Göta Kanal tripp!

Hej alla glada läsare! Nu är vi hemma igen efter vår lilla underbara dagstripp till Linköping och på Göta kanal! Det har vart en trevlig och rolig dag med hela släkten, dock så hade vi ju inte riktigt vädret på vår sida, utan det regnade mest hela tiden! Så det blev ju lite kyligt tyvärr i klänning och så!

Ska berätta lite om vårann tripp! Vi gick upp klockan 05.00 i morse, eftersom vi skulle åka från oss 06.30 till Eskilstuna busstation! Därifån skulle vårann buss till Linköping gå (Berg hette det stället som vi skulle exakt till). Här är jag fixad och klar i morse:



Bussresan var rätt lång och man kände verkligen att man vart uppe tidigt och när vi väl kom fram till kanalen där båten skulle avgå ifrån stod regnet som spö i backen! Tur att paraplyn och raincapes fanns tillgängligt, annars skulle man vart blöt som en dränkt katt under hela resans gång!

Här är vi alla efter att vi slagit oss ner vid våra bokade bord:

  
  

Under resans gång passerade vi nio slussar och två akvedukter (Tunnlar som går under vattnet i kanalen där bilarna kan köra igenom), missade tyvärr avedukterna men man såg tydligen inte så mycket utav dem. Här är i alla fall bilder från slussöppningarna!

   

Sedan umgicks vi mest, satt och pratade och tittade på utsikten en trappa upp. Tur att det var tak där annars hade vi blivit dyngsura där på! Men väldigt trevligt hade vi det! Här kommer lite bilder från båtresan!

       

När vi väl kommit till vår destination stod bussen och väntade på oss (och regnet det öste ju fortfarande ner!) precis utanför. Bussen skulle efter trippen köra oss till "Gamla Linköping" (som tur var hade det slutat regna när vi kom fram dit) där det är gamla byggnader och gammeldags inspirerade butiker. Vi hade ungefär en och en halv timme på oss att vandra runt där och det var mycket trevligt! Trevligast var nog "Cloetta - Chokladboden" där de har tillverkning, föräljning och utställning! Väldigt mysigt! Här är lite bilder ifrån det!

    

Därefter körde bussen oss hemmåt mot Eskilstuna igen vid 15.30 tiden. Vi har vart hemma ett tag och har hunnit ätit middag, men vill inte vara hur otrevlig som helst och slänga mig ner vid datorn direkt ju när man är här på besök, ni vet vad jag menar???! 

Rekommenderar denna resa faktiskt, om man gör den med familjen eller liknande! Jag hade jättetrevligt (trots det hemska vädret!) och kryssningen var rolig, dock inte massor att titta på. Härligast på trippen måste jag nog erkänna att "Gamla Linköping" var!

Hoppas ni haft en trevlig söndag? Min var utmärkt!
   

Kommentarer
Postat av: Cecca

Kika in min blogg och hör utav dig. :)

2009-07-20 @ 14:50:12
URL: http://blackened.blogg.se/
Postat av: ronja

hejhej haft en bra dag?



Min kusin har en blogg & har en bloggtävling om veckans blogg som du säkert vill vara med i. Hennes blogg är ganska ny & därför borde du besöka henne=) skulle vara så snältt av dig!

här är länken : http://peaca.blogg.se =) hoppas du besöker henne puss!=)

2009-07-20 @ 22:11:00
URL: http://runjas.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback