Amerikanska chokladrutor
Väldigt mumsiga, saftiga chokladrutor som alla gillar. Dock finns det nötter i, så detta är inget för nötallergikern!
Amerikanska chokladrutor
Ugn: 150 grader C
Ingredienser:
100 g nötkärnor
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
1. Smörj och bröa en avlång, ugnsfast panna eller smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20 x 35 cm. Sätt på ugnen.
2. Hacka nötterna.
3. Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör detta tills smeten blir slät. Låt den svalna.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
5. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i långpannan.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna något, skär den därefter med en vass kniv i rutor!

Amerikanska chokladrutor
Ugn: 150 grader C
Ingredienser:
100 g nötkärnor
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
1. Smörj och bröa en avlång, ugnsfast panna eller smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20 x 35 cm. Sätt på ugnen.
2. Hacka nötterna.
3. Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör detta tills smeten blir slät. Låt den svalna.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
5. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i långpannan.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna något, skär den därefter med en vass kniv i rutor!

Kommentarer
Postat av: Sofia.
åh så gott :D
Trackback