Bananbröd

Det var som så att jag stod här med 6 övermogna bananer och man kan ju göra bananmuffins till förbannelse med dem, men så tänkte jag att man kanske skulle prova något nytt. Jag hittade således ett recept på bananbröd, man har ju hört talas om det en hel del och det kunde vara värt ett försök att prova. Så här följer ett recept på ett saftig, mumsigt och mättande bananbröd.


Bananbröd - 1 bröd

Ugn: 200 grader C

Ingredienser:

2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl grovhackade cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250g kvarg, lätt
½ dl honung


Garnering:
1 dl bananchips


Gör så här:

Sätt på ugnen. Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1½ liter. Lägg på bananchipsen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.



Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback