ska träffas i biblioteket på SH och plugga tillsammans inför tentan! Det blir alltså en heldag i bibblan för oss! Det ska bli skönt att kunna lägga extra fokus på tenta, men jag känner ändå att jag har rätt mycket inprintat i huvudet från föreläsningarna som kan vara användbart till tentan! Men det skadar ju inte alls att upprepa och repetera direkt!

Annars har jag inga direkta planer inför i morgon, det blir en pluggdag helt enkelt! Nu ska jag ta och läsa lite på bloglovin, eftersom jag inte har hunnit det i helgen! Hoppas allt är väl med er?

Härlig helg!

Hej bloggen! Jag ber om ursäkt för dålig update, men jag har ju faktiskt haft min lillasyster här på besök och det känns ju grymt taskigt om jag ska sitta här och blogga hela tiden när hon är här! Hon är ju här så himla sällan! Men bara för att hon har vart på besök betyder det inte att ni ska lida brist på vad som hänt här i helgen! Detta har jag och min lillasyster haft för oss igår och idag:

Lördag:



Tv-spel hela dagen! Guitar hero 3 och Buzz stod på listan!

Därefter så hjälpte min underbara syster mig att diska och plocka i ordning i köket, innan vi tog en promenad till Ica Maxi och införskaffade oss Ben&Jerry glass! ♥ Älsklingen var snäll och satte på pommes frites när vi gick ifrån maxi. Vi käkade underbart god schnitzel, pommes frites, bearnaisesås och sallad! Därefter så blev det filmkväll i soffan för oss alla tre!



Ben & Jerry's och filmen The Lake House stod på schemat! Lite godis blev det med!

Efter filmen så kände vi att det blev dags för sängen! Superskönt var det att sova, somnade nästan direkt! Underbart sköna säng!

Söndag:

Vi hade bestämt att vi skulle gå upp vid 9, men såklart så kunde vi som vanligt inte hålla det! Utan vi kom upp vid 11 tiden! Men bättre än allt för sent! Då förberedde vi frukost som vi skulle äta framför tv:n. Här är några bilder älskling knäppte på mig och syster under förberedandet.



Till frukosten som vi åt vid tv:n så kikade vi på supersugen! Inte så bra som jag trodde att den skulle vara faktiskt, men vi tog oss igenom hela filmen!



Efter det så plockade vi undan, fixade lite, syster packade, Glenn kom på besök och vi fixade naglarna innan det blev dags för syster att åka hem! Tack för en jättefin och rolig helg älskade du!

Myskväll!

Hej hej bloggen! Just nu laddar vi för myskväll här! Letar filmer vi vill se, bestämmer oss och disskuterar om vad vi vill se! Vi har även lite godis kvar från igår, sen popcorn och vi har även laddat upp med lite Ben & Jerrys glass (en läsare skulle äta det och vi blev sugna!). Vi har köpt Cookie Dough och Phish Food och syster köpte Chocolate Fudge brownies! Åh det ska bli sjukt gott!



Vi har även ätit middag, det blev Schnitzel, pommes frites, bearnaise sås och sallad! Sjukt gott! Och alla åt så vi storknade och blev mätta och belåtna!

Men nu blir det väl någon film, ska vara social med min sambo och syster nu! Vad har ni för er ikväll?

Tv-spel!

Jaha, då har vi ätit frukost och snackat om vad vi ska ha för oss idag! Vi beslutade oss för att börja med lite tv-spel, men vårt Wii verkar strula, så det fick bli Guitar Hero till att börja med och sen går vi vidare till Buzz quiz! Senare har vi väl planer att köra lite diskning (tror jag), laga mat, ha lite spa (om syster fortfarande vill) och ikväll mysa ner oss framför tv:n med en eller två bra filmer! Vi har inte bestämt vad det ska bli än!



Sen tänkte jag kanske ta en liten titt på mina böcker och anteckningar inför tentan (om jag hinner, men det borde jag!) men det gör jag nog lite senare! Nu ska vi ha skoj med tv-spel! Ska även försöka fota lite! Hihi!

Hur ser er dag ut, ska ni göra något skoj? OCH alla filmtips till oss är mer än VÄLKOMNA!

Strålande lördag!

Godmorgon på er alla i bloggen, nu har jag äntligen kommit upp ur sängen! Jag hade ju kunnat gått upp tidigare, men systra mi låg och sov. Men halv 12 kändes det som om det var dags att börja gå upp, så jag kikade in hit och utan större ansträngning så vaknade hon!

Just nu sitter vi vid tv:n och kollar på något program om en kvinna som provar på att bara en "afar". En afrikansk stam (tror jag). Hur de lever, deras kultur, deras dagliga uppgfiter och hon får till och med klä sig som dem! Verkligen intressant!


Men snart blir det väl frukost! Känner mig lite hungrig faktiskt! Vi har ännu inga planer för dagen, men jag tror att det kommer planeras över en härlig frukost! Så vi får se vad som händer! Men nu ska vi nog kika klart på programmet!

Har ni några roliga planer för dagen?

Sorgligt!

Åh gud vilken sorglig film! Så hemskt att detta hänt på riktigt, helt sinnessjukt! Var nära till tårarna, men var för chockad över händelseförloppet och hur slutet var att det inte kom något! Verkligen värd att se, men absolut ingen nöjesfilm! Blev förvånad över att David Thewlis (mannen som spelar Remus Lupin i Harry Potter filmerna) var med, hade jag inte förväntat mig! Karaktärerna såg grymt olika ut med! Han ser så kall och hård ut som pappan i denna film, men i Harry Potter är han så varm, hjärtlig och härlig! Håller ni inte med???!



"Father" i The boy in the striped pyjamas                        Remus Lupin i Harry Potter

Nu börjar min söta lillasyster bli sömnig så vi får se om vi ska säga natti natt eller om vi ska hitta på något annat, men trots detta så blir detta mitt sista inlägg för kvällen! Så godnatt på er alla!

Vår kväll

Detta är vår kväll:



Hoppas ni får en trevlig kväll!

Dålig uppdatering!

Hej bloggen! Märker att idag blev det dåligt uppdaterat, men jag har verkligen haft en hel del att göra! Efter att jag kom hem från handlingen så hade jag bara en halvtimme på mig att packa upp alla varor, byta om, sminka mig och packa min väska! Sen var det bara för mig att bege mig till bussen!

Lektionen på national museet varade i två timmar, mellan 15.00-17.00, därefter blev det en sen lunch på donken. Eftersom jag skulle hämta Syster vid Syd kl 19.10 var det ingen större idé att åka hem emellan, därför tog jag det lugnt. Dock såg jag att pendeln var sen och det var massor med förseningar p.g.a "elfel" för att en ledning ramlat ner eller något. Så jag tog 17.42 pendeln, som såklart inte kom fram i tid och sen gnesta pendeln till syd som inte heller gick i sin rätta tid, men ändå så blev det perfekt tajmat till Syd och kom in 5 minuter innan min syster gjorde det! Vilket var skönt för mig så slapp jag vänta på henne.

Syster

Så nu är både hon och jag hemma här! Vi kom hit klockan 8 prick och då hade älsklingen maten klar! Tacos som sagt! Det var riktigt gott, längesen med! Så nu har vi ätit klart och älsklingen har gått ut för kvällen! Så det blir en tjejkväll framför tv:n för oss! Vi ska bara bestämma film och ladda med godis!



Hur ser eran kväll ut?

Godmorgon och äntligen fredag!

Godmorgon bloggen! Nu är jag uppe! Skulle gått upp innan nio, men vet inte vad som hände! Snoozade en gång sen tror jag att jag faktiskt började snooza i sömnen!? Hur det nu gått till! För jag vaknade och kollade på väckarklockan som på något konstigt sätt ändrats från 09.05 till 09.15! Nej, då tog jag mig i kragen och gick upp! Måste faktiskt iväg snart till Ica Maxo och handla! Min buss går härifrån 13.00 och vi har ingen mat hemma! Hinner inte handla ikväll heller! Så det är nu eller aldrig!

Jag har satt på kaffe till min lilla sleeping beauty i sovrummet! Han är väldigt trött, men det är jag med! Så han lovade mig en tidig morgon idag! Ska bara skriva klart här sen ska jag nog ge honom frukost på sängen! Men bara för att allt ska gå fortare, så vi kommer iväg! Hehe!



Som sagt innan är det national museum idag sen ikväll kommer förmodligen lillasyster och då blir det TACOS! Mums fillibabba! Det var länge sen!



Skriver mer sen, ni får ha en superbra morgon sålänge!

Sweet dreams!

Natti natti på er alla nu! Nu ska jag slänga mig i sängen! Det ska bli riktigt skönt! Efter en heldag med sysslor som städa och liknande känner jag att jag är redo för sängen! En nybäddad säng dessutom! Härligt härligt! Älskar nybäddade sängar, det är det bästa som finns!

Men ha det bra nu kära ni, så skriver jag i morgon! Natti natt!

National museum i morgon!

Ja, som titeln säger så ska jag till National Museumet i morgon! Vi ska ha redovisning där om en möbel/skulptur inför våran klass! Tur att klassen är uppdelad i tre grupper så det inte är så många som är där och lyssnar! Är lite nervös eftersom det är över 1 år sedan jag höll muntlig presentation inför någon sist! Därför känns det extra skönt att jag är tillsammans med Therese (en tjej i min klass!), så man inte står där ensam! Vi tog stolen Concrete gjord av Jonas Bohlin. Jag tycker den stolen är riktigt cool faktiskt, en stol i betong och stålrör! Verkligen en dyrgrip nuförtiden, men en het skandalomsusad produkt när han tillverkade den! Hoppas bara vårt framträdande är längre än fem minuter!



Sen på kvällen så kommer förmodligen min älskade lillasyster hit och hälsar på! Åh så skoj vi ska ha hela helgen! Hihi! Ha mysigt, titta film, spa, äta gott och bara umgås! Det låter som en toppen helg för mig! Men måste dock pensla in lite pluggning också, hoppas älskade syster är okej med det! Men jag är riktigt nervös inför den kommande tentan och hoppas verkligen att det kommer gå bra. Därför känns det skönt att ha lite studietid varje dag!

Just nu slöar jag framför tv:n och längtar efter att min älskling ska komma hem! Känns inte som att vi hann umgås så mycket idag trots att jag vart hemma hela dagen! Så hoppas på att få lite kvalitetstid med honom när han kommer hem, prata och bara vara med honom!

Vad har ni för er denna torsdagskväll då?

Vila!

Hej hej bloggen! Nu sitter jag här en sväng, pustar efter dammsugningen! Som ni kanske minns skrev jag upp ett litet schema för dagen! Nu ser det ut såhär:

Dagens schema:

♥ Tvättstuga

♥ Diska
♥ Städa
♥ Dammsuga
♥ Plugga
♥ Skriva handlingslista inför i morgon, samt matlista

Jag har kommit en bit påväg! Hade tänkt slå mig ner med Maxi-bladet och kolla på deras specialvaror denna vecka, planera matlistan för kommande vecka och vad vi ska handla! Sen ska jag ta och laga mat! Känner att magen kurrar lite grand redan, men den får vänta lite!



Plugga tänkte jag ta mig an efter maten, även sitta här en sväng! Har inte gjort det riktigt ordentligt på några kvällar nu och tänkte att ikväll ska jag vara lite aktiv!

Hur har er egen dag varit?

Torsdag, men känns som lördag!

Hej hej bloggen! Jag har precis fixat i ordning allt inför tvättstugan! Tiden börjar 11.30, precis lagom för mig att skriva ett litet inlägg här i!

Som titeln säger känns det som lördag idag! Bara för att jag sov så länge och jag har tvättstuga idag! Vi brukar alltid ha det på lördagar egentligen men denna lördag när jag skulle boka för två veckor sen var ju såklart upptagen. Som sagt sov jag länge, vilket betyder att jag vaknade inte för så länge sen heller, hatar snooze funktionen ibland! Jag har snoozat sen 9.30! Kom upp 11... jag är sämst ibland! Jag har ju tänkt att bara ta det lugnt, äta frukost innan och bara andas! Sen lugnt ta mig ner till tvättstugan! Istället fick jag snabbt ta bort lakanen ur sängen, se om det fanns nån tvätt på golvet, skippa frukosten och sätta mig här i fem minuter! Äter väl frukost när jag kommer upp igen!

Här är dagens schema för min del:


♥ Tvättstuga
♥ Diska
♥ Städa
♥ Dammsuga
♥ Plugga
♥ Skriva handlingslista inför i morgon, samt matlista



Sen ska jag ju också hinna med frukost och laga mat. Ja, det ser helt enkelt ut som en fullspäckad dag för mig, men med lite tur kanske älsklingen kommer upp snart, sömntutan! Men jag förstår honom! Om han jobbar kvällsskiftet i ständigt två månader så bli man nog lite sliten. Hoppas att han inte blir såhär varje kväll... efter första kvällen var han ju så himla pigg!

Men nu måste jag kila ner i tvättstugan! Skriver senare! Hoppas er Torsdag blir bra!

Softa i soffan!

Hej bloggen! Nu är jag hemma igen efter ett härligt pass med afrodans! Superskoj att skaka på rumpan och dansa runt! Känner mig även för att jag cyklade dit och hem, dock var jag hur trött som helst på hemvägen och med den tur som jag alltid har (ironi) så börjar det regna! Jättekul att vara trött i benen och behöva trampa som en galning i regnet och man ser nada! Jobbigt värre! Men jag kom ju hem i alla fall!

Så nu har jag tagit en dusch, fick även ett samtal när jag stod i duschen från Com Hem, men sa att jag var upptagen då han frågade om jag var upptagen! Stod för sjutton i duschen! Ogillar telefonförsäljare, speciellt de som på något vis fått tag på mobilnumret!

Nu blir det att softa och ta det lugnt i soffan för min del, med lite Desperate Housewives och senare en macka och choklad eller te!

Hur ser eran kväll ut?

Hemma igen!

Hej hej bloggen! Nu är jag hemma igen efter mitt seminarium, det gick jättebra! Diskussionsfrågorna var lätta och jag hamnade i en bra grupp, med Therese och en annan tjej som heter Martina. Vi fick även sluta en kvart tidigare än vad vi skulle. Vilket var skönt. Det gav mig de extra femton minuterna här hemma så jag slapp stressa extremt med mat och så innan träningen!

Jag ska nu äta lite mat innan jag beger mig till afrodansen! Skriver sen när jag är hemma igen!

Hur har er dag vart, gjort något kul?

Outfit och facelook



Här kommer alltså dagens outfit och facelook:



Dagens outfit består av:

Midjekjol: Gina Tricot
Leopardlinne: H&M
Cardigan: H&M
Leggings: Lindex
Söta jordgubbsörhängen!

Sen morgon!

Godmorgon bloggen! Idag har fått sovmorgon! Det var riktigt härligt! Anledningen till detta är att klassen blivit indelad i tre grupper inför ett seminarium (som är idag) och sen inför redovisning på nationalmuseet som är på fredag! Såklart hamnade jag i grupp tre och får börja senast och sluta senast! Idag börjar jag 14.00-16.00 och sen på fredag är det 15.00-17.00!

Men i morgon är det hemstudier på schemat! Så då har jag även bokat in tvättstugan. Då hinner jag plugga lite emellan, städa och skriva handlingslista till fredagen. Sen kommer min älskade lillasyster förhoppningsvis till helgen! Vi får se hur hon mår, hon skickade sms igår och skrev att hon började bli sjuk! Hoppas hon mår bra snart! Ska skriva till henne och kolla, fick ytterligare ett sms i morse när jag sov som jag inte svarat på en, men det ska jag!



Jag avnjuter just nu min frukost bestående av tekakor och ett glas oboy! Väldigt gott! Jag ska kika runt lite på bloggar nu hade jag tänkt innan jag måste susa ner till bussen! Hoppas ni får en riktigt härlig onsdag!

Skönhetssömn!

Nu ska jag dricka ett glas oboy och sen ska jag direkt i sängs! Känner mig helt slut efter idag! Plugg och massor av grejer! Helt utmattad! Somnade t.o.m på pendeln hem ifrån skolan idag! Heh! Nej men som sagt, jag ska lägga mig och drömma härliga drömmar! Of to my beautysleep!

Ha en fortsatt bra kväll och sov gott sen när ni lägger er!

Amerikanska pannkakor!

Min middag idag bestod utav Amerikanska pannkakor! Det är ett litet annorlunda recept gentemot vanliga pannkakor och de är lite tjockare och luftigare! Härligt goda helt enkelt!

Amerikanska pannkakor - ca 20 st:

Ingredienser:

3 dl vetemjöl (180 g)
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk strösocker
3 dl standardmjölk
2 ägg
2 msk smält smör

Gör såhär:

1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
2. Häll i mjölken och vispa så att smeten blir slät.
3. Tillsätt äggen och det smälta smöret och vispa ytterligare.
4. Grädda pannkakorna, 8-10 cm i diameter, på medelvärme i en stekpanna med beläggning eller i en väl instekt gjutjärnspanna.
5. Servera de nygräddade pannkakorna på amerikanskt vis med lönnsirap eller flytande honung, små stekta prinskorvar eller knaperstekt bacon. Eller helt enkelt med traditionell sylt!



Smaklig måltid!

Studieteknik – Här är tipsen som kan hjälpa er mot högre betyg!

Jag kommer dela med mig utav både mina och några läsares studietips/pluggtips som kan göra det lättare för er med läxor, prov, tentor och allt pluggande!

 

Nyckeln till framgång inom pluggandet är planering! Planera, planera, planera! Se alltid till att börja i god tid med dina uppgifter, läxor och läsande inför prov. Detta gör att allt inte klumpar sig i slutändan, att du måste hinna göra allt på en och samma gång! Och det vet vi ju alla att det inte är det roligaste och man blir bara stressad!

 

Så, som jag sa! Se till att planera! När du får din läxa/uppgift/veta när ditt prov ska äga rum så lägger du upp en planering, en strategi för hur du vill plugga. Vilka dagar är du upptagen, vilka dagar kan du plugga, hur mycket måste du plugga? Red ut dessa frågetecken först! Helt enkelt planera din vecka. Se till att du också är snäll mot dig själv, pressa dig inte för mycket! Dela in dina lästimmar, sätt upp mål! Om du ska plugga inför ett prov, dela upp dagarna i vissa timmar eller antal sidor du ska läsa. Ta mikropauser emellanåt, ställ dig upp, rör på dig, få upp blod till huvudet och hjärnan och ta djupa andetag innan du återgår till läsningen igen!

 

Skriv ner din planering och gör realistiska mål, var snäll mot dig själv! Pressa dig inte allt för mycket åt gången, då tjänar du inget alls på din läsning! Läs kanske 5 sidor, ta en paus, reflektera över det du läst och kom in i en andra andning! Kanske gör något emellan pluggtiderna. Ta reda på vad som är bäst för dig!

 

♥ Hitta era bästa fördelar!

 

♥ Tid – när är du som mest mottaglig? – När pluggar du bäst?

 

♥ Hitta era egna rätta förutsättningar – Vart pluggar du bäst?

 

♥ Tänk på er hälsa, den påverkar mycket när det kommer till fokus! Får ni rätt motion? Äter ni bra? Blir ni lätt stressade?

 

♥ Var snäll mot dig själv!

 

♥ Välja bort – Se till att filtrera och prioritera! Hur mycket kan du hinna med?

 

♥ Repetera – annars försvinner det!

 

När det gäller läsning så finns det fyra olika slags läsningstekniker. Dessa är:


♥ Översiktsläsning

 

♥ Lokaliseringsläsning

 

♥ Intensiv läsning

 

♥ Kritisk läsning

 

Man vet ju bäst själv hur man lär sig, vissa lär sig genom att läsa intensivt, vissa genom översiktsläsning! Det beror på hur provet eller uppgiften är utformad!


Nu ska jag ta upp de tips som jag gått från några av mina läsare! Här kommer dem!


Tips 1: Jag tycker det viktigaste är att försöka sätta in allt i ett sammanhang istället för att bara memorera. Man kan också associera saker till det man vill komma ihåg. Istället för att upprepa massor med årtal och händelser som ”år 1758 hände detta…” så kan man kanske associera med något från sin vardag. Som t.ex. ”Jag är 17 år och jag fyller 100 om 83 år: 1783!” Ja, ni kanske förstår poängen?


Tips 2: Få tillräckligt mycket med sömn

Tips 3: Läs inte mer än 45 min, ta paus efter och fortsätt sen.


Tips 4: Stryk under med olika färger, markera viktig fakta.


Tips 5: Översiktsläs och djupläs texten och gör anteckningar medan.


Tips 6: Vänta inte tills sista dagen innan ett prov med att plugga, utan ta lite i taget.


Tips 7: Om det är något inför ett prov du ska lära dig så kan du skriva en fördjupande uppsats, så kanske man lär sig lättare än bara att rabbla in all fakta. Det tar ju sin lilla tid, men man får verkligen in fakta i huvudet. Sen så är det väl att anteckna under lektionen, kanske ha studiekamrater som du gör dina läxor, uppgifter och pluggar inför proven med.

 

Tips 8: Jag vill tipsa om en bra sak till, att använda färgpennor när man antecknar. Det är vetenskapligt bevisat att det faktiskt är lättare att lära sig när man använder färg, att anteckna olika saker med olika färger är super!

Det var allt jag hade att tipsa om, jag hoppas att ni finner tipsen givande och tack till er alla som hjälpte mig och tipsade mig om era studieknep!

Tisdag!

Hej alla i bloggen, förlåt att jag inte skrev något i morse, men jag var så sjukt trött! Så jag sov så länge jag bara kunde, fixa mig i ordning snabbt och drog till bussen! I skolan mötte jag upp Jenny och vi satte oss i biblioteket för att plugga inför tentan! Den närmar sig med stormsteg, den är redan nästa vecka! Vi hade inga lektioner idag egentligen, men jag känner att mitt fokus är bättre i bibblan (där det finns grupprum, tysta/lågmälda dela och så vidare! Bättre fokus för mig helt enkelt!

Sen så åkte jag och hämtade mitt paket från posten! Desperate Housewives säsong 4 är min min min! Sen shoppade jag lite mjölk och bröd! Även en snickers till min duktiga älskling som håller på att sluta röka! Duktiga han!

Kvällen ser ut som så att jag ska plugga! Och ta det lugnt! Tänkte träna först, men insåg nyss att jag kommer inte hinna det! Måste läsa två texter inför seminariumet i morgon och göra en hel del annat med! Tur att det är afrodansen i morgon också som jag ska på! Så jag hinner träna något denna vecka!

Men nu ska jag bara andas lite, sen blir det plugg! Och pannkakor till middag! MUMMA!



Hur har ni det då?

Nämen!

Nämen ser man på! Gud vilken överraskning! Jag vann en tävling hos Piinkyss! Det trodde jag verkligen inte! Detta är vad jag vann:



Kan bara inte vänta förrän dessa landar hemma hos mig! Då blir det en riktig spa-dag! Mys!

Har precis kollat klart på sista(!) avsnittet i säsong två för True Blood! Vill att säsong tre ska komma nu nu nu! På en gång! Iih!

Men nu är det dags för mig att sova, ska till skolan och plugga med Jenny i morrn! Det behövs verkligen! Ha det bra alla! Natti natt!

Ensam, mysig hemmakväll!

Japp, detta är min kväll! Mysig hemmakväll ensammen framför tv! Me like! Behöver verkligen slappa nu efter en hel dags pluggande i biblioteket med mina kära klasskamrater! Så ikväll blir det inte mycket bloggande! För jag ska bara sträcka ut mig i soffan och ha det skönt!

När jag kom hem så väntade det ett vykort från mormor och morfar som är på Kreta! Härligt de verkar ha det med! Lite avundsjuk för de är i varmare länder medan jag är här, men jag var ju på solsemester i maj så! Rättvist är det ju i alla fall!

Det väntade även en avi från posten! Så det verkar som om min Desperate Housewives box ligger där och väntar! Så efter att jag vart i skolan och pluggat i morgon så åker jag och hämtar den! Jippi!

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Plugga!

Hej hej bloggen! Slänger in ett snabbt inlägg här! Sitter i skolan med Therese och Frida och pluggar. Jenny är hos läkaren just nu, men kommer snart och joinar oss! Då blir det antagligen lunch på Subway! Mumma! Just nu har jag en liten minipaus här! Vi letar lite fakta om en fråga till en gammal tenta! Världens konstiga fråga med, fattar inte alls vart den ska passa in! Men för övrigt går det rätt bra!


Tänkte bara kolla in lite snabbt! Nu återgår vi till pluggandet här! Ha det bra!


Dagens outfit...

Här kommer dagens outfit och facelook:



Jag körde skön-stilen idag! Leggings, linne och cardigan! Sen två små flätor! Det är skönt att ha uppsatt ibland, har inte vart så mycket för det på senaste tiden (typ det 7 sista åren) men nu har jag börjat vänja in mig igen!

Godmorgon!

Goodmorning little sunshines! Nu är jag uppe redo för en ny dag! Sitter här och mumsar på de godaste mackorna! "Hembakat" bröd från Trattens bageri! Verkligen supervärt det att Jimmys mamma tjatade till sig det! Så sjukt gott! Snart så är det dags för mig att pinna iväg till skolan igen, känner mig pigg verkligen! De där extra 15 minuterna i sängen gjorde susen!

Idag så ska jag stanna lite längre i skolan och plugga med Frida och Therese! Antagligen Jenny med, om hon hunnit bli frisk nu! Vi får se! Känner mig dock dålig för jag har ännu inte hunnit läsa det Therese lagt till om arbetet på Jonas Bohlin, får väl göra det när jag kommer hem helt enkelt!

Sen när jag kommer hem antar jag att pluggandet fortsätter, jag måste ju börja läsa inför tentan som är nästa torsdag! Ih, tentaångest!

Hur ser er måndag ut då? Har ni några planer!

Dags för sängen!

Nu har det blivit dags för mig att säga godnatt till er alla! Hoppas ni haft en bra söndag, det har jag! En lugn sådan! Men nu är det dags att knyta sig som sagt för att jag ska upp tidigt i morgon! Tänkte lägga fram kläder innan jag somnar så jag slipper störa älsklingen i morrn bitti när han sover!

Ha det så bra, så hörs vi i morrn!

Nya sovställningen!

Sassi har hittat sin nya perfekta sovplats här hemma hos oss! På soffans armstöd! Supersöt är hon!


Broderade dukar!

Jag har även gjort klart två dukar som jag hållit på med ett tag, men eftersom skolan och allt har börjat nu igen har jag ju inte haft så himla mycket tid att brodera som innan! Det ända som är kvar på dessa är fållningen, men det går ju fort!

Den första duken är en lätt variant, med blåa blommor. Den tog faktiskt inte så lång tid att brodera! Här är den:



Den andra duken är lite mer avancerad, mer färger och större blommor! Men den blev superfin nu när jag broderat klart den! Denna duk har jag hållit på med ett tag, men av någon anledning tröttnade jag efter ett tag och höll på med annat emellan. Men det kan vara bra att göra så då och då, så man inte hafsar ihop något utan gör det ordentligt. Då kan det vara bra med en paus. Här är den duken:



Jag älskar den sista duken, den är verkligen superfin och så jag! Det är rätt enkelt att åstadkomma något såhär fint när man har ett enkelt mönster att följa efter. Sen så blir jag så avslappnad av handarbeten och jag tycker det är kul! Sen är det som sagt bara fållningen kvar på dessa!

Vad tycker ni?



Halsduk!

Nu har jag äntligen stickat klart min älsklings halsduk! AIK färger, såklart! Hans lag! Så det blev en sådan efter att mamma hittat specialgarn på Malmamarken som gjorde att man inte behövde byta garn varje gång man ville ha tvårandigt! Utan garnet är tvåfärgat så det blev automatiskt när man stickade! Verkligen praktiskt och så mycket lättare!

Här är bilder:



Jag har gjort resårstickning, två räta varv och två aviga, men började alltid med räta maskor vid varje varv så den inte skulle rulla ihop sig! Resultatet blev riktigt bra faktiskt! Och min älskling blev nöjd med!

Bloggdesignen är klar!

Så, nu har jag pillat klart med Veronicas design till hennes blogg! Det var inte den mest avancerade, men den blev stilren och fin! Nöjd blev hon ju och det är ju det huvudsakliga målet!

Här är hennes header:



(Headern är klickbar och tar er direkt till Veronicas blogg!)

Så ser headern ut! Nyfikna?? Titta gärna mer på hennes bl

Bloggdesign!

Nu tänkte jag starta igång en bloggdesign till en tjej som heter Veronica! Ska hjälpa henne och fixa lite! Hoppas hon blir nöjd sen! Ska starta nu, hon har skickat lite information om vad hon gillar och så, så vi får se vad jag kan knåpa ihop!

Vad har ni för er då?

Lördag kväll - Fest hos Therese!

Som sagt var jag och Frida hem till Therese igår på lite samkväm, umgänge och festande! Det blev en hemmakväll helt enkelt med snack, lite gott att dricka och snacks! Vi träffade även Thereses pojkvän Anton och hans kompisar! Det var riktigt trevligt och vi hade väldigt kul!

Vi fick även en liten rundtur i lägenheten, en stor trea i Bredäng! Den är riktigt fin faktiskt och till ett bra pris med måste jag säga!

Jag hann med att ta några (3 st!) bilder med, det är lite svårt att bara slänga in kameran och klicka när man har kul! Men här får ni bilder på tjejerna från igår kväll!



Frida                                                           Therese


Frida och Therese!

Sötnosar verkligen! De var jättefina båda två igår! Och vi fick dricka ur Thereses jättefina vinglas med! Gillade dem verkligen!

Ja, vi hade det jättemysigt hela kvällen! Hoppas på att detta händer fler gånger, tjejer!

Gooodmorning!

Hej hej och godmorgon bloggen! Jag har sovit rätt länge idag eftersom jag kom hem sent igår! Var hemma vid fyra tiden! Åkte från Bredäng vid halv 2 och så tog det två timmar att ta sig till centrum! Självklart hann jag inte med 798 hem till Mårten Bullers väg, nästa gick 20 minuter senare! Så jag tänkte att jag promenerade de där 20 minuterna istället! Så jag var hemma när nästa buss skulle gå från centrum!

Härligt var ju i alla fall att älskling mötte mig halvvägs, det var snällt! Så jag slapp springa i mörkret ensam, är inte en av mina favoritgrejer direkt när man vet att det kan finnas våldtäktsmän och liknande där ute!



Just nu sitter jag och dricker en kopp te, riktigt gott och mysigt faktiskt! Sen ska jag ta itu med disken! Ska även läsa på bloglovin nu och fäster min sambos halsduk jag stickat! Sen är den redo att börja användas! Ska visa sen!

Hoppas ni hade en härlig lördag igår och hoppas ni får en riktigt härlig söndag!

Redo! ...

6b027934cfc2085ec232c554828dbd61.png

Kolla varifrån!

Redo!


Hej bloggen! Redo som man är har man tagit sig till bussen och åkt med den till centrum! Självklart blir den sen så jag missa pendeln och nästa går inte förrän om en halvtimme! Irriterande minst sagt! Nu ska jag vänta på den med! Hoppas ni får en bra kväll alla!


Fixa, fixa och göra sig snygg!

Ja, då har det börjat bli dags för mig att göra mig vacker inför kvällen med tjejerna! Då är det bara att börja fundera på vad i sjutton man ska ha på sig?! Jag har i alla fall duschat och målat naglarna, se det är klart! Sen är det bara sminkningen och fixa håret som är kvar.. och jag har verkligen ingen aning vad jag ska ta på mig! Jag gillar att fixa mig och så, men ibland får man bara panik när man inte vet vad man vill ha på sig! Får se om jag hittar något, men jag tänker ju verkligen inte gå naken! Jag får väl helt enkelt gå och utforska garderoben!



Detta är inte min garderob (tyvärr!) Jag önskar att jag hade en egen, superfin Walk-in-closet! I framtiden så ska jag bara ha en, om jag så måste bygga den själv!

Fick förresten en förfrågan om att hjälpa till med hennes bloggdesign! Och eftersom jag älskar att pilla med bloggdesigner så kunde jag ju självklart inte tacka nej! Det är så himla kul, men jag kan ju inte sitta och ändra min egen hundratjugo gånger! Det funkar ju inte!

Nej, men som sagt! Nu ska jag leta reda på kläder! Kommer visa här sen vad det blev! Ha det så bra så länge!

Ett sent Godmorgon!?

Ja, nu är det väl kanske lite sent att säga godmorgon! Har ju vart uppe i några timmar med nu och så! Haha! Har hunnit duscha och så med, det var riktigt skönt! En sak som jag inte har gjort än är att äta frukost, men jag är inte så hungrig, så jag funderar på om jag kanske ska köra sen lunch/tidig middag dirket? För jag ska ju iväg vid 17.00! Så jag och Frida hinner med bussen som går 18:15 från Flemingsberg mot Bredäng!

Vi ska ju till Therese idag, i Bredäng och festa lite! Det ska bli skoj! Vet inte om vi ska ut och dansa något eller om det bara blir hemmafest! Är inte så sugen på att dansa idag, eftersom jag inte är 100% frisk ännu tror jag nog att hemmafest är det enda jag skulle orka med! Men det är trevligt med, bara umgås, snacka och ha skoj! Jag kommer givetvis ta med mig kameran så jag kan fota lite!

Men nu ska jag nog klä på mig och fixa lite, kanske rent av plugga lite! Hihi! Hoppas ni får en trevlig lördag, ska ni göra något skoj?

Pizza och mys!

Snart kommer älsklingen hem med nybakade pizzor som blir kvällens middag! Sen är planerna att vi bara ska mysa och ta det lugnt ikväll! Antagligen blir det mys med filmkväll! Och gottis som Cheez Doodles och så! Ih, älskar hemmakvällar med min älskling!

Vad har ni för planer för eran fredagskväll då?

Glasögon - Check!

Hej hej bloggen! Nu är jag hemma igen efter min tripp till skolan och sen till Stockholm! Det gick jättebra att införskaffa de där gigantiska glasögonen, synd var bara att de kostade 59:- i butiken men 39:- på nätet och de hade bara guldiga! Men det lät på SysterYster att de funkade bra ändå. För det var ju antingen dem eller inga alls! Visserligen hade de ett par andra, men bågen var absolut inte så som de ville ha (hornbågar) och de hade strass stenar på och.. nej det passade verkligen inte in med deras tema! Så jag tycker personligen att dessa är super! De är redan nedpackade i sitt kuvert som jag snart ska springa iväg och posta! Ja, innan sex måste det bli i varje fall! Så det hinner komma fram!

Så nu ska jag se om jag kan få struktur på allt annat! Plugg och så! Vad ska ni ha för er då? Några härliga planer inför helgen?

Dags!

Så nu har det blivit dags för mig att plocka i ordning det sista för skolan! Jag har läst alla inlägg på bloglovin nu, men när jag kommer hem igen kommer det finnas massor med nytt att läsa! Jippi!

När jag plockat klart ska jag ner till bussen! Så ni får ha det bra sålänge, tills jag skriver nästa gång!

Dagens outfit!

Här kommer dagens outfit:



Enkelt idag som ni ser! Legging, linne och midjekjol! Mycket slappt och skönt! En av mina favoritoutfits också eftersom kjolen är så slapp och sitter inte klistrad mot kroppen!

Fredag är här!

Godmorgon alla pärlor där ute! Nu är det äntligen fredag! Gud vad skönt! Idag har jag en föreläsning från 8.00 till 10.00, som vanligt ungefär! Därefter ska jag planera lite om helgen med tjejerna i min klass och sen åka upp till stockholm och gå på Buttericks för min systers räkning! Jag ska införskaffa superstora solglasögon, ni vet de där som är så löjligt stora?! Som dessa:



Anledningen till att jag ska införskaffa sådana (3 par!) till henne är för att de ska användas på hennes spex-foto, som tas på Tisdag! Temat ska tydligen vara Clown-Slagsmål! Hoppas det blir bra och att hon kommer få dem i tid, eftersom jag ska posta dem innan 18.00 idag! Då ska de komma fram på måndag, med lite tur hela också!

Just nu sitter jag och avnjuter min frukost som består av macka och ett glas (en mugg egentligen) äppeljuice! Riktigt gott, speciellt eftersom jag var jättehungrig! Jag ska även ta och fortsätta min morgonritual med att läsa på bloglovin! Lugnt, skönt och kul! Har ni några morgonritualer?

Åh!

Nu har Sassi äntligen lämnat tryggheten bakom badkaret och kommit ut till resten av lägenheten! Just nu är hon ute och tassar runt och nosar överallt! Spanar in läget helt enkelt, vart hon är och så! Hon låg faktiskt still en stund så jag fick två fina bilder på henne! Här är dem:



Visst är hon fin! Gullegrisen! Hon är en korsning mellan Perser och Norsk skogskatt! Supersöt ju!

Skön kväll!

Sådär nu har mina gäster lämnat mig för denna dag! Anledningen till att de kom hit var för att lämna en liten Sassi! Det är så att Sassi ska bo här för hennes förra ägare (efter Alison och hennes familj) skaffade hund så Sassi började vantrivas! Så eftersom att jag och älskling funderat på att skaffa en liten kissemiss så tänkte vi att vi kunde prova med Sassi först! En vuxen katt som jag träffat, som känner mig och vet vem jag är! Det kan ju vara lättare än med en kattunge kanske!

Just nu gömmer hon sig under badkaret, men jag skulle tydligen inte oroa mig allt för mycket sa Alison och Jennifer! Det ska tydligen vara hennes favoritplats; under badkaret!

Så nu har alltså vår familj utökats från två till tre! Hoppas hon kommer trivas här bättre än hos sina förra ägare (ägarna var tydligen trevliga och så, men det vart oroligheter efter de skaffat hunden som sagt). Håller tummarna för det i alla fall! Har tyvärr ingen bild på henne ännu, men lovar att jag ska lägga upp det så fort jag tar en/får en!

Nu hade jag tänkt äta lite middag och bara slappa framför tv:n! Vad har ni för er?!

Snabbstädning inför besök!

Uj uj! Nu har jag verkligen verkligen snabbstädat här hemma inför ett besök! De borde väl komma närsomhelst! Jag ska få besök utav Alison och Jennifer! Det ska bli riktigt trevligt! Hoppas det ser okej ut bara, men det tror jag nog det gör, hehe! Varm blev man också! Värsta träningspasset nästan! Haha! Fick liten energiboost i alla fall, som jag önskade och bara öste på! Den var ju som sagt väldigt efterlängtad!

Vad har ni för er då? Har ni också härligt sol väder hos er?

Äntligen!

Jag har äntligen beställt denna supersmarriga box!



Den landar hemma hos mig inom 2-4 arbetsdagar! Iiih! Kan bara inte vänta på att få öppna och titta på dem!

Redan Torsdag!

Ja, jag säger då det! Det är redan torsdag! Gud som dagarna flyger iväg nuförtiden! Men det kanske är så som det ska vara, jämfört med innan då jag satt hemma, arbetslös och arbetssökande och var utled på långsamma dagar, där absolut inget hände! Man bara väntade på att sambon skulle komma hem för att få vara social medan man satt vid datorn och sökte de mest ointressanta jobben bara för att få ett jobb!

Därför är jag så sjukt glad över att jag kom in på skolan! Man får lämna hemmet några timmar om dagen, träffa männsikor, göra saker och ja, helt enkelt faktiskt längta hem! Det känns underbart bra!

Idag så sov jag länge, sov ut och det var fantastiskt skönt! Sen blev det en mysig, lugn frukost med älsklingen! Men nu är jag ensam hemma, eftersom han skulle iväg till Senita och Lennart en sväng innan jobbet! Skickade med lite chokladsnitt så de kunde fika lite! Så min dag ser ut som följande: Plugg, plugg, plugg! Ja, det är dags för mig att verkligen gå igenom vad jag måste få in i huvudet till tentan, som närmar sig med stormsteg! Så jag ska faktiskt försöka lägga upp en plan för det, sen ska jag peppa mig själv för att rensa min galet stökiga lägenhet! Önskar jag kunde vara lika hurtig som min moster Anna! Hon har möblerat om och rensat massor hemma hos sig, det står om allt i hennes blogg!



Men ni får inte heller glömma min fråga till er! Om ni har några bra pluggningstips, hur ni gör, hur kompisar gör eller vad som helst! Dela gärna med er, så kan jag lägga upp det i mitt lilla reportage om det senare! Det kommer gynna alla helt enkelt!

Nu ska jag plugga lite, ha det bra sålänge!

Nu mina kära små vänner...

..Så ska jag krypa ner i sängen och sova bredvid min älskling som precis kom hem! I morgon är det hemstudier som gäller och då ska jag verkligen lägga manken till och plugga järnet! Sådeså!

Jag ska även se om jag kan muta min älskling till att hjälpa mig med att städa lite här hemma, för det skulle verkligen behövas! Annars så ser det väl relativt lugnt ut! Är snart klar med älsklingens halsduk också! Åh, så händig jag känner mig!

God natt på er nu, hoppas ni haft en lika fin dag som jag!

Oh!

Titta vad jag hittade på Finest! Bilden på mig, Zandra och Lena från i lördags när vi var ute och dansa! Gud vad bra den blev! Tycker ni inte?!



Det är alltså Lena, Jag och Zandra! Hihi! Gud vad kul det var!

Hemma igen!

Hejsan kära lilla bloggen och alla underbara läsare! Hoppas allt är väl med er! Här det bara super, jag har haft en riktigt trevlig och härlig dag i skolan! Speciellt eftersom min föreläsning blev klar 45 minuter för tidigt, vilket gjorde att jag faktiskt hann göra allt annat innan 10 (då jag egentligen slutar). Detta är ju bra, för jag trodde jag skulle sitta väldigt länge i skolan och inte hinna hem innan min sambo lämnade hemmet för jobbet! Phew, så nu hinner jag träffa honom lite (just nu är han hos sin mor, men han kommer hem snart).

I skolan hann jag även med att kopiera gamla tentor, planera upplägget på mitt och Therese föredrag om Concrete som vi ska hålla på National Museet, planera in en pluggdag inför Tentan med Frida och Therese, prata med Hanna(h?) och inse att jag faktiskt kan rätt mycket vad gäller kursen! Det sistnämnda kändes extra bra, trodde liksom jag skulle freaka ut och kollapsa helt inom en snar framtid! Jag är så nervös! Det känns som om det var så himla länge sen jag gick i skolan, men det är bara lite mer än ett år sen liksom!



Sen skulle jag vilja fråga er om ni har några bra studieknep? Har tänkt att göra ett litet "reportage" om det, skulle vara härligt om ni vill svara på den frågan! Tack på förhand!

Nej, nu ska jag vara duktig och plugga lite! Ha det så bra sålänge!

See you later!

Jaha! Så då var det alltså dags för mig att bege mig till skolan då! Känns skönt att faktiskt gå hemifrån trots att jag är lite halvhängig och snuvig! Jag är egentligen ingen hemma människa nuförtiden! Fattar inte direkt varför det har blivit så! Älskar dock fredagskvällar hemma i soffan med min älskling det är underbart!

Vad föredrar ni att göra när ni är hemma?

Ska även gå med David och Therese till biblioteket och kopiera lite grejer efteråt, eftersom jag var borta i måndags! Så vi får sen när jag kommer hem!

Hejdå sålänge! Så ses vi senare när jag kommer hem från skolan!

Dagens...

Här kommer dagens outfit och facelook!



Idag bestämde jag mig för att vara lite mysig! Med stickad tröja, linne under, strumpbyxor och knästrumpor! Eftersom jag är lite snuvig och det är höst nu! Mysimys!!! Mitt hår ser lite weird ut dock!

Morning morning!

Godmorgon alla på bloggen! Nu är jag uppe! Idag ska jag till skolan på föreläsningen! Får se hur det går, men måste säga att jag känner mig pigg och rätt kry! Lite snuva finns kvar, men det känns som om detta har flygit förbi väldigt fort.. Eller detta kanske är lugnet före stormen? Det kanske slår till i en andra våg i kväll efter jag vart ute och sprungit?! Ja, vi får väl helt enkelt se! Jag har alltid varit en sådan person som bara avskyr att missa något "inplanerat". Som lektioner, föreläsningar, träffar m.m.! Så jag ska i alla fall ta det lugnt och försöka att inte stressa och anstränga mig i onödan!

Nu ska jag klä på mig och fixa frukost + lunchmacka! Återkommer senare! Hoppas även att ni får en fin dag!


Känner mig duktig!

Nu måste jag faktiskt passa på att ge mig själv lite cred här! Jag har faktiskt haft orken att göra rätt mycket idag! Jag har diskat, bakat, håller på och stickar min sambos nya halsduk, skrivit ut fakta till ett skolarbete som jag ska gå igenom och highlighta och nu ska jag börja med maten med! Tänk att jag ändå känner mig så pass pigg att orka med saker även fast jag är sjuk! Fast de säger ju alltid att man mår som bäst under dagen och sämst på morgonen och kvällen!

Vad har ni haft för er då denna tisdag? Hittat på något skoj?

Myys!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med en mugg varm choklad, mackor och mina nybakta chokladsnitt! Återkommer senare!

Chokladsnitt!

När jag blir sjuk så får jag ofta ett väldigt stort sötsug, ett behov av att kunna njuta och gotta mig med någonting! I synnerhet får jag ofta cravings för chokladsaker! Denna sjukdom bjuder självklart inte på några undantag och jag känner ett stort behov av choklad! Så jag tackar gudarna att jag idag är piggare än igår, det gav mig tillräckligt med energi att faktiskt kunna slänga ihop något snabbt!

Idag så bakade jag, med tanke på mitt chokladsug, småkakor som heter chokladsnitt!

Chokladsnitt - Ca 60 st:

Ugn: 200 grader C

Ingredienser:

200 g margarin/smör
2½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling och Garnering:

1 ägg
pärlsocker 

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
2. Dela degen i sex delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
3. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Skär dem direkt du tagit ut dem i ugnen, i sneda, ca 2 cm breda bitar!

 

Härligt gott!


Varmt?

Uj, uj, uj! Nu har jag diskat klart allt! Ni tror att det säkert var en baggis, men om ni sett berget av disk vi hade så hade ni storknat! Ni hade bergis gjort som jag och min sambo gjort nu ett tag: SKJUTIT UPP DET! Men det löser ju inget, det blir bara mer och mer disk då ju! (Logiskt tänkande!) Så jag tog ju itu med det nu! Älskling hann inte riktigt med eftersom helt plötsligt vart det så himla mycket att göra! Han sprang i alla fall ut med soporna, sen fick han sitta vid datorn i fem minuter sen sprang han över till sin mor och hämtade lite bröd som de köpt till oss (tack så himla mycket! Ibland kan man undra om ni är tankeläsare!?) Sen så hann han lägga in musik på sin mobil, byta om till arbetskläder och sen gick han till Lennart och Senita! Skulle umgås lite med dem och så! Sen går han till jobbet direkt! Så nu är jag ensam tills halv 12 tiden ikväll!

Måste säga att så fort jag satte mig här blev det lite varmt! Och jag har ju bara på mig t-shirt och underkläder! Hujja! Man märker att man inte är 100% kry! Men som sagt det är ju bättre idag än det var igår och i söndags! Och det är jag verkligen glad för! För det betyder att jag kommer orka slinka iväg på min lilla föreläsning i morrn bitti och kopierar Thereses (en klasskamrat!) anteckningar från föregående föreläsning! Ska även se om David kopierat svaren från tentorna!? Om han fick det.. då kanske man ska ta och kopiera dem med!

Nu hade jag mest tänkt att ta det lugnt, ska börja med att läsa igenom alla 148(!) inlägg på bloglovin! Man märker ju att många skriver massor av inlägg dagligen! Läste inget igår eftersom jag mådde skit, som sagt! Så nu läser jag idag! Hihi!



Så ha det så bra så länge, nu ska jag smutta te och läsa på bloglovin!

En mycket piggare jag!

Godmorgon på er alla! Här får ni hälsningar från en mycket piggare tjej! Jag känner mig inte alls lika hängig som söndagskväll och igår! Idag har jag inte den gnolande huvudvärken och jag har faktiskt kunnat sova ordentligt i natt!

Så idag ska jag och älskling ta itu med disken! Sen ska han iväg en snabbis till Lennart, därefter kommer han hem en stund innan han ska till jobbet! Han ska ju som sagt börja jobba kvällskiftet ikväll! Så vi får se hur det går, men jag tror att det ska gå alldeles utmärkt! Både för honom och för mig!

Hur ser er dag ut då? Hoppas ni får det härligt!

Sängtajm!

Nu blir det sängtajm för sjuklingen! Jag ska mysa med min underbara älskling (om han vågar komma nära) och sova! I morrn så kommer älskling börja kvällskift på jobbet, så då är han inte hemma förrän vid tolv tiden! En heldag ihop hemma! Ska se om jag har energi nog att hjälpa till att röja och städa!

Men sov gott nu alla!

Kurering pågår!

Hej igen bloggen! Nu är jag uppe en sväng! Tänkte mysa ner mig i soffan nu! Har gjort en kopp te med honung, varma mackor och har även ett glas juice. Ytterligare en alvedon har även slinkt ner! Och vad är väl inte bättre till denna kurering en några avsnitt med Deperate Housewives?! Så det ska jag sätta på med!

Så ha det så bra nu, så ska jag kurera mig!

Usch!

Jag säger väl ett hest godmorgon till er! Hoppas ni lyckostar inte är sjuka som jag! Jag är supersjuk och fick stanna hemma idag, som jag verkligen inte ville! Hade tänkt gå till skolan, men min älskling övertalade mig till att stanna i sängen! Nu är jag glad att jag lät mig övertalas för oj vad jag känner mig hängig! Näsan bara rinner, huvudvärken pickar lite (har kurerat med alvedon, så det värsta är borta), halsen är tjock, ond och hes och jag är varm och kall omvartannat! Jag hatar verkligen att vara sjuk! Det är bland det värsta jag vet! Det konstiga är också att det slog så snabbt, jag börjar undra om det kanske är Svininfluensan jag har att göra med!?


Igår när jag gick upp vid 15.00 (jag hade ju vart ute och dansat och kom inte i säng förrän 05.00) så mådde jag toppen! Jag var pigg och glad! Kände mig super helt enkelt! Sen ungefär 2-2½ timmar senare vid 17:30 tiden slog allt bara till! Jag blev hängig, huvudet började kännas tungt och jag nös som en tok! Så vi får se hur länge detta håller i sig, jag hoppas inte allt för länge! Jag måste verkligen tillbaka till skolan och vara med på föreläsningarna! Vill inte missa något som kan göra att jag kör på Tentan! Gud, ibland känns det som om jag är lite av en workoholic, måste göra saker även fast jag är sjuk, stannar bara hemma om nån tvingar mig! Det känns ju.. bra..?

Nej, men nu ska jag krypa ner i sängen igen! Kommer väl och uppdaterar om min sjuka tillvaro någon gång under dagen kanske! Ha det så bra ni friska, och krya på er ni som är sjuka som jag!


Det är dags för..

..Söndagsmys! Haha, japp! Det blir söndagsmys istället för fredagsmys eftersom jag inte var hemma då! Så vi ska mumsa på lite chips och dipp och se på Tecknade Batman! Haha, nördigt kanske, men det är skoj! Barndomsnostalgi helt enkelt ;)



Sen så blir det sängen direkt så detta är mitt sista inlägg för ikväll! Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll! Så hörs vi i morrn! Natti natt!

Cred!

Jag vill ge Cred till min pojkvän, min fästman, min sambo, min underbaraste kärlek! För ingen annan kille är som han! Han är fin, supersnäll, rar och otroligt gullig! Jag älskar honom verkligen!

I fredags när jag kom hem från att ha vart ute och dansat med mina klasskamrater så kommer jag hem till ett städat vardagsrum med ljus tända på borden! Han hade rostat mackor till mig och gjort varm choklad! Så vi satt klockan tre på morgonen och mumsade i oss det innan vi gick och la oss!

I morse när jag kom hem med nattbussen 04:14 så hade han promenerat ner till stan igen (han hade själv vart ute och festat, sen hem och sen ner till stan igen!) för att möta mig! Så jag skulle slippa promenera hem ensam! Underbaraste älsklingen! Sen när vi kommer hem så tar han fram en gyroskebabrulle som vi delar på! Fyllekäk, gud vad härligt! Ännu en sen, mysig kväll med bara dig och mig och älskvärt prat! Gott var det med! Sen blev det sängen direkt och varmt och mysigt var det!

Tack för att du finns min underbaraste älskling! Tack för de små saker du gör som förgyller min vardag och tack för de större, överraskande saker du gör också! Helt underbart! Älskar dig och du ska veta att ingen annan är som du! ♥





Lördag Kväll - Utekväll!

Hej alla! Nu har jag äntligen vaknat till liv efter en jättesen utekväll med tjejerna! Tror jag ramlade i säng efter fem i morse, men gud så kul vi har haft det måste jag säga! Detta var verkligen efterlängtat och välbehövt! Jag älskar att gå ut och dansa med dessa underbara tjejer! De är mina bästa "kavaljerer" någonsin! Ingen dansar bättre än dem och ingen får mig att känna mig så självsäker och duktig på att dansa som när jag är med dem! Som sagt helt fantastisk kväll igår, som började med att vi drog till Nivå 22, ett billigt ställe där vi förade på! Cider 25:-, Shot 20:-, öl 19:- och Drinkar 55:-(4cl)/75:-(6cl)! Därefter begav vi oss till Göta Källare för att svänga våra lurviga! Dansa dansa dansa! Super härlig kväll!

Här kommer lite bilder från kvällen, tog inte så himla många eftersom jag var upptagen med att dansa!

Lena, Sanna, Alison

Noria, Jennifer, Zandra


Noria och Jennifer shotar!


Jag som provade Cosmopolitan för första gången!


Alison och jag!


Efter denna kväll så är nu Cosmopolitan min nya Favoritdrink! Jag älskar den! ♥



Tack för en trevlig kväll tjejer! Detta måste göras om fler gånger!


På pendeln!

052590e954518a2ecf17c4ed6c7d13a6.png

Kolla varifrån!

 

På pendeln!



Hej bloggen! Nu sitter jag på pendeln in mot Stockholm! Ska ju ut med tjejerna! Hoppas ni får en härlig kväll!

 


Sköönt!

Gud vad skönt! Nu är jag äntligen klar med tvättstugan så jag kan ta det lugnt! I alla fall ett tag! Ska väl snart börja med middagen också! För sen kommer tiden gå så himla fort och så ska man iväg! Vet inte ens när vi ska träffas så jag ska väl ta tag i det och se hur vi ska göra! Ingen av de jag ska ut med är online dock! Vet inte ens vart vi ska sen!

Jag fick i alla fall i mig en liten Risifrutti alldeles nyss, älsklingen hade köpt det när han var iväg och handlade! Gud vad gott det var! Det var så länge sen! Mumma!

Ska se om jag får tag i dem nudå! Ha det bra sålänge! <3

Låg ämnesomsättning är en myt!!!

Det inte finns något som heter låg respektive hög ämnesomsättning? Att alla männsikor har jämnbördig ämnesomsättning?

Många överviktiga anser att de har en låg ämnesomsättning eftersom vissa smala människor kan äta hur mycket som helst utan att de lägger på ett enda kilo! Men det stämmer inte alls. Eftersom många smala människor inte äter lika mycket som oss (ja, oss! Jag är inte själv supersmal!) lite större människor! Därför går det fortare för dem att förbränna deras mat och energi!

Om man själv känner, så som jag känner, att man vill gå ner några kilo så finns det några riktlinjer man kan tänka på:

1. Ät! Ät vad du vill!
2. Ät med mottlighet!
3. Tugga långsamt, njut! Då känner man lättare när man börjar bli mätt!
4. När du tror du börjar bli mätt, sluta äta!

Sen så behöver man ju självklart röra på sig för att förbränna sin energi, det matintag man gör! Detta gör även att man ökar sin ämnesomsättning. Ju mer du rör på dig desto mer förbränner du! Man kan dubbla sin ämnesomsättning bara genom att promenera en extra kvart om dagen!

Lägg fokus på att äta mindre och röra dig mer! Ät tills du är mätt, ät långsamt, släng inte i dig maten! Njut och ta det lugnt! Detta ökar som sagt din ämnesomsättning! Och om du även kombinerar extra motion så kommer du också öka din energi och ditt välmående! Du kommer känna dig piggare och gladare!

Tänk också på att banta inte är ett sätt för dig att få din ideal kropp! Om du börjar banta så stannar ämnesomsättningen upp och du börjar lagra energi och det medför att din kropp lägger på sig extra fett!

Så om du startar med enkel motion i vardagen, tar trappan istället för hissen, parkerar bilen en bit bort eller hoppar av bussen en station tidigare och promenerar en extra bit och liknande saker så ökar din förbränning. Det sägs att kraftiga människor har högre förbränning än smala!

Om du tänker igenom detta och bestämmer dig för att följa detta så har du kommit en bra bit påväg mot din viktnedgång! Lycka till!



Lördag <3

Hej alla kära bloggläsare! Kan inte säga godmorgon direkt, eftersom jag vart vaken sen klockan elva! Men jag har faktiskt vart lite upptagen och vart duktig! Jag har vart nere i tvättstugan som vi har fram till klockan 17.00! Så närmare fyra tiden där ska jag springa ner och mangla lakanen och sen se till att allt är torrt, vika, packa, ta upp hit och sortera in!

Fattar inte att jag kan vara så pigg trots att jag var ute sent igår! Sen så blir det en sen kväll ikväll med, eftersom jag ska ut med Alison, Zandra, Jennifer och Sanna (tror kanske fler kommer, Sannas kompisar..) Så det ska bli kul att träffas och gå ut och dansa! Älskar att dansa! Det är det bästa som finns! Men ikväll blir det platta skor, ballerina eller mina converse! Orkar inte med att ha pain i fötterna ikväll igen! Plus man måste vila fötterna emellanåt också!

Ska snart slänga mig i duschen och duscha av mig lite!



Vad har ni för er denna lördag då?

Fredag kväll - Fest!

Hej alla! Här kommer lite bilder från utekvällen med Jenny, Jenny (Jennys kompis) och Frida! Vi träffade även David, Fredrik och Jo (mitt smeknamn för henne eftersom jag inte kan säga hennes namn :p Tror det är Joali eller joannli men vill inte säga fel så Jo är bra :p). Träffade även en annan tjej från vår klass för första gången, uppfattade dock inte hennes namn och hon kom inte med på bild!

Men här är lite bilder:



Kvällens outfit och Facelook



Jenny                                                               Jo

Fredrik och David

Jenny och Frida

Fredrik, Frida, David, Jenny och Jag


Jenny, Frida, Jenny och Jag!


Tack för en jättefin kväll tjejer och killar! Det var riktigt skoj! Hoppas vi gör om det snart igen!

Ut och festa!

Jahapp! Nu drar jag då iväg till Terminsstartsfesten på SH! Hoppas ni får en trevlig kväll så skriver vi i morrn! Puss!

Jag har bestämt mig...

Nu har jag bestämt mig! Jag ska spara ihop till denna symaskin! Jag fick ju en symaskin utav underbaraste Ling när de flyttade till England, men den är inte utav bästa kvalite! Så nu har jag bestämt mig för att samla ihop och spara pengar till en Husqvarna Viking Emerald 116! Så nu ska jag äntligen försöka komma igång ordentligt med mitt skapande och det börjar genom att jag samlar ihop pengar till denna skönhet:



"Husqvarna Viking Emerald 116 är en basmaskin med mycket hög kvalite! Innehåller 16 sömmar med inställbar stygnlängd och stygnbredd, automatiskt knapphållsfunktion, inbygd nålpåträdare, snap on pressarfötter, stretchsömmar mm."

Är ni intresserade och vill läsa mer, tryck då HÄR!

Trötter!

Hej hej bloggen! Är nu hemma igen från skolan, eller ja.. Jag har vart det sen halv tolv tiden typ, men jag somnade på soffan med älsklingen! Hah, man märker att man gått upp tidigt idag!

Ska inte vara hemma så himla länge till, jag ska vid åtta tiden dra mig tillbaka till Södertörn för att gå på "Terminsstarts Fest" tillsammans med Frida och Jenny! Vi får se om det blir något kul! Hoppas även jag har något bra att sätta på mig! Måste också hitta något att ha på mig till i morgon för då ska jag ut med Alison och Zandra!

Sen så fick jag även mitt efterlängtade Mecenat kort hem i brevlådan idag! Så nu är det klart och aktiverat! Det är bara för mig att gå ut och börja använda alla mina studentrabatter! Hihi!



Annars gör jag inte så himla mycket just nu, surfar runt lite och tar det mest lugnt. Ska väl laga mat till sextiden, runt där. Så jag har lite tid att fixa mig och så! Ska se till att ha kameran laddad och klar!

Ska kika runt lite nu, men skriver säkert snart igen! Ha det bra alla söta, rara!

Hejdå sålänge!

Ja, hejdå sålänge sötisar! Nu måste jag rusa till bussen! Ha en bra dag ♥

Dagens Outfit...

Här kommer dagens outfit och facelook!


Godmorgon!

Godmorgon mina kära bloggläsare! Nu är jag uppe och studsar! Haha, okej inte studsar just nu kanske. Nu sitter jag här en kortis, läste bloglovin och svarade på kommentarer! Jag ska strax pysa iväg till bussen, men ville först säga Godmorgon till alla er söta! Hoppas att ni har sovit gott? Och att ni får en härlig fredag! Jag hoppas även min fredag blir bra och att det inte regnar idag! Dock var det jättemysigt att ligga i sin varma, sköna säng igår kväll när regnet smattrade som värst mot fönsterrutan!



Jag sov faktiskt väldigt gott i natt och känner mig riktigt utvilad, har dock fortfarande en sträv känsla på tungan efter att jag brände mig på mitt te igår kväll!! Ouch vad ont det gör!

Som sagt hoppas ni får en fin fredag, vad har ni för planer idag?

Hopp i säng!

Hej bloggen! Tänkte bara skriva lite kort här innan jag hoppas i säng! Ska upp tidigt i morrn, jag börjar klockan 8! Isch, men så är det! Älskar att ha rutiner igen! ♥

Sen känner jag mig duktig och har kollat upp SAMT anmält mig till den första tentan på denna kurs om "Vad är design?". Den äger rum den 24 september! Känner mig nervös och spänd redan nu! Iiih! Dags att börja plugga snart!

Fick även tag på söta Sabina idag, har nu hennes nya nummer och har bokat in en dag då vi ska träffas! Det ska bli kul det var så länge sen! :)

Hoppas ni haft en fin dag! Nu säger jag Natti Natti!

Bra mysigt!

Är det inte bra mysigt då man kan kura ner sig i soffan, fika gott, titta på något trevligt och samtidigt höra regnet smattra utanför? Det tycker jag! Och så är det här just nu!

Jag sitter nerkurad i soffan, fikar på kladdkaka och te, tittar på desperate housewives och hör regnet smattra utanför! Så himla mysigt! Älskar't! ♥

Mmh!

Jag har bakat en kladdkaka! Så nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla film! Synd att älsklingen inte kunde vara med! Han skulle iväg och träna istället! Haha! Han är duktig han!

♥ MUMMA! ♥


Opah!

Ojsan! Här står man och diskar sen bara klinkar jag i lite så blev det såhär:



Ja, vad säger man?! Så kan det ju gå!

Tävling hos...

Makeupartisten!!! Japp, nu håller Makeupartisten ytterligare en tävling i samarbete med Gobbit! Man kan vinna ett jättefint Dogtag halsband om man är med och tävlar! Som ser ut såhär:

 

Som vinnare får man dock välja lite saker till sitt smycke! Man får själv välja text (alltså typsnittet) och sen en symbol (där stjärnan är om man kanske vill ha något annat). Man får själv välja vad det ska stå på Dogtagen, men då ska man tänka på hur många bokstäver man kan ha. Man kan ha 9 bokstäver max, men endast 7 bokstäver om man vill ha en symbol med!

 

Så gör som jag, var med och tävla hos Makeupartisten om detta fina halsband! Du har lika stor chans som jag att vinna! Lycka till!


Så himla onödigt!

Ibland förstår jag inte varför folk håller på?! Verkligen!? Vet inte ens om jag känner den här människan?! Men tydligen kan denne trakassera mig?! Detta är andra gången någonsin någon skrivit skit till mig på Bilddagboken! Men jag tar inte åt mig! Hatar bara att människor håller på såhär!



Jag vet själv att jag inte är världens smalaste, men jag kan i alla fall rent ut säga och tycka att jag inte är FUL!? Eller är det bara jag som känner så? Att jag inte är ful??? Tycker ni det, att jag inte alls ser bra ut, att jag är ful??? USCH på denna människa! Åt helvete med dig! Vågar inte ens skriva vem du är! Det visar ju bara hur feg du egentligen är!

Känns bra att skriva av sig lite!

Blomster!

Hej bloggen! Tar en paus i min städning! Känner mig helt slut och börjar bli hungrig! Så när jag skrivit detta ska jag börja laga en liten lunch till mig! Det blir stekt potatis och korv eller köttbullar eller farmarbiff. Få se vad jag skrivit på matsedeln idag, har för mig att vi ska äta farmarbiff ikväll!

Men innan jag går ska jag bara visa och berätta vad jag nyss gjort! Jag har nämligen tagit hand om och vårdat mina (våra) blommor! Det är nämligen så att vi fick en nässelblomma av min mamma, men den började må dåligt nu och var torr, ja jag vet inte vad som gjorde det. Jag tror att jag placerade den på fel ställe från början, i köket! Där lyser solen flera timmar om dagen, så den blev missfärgad och ful! Mådde dåligt och så vidare, så flyttade jag den till vardagsrummet, men den höll sig inte bra så länge! Tror jag vattna den för mycket för jag trodde den behövde mer vatten! Men nu! Nu har jag tagit skott på den och ska plantera flera nya! Sen har jag planterat ett par andra skott som jag tog för någon vecka sen! Så här ser det ut:



Fint va! Och sen kommer vi ha massor med härliga nässelblommor här hemma! När det har växt ut rötter på skotten! Känner mig verkligen husmor-aktig idag! Hihi!

Sen så har jag även fotat lite på min porslinsblomma! Den bara blommar och blommar och blommar! I massor! Älskar dessa blommor! De är så fina, de ser verkligen ut som porslin!



Är de inte fina?! Fick faktiskt rätt bra bilder då de ligger i handen! Ska se om jag kan redigera lite! Kanske ska satsa på att fota lite mer seriöst?! Det skulle vara kul, jag menar vi har ju ändå en rätt bra kamera!

Vad har ni för er? Brukar ni vara husmor-aktiga hemma? Ta hand om blommor, plocka, städa, tvätta, diska och liknande? Puss!

Helt nya sätt att sova på!

Igår när jag skulle lägga mig sökte jag en bild på en säng, som skulle representera att jag skulle sussa så hittade jag något riktigt coolt som jag kände att jag ville skriva och visa för er! Det hela handlar om ultramoderna och coola sängar! Fräscha och flashiga sängar alltså! I olika former! De var väldigt häftiga!

Här kommer dem:



Tak-säng - För de som inte har så mycket plats i sitt hem, eller gillar öppna ytor så kan man installera en säng som tas ner från taket när det är dags att sova och som man sedan skjuter upp igen när man sovit klart! Praktiskt och ger mycket mer plats i hemmet!





Boll-säng - Så man kan puffa upp, anordna och lägga på ett sätt som man själv vill ha när det är dags att sova! Kan även arrangeras som en fotölj!



Ställnings-säng - En säng anpassad efter en viss liggställning! Varför köpa extra mycket madrass när man vet att man bara utnyttjar såhär pass mycket? Liggande balansgång i sängen, känns inte aktuellt för mig i varje fall!



Träd-säng - Om man vill att det ska kännas som om man sover ute i skogen! Fyra träd som hörnpelare där kronorna går ihop i mitten! Finns till och med ett litet fågelbo över! Väldigt "sova under träden" realistiskt! Mysigt värre!

Vill ni läsa mer om olika sängar som finns tryck då HÄR!




Morning!

God morgon, hoppas allt är väl med er? Jag har vart uppe ett tag nu, men har irrat runt och svarat på kommentarerna! Har även hunnit äta frukost! Idag har jag ytterligare en studiedag som jag faktiskt ska fyll ut med lite städning och studier! Det behövs verkligen städa här så jag tänkte sätta på lite tempo musik och röja! Gud vad härligt det ska bli!



Älskling berättade även för mig häromdagen att han ska börja jobba kväll nu i två månader! Så vi kommer inte ses så mycket mer än på kvällarna då vi ska sova och sen helgerna! Undrar hur det ska gå... Det kanske är rätt bra ändå. Då kommer jag ha lite egentid till mina studier, inte bli störd och så. Har märkt att jag har lite svårt att fokusera om det inte är tyst runt mig. Så jag antar att det är en rätt bra sak, plus att tjänar lite extra pengar jämfört med om han skulle jobba dag.

Men nu ska jag läsa på bloglovin, ska även se om jag kan skicka bilderna från Tindras dop till kära moster Anna! Hoppas ni har en bra torsdag! Har ni några speciella planer?

Relaxed

Just nu känner jag mig så avslappnad! Har precis stigit upp ur badkaret efter ett långt, skönt varmt bad! De var väldigt mysigt och nu känner man sig väldigt avslappnad! Gud vad jag kommer somna lätt ikväll och sova gott i natt! Det känner jag nu!

Just ja, märkte lite nytt här på bloggen, har ni andra märkt med? Statistiken ser annorlunda ut och det står "Nytillkomna objekt" när man klickar på översikt! De kanske håller på och pillar med bloggdesignen ;) haha! Ja, nu försökte jag ju vara lite rolig!

Men nu tänkte jag mysa ner mig i sängen tillsammans med min underbaraste älskling. Småprata, mysa och tycka om! Sedan segla väg mot drömmarnas värld tillsammans! Ska försöka mig på en tidig morgon i morrn! Och plugga lite och städa! Japp så får det bli!

(Tänk om man hade en sån här härlig säng!)



Hoppas ni får en forsatt trevlig kväll och sover gott sen!

Laga mat!

Hej bloggen! Nu är älskling hemma så nu ska jag laga mat! Det blir Chicky Bits, ris och Curry! MUMMA! Skriver senare! Puss!

Slapp i soffan!

Just nu sitter jag i soffan och slappar. Disken är klar och jag tänkte ta det lite blir lugnt innan det blir dags att skita ner den igen. Laga mat alltså och äta! Annars så ser kvällen lugn ut! Funderar på om man ska slänga på en film sen och mysa ner sig i soffan! Men vad ska man se på då? Filmförslag är mer än välkomna!

Tänkte också kika om man kanske ska skriva en wall of fame och lägga upp ett smarrigt recept här på bloggen! Är lite sur för att tv kanalerna (vissa) inte funkar! Det började strula igår, trodde de skulle komma tillbaka tills nu men det har det ju inte gjort! Kanske ska kolla upp vad som är fel egentligen?! Irriterande minst sagt!

Men nu ska jag kika runt lite här! Vad har ni för er??

Gratis Bio!

Det finns en riktigt bra hemsida! Som heter Gratis Bio! Där kan man samla på sig massor poäng för att sedan växla in dem till presentkort. Presentkort som kan vara till H&M, biocheckar och liknande! De har ett väldigt stort urval!

Man samlar poäng genom att göra olika kampanjer, besöka hemsidor och vara aktiv. En del är 100% gratis, en del är delvis gratis och en del kostar! Man väljer själv vad man ska göra för kampanjer och hur man ska samla poäng! Det är riktigt kul faktiskt! Jag har vart aktiv medlem i en dag och redan samlat 97 poäng! Vid 200 poäng får man växla in dessa till presentkort (eller fortsätta samla så man får ett högre värde på sitt presentkort). När du registrerar dig via deras hemsida får man 50 poäng gratis, men om du värvar dig via min länk så får du 75 poäng gratis! Så registrera dig du också och samla poäng till presentkort! Gratis är ju alltid gott!

Här är min värvningslänk: GratisBio



Hemma igen!

Hej bloggen nu är jag hemma igen! Från Siba! Skönt att faktiskt vara hemma! Speciellt eftersom ett av biträdena var så dryg mot mig! Visst, jag hade halvt om halvt trott att jag faktiskt inte skulle få byta mina hörlurar! Men jag vill ändå bli bemött på ett trevligt vis! Inte så som han gjorde idag!

Jag var trevlig, snäll, förklarade allt, hur det gått till och så! Och han svarar: "Ja, men det har ju gått rätt av. Leverantören kommer aldrig godkänna detta, det ser självförvållat ut. Är du helt säkert på att du inte själv bröt av dem?!" Jag menar va!? Om jag själv bröt av dem skulle jag inte ens besvära mig med att åka i en timme till Siba för att se om jag kan få ett par nya?! Jag åker verkligen inte dit för att ljuga till mig ett par nya! Gud vad sur jag blev, så jag tackade för mig och gick. Det kommer verkligen dröja ett bra tag innan jag sätter min fot DÄR inne! Om jag ska ha något från Siba så kommer jag säkert gå någon annanstans! Jag tycker inte om att bli illa bemött. Gud vad arg jag blev! Så nu får jag leva med mina trasiga hörlurar!



Jag gick in till Rusta efteråt för att fördriva tiden och jag hittade lite smått och gott där som jag köpte!



Det blev:

Toffsrör
Påsklämmor
Highlightpennor
Örhängen
Bomullspads
Gott & Blandat

Lite bra att ha saker helt enkelt! Toffsarna håller på att ta slut här, de förläggs och går sönder! Så 9.90:- för ett rör med massor av toffsar kunde man ju inte säga nej till!

Men nu ska jag ta och diska lite, så jag har gjort något vettigt idag än att bara slösa bort den på bussresor! Hoppas eran dag är bättre än min?

Fixa mig!

Nu ska jag resa mig ur den här sköna soffan och dra på mig lite kläder! Så jag hinner med bussen. Ska gå härifrån halv 11. Då är jag borta vid Siba ungefär 11.19. Rätt bra, de öppnar klockan 11!

Idag känns det som halvtrist, kyligt väder så jag drar nog på mig jeans och något mysigt sen halsduk och jacka! Får se hur länge jag är borta, men det ska väl inte bli så himlans länge! Sen så ska jag reda upp i köket! Mår dåligt bara av att tänka på hur det ser ut!!! Usch!

Har även hunnit läsa på bloglovin! Känns skönt när man har hunnit komma i takt igen, så det inte svämmar över med inlägg så jag inte orkar/hinner läsa alla! Men som sagt är i takt nu och det går riktigt bra att läsa era inlägg! Ni skriver så bra och intressant allihopa!

Ha det bra sålänge så hörs vi sen när jag kommer hem från Siba!

Godmorgon Onsdag!

Godmorgon alla! Nu är jag vaken, känns fel att faktiskt inte behöva åka till skolan idag! Det är hemstudier som gäller idag och i morgon. Jag skulle ha vart uppe tidigare men jag var så himla trött! Sen är det ju extra skönt att bara mysa ner sig i sängen när man hör regnet smattra där utanför! Gud vad jag älskar det! Men tur var så blev jag väckt av Gröndals receptionist som meddelade att afrodansen var inställd! Trist att den är inställd, ville ju verkligen gå på den! Men tur att jag tränade igår också så jag behöver inte känna mig dålig över att inte träna.

Så jag kom upp 09:15 prick! Jag gick på toa, slängde i mig två mackor och satte mig här! Känner att jag börjar bli snuvig! Snälla inte nu, jag vill inte vara sjuk från skolan! Jag har inte tid! Jag kan vara sjuk den där tomma veckan mellan kurserna inför tentan, men inte nu! Hoppas att jag kan kurera det snabbt med lite te!

Idag ska jag även ta mig till Siba som ligger mot Listonhill, Weda! Skönt att min buss kör hela vägen dit och jag inte behöver byta! Jippi! Ska se om jag kan få byta mina hörlurar! Annars blir jag megaledsen! De är ju mina favoriter!

Förövrigt blev dagen rätt lugn nu utan träningen, kanske ska ta tag i städning och diskning idag istället, när jag kommer från Siba! Låter som en bra idé!



Hur ser eran onsdag ut? Regnar det hos er med?

Slappna av!

Nu är jag hemma från träningen, eller har vart hemma ett väldigt bra tag faktiskt! Men jag har lagat mat, duschat, ätit och tagit det lugnt. Slappnat av helt enkelt! Känner mig väldigt duktig eftersom jag cyklade till träningen, tränade och cyklade hem igen! Kändes verkligen i benen på hemvägen, mjölksyran kom snabbt!

Jag tränade Step idag, det var riktigt intressant och väldans skoj! Som att dansa men på en step-up bräda! Verkligen kul som sagt och detta var min första gång någonsin! Snackade med ledaren efteråt och berättade vad jag tyckte om passet och han sa till mig för att vara min första gång så var jag jätteduktig! Boost upp på självkänsla stegen Hello!

Just nu tittar jag på en dokumentär på Kanal 5 som handlar om "Octomom", en mamma som fått åttlingar (8 barn på en och samma gång) OCH hade 6 barn redan innan. Så hon är mamma till 14 barn! Den äldsta är åtta! Jag sägre bara shit, jag tycker 4 barn är lagom liksom. Inte för många men ändå inte för få! Sen har hon blivit MEGAkänd för detta! Jag skojar inte, de skriver om henne som de skriver om vilken kändis som helst, men bara för att hon har fått åttlingar! Helt sjukt! Fattar att det är intressant och så, men hon blir förföljd av paparazzis! Vilket liv för henne och barnen, stackarna!!!



Hur ser eran kväll ut då? Vad har ni för er?

Drar hemifrån!

Hejdå sålänge, nu trampar jag iväg till träningen! Dags för att svettas lite! Step blir det! Skriver senare!


Äntligen!

Äntligen hade jag tid idag att ta mig in till stockholm och Rörstrandsgatan 28, där Plezuro ligger. Så jag kunde äntligen köpa min efterlängtade ring! Den sista de hade också! Iiih! Så söt är den!



Jag fick även en superfin ekologisk tygpåse för att Plezuro fyllde två år idag! Så man fick välja 1 utav 5 valfria! Jag valde denna:



Väldigt glad överraskning! Kommer användas flitigt med!

Sweet home..

Hej alla glada! Nu är jag hemma igen i vår härliga lägenhet! Just nu ska jag bara ta det lugnt, i en timme ungefär, sen blir det dags för mig att trampa iväg till träningen! Gud vad skönt det ska bli att få svettas lite!

När jag kom till skolan idag så var jag lite tidig och tänkte hämta ut mitt SH kort! Så jag tänkte ta av mig mina SkullCandy hörlurar och lägga ner dem i väskan och så går de sönder! Det bara knäcktes! Drog ju inte ens hårt. Och jag har inte använt de speciellt ofta, missförstå mig inte nu jag älskar dem! Men med tanke på att jag vart hemma större delen sen jag fick dem (jag fick dem i julklapp i julas, de är inte ens ett år!) för jag vart arbetslös och sökt jobb så har jag inte använt dem jätteofta! Och nu när jag börjar skolan och tänker använda de dagligen går de sönder då jag tog av mig dem! Gud vad ledsen jag blev! Hoppas att älsklingen har kvar kvittot, jag tror det är ett års garanti, då kan jag åka och byta dem! Så här ser de ut:



Men tur för mig så fick jag i varje fall mitt SH-kort idag! Efter att ha väntat på det jättelänge, köat flera gånger och frågat om det så fick jag det äntligen! Dock fick jag vänta några minuter, för de skrev ut ett direkt när jag väntade, för på något sätt hade de "glömt" att skriva ut mitt eller förlagt det. Men så lång tid tog det inte att skriva ut det som tur var! Och bilden är jag faktiskt nöjd med, ser rätt bra ut faktiskt!



Eller vad tycker ni?


Skolan väntar!

Nu är det dags för mig att stänga av, packa ihop mina saker och ta mig ner till bussen! Hoppas ni får en trevlig dag, så skriver jag sen när jag kommer hem!

Outfit + svullet öga!

Här kommer dagens outfit och facelook!



Dagens outfit består av:

♥ Leopard Linne från H&M
♥ Midje-kjol från Lindex (ser lite konstig ut på bilden, den har glidit ner och är lite stor i midjan!)
♥ Svarta långa leggings från Lindex
♥ Benvärmare
♥ Strumpor
♥ Halsband från Ms. Bijoux

Sen har jag såklart kvar mitt svullna öga från igår kväll. Det är så att när jag kramar min sambo ibland så kommer hans skägg emot under mitt öga. Ibland blir den huden irriterad och svullnar upp, men det lägger sig oftast under natten (och det var jättelänge sen sist det hände!) fast inte denna gång! Så mitt högra öga är svullet, det syns lite på mitten bilden.. Men jag kanske kan vara lite söt och glad ändå! Haha!

Oj vad mycket tid jag har!

Godmorgon på er alla! Jag blev verkligen förvånad nyss över att se att klockan faktiskt inte är så himla mycket! Jag har lite mer än en timme som jag kan spendera här vid datorn! Me like, me like! Men sen måste jag springa till bussen!

Just nu sitter jag och avnjuter en väldigt god frukost bestående av Turkiskt äppelte och två köttbullsmackor!




Verkligen jättegott så här på morgonen, bara lugnt och kunna njuta av en riktigt god frukost!

Ska faktiskt vara lite duktig också, kolla upp vart en butik ligger samt i vilken sal träningen är idag. Så jag kommer ihåg det!

Annars ser morgonen rätt lugn ut, ska ta och läsa på bloglovin, kolla mailen och så vidare! Hoppas ni får en bra Tisdag!