Dagens agenda

Hej på er solstrålar! Idag är det lördag en med träligt väder. Sommarlovet närmar sig med stormsteg och det gör även omtentan i redovisning och beskattning, HUVVA!!! Så dagens plan ser följdaktligen ut som sådan att jag ska plugga järnet och inte göra något annat. Visserligen är det tur att jag kan vara tentaplugget med att skriva reflektionsdagböckerna inför denna kurs i alla fall. Annars vet jag inte alls hur det skulle gå. Morgondagen kommer också till största del handla om tentaplugg men även om mamma, dock kommer jag inte träffa henne i morrn eftersom hon ska jobba. Så jag får ringa och gratta, men sen på tisdag så firar jag mer ordentligt då vi ses. Och måndag så kommer jag sitta i biblioteket på Södertörn från 8 på morgonen fram tills det är dags för tentan klockan 18. Så nåt måste jag väl verkligen kunna lära mig tills dess?!


Pluggfia!


Hoppas ni alla får en bra dag i alla fall! Kan inte vänta tills jag får sommarlov! Ciao!

 


SATC2

Igår var jag, Linnéa, Hanna och en vän till Hanna på premiären av Sex and the City 2. Det var riktigt trevligt och jag hade det jätteroligt. Förstår inte var alla sågningar kom ifrån för jag tycker den var riktigt bra och det stämmer inte alls in med all kritik filmen har fått. Jag satt och skratta hela tiden verkligen och det gjorde mina kompisar med. Och resten av hela salongen med för den delen. Så jag rekommenderar att ni går och ser denna fabulösa film på bio!



Här är tjejerna, Miranda, Carrie, Samantha och Charlotte!


Gift-shopping!

Idag har jag gjort massor med sysslor. Jag har diskat, tvättat, bädda rent, städat lite och även vart in till stan och lämnat tillbaka lite böcker samt shoppat två presenter. En till min mamma eftersom det är morsdag på söndag och sen en till min bästa vän Jonna som fyller samma dag som jag fyller. Vi ska minifira våra födelsedagar på tisdag trots att det är Ellis dag, hon tar studenten. Men det är vår enda chans innan Jonna åker bort så vad ska man göra! Förövrigt har jag inte gjort så mycket mer idag. Utan mest tagit det lugnt.


New Bag

Häromdagen när jag var på gymmet och tränade insåg jag att min träningsväska gått sönder. Men vid Friskis och Svettis har de fått fram displayen av vad de säljer och de sålde skitsnygga träningsväskor för en billig penning. Så hur kunde jag motstå? Här är min nya träningsväska:



Snygg, rymlig och underbar! Jag gav 200:- för denna snygging. Jag älskar den! Vad tycker ni, värd pengarna?


D-day! ETD 11 år!

I onsdags så var det D-day och Sittning på södertörns högskola för att fira ETD's (det program jag läser på skolan) 11-årsdag. Dagen var fylld med föreläsningar, fika och Pecha Kucha (Man har flertal snabbpresentationer med 20 bilder à 20 sekunder och hela presentationen är på 6 minuter totalt) med gamla ETD:are och vad de gör idag. Två av grundarna till Spotify var där och föreläste, ena av dem hade gått vårt program så jag kände mig riktigt inspirerad. Och alla andra gamla ETD:are gav oss massor med tips inför arbetslivet. 

Efter alla föreläsningar så vart det middag i Puben, buffé med tandorikycklingspett, feta och spenat rullar, gratinerade auberginer med mozarella och tomat och bulgursallad samt tzatsiki till det hela. Och till efterrätt paj; blåbär, äpple, rabarber och hallon. Riktigt gott och mätt som tusan blev man. Men riktigt kul var det! Så här kommer lite bilder från vår roliga kväll:


Sara

  
Sabina


Linnea, Kristina och Fredrik


Malin och Marielle


Malin, Sabina och Jag


Malin och Sabina


David


Malin


Jenny


Fredrik och Linnea


Emelie och Claes

Riktigt kul kväll vart det, även om jag inte stannade så länge och festade. Hade inte mitt humör på topp så jag åkte hem och tog det lugnt efter 12.


Lördagen den 22 maj

I lördags så var det födelsedagsfirande för underbara Natalia som fyllde 21 år. Därmed hade hon anordnat så att vi skulle käka middag på en Grekisk Restaurang i Sundbyberg som hette Elektra. Det var riktigt god mat sen hade Natalia köpt med sig en god tårta till efterrätt. Till sist blev det presentöppning och följt på det så blev det utgång. Jag var bara med och tog en drink och sen åkte jag hem till mig för jag var trött och kände mig inte som något vettigt sällskap. Men jag hade en trevlig kväll och jag hoppas även att Natta med vänner också hade det.



Fina Natta!





I wish for...

Nu närmar sig slutet av maj med stormsteg och därmed är början på Juni snart här vilket betyder att det bara är några få dagar till min födelsedag! Eftersom många som jag känner läser min blogg och har undrat vad jag önskar mig i present tänkte jag skriva min önskelista här så är det lätt för dem att bara klicka in sig hit och kika. Ungefär som en liten minneslista!

I födelsedagspresent önskar jag mig:

Ett armband samt berlocker från Thomas Sabo. Dem är så sjukt fina och det finns massor av Berlocker att välja mellan. Så man kan mixa, matcha och köpa olika berlocker som matchar ens egen personlighet och vad man gillar själv. Jag vet att dem finns på Guldsmedjan Två Hjärtan här i Södertälje, men man kan även beställa ifrån den här hemsidan.




Boken The Basics of Corset building. Något som en syfantast som jag bara längtar efter att få dyka in i.



Mönsterkonstruktion för damkläder, ytterligare en bok som är ämnad för mig. Massor med mönster som man kan använda när man vill utveckla och skapa egna designer på kläder. Vi hade dessa i gymnasiet och de var helt underbara!


Ett namnhalsband à la Carrie-style, givetvis med mitt eget namn då! Går att hitta på denna hemsida.



Vågtång från OBH Nordica. Har velat ha den ett bra tag nu och finns att beställa till ett riktigt bra pris på Halens men man kan även köpa den i butiker som Coop Forum och liknande.



Denna underbara rosettväska - Suanna Rosettie bag - Önskar jag att få bära på armen en vacker dag. Den är helt fantastiskt söt, chic och verkligen JAG! Finns att beställa på Mihi.



Till sist så önskar jag mig sällskapsspel i mängder, eftersom det är brist på det här hemma hos mig. Jag önskar mig spel såsom Alfapet, Pictionary, Rappakalja, Alias, Trivial Persuit, Monopol, UNO med flera.

Så här är några av mina önskningar, hoppas att det räcker till er som frågat om vad jag önskar mig. Men givetvis blir jag glad för det mesta som jag får av min underbara familj och vänner.


Togatåg!

Igår, den 20 maj, var jag och tjejerna i Kungsan där hälsodagen hölls. Under hälsodagen hölls även ett togatåg mot Alzhaimers plus att det var ett försök att slå världsrekord i det längsta tåg med människor iförda i toga! Ni kan läsa mer om evenemanget här! Tyvärr slog vi inte världsrekordet, men vi var nära! Så nästa år tar vi dem. Dock hade vi riktigt roligt och jag sprang faktiskt in i underbara Diza (en gammal gymnasiekamrat) som jag inte träffat sen jag tog studenten, vilket jag skäms för. Här är några bilder från gårdagen.



Linnea och jag



Jag i min nya hatt



Carolina Gynning och jag



Jag, Linnea, Malin och Marielle



Elin Kling!



Jag och Gry Forsell



Sara, Marielle, Linnea och jag!

Tack för en underbar dag flickor!


SATC2!

Nu är biljetterna äntligen bokade och vi fick top notch sittplatser! Center, center, center! Lovely helt enkelt. Så på torsdag den 27 maj går jag, Linnéa och Hanna (med plus 1) och kikar på underbara Sex and the City 2! Iiiih! Som vanligt är jag vääääldigt överväldigad och önskar dagen D var här nu, men vad ska man göra. Jag får stå ut tills nästa vecka helt enkelt. Hihi! Och gotta mig med SATC-serien och första filmen. MUMS!


SMK!

I lördags var jag, älskling, Glenn och Sara till Klubb Molto här i Södertälje och kikade på Slagsmålsklubben, ett riktigt coolt och härligt bit- och elektropopband som man verkligen blir dansglad utav. Jag hade riktigt kul tillsammans med mitt sällskap och har en hel del bilder från kvällen som jag vill visa.


Sara


Älskling


Sara och Jag


Sara, Jag och älsklings fingrar! Busigt!


SMK


SMK


SMK och publiken


Den hoppande och dansande publiken!

Som sagt galet roligt och härligt! Jag hade jättekul!


Långledig.

Insåg precis att jag är långledig. Jag har ledigt från och med nu till nästa onsdag. Om man nu ska kalla det ledighet egentligen. Jag har en bok att läsa som jag sedan ska återberätta för mina klasskamrater, reflektionsdagbok att påbörja och en hel del research att göra. Plus att jag ska plugga till min omtenta på redovisning och beskattning eftersom jag fick ett U på den (som jag hade förutspått!). Men lite ledig tid ska jag nog allt klämma in. Det kanske man förtjänar, eller vad tycker ni?

Lings födelsedagspresent

Min älskade vän Ling fyllde år förra veckan och hade sitt firande i lördags. Självklart var jag tvungen att ta med en present till min underbara vän och det slutade med att jag faktiskt tillverkade ett armband åt henne som jag blev riktigt nöjd med. Här är det:




Äntligen fredag ♥

Ja, idag är det äntligen fredag! En lång helg ligger framför mig och jag kan verkligen inte vara mer glad för det än jag är! Riktigt skönt ska det bli att vara ledig och få sova lite längre. Det har jag saknat allra mest den här veckan. Bara ta det lugnt och inte stressa.

Idag så hade vi dubbelföreläsning. En i skolan och sen en på nationalmuseet faktiskt. På vägen dit så bestämde vi oss att promenera via kungsträdgården eftersom vi hade så gott om tid och jag är verkligen glad att vi gjorde det för hela kungsan stod i blom! Verkligen supervackert! Självklart hade jag med mig kameran idag så jag fotade lite.



Är det inte helt underbart vackert!? Jag älskade och kunde stått och fota hela dagen om jag fått. Men skolan kallade ju så tyvärr kunde jag inte det. Men några bilder fick jag i alla fall.


Marabous nyaste!

Som alla (eller de flesta) vet lanserar Marabou ständigt nya Limited editions av sin mjölkchoklad. De senaste i raden är Marabou Passion och Marabou Polka. Den enda jag inte hade provat var då Polka. Så på vägen hem ifrån Martina igår tyckte jag att jag förtjänade att smaka på den, särskillt eftersom jag också fick veta igår att jag klarat min omtenta i SMF-kursen! Lovely!


Chokladen var riktigt god, verkligen i min smak. Detta kommer säkert bli min favoritchoklad i sommar ♥

Torsdagsmys med Martina!

Min torsdag bestod av att först vara i skolan på seminarium och att på eftermiddagen åka till västerhaningen med min vän Martina (hon bor där). Så jag var hem till henne och hälsa på. Hon och hennes mamma bor utanför västerhaninge i ett jättesött sommarstugeområde vid Årsta havsbad. Jag blev helt förälskad i deras hus! Sjukt fint! Vi hade en trevlig stund tillsammans, vi lagade middag (kycklingwok) och sen promenerade vi ner till badplatsen med lite jordgubbar Martina köpt. Självklart tog jag med mig kameran så ni ska få se lite bilder från badplatsen.


Årsta havsbad


Strawberrys


Söta Martina


Mumsig gubbe!


Jag!

Tack Martina för en underbar dag! Världens mysigaste och detta ska vi göra om snart! Nästa gång blir det American applepie hemma hos mig ♥


Balkonginvigning!

I onsdags hade jag och älskling invigning utav våran balkong tillsammans med mina fina klasskamrater! Önskar jag hade sjukt mycket större balkong så jag kunnat bjuda ALLA jag känner, men nu var ju tyvärr inte det fallet. Så det blev några få men trots det hade vi riktigt kul! Jag bjöd på popcorn och Dumlemuffins medan folket hade med sig egen dricka (vin, cider och läsk). Det blev en trevlig kväll som slutade inomhus (tyvärr) eftersom det blev kyligt framåt halv åtta, åtta tiden. Här ska ni få se lite bilder från vårt mys!


Jenny, Linnea, Malin, Hanna och Jenny

Jag

Älskling

Nymålade naglar

Linnéa

Sabina

Therese, Jenny och Malin

Sara, Hanna och Linnea

Tack för en härlig kväll tjejer! Om ni vill kika på mer bilder har Malin gjort ett kollage på sin blogg, vilket för övrigt är jättebra och härlig läsning! Kika gärna in där!


Utflykt till Torekällberget.

I söndags var jag och älsklingen till Torekällberget som jag nämnt. Vi hade med oss mackor och kaffe dit upp där vi träffade Tessan, Lucas och Tilde. Vi hade en jättemysig eftermiddag tillsammans i den härliga solen och tittade på djur och fikade. Här kommer några bilder.


Bebisgeten kom och mumsade på mina skosnören!

Tilde och Lucas klappar getterna.

Get och Tilde!

En ko som jag tillägnar min syster Therese!

Lucas och Tilde som leker i gruset efter fikat.


Jag tycker det är helt underbart att ställen som Torekällberget finns. Mitt i Södertälje (i det här fallet) finns det massor med hus och byggnade bevarade från förr och det är öppet för allmänheten. Särskillt mysigt är det med djur man kan kika på och klappa, hoppa i halm och besöka små shoppar som säljer lite äldre produkter som linnedukar tillverkat på gammalt vis och liknande. Helt underbart!


Godmorgon!

Godmorgon på er alla! Nu är jag uppe och börjar piggna till. Har strosat runt och fixat mig i lugn takt i ungefär en halvtimme. Så nu slog jag mig ner i vardagsrummet för att äta lite frukost. Så här ser min frukost ut idag, tänkte jag kunde unna mig lite nu innan skolan:



Ha en helt underbar fredag på er nu alla! Ciao!


Snabbinlägg!

Hej bloggen! Ville bara skriva ett snabbinlägg om hur lyckad min balkonginvigning med mina klasskamrater blev! Trots att somliga var sjuka eller fick förhinder så blev det jättelyckat och en superhärlig kväll. Alla mina muffins gick åt och alla hade roligt. Så detta kommer göras om självklart! Jag ska lägga upp mer bilder i morgon men just nu är jag lite seg... så jag ska bara ta det lugnt innan jag går och lägger mig. Hoppas ni haft en fin dag alla! :)


Redan onsdag!

Herreguuud tiden bara flyger iväg! Jag kan verkligen inte förstå. Kändes nyss som fredag! Jag har inte hunnit blogga överhuvudtaget sen dess. Hela helgen har jag flyttat tillbaka alla prylar efter att de slipat golvet i vardagsrummet. Sen var jag också med älsklingen till Torekällberget där vi träffade Tessan och barnen. Jag ska lägga upp ett inlägg och bilder med det lite senare.

Sen i måndags var jag ledig vilket gick till att ta det lugnt och plocka lite med alla prylar, det tar längre än man tror. Det jobbiga är att vi ska göra det igen om fyra månader då de ska tapetsera om i vardagsrummet. Jippi... Och igår började vår nya kurs Kultur- och designpolitik, som jag personligen trodde skulle bli en lugn kurs men ack så fel jag hade! Det känns som om man kommer plugga ihjäl sig nu såhär innan sommarlovet. De verkligen överöste en med arbete från första föreläsningen. Vi ska göra ett projektarbete.. ett riktigt stort ett.. och vi ska även skriva en reflektionsdagbok på tre föreläsningar à 2-3 sidor/föreläsning. Ja, vi får väl se när och var man hittar mig utschasad för det känns som det kommer hända!



Men idag är det i alla fall onsdag vilket betyder att jag ska ha min lilla balkonginvigning med mina klasskamrater ikväll. Så jag ska diska lite nu sen ska jag baka Dumlemuffins. Skriver senare, om inte så gör jag det i morgon! Ha det bra sålänge, ciao!