Kycklingpaj
Ugn: 250 grader
Ingredienser:
Pajdeg:
200g Smör
4 dl mjöl
4 msk vatten
Fyllning:
4 ägg
2 dl creme fraîche
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl ost
3 st kycklingfiléer
Gör så här:
1. Sätt på ugnen. Rör ihop ingredienserna till pajdegen. När den fått en fin och fast form så trycker du ut den i en pajform.
2. Skär upp kycklingfiléerna i tärningar och krydda efter smak. Stek upp dem i stekpannan tills de är helt färdigstekta.
3. Vispa upp äggen och blanda sedan ned Creme Fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda därefter i ost och kycklingen.
4. Bred ut fyllningen på bottnen så att det ligger jämt fördelat över hela pajdegen.
5. Grädda i ca 20 minuter, tills pajen fått en fast form och en fin gyllenbrun yta.
Enjoy!

Ingredienser:
Pajdeg:
200g Smör
4 dl mjöl
4 msk vatten
Fyllning:
4 ägg
2 dl creme fraîche
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl ost
3 st kycklingfiléer
Gör så här:
1. Sätt på ugnen. Rör ihop ingredienserna till pajdegen. När den fått en fin och fast form så trycker du ut den i en pajform.
2. Skär upp kycklingfiléerna i tärningar och krydda efter smak. Stek upp dem i stekpannan tills de är helt färdigstekta.
3. Vispa upp äggen och blanda sedan ned Creme Fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda därefter i ost och kycklingen.
4. Bred ut fyllningen på bottnen så att det ligger jämt fördelat över hela pajdegen.
5. Grädda i ca 20 minuter, tills pajen fått en fast form och en fin gyllenbrun yta.
Enjoy!

Kommentarer
Trackback