Jag har blivit utmanad...

..Av Baby Melody!

4 TV program 
Sex and the city
Desperate Housewives
Grey's Anatomy
Cougar Town
4 saker jag gjort idag
Pluggat
Ätit ute
Stickat
Tittat på Lost
4 saker som jag längtar efter
Omtapetseringen av vardagsrummet
Make-up store festen i Eskilstuna den 4 december som jag ska gå på med min underbara syster
Julafton
Att äta en muffins
4 saker på önskelistan
Min finservis som jag samlar på; Qvint från Rörstrand
Ny tv-bänk
Sminkkurs på make-up store
Köksprodukter som glasskålar, bunkar etc.
4 saker som jag avskyr
Självcentrerade människor som bara bryr sig om sig själv och absolut ingen annan
Djurplågare
Otrevliga busschaufförer/resenärer
Tentor/omtentor
4 saker jag tycker om att göra
Sticka/sy/brodera = Handarbete
Rita/teckna/måla
Vara social/ha kul
Baka/laga mat
4 saker jag ätit idag
Filmjölk
Gyroskebab
Sallad i massor
Tomat

Jag utmanar:
Tessisuniversum
Ansen
Wiljestark
Kaka


Pippimössa!

Som ni kanske har läst här i bloggen så stickade jag ju en pippitröja till min kära kusin Tindra. Och sen kom jag på den finfina idén att sticka en mössa i samma stil till hennes 2-årsdag. Så det var vad hon fick i ett av paketen när vi var där i söndags. Jag är supernöjd med mössan och jag hoppas att den kommer väl till användning nu i höst och vinter.



Här är mössan och sen lilla sötis-Tindran med mössan på huvudet! Riktigt söt blev hon i den måste jag säga!


Tindra 2 år!

Ja, min lilla kusin Tindra har fyllt 2 år! Hon fyllde den 4 oktober, kanelbullensdag (som för övrigt även är min mormors födelsedag) och jag kunde tyvärr inte närvara den dagen hon firades men jag och min syster åkte och fira henne igår istället. Det var riktigt trevligt och det bjöds på mumsigt fika efter presentöppningen.


Sötis Tindra


Presentöppning


Gullunge!


Annas fina muffins


Syster och Tindra


Anna, Jonathan och Gustav!


Roger


Sötis Tindra när vi skulle åka hem. De skulle vidare till affären och så här tjusig såg min kusin ut då!

Tack för en jättetrevlig eftermiddag allesammans!

 


Strängnäs marknad.

I helgen var det strängnäs marknad som jag, syrran och pappa åkte till. Det var som vanligt många knallar som stod och sålde sina varor men i år kändes det som om att det var ovanligt mycket folk, kanske berodde det på det fina vädret?! Men mycket fint fanns det att titta på och självklart hittade jag också en del att köpa, precis som mina färdkamrater. Jag har tagit bilder på det jag hittade där som jag hade tänkte visa.



Varma mysiga ulltofflor


Superfina koppar med fat + ett extra fat



Ett par söta saxörhängen

Tack till min far och syster som var med och gjorde marknadsdagen underbart härlig och rolig!


Weekend i Eskilstuna

I helgen som var spenderade jag hemma i Eskilstuna. Vi träffades och hade filmkväll och myste tillsammans hela helgen. Vi besökte även mormor och morfar, Anna och Roger med barn och sen var vi till Strängnäs marknad. Det var riktigt roligt! Nu är jag hemma igen, men det är snart dags för en tripp till Eskilstuna igen för min mamma fyller snart år!


LCHF Moussaka

Här kommer ett recept på en riktigt god Moussaka i LCHF anda! Riktigt god vart den så jag tänkte dela med mig utav receptet till er alla som vill prova på. Den är riktigt mättande också!

Ugn: 225 grader C

Ingredienser:

2 zucchini, ca 500g
olja
400g färs (gärna 50/50)
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
oregano, salt, peppar
smör till stekning
1 dl grädde plus eventuellt ½ dl vatten

Oststanning:

2 ägg
1 dl majonnäs
2-3 dl riven ost (gärna blandad med smak)

Gör så här:

Hacka löken fint och stek upp det lagom tills det börjar svettas i smöret. Tillsätt färsen och bryn det hela. Blanda ner tomatpurén och låt även den sjuda med ett litet slag för att minimera risken med en för frän tomatsmak. Krydda och slå på grädde. Låt puttra ett slag så att det bli en härlig köttfärsröra. Späd eventuellt på med lite vatten om den verkar bli för torr.

Skiva zucchinin och bryn den i en aning olja på båda sidor. Lägg dem sedan omlott i en ugnsfast form. Täck och fördela med köttfärsröran. Vispa upp äggen och blanda med majonnäs och ost. Slå på oststanningen på toppen, gratinera till vacker gyllenbrun färg. Servera med en god sallad till.

 

Citronpaj med marängtäcke

När vi var på couplesdinner hemma hos Alison så blev det jag som fick göra efterrätten och ta med. Jag fullkomligt älskar att göra efterrätter, det är typ min specialitet. Så självklart ville jag göra något lite mer specielt, därav valet citronpaj med marängtäcke. Det här receptet räcker till fyra personer, när jag gjorde min paj så dubblerade jag det.

Citronpaj med marängtäcke

Ugn:
225/220 grader C

Ingredienser:

Pajskal:

125 gram smör
1-2 msk kallt vatten
2,5 dl vetemjöl

Citronkräm:

3 äggulor
50 gram smör
saften av en citron
finrivet skal av en citron
1 msk vetemjöl
½ dl socker

Maräng:

3 äggvitor
½ dl florsocker

Gör så här:

Blanda ingredienserna till degen och arbeta samman till en smidig deg, för hand eller i matberedare. Ställ degen kallt en stund, kavla sedan ut degen så att den täcker pajformen. Den ska räcka upp över kanterna. Smörj formen eller skölj den med kallt vatten innan du lägger i pajskalet. Grädda skalet i ca 10 minuter i 225 grader tills den fått fin färg. Låt den svalna.

Vispa samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Sjud under vispning tills den tjocknar. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något. Ett sätt att påskynda avkylningen är att sätta kastrullen i ett vattenbad. Bred ut citronkrämen i pajskalet.

Vispa upp äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner florsockret. Bred ut marängen över citronkrämen och grädda pajen i 200 grader tills den fått fin färg (det tar inte lång tid, kanske 10 minuter beroende på hur ens ugn är). Servera ljummen eller kall, som den är eller med vaniljglass.


Mums! 


VIP kväll med Elle på Topshop!

Ikväll har jag och Alison tillbringat kvällen tillsammans inne i stan på en underbar VIP-kväll som Elle annordnat på Topshop. Det var riktigt trevligt att träffa Alison och göra något såhär roligt tillsammans. Det var riktigt mycket folk där och det blev varmt fort, men med 20% rabatt på hela sortimentet plus att man fick en Goodiebag när man handlade så kan man förstå varför. Jag och Alison hittade självklart lite grejer, enbart accessoarer dock, men det är svårt att kolla kläder när alla trängs och river och sliter i alla plagg. Det bjöds även på lite frukt som tilltugg och ett glas champagne samt en flaska VitaminWater. Självklart har jag bilder som jag ska visa här i bloggen och berätta vad jag har köpt och så.


Alison och jag i tunnelbanan påväg till VIP-kvällen.


Goodiebagens innehåll; En DVD-film, ett kortetui och en flaska heat-protector från Syoss.

Mina inköp:


En läder plånbok



Supersöt hårrosett



Två mindre hårrosetter


En lila rosring


Hjärtörhängen

Tack för ikväll kära Alison, hoppas du hade lika kul som jag!


Couples Dinner!

I lördags var jag och Jimmy bjuden hem till min kära vän Alison och hennes sambo på parmiddag tillsammans med Jennifer (Alisons syster) och hennes kille. Tre par som hade en riktigt mysig kväll. Vi blev bjudna på en riktigt god middag med spenatfärsbiffar, friterad potatis, tzatsiki, myntasås och sallad. Följt på det blev det efterrätt, som jag själv lagat och tagit med, bestående av citronpaj med marängtäcke.


Värdparet



Jennifer och hennes Peter


Älskling och jag

Efter middagen så spelade vi lite sällskapsspel och hade en riktigt trevlig kväll. Hoppas att det blir ett nytt tillfälle igen snart med alla samlade! Skulle vara otroligt kul!


Present!

Jag tror väl det inte är någon som undgått att ha snappat upp att jag älskar skor!? Så ni kanske kan förstå hur glad jag blev när jag fick ett par ursöta sandaletter utav min sambos kära mor! Dem är riktigt söta och kan verkligen inte bärga mig att få använda dem. Men tyvärr så är det ju nu dags för höst och vinter säsong, så de får stå inne ett bra tag innan det blir väder nog att använda dem. Gosh vad jag längtar!


Precious shoes!


Loppisfynd!

Jag älskar en massa äldre saker. Använt, second hand och begagnat! Kan det bli bättre eller? Idag är man mer säker på att porslin och prylar var bättre förr, de håller bättre. Jag menar, varför annars skulle man kunna hitta så mycket fynd som man kan på loppisar?! Så när jag får chansen att gå på loppis då är jag riktigt glad. Man kan hitta så mycket! Så sist på loppis så hittade jag några fynd!


Ett fia med knuff


Två fina bakformar

 
Ett fat format som ett löv

Så det finns massor med gömda skatter på loppisar som bara väntas på att upptäckas! Leta upp en loppis och gå ut dit och utforska!  


Min andra älskling!

Den här månaden, eller ja förra månaden med tanke på att det är första oktober(!) idag... Så hittade jag en annan liten älskling som jag har gått och letat efter sen jag var typ 12! Men det är inte förrän nu jag har hittat en och haft råd med den. Det jag pratar om är en piggtittare.

Min underbara önskning om att någonsin få äga något såhär vackert har gått i uppfyllelse! Det är en handgjord piggtittare av en riktig snickare. Jag kommer inte ihåg hur gammal försäljaren sa att den var, men den hade minst 20-30 år på nacken om jag kommer ihåg rätt och den är i toppskick! Perfekt för mig och perfekt här! Den är så fin, jag älskar den verkligen! Tre lådor har den med som rymmer det mesta av mina smycken. Superneat!

En ny älskling i köket!

Det kanske inte är många som vet att jag är rätt into lite vintage, shabby chic och antika saker? Som gammalt porslin, lite söta, chica plåtskyltar eller liknande? Men det är jag! Verkligen! Jag älskar allt som ser lite gammalt och retro ut. Därför blev jag alldeles till mig när jag fann min nya älskling som fått installera sig i mitt kök!


En helt underbar assistent från Electrolux! Och inte en av de nya med dålig kvalité (jämfört med denna!!) utan en helt perfekt old school en! Är den inte helt underbar?! Älskar den! Så fin! Visserligen kostade den några hundra lappar, men det tycker jag den är värd med tanke på att den är så pass komplett och fungerande till 100%! Det bästa med allt är ju att alla "slevar" (säger man så?) är i trä! Trägaffeln är mitt favoritredskap när jag ska baka bullar eller liknande fikabröd/bröd där man gör en gedigen deg. Fabulouse helt enkelt! Så denna står i mitt kök och jag gillar den skarpt. Har även fått positiva och avundsjuka kommentarer om den. Åh, jag älskar mitt klipp!