Makeup vår och sommar 2009

Under vår och sommar säsongen är nyckelordet Naturligt! vi vill se en naturlig lyster från hyn och naturliga läppar. Inte för mycket smink så man ser ut som man har hällt på ett lager täckfärg! Vi vill heller inte se några ränder vid hakan! Se till att hitta den foundation som har så exakt likhet med din riktiga hudton. När det sen gäller ögonen så ska de vara mörka och välmarkerade.



Foundation:
Som sagt så är det naturlig hy vi vill se i sommar! Därför ska den också framhävas på bästa möjliga vis, genom att hitta rätt ton för just din hy! Det finns väldigt bra produkter nu som kan hjälpa dig att hitta den naturliga looken, som framhäver och förbättrar våra ansiktsdrag. Lättast att hitta rätt ton är att testa ute i dagsljus. För att se naturlig ut måste man ju ha den ton som är närmast ens egen hudton, så skillnaden mellan hals och ansikte inte blir alltför markant, om det blir så är det ju inte ett dugg naturligt! Tänk även på att om man har fräknar så ska man inte döölja dem, fräknar är naturligt och dessutom mycket fint!

Tänk på att de nya produkterna inom mineralmake-up är väldigt bra för att se naturlig ut!





Ögon:
När det gäller att sminka ögonen så ska man allra helst ha sotade ögon. Med färger som chokladbrunt och svart eller svart och mörkt grått. Man ska vara välmarkerad runt ögonen med kajal, svart allra helst och det är mycket Rock 'n' Roll inspirerat!




Mascara:
För att få snygga ögonfransar som vidgar ut sig över hela ögat så kan man gå till väga på flera olika sätt. Man kan antingen börja med en mascara som är tunn och har smal borste för att sprida ögonfransarna, därefter applicera på ett nytt lager mascara med en bättre mascara som har större borste. Men man kan även använda en ögonfranstång och böja fransarna i olika etapper. Först böjer man längt in, sen flyttar man ut ett steg och böjer igen och sen flyttar man ut en sista gång och böjer igen. Applicera därefter svart mascara så fransarna vidgar sig över hela ögat. Tänk på att inte applicera för mycket, vi vill inte ha några spindelben runt ögonen!




Rouge:
När det kommer till rouge i säsongens make-up så ska även det vara naturligt. Försök att få till det med lite lätt rosa krämrouge/rouge som man lägger på den högsta punkten av kinderna., så att du helt enkelt ser lite väderbiten ut. Här vill vi inte se några fartränder i starka röda färger!





Läppglans:
Till den här säsongen vill vi inte se några glossiga läppar. Alltså tänk på hur mycket du applicerar när du tar läppglans. Färgerna ska vara transperant eller svagt rött eller rosa, lätt applicerat så det ser ut som man slickat sig runt munnen. Tänk på att man inte vill ha starka läppar då man har väl markerade ögon!




Rosa:
I vår och sommar är det den rosa färgen som gäller! Mixa gärna in lite rosa ögonskugga i dina svarta, välmarkerade ögon och sen lite lätt rosa läppar. Och lätt, söta, rosa kinder istället för stark rött!





Tänk på att annars är det bara du och din fantasi som sätter gränserna för hur din make-up ska se ut! Var inte rädd för att prova på nya saker och det finns alltid fina färger som man kan mixa in då det kommer till ögonskugga! Testa dig fram och se vad som passar just dig och din ansiktsform och hudton. Det finns vissa starka färger som grön, blå och cerise som följer med i modevärlden just nu. Du kan ju testa om de färgerna känns bra på ögonen, men tänk på att inte applicera för mycket!

Tänk även på att vid dagens slut att rengöra! Tvätta bort allt smink och ta vara på din hy!


Ha kul och lycka till!


Kommentarer
Postat av: Anonym

tack! okej kul :)

2009-05-17 @ 12:54:51
URL: http://feliciaholmgren.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback