Nyårsafton!

Idag är det sista dagen på år 2009! Och här håller vi på för fullt! Jag har precis sytt klart det sista på min klänning till ikväll, som jag började med igår kväll. Jag lovar att lägga upp bilder sen på klänningen, vet inte om jag hinner det innan vi ska gå hemifrån. Vi har nämligen blivit bjudna på Nyårsmiddag hem till Clay och Tessan så vi ska dit och fira ikväll. Det ska bli riktigt trevligt och menyn till kvällens måltid är inte dålig alls! Det blir Hummercocktail med tomatgélé till förrätt, potatisgratäng med fläskfilé till huvudrätt och slutligen en champangemoussé till efterrätt! Oj, vad det vattnas i munnen på mig!

Jag hoppas att ni får ett riktigt gott nytt år mina vänner, så ses vi nästa år!


År 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Ja, det har jag gjort! Jag flög till exempel flygplan för första gången!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej, för jag gav inga nyårslöften till i år.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! 
4. Dog någon som stod dig nära? Ja.
5. Vilka länder besökte du? Finland och Turkiet
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Mer glädje!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 23 maj, dagen då vi for till Turkiet!
8. Vad var din största framgång 2009? Jag antar att det var när jag kom in på Högskolan!
9. Största misstaget? Kan inte komma på något speciellt misstag...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara "vanliga" sjukdomar, inget allvarligt!
11. Bästa köpet? Min nya symaskin, utan tvekan!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resan till Turkiet och symaskinen skulle jag tro.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massor!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Tik Tok med Ke$ha
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare..
16. Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag hade börjat tidigare med att läsa kurslitteraturen (jag anar ett nyårslöfte)
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Kan inte komma på något just nu.
18. Hur tillbringar du julen? Vartannat år med min släkt hos mormor och morfar, vartannat år här i södertälje med min sambos familj.
19. Blev du kär i år? Nej, jag var redan kär när detta år började!
20. Favoritprogram på TV? True Blood!
21. Bästa boken du läste i år? Oj, det måste bli Twilight-serien!
22. Största musikaliska upptäckten? Oj, nej du den kan jag inte komma på!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kent Boxen och en fotlänk.
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja...
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag firade den med min familj hemma med familjen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer glädje än sorg helt generellt!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Sprudlande, glad, rosetter!
29. Vad fick dig att må bra? Familj, vänner och min älskling! Även bloggen och att läsa!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Vad menas med sugen på?
31. Vem saknade du? Många! B.la. min vän Selina! Även många själar jag träffar så sällan nuförtiden!
32. De bästa nya människorna du träffade? Oj, jag har lärt känna många nya vänner detta år, kan inte säga vilka som är bäst! Alla är bra på sitt eget vis!


Dagen före nyårsafton

Idag är det som sagt dagen innan nyårsafton. Näst sista dagen på år 2009, näst sista dagen på det här årtiondet! Det här året har gått riktigt fort och har kanske inte vart det bästa. Jag hoppas på ett bättre 2010 i varje fall, det är ju bara att blicka framåt helt enkelt.

Just nu verkar det som om mina planer inte blir av inför i morgon med tjejerna, så jag får väl se om det blir något annat. Man får se vad dagen bjuder på helt enkelt! Något kanske dyker upp. Annars blir det nog bara en lugn kväll med älsklingen.

Men nu ska jag klä på mig och ta mig in till centrum och träffa Lina och älsklingen! Ha en bra dag!

Fruktig gräddtårta.

Alla är inte alltid för stora, maffiga, sötsliskiga tårtor och då kan det vara bra att ha lite alternativ. Därför passar denna fruktiga gräddtårta för ändamålet. Den är frisk och god, men inte för söt utan helt lagom. Dessutom kommer den uppskattas väldigt mycket, så fin och god denna är.

Fruktig gräddtårta - 1 tårta/12bitar

Ugn: 200 grader C


Ingredienser:
Klassisk tårtbotten:

4 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl

Garnering:

3 dl vispgrädde
1 msk socker
Konserverade Persikohalvor
2-3 Kiwi
1 spritser

Gör så här:

1. Sätt på ugnen. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
2. Vänd försiktigt ner vetemjölet.
3. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
4. Grädda tårtbottnen i mitten av ugnen i 10-15 minuter. rova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
6. Låt bottnen svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
7. Låt kakan svalna helt, dela den därefter på mitten så du får en överdel och en underdel.
8. Vispa grädden lagom hårt, inte så hårt att den känns som smör. Bred därefter ett lager grädde på underdelen.
9. Ta fram persikohalvorna och skär upp skivor och lägg över gräddlagret. Lägg på överdelen.
10. Täck hela tårtan med grädde, även runt kanterna. Ingen kaka ska synas
11. Skär upp kiwi och persikohalvorna och garnera er tårta som ni vill. Jag gjorde en kiwiros genom att dela den på hälften med sicksack skärning. Spritsa gärna lite grädde med hjälp av en spritser.


Baka baka liten.. Tårta!

Just nu håller jag på att baka en tårta till min älsklings mamma som fyller år idag! Vi ska dit senare och äta middag och fira henne lite. Det ska bli riktigt trevligt och mysigt. Hoppas bara att tårtan blir bra, men det tror jag nog den blir. Jag ska i varje fall kika lite efter ett recept till tårtan på Matklubben. Håll tummarna för att jag hittar det!

Annars idag så ska jag verkligen försöka bli klar med min uppsats. Det är inte så himla mycket kvar nu innan jag ska skicka in den. Hoppas den är bra bara, jag ska låta min sambo läsa den innan jag skickar i varje fall. Lite försäkran om att den låter bra i alla fall! Men nu ska jag gå och ta ut tårtbottnen ur ugnen. Ha det bra så länge! Ciao! 


Kvällsmys!

Nu säger jag godnatt för ikväll, för nu ska jag och älsklingen mysa ner oss framför soffan med lite Chips och titta på någon film eller så. Bara mysa i soffan och ha det härligt! I morgon måste jag verkligen plugga och göra klart min uppsats, sen ska jag också baka en tårta till Jimmys mamma som fyller år i morgon! Så vi ska dit också och fira henne med! Det ska bli trevligt. Men ha nu en fortsatt trevlig söndagskväll!

Julklappar!

Självklart har jag som andra fått julklappar och här kommer några bilder på vad jag har fått. Jag har inte tagit bilder på allt, eftersom man fick en del.









Här ser ni ett bokstöd som man kan luta kokböcker mot när man behöver dem en längre tid, en bricka, en kakburk, en muffinsburk, kokboken "A piece of cake" med tillhörande plåtburk och två, små, söta, äldre tomtar.

Jag fick även en hårfön, boken "Flickan som lekte med elden", sängkläder, badlakan, en kopp till min servis, godis, glögg, ljushållare, ljus, desperate housewives säsong 5 och en massa annat fint!

Hoppas ni också fick massor med fina presenter!

CandyCane Cookies

Nu såhär kring jul brukar man ju göra en massa gottis, som pepparkakor, lussebullar och tusentals sorter av julgodis. I år hann jag tyvärr inte med knäck och de som jag brukar, men jag gjorde i varje fall dessa små kakor som en överraskning till släkten på julafton. Det är kakor som är formade som polkagriskäppar. Dessa kakor har sin ursprung från USA faktiskt och är en tradition som är återkommande. De blev en riktigt succé med på julafton.

CandyCane Cookies:

Viktigt: Degen ska stå kallt minst fyra timmar innan utbak, så man måste ha lite framförhållning.

Ugn: 190 grader C

Ingredienser:

1½ dl socker
1½ dl smör/margarin rumstempererad
3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparmint extrakt
1 ägg
5 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk röd matfärg

Garnering:

2 msk fint krossade polkagrisar
2 msk socker

Gör så här:

1. Rör samman socker, smör, mjölk, vaniljsocker, pepparmint extrakt och ägg i en stor skål. RÖr i mjöl, bakpulver och salt. Dela degen i hälften. Rör ner matfärgen i ena halvan. Täck över och ställ in i kylen i 4 timmar
2. Värm ugnen till 190 grader C
3. Rör samman polkagrisarna och 2 msk socker, ställ åt sidan
4. Till varje candy cane, forma 1 rundad tesked deg från varje halva till 10 cm rep genom att rulla dem fram och tillbaka på en platt yta. PLacera 1 röd och 1 vit rep sida vid sida; pressa samman lätt och snurra om dem. Placera dem på bakplåtspapper, böj toppen på kakan ner som formats till ett handtag som hos en candy cane.
5. Grädda i 9-12 minuter eller tills dem är lätt gyllenbruna. Direkt när de kommer ut ur ungen sprinkla lite polkagrisströssel på varje kaka. Flytta över kakorna från bakplåtspappret till galler, låt svalna helt, ungefär 30 minuter.


Julafton

I år firade vi julafton hemma hos mormor och morfar, som vi alltid brukade göra innan jag träffade min älskling. Nu har vi ju infört en deal där det är varannan julafton som gäller. Förra julen (2008) var vi då hemma hos min sambos mamma och firade och i år vart det dags för min familj. Så då körde vi enligt gamla traditioner och var hos mormor och morfar som sagt. Kalle Anka klockan 15.00 följt av julklappsutdelning. Sen middag och några timmar senare fika. Väldigt mysigt att få umgås med alla. Här kommer lite bilder från julafton:









Ja, här är bilder på hela min släkt. Märkte dock att jag inte hade någon bild där min pappa och min gammelfarmor kom med. Mycket illa utav mig! Att jag missade dem, nu skäms jag verkligen! Men som sagt vi hade en riktigt trevlig jul, hoppas att ni också hade det?

Söndag!

Ja, dagarna tickar snabbt fram. Jag vet att jag skrev att jag skulle skriva om mina julklappar igår, men det blev så mycket att göra helt plötsligt med tvättstuga och allt! Så jag ska försöka göra det idag senare, men denna gång lovar jag inget!

Idag så blir det väl mest att ta det lugnt. Känner att jag håller på att bli sjuker. Illa! Såhär mot nyår och allt! Hoppas det går över fort i varje fall. Vi ska i alla fall knalla till Ica Maxi idag med. Vi måste handla lite förnödenheter hit, så det ska vi i varje fall göra. Det kan ju vara skönt med lite luft.

Men nu ska jag ta mig i kragen och gå och äta en supersen frukost! Har inte vart hungrig förrän nu. Ha det så bra sålänge! Ciao!

Redan 26!

Ja, nu är det redan den 26 december och jag måste säga att jag tycker julen har "gått över" väldigt snabbt detta år! Lite tråkigt, eftersom jag älskar att umgås med vänner och familj. I år var vi inte alls så länge i Eskilstuna som förra året och det känns inte som om det kommer bli några mer julbord. Jag har inte direkt köpt hem sån mat hit och nu verkar det som om att allt är slut i butikerna. Så det kommer bli vanlig mat.

Sen tickar ju klockan framåt snabbt mot det nya året, det helt nya 2010! Jag ser framemot det, för detta år har inte vart ett av de bästa.

Men nu ska jag laga lite frukost till mig och min älskling. Jag återkommer senare med ett inlägg med bilder om mina härliga, underbara julklappar! Ciao sålänge!

Julafton!

Jag ville bara önska er:


Degen vilar!

Just nu ligger degen, eller snarare degarna i kylen och vilar. Man skulle dela upp den i hälften och färga de ena halvan röd! Hihi! Så efter ett kan jag baka ut de små kakorna! Sen ska jag lägga upp bilder och skriva in receptet här! Så kan ni också baka dem!

Just nu pysslar jag lite med små julklappar! Ska slå in några som jag har kvar. Sen ska jag kila ner i förrådet och hämta resväskan och börja packa! Klockan tickar iväg fort nu! Massor att fixa innan vi åker!

Men nu ska jag återgå! See you later aligator!

Dan före dopparedan!

Hej mina vänner! Hoppas att allt är väl med er? Idag är jag vaken mycket tidigare än de två tidigare dagarna denna vecka. Det är för att idag har jag en hel del att göra innan vi ska fara hem till Eskilstuna ikväll. Jag har några julklappar kvar att slå in, sen ska jag baka och självklart packa! Det ska bli kul att få åka hem lite nu till jul!

Men först och främst ska jag börja med degen, den måste vila i kylen i fyra timmar innan utbaket. Därmed får jag lite tid att göra annat innan jag ska baka ut mina små kakor. Jag ska ta med mig dem till Eskilstuna, till mormor och morfar (där vi alltid firar jul) för att bjuda på dem medan vi tittar på Kalle Ankas jul! Vi tittar alltid på det och har massor med julgodis framdukat. Det ska bli skoj att få min älskling vara med och fira jul på vårt vis. Hoppas han kommer ha det trevligt och framförallt att han blir nöjd med julklapparna jag ger.


Men nu ska jag ta mig i kragen och gå och baka. Jag återkommer senare! Har lite saker att skriva om innan vi åker. Ciao sålänge!

Dan, före dan, före dopparedan!

Ja, nu närmar det sig med stormsteg! På torsdag är det julafton och man får träffa alla i släkten! Mysa och umgås! Verkligen härligt! Och hur underbart är det inte med en riktigt vit, snöig och underbar jul!? Helt fantastiskt måste jag säga!

Idag håller jag på med det jag skulle gjort igår, men blev helt uppslukad av min uppsats! Den tog nästan hela dagen och jag är inte klar ännu! Plus att det känns som om det inte alls är något vettigt där i! Jag får läsa igenom den igen, fixa den och så senare! Men nu städar jag! Har diskat och så! Sen ska jag pyssla lite hihi! Men kan inte säga vad än, det är lite hemligt eftersom det är till julklappar!

Senare ikväll ska jag till Tessan som ska tona håret på mig! Kände att det börjar bli dags, mitt hår ser nästan BLONT ut på en del ställen! Jag vill verkligen inte vara blond! (Inte för att jag har något emot blonda, men jag passar inte i blont!).

Så det håller jag på med idag! Hoppas ni alla har en fin snöig dag!

Uppsats paus!

Nu tänkte jag ta mig en liten paus från skrivandet av min uppsats! Känns som det mest blir rappakalja i den just nu, så jag kan lika gärna ta en paus. Jag tänker bege mig till Ica Maxi för att hämta ut Lucas och Tildes julklappar, samt handla lite förnödenheter vi kan behöva! Det ska bli skönt med lite frisk luft också!

Hoppas ni har det riktigt fint i snöyran! Älskar det här vädret måste jag säga!

Tre dagar kvar...

Godmorgon på er alla! Hoppas allt är fint med er! Nu är jag äntligen uppe och riktigt pigg faktiskt! Så skönt att inte behöva ta sig till skolan på ett bra tag nu! Me like julledighet helt enkelt!

Idag är det måndag, som alla vet, och idag ska jag ta tag i allt! ALLT som jag velat göra medan jag fortfarande hade skola och inte hann göra. Så jag ska städa, julpynta klart, hämta ut lite paket på ICA Maxi, handla, skriva min uppgift och kanske till och med göra något lite roligt också! Det låter riktigt gutt!

Idag är det också bara tre dagar kvar till julafton! Helt sjukt vad fort det har gått! Ofattbart! På onsdag åker vi till Eskilstuna med! Åh, vad skoj det ska bli att träffa alla! Vi har bestämt att vi ska ta resväskan (som vi hade till Turkiet) den är lite stor, men vi tänkte om vi packar ner alla julklappar där i behöver vi bara släpa på en väska! Superskönt!

Men nu ska jag sätta igång med min busy dag! Ha det bra, så skriver jag säkert senare!

2 år!

Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande idag, men idag har jag och min sambo umgåtts hela dagen! Vi började dagen med en mysig frukost, därefter gick vi in till stan för att köpa de sista julklapparna och till sist blev det fin middag på Crazy Town! Det är nämligen så att vi firar två år idag jag och min älskling så vi bestämde att vi skulle göra lite speciellt! Så vi slutade vår shoppingtur med middag! Riktigt gott!

Sen så fick jag även 10 st, stora röda rosor av honom igår! Underbaraste älsklingen måste jag säga! Är så himla lycklig med honom!



Mina fina rosor ♥


Hoppas ni alla haft en trevlig söndag och fjärde advent, det har i alla fall jag haft! ♥

Stockholms tripp idag!

Hej och godmorgon på er alla! Nu är jag äntligen pigg, jag har vart uppe i sisådär en timme men har vart hur seg som helst och lallat runt! Idag så är det lördag, verkligen skönt! Och idag ska jag upp till Stockholm, till Nacka Forum, för att träffa mina underbara sötnosar Råger och Ling! Dessa tjejer är de underbaraste vänner man kan tänka sig (eller ja, det gäller ju för alla mina vänner även om det betyder att de är underbara på olika sätt!) så jag vet att det kommer bli riktigt kul! Vi ska tralla runt i Forum (stort shoppingcenter i Nacka) och vara sociala med Råger som ska köpa julklappar! Jag har inte så mycket pengar, så jag kommer fönstershoppa mest!


Ling och Råger


Tänkte även ta med mig lite av min inlämningsuppgift och sitta med den på pendeln upp! Det är ju 45 minuter så varför inte göra något produktivt med den tiden!

Men nu måste jag göra mig klar! Ha en fantastisk dag!

Lång dag!

Idag har det vart en lång dag och jag känner mig riktigt glad över att äntligen få gå och lägga mig! Eftersom begravningen idag började kl. 10.00 och jag skulle hinna träffa Jimmys moster och hennes man, Synnöve och Frigge, innan så blev vi tvungna att gå upp tidigt! Jag var uppe 06.30 redan, eftersom jag hade sömnbrist, så jag fixade frukosten. Klockan 8 gick vi hemifrån till Senita. Det är med anledning av begravningen som det har vart inläggsfritt hela dagen, fram tills nu! Som sagt det har vart en lång dag! Så nu säger jag godnatt!

Äntligen tid!

Ja, äntligen har jag lite tid här hemma som jag kan utnyttja! Jag håller på att hänga upp julgardinerna (äntligen!) som jag tänkt göra så länge nu! Det blir så fint och juligt här nu!

Jag har även vart hem till Clay och Tessan och hjälpt lite med städning och så hemma hos dem eftersom så många kommer hem till dem med tanke på begravningen i morgon! Sen har Erika vart på besök och vi hade det riktigt trevligt! Sen så planerade vi en fika hemma hos Erika till nästa vecka eller i varje fall någon gång under julledigheten!

Men nu ska jag fortsätta med gardinerna!

Sista dagen!

Godmorgon på er alla i snöyran! Just nu sitter jag inne här vid datorn med en varm kopp Capuccino, men bävar för att gå ut om en stund mot bussen! Det blåser verkligen storm ute så att snön yr! Ser inte det minsta frestande ut att bege sig utomhus! Hoppas det avtar snart och det är snabbt!

Idag är det även sista dagen innan julledigheten! Jag har börjat på min inlämningsuppgift med så den börjar bli klar faktiskt, eller ja.. insamlandet av fakta börjar bli klart! Sen ska jag bara skriva den! Men jag slutar ju 12 idag, så jag kan säkert skriva den senare idag! Annars skriver jag den i helgen!

Hoppas alla får en mysig torsdag! Och hörrni, idag är det bara en vecka kvar tills JULAFTON!


Godkväller!

Godkväller på er alla som är uppe vid denna tidpunkt! Hoppas allt står bra till med er? Jag har äntligen gjort klart alla mina seminariefrågor tills i morgon.. eller ja, en är kvar men jag tar den i morgon! Det känns som mitt huvud behöver vila! Dock så är jag inte trött längre! Kände mig hur trött som helst när jag satt och pluggade och ville bara följa med älsklingen när han skulle lägga sig, men icke sa nicke jag var tvungen att få klart det sista! Och nu när jag väl är klar är jag pigg och alert! Hur gick det till? Inte så mycket att göra åt saken helt enkelt, så jag satte mig en sväng här! Tänkte kika på ett Gossip Girl avsnitt innan jag lägger mig!

I morgon så är det sista dagen i skolan innan julledigheten tar vid! Känns riktigt skönt! Har även börjat med inlämningsuppgiften, så jag kan få den klar innan julafton! Det skulle vara helt underbart skönt att ha den ur vägen! Verkligen!

Har ni redan fått julledigt? Eller har ni några dagar kvar i skolan?

Systrarna Sockervadd!

Min sambo visade mig en sida som han hittat när han letat julklappar till mig häromdagen! Det är en jättegullig webbshop med sötaste namnet; Systrarna Sockervadd! På den webbshopen har de massor med söta saker för hemmet! Jag satt och kikade igår och hittade bland annat två supersöta saker som jag själv skulle vilja ha i julklapp!

Den första saken är en supersöt tekanna med tekopp! "Tea for one" med söta cupcakes på! Verkligen supersöt och SÅ jag! Jag älskar såna här söta grejer! Det här är en så bra grej för mig, eftersom jag är den enda som dricker te hemma! Då kan man ladda en liten tekanna och sitta och smutta på det i soffan en kylig dag! Hur härligt som helst! Och den kommer i sötaste presentförpackningen med! Kostar 269:- så jag ska nog köpa mig en sådan om tomten inte dyker upp med en!



Den andra är också för te, men det är en förvaringslåda i trä! Där kan man sortera in tepåsar så att man inte har hundra lådor stående i skafferiet! Mycket lättare att ha den här framme som prydnad med alla sina favoritteer insorterade i facken! Håller ni inte med!? Denna låda kostar 149:- och har då tre fack för tepåsarna!



Klicka er gärna in till Systrarna Sockervadds webshop! Det finns massor med fint till hemmet där för alla smaker!

Näst sista dagen!

Godmorgon på er alla! Gud måste säga att det var tur att jag vaknade när jag vaknade för jag hade på något vänster lyckas stänga av mobillarmet i sömnen! Det är lite illa! Men som sagt, tur att jag vaknade när jag gjorde, ungefär halv nio. Jag ska gå hemifrån halv 11, kvart i 11! Kan inte bestämma mig riktigt! Jag brukar ta kvart i, men nu med all snö finns det risk för att tågen bli sena och inställda!

Idag är det Onsdag, vilket betyder Näst sista dagen i skolan innan julledigheten tar vid! Jag måste säga att det ska bli riktigt skönt, jag har en hel del att göra innan julafton! Som att jag ska slå in alla julklappar jag köpt också! Just nu förvaras de lite överallt i lägenheten i sina påsar! Har verkligen inte haft tid!

Men nu ska jag fortsätta njuta av min Capuccino Daim! Ciao!

Seg tisdag!

Hej på er alla! Jag tänkte skriva tidigare, men jag satt och läste lite i min bok här! Jag har ju en massa frågor att besvara tills torsdag, så nu har jag inte alls tid att skjuta upp det mera! Detta måste bli gjort nu!

Jag ska snart dra mig in till tågen eftersom min föreläsning börjar 13.00! Tyvärr så är det med Bernt så jag kommer väl inte få så mycket ut av föreläsningen denna gång heller! Man fattar verkligen inte vad han snackar om, det är så förvirrande!

Ni ska se världen utanför mitt fönster! Snöyra så det verkligen tjuter om det! Älskar't! Så himla fint! Ska försöka få några fina bilder sen, men nu måste jag byta om! Ha en fin tisdag alla!

Lussetåg!

Nu är jag äntligen hemkommen från en lång, härlig och kylig dag! Jag var ju iväg till lilla Tilde och Lucas dagis för att se dem lussa med alla andra barnen! Verkligen supersöta var dem allihopa! Tyvärr så var dem ju ute, så de flesta barnen hade overall på sig, men söta ändå! Verkligen mysigt! Men jag fick lite bilder på dem i sina tomtekläder hemma hos Senita efter Lucia!



Därefter så följde jag med Tessan till Ö&B och så, köpte rengöringsmedel så nu är jag redo för en grovrengöring av lägenheten! Annars har jag inte gjort så mycket annat! Nu ska jag bara ta det lugnt, läsa lite i mina böcker och så! Älskling är iväg och tränar! Jag känner mig så värdelös som inte orkar ta mig till Gröndal för att träna! Det är så trist att det inte går någon buss dit, känns urjobbigt att promenera nu i snö och kyla! Var är min motivation som jag verkligen behöver?!

Ledig måndag!

Usch, nu har jag vart sådär dum igen och legat och dragit mig i timmar! Självklart leder det till att jag är i ett töcken och känner mig helt seg! Illa! Jag som vill vara pigg, alert och produktiv idag! Har en hel del att göra helt enkelt!

Jag ska börja med att ta itu med vårt berg av disk! Och då menar jag verkligen berg! Måste säga att det är vid dessa tillfällen man saknar diskmaskin! Usch!

Sen så ska jag läsa, läsa, läsa och svara på frågor inför seminariet denna vecka! Shit, vad skönt att det är den sista veckan i skolan nu! Riktigt skönt! Men efter denna vecka så är det julafton snart! Iiih, tiden går så FORT! Jag ska även gå och titta på Lucas och Tilde när de går Luciatåg på dagis! Det ska bli riktigt mysigt!

Sen ska jag även försöka ta mig tid att sätta upp julgardinerna, som inte har blivit av p.g.a tidsbrist! Irriterande! Men, så kan det ju bli helt enkelt!

Vad ska ni ha för er då, denna härliga måndag?!

Luciadagen och tredje advent!

Äntligen har jag stigit upp ur min varma kokong i sängen och klätt på mig! Seg dag idag, älsklingen var ju ute igår och jag låg och läste till 5! Vart klar någon minut precis innan han kom hem! Sen somna vi nästan bums! Jag hade satt klockan på 10, men det gick verkligen inte att gå upp! Så vi somnade om och sov till halv 1. Skönt var det verkligen, men jag låg och drog mig i sängen ett tag med!

Idag så är det Lucia och tredje advent, så vi ska till Clay och Tessan (dock så jobbar Tessan idag!) på adventsfika! Det ska bli riktigt mysigt! Fika och umgås, det är verkligen min melodi! Älskar mysiga fikastunder med dem man älskar!

Vad ska ni göra idag, tredje advent/Lucia?


Lördag!

Hej på er alla! Har inte hunnit sitta här vid datorn förrän nu, så jag tänkte skriva en liten rad! Idag har jag och älskling vart ute på vift! Först hem till Jimmys mamma och sen hem till Senita! Där träffade vi även Clay, Lucas och Tilde! Vi hade en jätterolig eftermiddag och kväll! Fika, prata, mer fika och så spelade jag lite med Lucas också! Verkligen kul och vi pratade massor, som sagt en riktigt trevlig dag/kväll! Här är lite bilder:




Är inte Tilde så himla söt i min väska!? Hon blev riktigt förtjust i den!

Sen när jag och älsklingen kom hem så käkade vi lite kebab! Och nu är jag ensam hemma för Jimmy gick hem till Glenn en sväng! Inte mig emot, det kan vara bra att vara isär lite! Sen när man träffas igen efter man vart isär och saknat varandra så blir man glada och upprymda! Härligt värre!

Så jag ska bara ta det lugnt, har lite chips och dipp här med som jag ska mumsa på (bryter allt jag sa igår, men det var riktigt frestande när jag såg chipsen idag!). Bara softa helt enkelt!

Magknip!

Usch, jag sitter här hemma med världens magknip! Varför lär jag mig aldrig?! Jag ska verkligen sluta äta godis, chips och allt fett samt dricka läsk! Nuförtiden får jag världens magknip om jag äter det! Verkligen inte värt det alls! Usch!

Jag ska krypa upp i soffan med en mysig filt och kika på något skoj nu! Hoppas magknipet går över snart! Jag hoppas även att ni alla har en underbar fredag!? Ciao!

New Moon!

Ja, jag är precis hemkommen från en trevlig kväll i Stockholm med Tessan! Som jag skrev i tidigare inlägg så skulle vi ju gå och se New Moon! Och OBOY om jag är glad att vi såg den! Så sjukt himla bra! Jag är verkligen överväldigad! Mycket bättre än jag förväntat mig! Mycket bättre än Twilight med! Twilight är strunt jämfört med den här filmen! Känner att jag håller på att bli det jag inte ville bli: The Twilight Saga-NÖRD!!! UHOH! Men men, gillar man det så gör man! Nu är det för sent! Jag har lite dille på Twilight serien helt enkelt!


Synd bara att inte Jacob hade långt hår ALL THE TIME, men men... antar att det är jobbigt när man är varulv att ha pälsen så lång så att man kliver på den! Sen i slutet satt jag på helspänn och väntade på de fyra små orden Edward skulle säga till Bella! ÅÅÅÅH! Helt perfekt! Den ska få en plats i min bokhylla när den släpps på DVD! LOVE! ♥

Godmorgon!

Godmorgon på er allesammans! Nu är jag uppe, eller har vart det ett tag rättare sagt. Jag ska snart rusa till bussen för en dag i skolan! Två föreläsningar idag, varav ena tydligen ska handla om Choklad fick jag veta idag... Lyssna på choklad i tre timmar, njaa... vet inte om jag vill eller har tid! Vi får se hur jag gör!

Sen ska jag träffa Zandra för en fika och ikväll ska jag och Tessan förmodligen gå och se New Moon på bio! Hoppas! Vill verkligen se den, har velat se den riktigt länge nu! Så det ska bli skoj!

Haha, köpte en söt liten plånbok igår från Gina Tricot. Hon som jag betalade hos var ny. Sen när jag kom hem låg larmet kvar i plånboken! Lucky me så satt det inte fast, för annars hade jag vart tvungen att bege mig till Gina igen för att få bort det, vilket betyder upp till Stockholm igen för det finns inte Gina här i södertälje! Vilket är SYND!

Hoppas ni alla får en bra dag! Ciao!

Min nya almanacka!

När jag kom hem så hittade jag ett paket till mig! Min personliga almanacka som jag beställt har äntligen kommit hem till mig! Den är jättefin, så här ser den ut:


Det är jättelätt att beställa och det gör man via denna hemsida: Personlig Almanacka! Man tåtar alltså ihop sin egen almanacka, precis så som man vill ha den! Prova, det är jättekul!

Capri Due!

Äntligen är man hemma efter en lång dag! Mina fötter värker efter mina promenadsträckor, men det var verkligen värt det!

Jag kan ju börja med att berätta om att jag var på världens mest värdelösa föreläsning, för jag förstod inte ett jota av vad han snackade om och hälften av tiden så skrockade han åt sina egna skämt medan eleverna var knäpptysta och fattade inte alls vad han ville berätta om eller vad han skrattade åt! Värdelöst som sagt!!!

Sedan var det ju meningen att jag skulle träffa Zandra idag och fika med henne i Stockholm, men hon hade inte tid för hon hade verkligen massor att göra i sin kurs. Fick träffa henne en liten sväng, men vi sköt upp fikat till i morgon mellan mina föreläsningar! Hoppas bara att hon inte måste ställa in i morgon också bara.

Dagens planer fick även ett tillägg! Alison, min älskling, åker snart till Chile (På måndag, orättvist!!) så vi hade planerat att träffas innan hon åkte. Därmed blev jag bjuden på middag tillsammans med henne och två klasskamrater till henne; Karin och Inaz. Vi åt middag på Alisons pappas restaurang Capri Due, en supersöt, mysig, Italiensk restaurang som ligger i Karlberg! Helt underbar och verkligen värd att besöka!!! Maten är helt utsökt och deras himmelska Tiramisu är bara att rekommendera! Här har ni några bilder från kvällen!

 

Hoppas ni haft en lika trevlig kväll som jag!


Julpost!

Äntligen så har jag tagit mig tid och fått klart min fina julpost jag beställde förra året! Som ni vet älskar jag handarbeten, som stickning, broderi, virkning m.m. Så när jag såg den här fina julposten kunde jag inte låta bli att beställa den! Jag har länge velat ha en egen julpost, där man lägger ner alla julkort man får under julen! Verkligen megahärlig väggdekoration, som en tavla, men med en funktion! Är den inte fin? Vad tycker ni?


 

Jag är i varje fall jättenöjd med den och den kommer hänga jättefint ute i hallen sen! Och när alla julkorten har jag någonstans att lägga dem!


Sovmorgon!

Ja, jag känner att jag verkligen haft tur här de senaste dagarna! Fått sovmorgon tre dagar i rad! I morgon börjar jag 10 dock och har en lång dag så då blir det inte så mycket sovmorgon för mig! Idag börjar jag 12 och tiden börjar knappa sig in mot att röra sig mot bussen!

Idag så har jag föreläsning tills 14.00, sen ska jag upp till Stockholm och träffa Zandra. Ta en fika med henne! Det ska bli riktigt mysigt! Det var ett tag sen vi träffades!

Annars så har jag inga direkta planer för idag! Måste läsa lite i mina böcker och artiklar tills i morgon! Ska ni ha för er något kul idag?

Pluggis!

Ja, som titeln säger så sitter jag och är en liten pluggis! Insåg precis att man ska läsa 99 sidor tills föreläsningen i morgon, men det kommer inte vara några problem nu. För Tessan ringde precis och meddelade att hon blev tvungen att jobba över, så det blir ingen New Moon för oss idag! Synd! Men vi preliminär bokade fredagen för New Moon istället! Håller tummarna för att det går hem i alla fall! Vill ju verkligen se filmen! Även om det är lite trist att det blev inställt känns det ju ändå skönt, för då vet jag i alla fall säkert att jag hinner läsa allt inför föreläsningen i morgon!

Men, men! Skulle bara kika in här lite snabbt! Nu återgår jag till min bok! Ciao sålänge!

Seg morgon!

Hej på er alla! Här sitter jag, fortfarande i morgonrock och känner mig riktigt, riktigt seg! Antagligen för att jag sov för länge. Blir alltid seg när jag sover för länge! Illa, men sängen var verkligen skön i morse!

Idag är det onsdag, sista lediga dagen innan helgen! Fast jag borde verkligen läsa lite idag! Tydligen ska man ha läst en hel del tills i morgon! Hoppas inte boken är urtrist bara!

Annars idag så ska jag och Tessan upp till Stockholm och gå på bio! Vi ska se New Moon! Äntligen, det blev ju uppskjutet förut, men det var ju verkligen förståeligt! Och nu har vi fått tid båda två så vi ska upp till Stockholm (för att Södertälje biografen är nu stängd!). Det ska bli kul med en liten tjejkväll tillsammans och se New Moon!


Men nu ska jag ta tag i lite saker, som att byta om till exempel! Men jag ska skriva lite senare (vet att jag sa det igår med, men jag var så himla trött när jag kom hem från Stockholm igår så jag orkade bara inte sätta mig framför datorn!). Ha en underbar dag så länge!

Ledig dag, sort of!

Hej hej på er alla! Hoppas att allt är väl denna gråa, tisdag! Här är det bara bra. Idag är jag "ledig" från skolan, ska läsa en massa grejer och så! Men jag ska till Stockholm snart med! Fixa lite småsaker med julklappar, samt träffa en tjej angående en bok jag ska köpa av henne som jag måste ha till den här kursen! Sen när jag fått den boken har jag alla böcker! Riktigt skönt!

Idag sov jag länge med, det var riktigt skönt men det berodde framförallt på att klockan bara sprang iväg när jag låg och läste den sista delen i Twilight-serien! Sjukt bra. Den heter "Så länge vi andas på svenska" och handlar om den stora uppgörelsen i Edward och Bellas romantiska drama! Helt underbar och verkligen beroendeframkallande! Man kan bara inte lägga den ifrån sig!

Men nu måste jag kila, hämta det sista jag behöver innan jag ska åka! Ha det bra idag! Skriver ikväll! Ciao!

Stephanie Meyer - Supermamma och författare!

Födelsenamn: Stephanie Morgan (gift namn: Meyer)
Född: 24 december 1973, Hatford, Connecticut, United states
Ålder: 35 år
Nationalitet: Amerikan
Arbete: Romanförfattare och stay-home-mom
Genre: Fantasy, romantik, Science fiction, unga vuxna
Webbplats: http://www.stepheniemeyer.com
Priser: Vunnit en rad författar priser


Den stora succéförfattaren bakom Twilight serien fick sin idé genom en dröm en natt 2 juni 2003. Den ursprungliga hemmafrun till sina tre unga söner började fundera på vad drömmen hade menat och hon fascinerades utav den. Drömmen var den ursprungliga idén till Twilight serien.

Hon arbetade fram historien kring karaktärerna om dagarna mellan simklektioner och pott träning av sina små och om kvällarna, när barnen låg i säng och huset var tyst skrev hon på sin roman. Boken var klar redan efter tre månader, hennes första Roman någonsin och den första boken i "Twilight serien", med titeln Twilight(Om jag kunde drömma på svenska). Efter mycket om, men och support från sin äldre syster, som var den ende som visste om boken, skickade Stephanie in flera exemplar utav manuskriptet till  bok agenturer. Till sist hamnade Twilight manuskriptet hos företaget "Little, Brown" där alla på en gång blev förälskade i den gripande kärlekshistorien mellan vampyren och människan.

Twilight var en av de mest omtalade böckerna och inom några veckor efter att boken släppts så hamnade boken på femte plats på New York Times bestseller lista! Vilket bara en av de första topplistor boken hamnade på.

September 2006 släpptes fortsättningen utav Twilight, den mycket efterlängtade New Moon(När jag hör din röst). Även denna bok var storslagen och låg på första plats på The New York Times bestseller lista i 25 veckor i sträck!

Uppföljaren Eclipse(Ljudet av ditt hjärta) kom 2007, mer efterlängtad än New Moon och fansen växte till antal snabbare än väntat, det spreds som en epedemi! Alla älskade Twilight serien!

6 maj 2008 släppte Little, Brown & Company romanen The Host(Genom dina ögon) som var en ny bok, utanför Twilight serien, som riktades mot vuxna! Självklart hamnade även denna bok på bestseller listan, på första plats, hos The New York Times och även hos Wall Street Journal.

2 augusti 2008 släpptes den sista boken i Twilight serien, Breaking Dawn(Så länge vi båda andas). Slutet på den storslagna serien var äntligen här! Boken som alla väntad på för att äntligen få avsluta den underbara kärlekshistorian mellan Edward och Bella.

Stor succé blev det när Twilight blev till film och släpptes den 21 november 2008 och slog rekord med 70 miljoner dollar, det mesta en kvinnlig författare fått för premiär helgen av en filmatisering.

Egna åsikter:

Helt ofattbart att man en dag kan vakna upp och helt plötsligt ha världens idé för en roman! Fast som en hemmafru så har man väldigt mycket tid att tänka och jag förstår på ett sätt ändå att hon klarade av att skriva en bok, eller en hel bokserie rättare sagt! En som slog igenom riktigt stort och har berört hela världen! Jag inspireras och motiveras! Jag kan bara inte låta bli att inte göra det! Känns så grymt, något som man kanske inte direkt väntar av en hemmafru som har sina barns uppfostran som främsta jobb! Girlpower all the way!

Bra dag!

Hej på er alla! Hoppas att allt är bra med er?! Jag har i varje fall haft en riktigt bra dag idag. Känner mig riktigt glad! Inte för att något speciellt utmärkande har hänt idag egentligen, det känns bara bra!

Jag har haft min första föreläsning i den nya kursen, mest introduktion men det känns kul att börja med något nytt nu igen! Man får ju trots allt inte samma variation som man fick när man gick gymnasiet med flera olika ämnen i veckan. Nu fokuserar man bara på ett ämne i fem veckor innan man byter! Lite enformigt måste jag säga, men ändå skönt att fokusera på en grej i taget. Så har man inte fem prov i månaden som man måste plugga på!

Sen har jag också sålt symaskinen, införskaffat de två sista böckerna till kursen och fått god choklad från min underbara älskling! Mums! Jag håller också på att skriva ut det digitala kompendiet och snacka om att det är mycket papper! Trist att man inte fick ett sammanställt kompendium, men vad ska man göra!

Just nu är älsklingen och tränar så jag har lite tid med datorn här! Ska kika på bloglovin och sådär! Blogga lite! Är även jättesugen på pyssel. Får se om jag hittar något att pyssla med!

Vad har ni för er ikväll? Har ni något skoj för er?

God morgon!

Hej och godmorgon på er alla! Nu är jag uppe, efter en härligt sovmorgon som var välbehövlig! Men jag har ändå några timmar kvar innan jag ska bege mig till skolan, eftersom jag inte börjar förrän 14.00! Lite irriterande att börja så sent, jag föredrar att börja runt nio och tio! Men men, vad ska man göra när det inte är en själv som skriver scheman.

Idag börjar jag en ny kurs också, så det ska bli intressant att få se vad som vi ska lära oss och så. Själva kursen heter Medierna, offentligheten och moderniteten. Låter väldigt rolig och det jag ser fram emot mest är att vi faktiskt har hemtenta istället för vanlig salstenta. Slippa känna extra press för att plugga och lära sig allt, nu kan man använda sig av böckerna hemma om man blir lite osäker. Känns avslappnande!

Det känns också härligt att efter nästa vecka så är det ledigt! Dock så är jag bara ledig fram till den 4 januari, men jag klagar inte! Lite ledigt är alltid skönt, speciellt om det inte bara är en helg!

Hoppas ni alla får en trevlig Måndag, skriver snart! Ciao!

2009 so far!

Under 2009 har jag hittills:

[  ] du har rökt
[  ] du har rymt hemifrån
[x] du har bakat
[  ] du har sovit utomhus
[  ] du har åkt bil med fyllon
[x] du har varit full
[x] du har varit/är kär
[x] du har saknat någon
[x] du har badat i havet
[  ] du har smitit ut utan lov
[x] du har solat utomhus
[  ] du har solat i solarium
[x] du har snackat i telefon mer än 2 timmar
[x] du har fått blommor av någon från motsatta könet
[x] du har gett någon blommor
[  ] du har sett en död människa
[x] du har hittat ny musik du gillar
[x] du har fått nya kompisar
[x] du har varit utomlands
[x] du har varit ledsen
[  ] du har velat dö
[x] du har varit glad
[x] du har druckit alkohol
[  ] du har blivit kär
[x] du har känt dig sviken
[x] du har känt som att ingen har sett dig
[x] du har suttit vid datorn mer än förr
[  ] du har skrivit en låt
[x] du har känt hat
[x] du har varit sjuk
[x] du har dansat
[  ] du har bråkat med dina föräldrar
[x] någon har sagt att du är snygg
[  ] du har bråkat med din kompis
[  ] du har strulat med en främling
[  ] du har strulat med en av det motsatta könet
[x] du har varit så stressad att du gjort misstag
[x] du har gråtit för något som hänt i ditt liv
[  ] du har kallat någon hora/slampa
[x] du har pissat utomhus
[  ] du har slagit någon
[x] du har spytt
[  ] du har knarkat
[x] du har sovit i motsatta könets säng (Uhm, räknas min och min sambos säng?)
[x] du har hånglat med någon av motsatt kön
[  ] du har raggat på främlingar
[  ] du har kysst en främling

Söndagsfrid!

Hej mina kära bloggläsare där ute! Hoppas att allt är bra med er. Här är allt bara finemangens! Jag har en lugn, härlig dag tillsammans med min sambo...som tyvärr börjar lida mot sitt slut nu. Tänkte bara skriva en lite rad, eftersom jag inte gjort det än idag.

Jag ska snart börja med middagen, en lite halvsen middag. Det blir fetaostsallad. Ska göra så det räcker till lunch i morgon också, för jag börjar inte förrän klockan 14.00 i morgon! Vilken tur att jag såg det, de måste ha ändrat schemat alldeles nyligen! Jobbigt att börja så sent... jag slutar en halvtimme efter min sambo slutat jobbet liksom! Men men vad kan man göra!

Efter middagen ska jag kila ner till källaren och hämta en kartong till den gamla symaskinen, som ska till sin nya ägare i morgon! Hoppas hon blir nöjd.



Hoppas att ni alla har en fin söndag som jag har, en fin andra advent. Lovar att skriva snart igen!

Vunnet!

Här är något riktigt underbart, sött och juligt som jag och min sambo "ropade" hem på Tradera! Helt underbara julfiguriner inom Disney serien. Så här ser de ut:



Är de inte helt underbart fina och juliga! Självklart känner man igen dem från de traditionella klippen från Benjamin Syrsas jul med hela gänget! De är helt fantastiskt fina skulpturer som kommer ifrån Fyrklövern ursprungligen, men begagnat fungerar ju alldeles utmärkt med tanke på att de är i perfekt skick. Dessa skulpturer finns i fler former som exempelvis Askungen, Benjamin Syrsa och Lady och Luffsen! Helt underbara och jag vill samla alla! Jag älskar dem, jag är ett riktigt Disney freak!

Vinn din Julklapp!

Just nu är jag med i tävling hos Lotta som har webbbutiken L8Nyberg där hon säljer en massa söta accessoarer som hårrosetter, halsband, armband, örhängen och en massa, massa mer! Verkligen en butik värd att klicka sig in på, oavsett tävlingen hon håller eller inte!

Själva tävlingen går ut på att välja tre artiklar från hennes sortiment som man önskar sig och den vinnare hon drar får välja en artikel av de tre hon/han valt. Tävlingen pågår till och med den 13 December (tills precis innan midnatt inför den 14) och mer tydliga regler finns att läsa i detta inlägg här!

Jag har valt dessa artiklar som jag önskar mig:


Artiklarna är:

♥ En vinröd hårrosett
♥ Ett rosa satinarmband med ett hjärthänge
♥ Ett bambi halsban med rosett på i silver

Supersöta och hon har ännu fler härliga produkter på sin webshop! Så tveka inte, gör som jag och tävla så kanske du vinner just din önskegåva! Du har lika stor chans som jag att vinna! Klicka er in till Lotta och läs mer om tävlingen NU! Lycka till!

Härliga Lördagen!

Godmorgon på er alla! Hoppas ni har sovit riktigt gott, för det har verkligen jag gjort! Känns så avslappnande att ha en tenta ur världen så man sover alltid så himla gott sen! Och sen måste jag bara berätta att tentan gick hur himla bra som helst! Den var jättelätt! Den gick som en dans! Av totalt fem timmar satt jag bara en timme! Känns sjukt bra! Och nu när tentan är över och jag har lite mer tid så kanske jag äntligen kan komma tillbaka och fokusera lite mer på bloggen. Har lite jag vill skriva om och visa och sådär!


Nu kan jag äntligen fokusera mer på bloggen, jag har saknat den och er läsare massor!


Idag är det som sagt Lördag! Härligt värre! Idag så kommer nämligen min familj hit. Vi ska gå på Ishockey, brynäs-ssk! Det var en födelsedagspresent till pappa och då tänkte vi att vi alla kunde följa med! Sen efteråt så kommer de följa med hem på en liten fika. Mysigt!

Senare ikväll så ska min älskling på en julfest hemma hos hans kompisar, så jag kommer vara hemma ensam. Så då ska jag försöka blogga lite, ta det lugnt och så! Kommer säkert hitta någon film att titta på med!

Vad ska ni göra idag då? Jag ska nu i alla fall börja med frukost och sen en liten snabbstädning av lägenheten! Så det är lite snyggt när dem kommer! Ha det bra sålänge! Ciao!

Ledsen för dålig update!

Hej alla kära bloggläsare där ute! Hoppas att allt är bra med er, här är det helt okej. Är hemma ensam, för min älskling är hemma hos sin tjejkompis Lina. Sen idag har jag inte kunnat vara så aktiv, för i morgon så har jag Tenta! Så jag har pluggat som en galning. Och just nu sitter jag och kikar lite på tv, inget speciellt på direkt!

Tänkte bara skriva en rad, för att meddela att jag inte svimmat av från allt pluggande.. än i alla fall! Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

Kärlek

Jag fick en förfrågan utav Michaela som har bloggen Hockeyflickvän om jag skulle kunna lägga upp en bild på mig och min sambo för hon var lite nyfiken på hur han såg ut. Och självklart kan jag göra det. Han är inte ett så himla stort fan av min blogg, men låter mig hållas om han själv inte behöver vara med så mycket. Men då och då dyker det upp bilder på honom med! Så här är en bild på oss tillsammans.



I love you with all my heart! ♥


Den här bilden är från i maj i år när vi var i Turkiet, i början av resan. Därför är vi lite röda och fräkniga! Det var en riktigt trevlig resa och den här bilden blev så himla fin! Hoppas att detta är en bra bild för dig, Michaela! Enjoy!

Pluggdag!

Hej på er alla där ute! Hoppas att allt är väl med er såhär den andra december!? Jag blev lite glad i morse när jag steg upp och såg att det var frost ute här, vilket betyder att kylan är på G och förhoppningsvis snön!


Idag så ska jag bara vara hemma och plugga som en toka inför Tentan som är på fredag, det är skönt att det här ämnet är hyffsat roligt i alla fall (om man bortser från den tjocka tråkiga boken som är en avhandling på ämnet), så det ska nog gå bra!

Läste precis min mail och vet att jag nämnt att jag sökt jobb och att de hörde av sig till mig, men tyvärr gick inte jag vidare till den andra gruppintervjun. Trist, men vad ska man göra! Jag får helt enkelt söka andra jobb, detta var ju ändå bara över julen.

Men nu ska jag plugga vidare! Hoppas ni får en fin dag alla!

1 december!

Hej på er alla! Hoppas att allt är bra med er? Idag är det första dagen av nedräkningen fram till julafton! Bara 23 dagar kvar och jag måste säga att tiden har gått riktigt fort, känns som om det var igår jag började skolan och allt! Men som sagt idag är det första december och det betyder att vi får öppna första luckan i våra chokladkalendrar som min undebara mormor och morfar gav till oss sist vi var i Eskilstuna.


Smaskigt med en liten chokladbit om dagen fram till julafton. Och alla undrar varför man går upp som allra mest om julen! Haha! Men julen är ju underbar och man får helt enkelt träna bort dem i vår!