Varm smörgåstårta á la Teresia
ca 4-6 personer
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
3 lager - 6 halvor:
1 förpackning polarkaka (innehåller 6 halvor)
eller 2 förpackningar Hönökaka (innehåller 4 halvor)
Fyllning 1:
2 paket Bacon
1 Hel purjolök i normal storlek
2 dl creme fraîche
Fyllning 2:
1 paprika i valfri färg
1 burk champinjoner
2 dl creme fraîche
Topping:
Skivade tomater
riven ost
Gör så här:
1. Lägg upp 2 halvor utav brödet bredvid varandra, på en plåt med bakplåtspapper, så att brödet bildar en rund botten.
2. Hacka upp purjolöken och skär upp baconen. Fräs sedan upp dem var för sig.
3. Blanda ihop Bacon, purjolök och creme fraîche. Bred sedan ut över brödet. Lägg på två nya halvor.
4. Hacka upp paprikan. Fräs sedan upp paprikan och champinjonerna för sig.
5. Blanda ihop paprika, champinjoner och creme fraîche. Bred sedan ut över brödet. Lägg på de två sista halvorna.
6. Garnera med skivade tomater och sedan ost över tomaterna. Grädda sedan i ugnen till osten smält fint över smörgåstårtan. Servera direkt!

Ugn: 200 grader
Ingredienser:
3 lager - 6 halvor:
1 förpackning polarkaka (innehåller 6 halvor)
eller 2 förpackningar Hönökaka (innehåller 4 halvor)
Fyllning 1:
2 paket Bacon
1 Hel purjolök i normal storlek
2 dl creme fraîche
Fyllning 2:
1 paprika i valfri färg
1 burk champinjoner
2 dl creme fraîche
Topping:
Skivade tomater
riven ost
Gör så här:
1. Lägg upp 2 halvor utav brödet bredvid varandra, på en plåt med bakplåtspapper, så att brödet bildar en rund botten.
2. Hacka upp purjolöken och skär upp baconen. Fräs sedan upp dem var för sig.
3. Blanda ihop Bacon, purjolök och creme fraîche. Bred sedan ut över brödet. Lägg på två nya halvor.
4. Hacka upp paprikan. Fräs sedan upp paprikan och champinjonerna för sig.
5. Blanda ihop paprika, champinjoner och creme fraîche. Bred sedan ut över brödet. Lägg på de två sista halvorna.
6. Garnera med skivade tomater och sedan ost över tomaterna. Grädda sedan i ugnen till osten smält fint över smörgåstårtan. Servera direkt!

Kommentarer
Trackback