Tigerkaka

Ett fantastiskt enkelt, traditionellt men väldigt gott recept som alltid går hem då man ska slänga ihop något snabbt när man, i sista minuten bestämt med sina vänner att de ska komma över och man har inget annat hemma att bjuda på! Då är Tigerkakan idealisk att bjuda på!

Tigerkaka

Ugn: 175 grader C

Ingrediensern

50-75 g margarin/smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjölk eller vatten

Gör så här:

1. Smörj och bröa en form. Sätt på ugnen!
2. Smält matfettet och låt det svalna, eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det är mjukt och smidigt!
3. Vispa ägg och socker poröst. Blande mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt i smeten.
4. Tillsätt matfettet och vätskan, rör till smeten ser jämn och slät ut.
5. Dela smeten på hälften i två olika bunkar.
6. Tillsätt vaniljsocker i ena bunken och kakao i den andra, rör tills du får en jämn och fin smet i båda bunkarna.
7. Varva de olika smetarna när du häller i dem i bunken, så att det blir som ränder sen när du gräddar kakan.
8. Grädda kakan i 40-50 minuter, eller tills provstickan är torr.



Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback