Uppehåll..?

a, jag har en tendens att glömma av bloggen märker jag. Har haft en del för mig så jag har inte haft tid att blogga. Men man är väl hellre ute och har kul än enbart sitta här och blogga om inget alls!
Så vad har jag haft för mig då? Jo, jag har haft syrran här och vi var på The Voice 2010, Södertälje har haft Pretzeltown så där har jag vart och kikat på Johnossi och Mimikry. Jenny har fyllt 20 så jag var på hennes 20-årsfest (och jag måste notera att jag och Linnea hade den bästa presenten enligt henne haha!). Sen har jag vart i Eskilstuna några dagar och vart och firat Annas födelsedag. Och så sent som igår var jag med brorsan och älsklingen upp till solna och kollade på AIK-IFK GBG.
Sean Banan - The Voice
Pretzeltown - Johnossi
Födelsedagsfirande av Anna - Kristina och Anna
Fotbollsmatch AIK-IFK
Så det har verkligen vart full rulle här nu på slutet av sommarlovet och mycket kommer det väl fortfarande att vara nu när skolan drar igång! Huvva, vi får se hur det går!

MuminMuggar

Jag måste berätta för er alla mumin-fantaster därute om ett helt underbart märke. Det heter Arabia Finland och är självklart finskt. Dem producerar jättefint porslin med muminmotiv och en hemskt massa andra motiv. Men personligen har jag fastnat för mumin-motiven. När jag var liten var jag helt galen i Mumintrollen från Mumindalen. Och när jag såg dessa fantastisk söta muggar kunde jag inte låta bli att önska mig dem. Just nu har jag tre muggar, för märket är lite dyrt. 199:-/mugg (dock 99:-/mugg på Silja Line Galaxy och 130:-/mugg på Viking Line Cinderella. Plus att vissa butiker har specialpris då och då).

Min första mugg fick jag av min älskling. Motivet heter "Love" och illustrerar Mumin och Snorkfröken tillsammans kärleksfullt. Supersöt!!


Mina andra två muggar införskaffades när vi åkte kryssningen med mamma, syrran och brorsan i sommar. Den ena föreställer Mumin som springer genom skogen och den andra är med Mumlan på. Jättesöta! Sen är dem en bra storlek också tycker jag, perfekt till morgon teet.



Så om ni är lika stora mumin-fantaster som jag kan ni besöka Arabia Finlands hemsida här och spana in deras sortiment. Priserna kanske kan ligga lite högt, men det är verkligen värda produkter. Hög kvalité och supersöta motiv! Ni kommer inte ångra er!


Malma Marken!

Som vanligt är det ju tradition att åka till malmköping och gå på marknad. Detta året var det ingen skillnad från föregående åren. Tyvärr jobbade Tom så han kunde inte följa med, men det gjorde i alla fall att vi bara behövde ta en bil dit. Det var trevligt att gå alla längor som alltid, trots att vi inte hade så mycket att spendera. Men i år kändes det inte som om att vi behövde så mycket. En hel dag i malmköping och vi fick med oss i varje fall korv, som man alltid köper, och jag köpte en väska.. som alltid! Helt väskgalen är jag, men man kan ju inte motstå när man går förbi ståndet "Alla väskor hundra kronor!!!". Ni som åker till Malma vet vad jag menar!


Min nyinvesterade väska!

Sen fick jag även två presenter från mamma. Den ena var lite strumpor och den andra var en vitlöksberedare. Ett fint fak i keramik, en silikonrulle där man skalade vitlöken i och en liten pensel. Man skalar först vitlöken och sen river man hela löken på det lilla fatet med lite vatten och med hjälp av borsten penslar man ihop det hela till en boll. Då får man ut allt utav vitlöken. Givetvis kan man använda fatet till annat med, som att riva choklad, mandlar, muskot m.m


Mina presenter av mor; strumpor och vitlöksberedaren.

Dagen avslutades med middag på målet när vi kommit tillbaka till Eskilstuna. En skön och lugn dag tillsammans med familjen, sådana kan man inte få nog av när man träffar dem allt för sällan! ♥


Ålandskryssning!

På torsdagen så åkte jag, älskling, mamma, syster och bror på en ålandskryssning som snälla mor bjöd oss på. Det började med en bussresa från Eskilstuna till Stockholm, Londonviadukten. Sen efter incheckning fick vi vänta på påstigning, så vi satte oss i caféet och tog varsin smörgås. När vi väl kommit ombord och installerat oss så påbörjades färden mot Åland. Vi gick ut på däck, strosade runt, åt den underbara Buffén och gick till baren och drack några drinkar. Självklart besökte vi även taxfreen och spelade på automaterna. Jag och älskling vann 130:- på en enarmad bandit och vi satsade bara en femma! Brorsan vann också massor. 

På fredagen, hemfärden, så blev det frukostbuffé, mer shopping i Taxfreen, spelautomater, umgänge, lunch och skoj tills vi kom fram till Stockholm! Självklart och som alltid var kameran med till hands så här kommer lite foton jag har tagit.




Tack för den trevliga och härliga resan familjen! ♥


Parken Zoo

Under vår tripp till Eskilstuna hade vi planerat in några små utflykter vi skulle göra. På måndagen så var vi inte framme förrän framåt kvällen och tisdagen var lugn. Men onsdagen spenderade vi alla sex (jag, älskling, syster, bror, pappa och mamma) i Parken Zoo. Min bror jobbar nämligen där över sommaren så han hade fått gratispass in till Parken Zoo för att ta med familjemedlemmar dit. Så vi tog oss en hel dag, gick igenom hela parken och tittade på vartenda djur som finns. Det var riktigt roligt, jag har inte vart där sen jag var riktigt liten och det var första gången Jimmy var dit. Vi såg allt från apor, leoparder och tigrar till krokodiler, komodovaraner och grodor. Dem har gjort om väldigt mycket och har massor med fridlysta och utrotningshotade djur i parken för att försöka rädda och låta dem leva vidare. Jag tog massor med bilder, men jag kommer lägga upp några få här.



Efter rundvandringen så åt vi middag på en av restaurangerna innan det var dags för att promenera hem. Det var en jättefin dag och jag hade en jättetrevlig stund med min familj och älskling.


Tripp till Eskilstuna

När veckan med min syster börja lida mot sitt slut och veckan som skulle spenderas i Eskilstuna började närma sig packade jag, älsklingen och syrran våra grejer för att bege oss till Eskilstuna. Dock så trodde jag det skulle bli lite bättre start än vad det blev!

Snälla Tessan skjutsade oss alla tre till tågstationen och Jimmy och syrran sprang in för att köpa vår biljett. Eftersom de bygger om mellan Södertälje och Läggesta får man åka ersättningsbuss till strängnäs och sen tåg därifrån till eskilstuna (i en hel station). Det var då första missen kom upp till ytan. Jag hade glömt mobilen hemma på vardagsrumsbordet! Snacka om irriterande! När sen syrran och Jimmy kom tillbaka med biljetten (och jag berättat om detta) så tickade tiden över avgångstiden. Vart fasiken är bussen tänkte jag?! Det kom ingen buss. En halvtimme senare satt vi på stationen (fortfarande) och var sura. I all hast och stress på morgonen hade jag kollat fel. Vi skulle tydligen tagit tåg till stockholm och sen buss därifrån till eskilstuna. Irriterande! Vi fick vänta på nästa buss (som skulle gå på det vis som jag trott den första skulle göra!!!) i mer än en timme, men det var inte tillräckligt lång tid för mig att ta mig hem och hämta mobilen.

Till sist blev klockan äntligen dags och vi fick köpa nya tågbiljetter (våra första hade gått ut, de håller bara en timme). Efter mycket om och men kom vi på bussen och fram till Eskilstuna.

Pappa och brorsan hämta oss från stationen och sen åkte vi hem till mamma, som hade lagat underbart god tacopaj till middag. Härligt! Ett bra avslut på en småjobbig dag.

En vecka med min syster!

Nu när min familj bor i en stad och jag i en annan med min sambo blir det lätt att man inte träffas särskilt ofta. Och då bor vi samtidigt bara 45 minuter med tåg ifrån varandra (lite löjligt kan tyckas!). Det känns konstigt eftersom jag brukade vara van med att träffa min syster (och familj) varje dag. Fast nu är det två år sen jag flyttade ut (redan, herregud vad fort tiden går!!!) Min syster är en av mina bästa vänner, så man kan ju förstå att man saknar att ha henne runt omkring i närheten. Men dem gånger vi verkligen träffas blir det i alla fall en riktigt rolig stund.



Systerysterfin!

Den här gången kom hon hit för att stanna i en hel vecka! Vi gjorde kanske inte super mycket direkt, men kul hade vi. Vi hade filmkväll varje kväll typ och lagade mat tillsammans. Vi busade och pratade. En kväll så åkte vi och bada med Jimmy, Glenn och Tessan. Vilket sedan ledde till en tripp till Heron City, min systers första tripp dit. Och vi hade riktigt skoj. Det blev middag på Pizza Hut och därefter bowling och arcade-spel. Jag och min syster provade även en simulator och skrattade tills vi kiknade! En riktigt härlig kväll blev det.



Glenn till vänster och Jimmy till höger!



Tessan till vänster och scoreboard från Bowlingen




Arkadhallen och jag till höger. Jag spelar ett motorcykelspel.

Jag hoppas att min älskade syster hade en lika rolig vecka som jag själv? Och hoppas hon snart kommer på besök igen!


Zandras födelsedagsfest!

Den 3 juli var det ju Zandras 21-årsdag och den firades med en fest hemma hos henne. Det blev gott att dricka och underbaringen hade bakat en tårta från scratch för första gången! Helt fantastiskt fin blev den också. Efter tårta blev det ost och kex med. Riktigt mumsigt!
Här är underbara födelsedagsbarnet och the fabulouse cake!
Tack för en fin kväll älsklingen! Hoppas du hade det lika härligt som jag hade!

Sommaruppehåll?

Som ni kanske har märkt av så har det varit ett litet uppehåll här på bloggen. Anledningen att det blev ett uppehåll är att jag blev matförgiftad några dagar efter Zandras födelsedagsfest (jag hade ätit något dåligt kött hemma till middag). Så jag blev liggandes i säng i en hel vecka och mådde dåligt. Sen när jag blev bättre rullade bara allt på, allt som man planerat till sommaren. Syrran var här en vecka och sen var jag och älsklingen en vecka till Eskilstuna och hälsade på.

Nu är vi hemma och skolan närmar sig. Jag tänkte äntligen ta och komma igång med bloggen igen, saknar att skriva! Så jag tänkte berätta lite om vad jag har gjort i sommar. Har ni själva haft en fin sommar? Gjort något skoj?