Måndag igen!

Ja, då var det måndag igen! Ny vecka och även sista veckan för denna kurs! Riktigt skönt! Ska bli kul att påbörja en ny kurs, men först har jag tentan på fredag att oroa mig för! Så kvällen är full med en massa plugg. Och lite skönt är det att Jimmy jobbar kväll. För då kan jag fokusera på min tenta till 100% ikväll. Så det ska jag göra.

Idag har jag vart i skolan med gruppen och gjort gruppen reflektioner för kursen och vårt arbete. Jag har även bokat in mig på en seminariegrupp idag till nästa kurs! Känns skönt att ha det klart! Men, nu ska jag inte sitta här och dravla bort mer tid! Jag måste göra klart mina reflektioner och plugga på min tenta! Ha det så bra så länge! Ciao!

Adventsmys!

Igår eftermiddag, innan min älskade syster åkte hem till Eskilstuna igen så hade vi en jättemysig adventsfika! Vi fikade på lussebullarna jag bakade i fredags och pepparkakorna vi bakade i lördags med lite julmust! Riktigt gott! Och väldigt väldigt mysigt och roligt!

Det var riktigt gott och trevligt! Gjorde ni något roligt till första advent!?


Pepparkaksdeg

Nu så här i juletider så börjar det ju bli dags för bak av allt det goda som hör julen till och visst vore det fel om man helt och hållet glömde bort pepparkakorna! Det är ju en av de stora traditionerna att äta pepparkakor och dricka julmust! Och sen så är det ju så härligt gott! Så här kommer det ett recept på en jättebra pepparkaksdeg!

Pepparkaksdeg:

Viktigt: Degen ska stå kallt minst ett dygn innan utbak, så man måste ha lite framförhållning.

Ingredienser:

500g rumsvarmt smör/margarin
2 msk mald kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1 msk mald ingefära
1 msk finstött kardemumma
4 dl strösocker
2 dl mörk sirap
1½ dl vatten
1 kg vetemjöl (ca 17 dl)
1 msk bikarbonat

Gör så här:

1. Rör ihop rumsvarmt smör och kryddor i en stor bunke.
2. Koka upp socker, sirap och vatten.  Häll den heta blandningen över kryddsmöret. Låt kallna.
3. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Degen är nu mycket lös och ska stå kallt minst 1 dygn innan utbak, täckt med plastfolie.

Vid utbak: Sätt ugnen på 200 grader C. Tag fram lite deg i taget medan du bakar ut. Grädda dina pepparkakor i cirka 5 minuter beroende på tjockleken.

Avnjut dina pepparkakor tillsammans med lite glögg eller julmust! Åh, så juligt gott!


Pepparkaksbak!

I lördagskväll hade ju jag och min älskade syster pepparkaksbak här hemma och jag ville bara dela med mig utav en väldigt fin bild på henne medan vi bakar pepparkakor!

Visst är hon söt!? Vi fick riktigt mycket pepparkakor med, 4 fulla plåtburkar! Mumsfillibabba! Nu räcker det hela julen! Hihi! Har ni bakat pepparkakor än?


Shoppingtur!

Som ni vet var jag upp till stockholm med min käraste syster och underbara sambo i lördags för julklappsshopping. Men som jag förutspått blev det inte bara julklappsshopping utan lite kläder och accessoarer till mig med! Här ska ni få se några riktigt fina accessoarer som jag köpte + fick!




Dessa örhängen fick jag på BikBok för att jag handlade över 300:-, visst är de söta!?

De jag hittade julklappar till var min mamma, bror och sen en del av min sambos julklapp. Jag har lite ordning på vad jag ska ge till vissa, det känns riktigt skönt! Inte så mycket stress alls i år! Hur går det för er med julklappar ha ni många klara?

 


Godmorgon på första Advent!

Godmorgon på er alla! Och trevlig första advent på er alla! Hoppas alla sovit riktigt gott i natt, det har verkligen jag gjort efter en rolig dag igår! Jag, min lillasyster och älskling gick upp riktigt tidigt igår och åkte till stockholm för en heldags shopping! Det var riktigt roligt och shoppingrundan slutade med en middag på Il Forno Con Tapas! Riktigt mumsigt var det med lite tapas plockmat och sen åt jag världens godaste (och dyraste!) efterrätt! Men det var värt det.


Vi var väl hemma igen vid 20.00 och då tog vi fram pepparkaksdegen och formar för att baka pepparkakor! Det gick riktigt fort, det tog bara 1½ timme faktiskt, är väldigt förvånad men antar för att det var att vi var två som bakade hela tiden! Så nu har vi fyra fulla burkar med pepparkakor! Mums fillibabba!

Idag är det som sagt första advent, som skulle vara så mycket härligare om det vore lite snö ute! Är lite avundsjuk på de uppe i norr som har snö! Och idag ska vi springa ner till centrum och kika lite här, vi började ju shoppa julklappar igår så vi fortsätter lite idag!


Skriver mer senare, nu ska vi äta frukost! Ha en jättefin första advent!

Off to tågstation!

Ja, nu har klockan tickat fram till avfärd! Det är dags för mig att ta mig till tågstationen och möta upp min syster! Åh, så trevligt det ska bli! Hoppas ni får det bra sålänge! Ciao!

Lussebullar!

Idag hade jag det stora lussebaket, det blev både lussekatter och vanliga lussebullar! Så här kommer receptet på degen! Det blir ju ingen riktig jul utan lussebullar!

Lussebullar:

Ugn: 225/250 grader C

Ingredienser:


2 pkt saffran (1g)
½ tsk salt
50g jäst för söta degar
175g smör/margarin
5 dl lättmjölk
1½ dl socker
ca 17 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Stöt saffranet tillsamman med saltet. Finfördela jästen i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt saffran, mjölk och sirap. Låt blandningen bli 37 grader (fingervarmt). Tillsätt söndervispat ägg. Häll degvetskan över jästen och rör tills jästen löst sig.
3. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen riktigt smidigt. Strö över lite mjöl och jäs under duk i 45 minuter.

♥ Till lussekatter behöver du bara russin och uppvispat ägg. Rulla till små "S" och stoppa i 2 russin i vardera ände. Pensla med ägg och grädda i ca 10 minuter på 225 grader.

♥ Till saffransbullarna så behöver du smör, socker och russin. Kavla ut degen till rektanglar, bred ut smör och strö socker och russin över ytan. Rulla ihop och dela dem i bullbitar, lägg dem därefter i bullformar på en plåt. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda i ca 10 minuter.



Sen är det bara att korka upp Julmusten och njuta av ert goda nybakta bröd!



Flitiga Lisa idag!

Godmorgon på er alla! Idag är det en härlig fredag och jag är på sprudlande humör! Jag har vart vaken i en timme sisådär, hade tänkt gå upp tidigare men jag råkade stänga av alarmet i mitt halvvakna  stadium när det ringde! Lite illa, men men nu är jag uppe i alla fall!

Dagens schema är nämligen fullspäckat! Och självklart har jag redan börja! Detta står på dagens agenda:

♥ Baka lussebullar
♥ Göra pepparkaksdeg
♥ Tvätta
♥ Dammsuga
♥ Sätta upp julgardiner och adventsljusstakar
♥ Få besök av min underbaraste lillasyster!

Ja, massor att göra som sagt! Och jag har redan börjat med lussebaket. Första degen står och jäser i köket! Jag ska snart kila ner i tvättstugan och sätta på maskinerna och sen upp igen och göra den andra degen! Därefter blir det utbak! Åh! Jag älskar julen, det doftar så härligt gott! Det doftar saffran i hela mitt kök just nu! Älskar't! Även fast jag betalade 115:- för 2g saffran! Hutlöst!

Senare ikväll kommer min underbaraste lillasyster hit och ska spendera helgen med oss! Vi ska baka pepparkakor, därför gör jag degen idag! Den måste vila 1 dygn i kylen innan man bakar!

Men nu måste jag kila ner i tvättstugan och tvätta! Ha en fin fredag så länge! Ciao!

Förälskad!

Idag har jag haft så mycket för mig! Jag har nämligen storstädat här hemma! Och då menar jag inte bara det vanliga plocka undan tjaffset! Nej, städat! Skrubbat toan och övrigt, så nu SKINER det bokstavligen i badrummet! Härligt värre!

Sen har jag även vart ända till Brunnsängs Centrum idag och hämtat mitt paket! Mitt härliga paket som jag väntat på sen i fredags! Och OM jag gillade innehållet! Supermycket!


Paketet innehöll min splitternya, superfina symaskin som jag beställde i fredags! En liten julklapp från mig till mig! Jag älskar den verkligen, har självklart redan provat den och den spinner som en katt, lämnar underbart perfekta sömmar efter sig och har massor med funktioner jag bara kunde drömma om att en maskin (en basic maskin som denna) kunde ha! Hör på det här: Den kan sy i en knapp!!!! EN KNAPP! Liksom visst att man kan sy knapphåll med symaskiner, det vet väl alla! Men att den kan sy en KNAPP!!! Jag är så förundrad och sjukt glad för att jag beställde den! Så här ser den ut:


Modellen är en Husqvarna Viking (självklart Husqvarna, jag har superbra erfarenhet av det märket och det är ju vida känt!) Emerald 116! Priset på denna maskin var(är) 2970:- och då ingick frakten! Sen är det två års garant + ytterligare 3 års garanti på delar! Åh, helt underbart! Jag blir lika upphetsad av den som jag blir av High heel shoes och väskor! (Jag vet jag är galen men visst är den underbar!?) Jag är helt förälskad i denna fina maskin!


Lasagne, italiano evening!

Som ni vet så lagade jag ju Lasagne till middag igår och eftersom den blev så lyckad så tänkte jag lägga upp receptet här! Jag gjorde självklart allt från scratch, då jag älskar att jobba i köket trots tårar och sveda från lök och små olyckor så är det helt underbart kul att laga mat!

Lasagne:

Ugn: 225 grader C

Ingredienser:


Köttfärssås:

1 gul lök
400 g köttfärs
1 buljongtärning
3-5 msk tomatpuré
500g krossade tomater
vatten
ev. 1 vitlöksklyfta (eller 1 krm vitlökspulver)
salt
peppar
ev. timjan

Bechamel sås:

3-4 msk margarin
12-16 tsk vetemjöl
5 dl lättmjölk
ca 1 dl riven ost
salt
peppar
9-12 lasagneplattor

Topping:

Riven ost

Gör såhär:

1. Sätt på ugnen.
2. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i margarin eller olja i en stekpanna eller stekgryta.
3. Tillsätt buljong, tomatpuré, korssade tomater, pressad vitlök/vitlökspulver, salt och kryddor.
4. Låt koka på sval värme i ca 5 minuter, rör om då och då.
5. Börja med Bechamel såsen och smält margarinet i en kastrull. Rör sedan ner mjölet.
6. Späd med mjölken, litet i taget. Rör om mellan spädningarna. Låt koka ca 3 minuter på svag värme.
7. Rör ner osten. Salta och peppra såsen. Smörj en ugnssäker form.
8. Varva Bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i formen. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera tillsammans med en frisk grönsallad och njut!


Delicious Lasagne!



Matlagning + Pluggning = ??

Hej på er alla i bloggen! Just nu står jag i köket och ska faktiskt förbereda för middagen. Jag hade tänkt att laga Lasagne idag, hur det ska gå! Jag har aldrig gjort det förut! Hade tänkt göra det förra veckan, men tyvärr blev det uppskjutet! Samtidigt medan jag håller på tänkte jag kombinera matlagningen med lite plugg! Eller kanske är kombinationen olycklig? Man kanske ska hålla sig till det ena? Nej, då får jag vänta så länge utan att ha något att göra och det är lättare att stå med datorn i köket än att springa mellan vardagsrummet och köket, tycker ni inte!?


Men nu ska jag sätta igång! Det jag tänkt plugga är självklart kursen i helhet, inför tentan! Som närmar sig med stormsteg, den är redan nästa fredag den 4 december! Känns lite ironiskt att när man precis andats ut från den föregående tentan då man fått sina resultat så måste man plugga och bli orolig inför nästa tenta! Men önska mig lycka till! Ciao!

Back on track!

Hej på er! Det blev inte världens längsta bloggpaus, men några dagar blev det. Anledningen till detta är för att en närastående gick bort för oss i Måndags, så jag kände att jag behövde stötta min älskade sambo på alla sätt och vis. Men jag känner samtidigt att jag behöver bloggen, för att ventilera och så! Det här är också en del av mig, att skriva och så! Men självklart finns jag fortfarande till hands för min sambo!


Hoppas att allt är väl med er i alla fall? Här knallar det på, man har ju mått bättre så att säga.

Bloggen nere!

Hej på er alla! Jag har beslutat att ha bloggen nere en sväng. Vet inte hur länge, men jag måste ha lite egen tid. Det kanske ni kan förstå! Återkommer så fort jag känner att jag kan! Ha det så bra tills dess!

Godmorgon!

Ett stort godmorgon på er alla! Hoppas ni alla haft en härlig och god natts sömn, det har inte jag! Somnade sent, sent efter att ha blivit väckt av sambons telefon som ringt och sen så hade jag tur att föreläsningen inte var någon viktig så jag sov lite längre. Det var riktigt skönt så nu är jag pigg!

Så jag ska snart bege mig in till Södertörn för gruppmöte med projektgruppen. Vet inte hur mycket vi kommer göra idag, både Hanna och Matilda kommer inte närvara. Hoppas att jag i alla fall kan få lite mer information till min budget så den blir klar!

Hoppas alla får en fin måndag, lovar att skriva mer sen när jag kommer hem! Ha en bra dag! Ciao!

Ett parti Yatzy!

Okej, kära vänner! Nu säger jag godnatt för idag! Jag och älsklingen ska sätta oss i köket med ett glas o'boy och spela ett parti Yatzy! Det var riktigt länge sen och ett skönt sätt att varva ner och avsluta dagen på, tycker ni inte?!



Som sagt så hoppas jag att alla ni har haft en fin söndag?! Sov gott sen när ni ska bädda ner er i sängen! Natti!


Trots mot söndags ångesten!

Som ett trots mot den vanliga söndags ångesten så beslutade jag och älsklingen att faktiskt slänga på oss våra jackor och ge oss ut i regn och rusk! Vi begav oss promenerande in till centrum och knallade in på en restaurang som han velat ta mig till en längre tid nu för att äta. Vi ställde till med en extra fin söndags måltid bestående av den godaste plankstek jag ätit på väldigt, väldigt länge! Efter maten beställde älsklingen kaffe och jag dessert, bestående av Sorbet med hallon och mango smak, frukt, kex och chokladsås!



Älsklingen


Jag

Godaste Planksteken någonsin!


Dessert!


Det blev en mycket härlig middag på Croc's in, en som är att föredra framför Söndags ångest och dysteri! Vi promenerade självklart mätta och belåtna hem efteråt och nu ska vi mysa ner oss och ha det gosigt i soffan med film! Hoppas er söndag blev lika härlig och mysig som min!

Söndags dysteri!

En sen hälsning så här på söndagskvisten! Är sjukt trött på det träliga regnvädret som infinner sig här i Södertälje idag! Det är slutet av november, snart december och julen närmar sig med rasande fart och det frambringar endast en fråga: Vart sjutton är snön!? Jag vill gärna ha en vit jul, tack! Vädergudarna snälla, låt oss få det!


Hur mysigt ser inte det här ut på en skala!?


Jag känner mig helt stel och seg idag, jag sov till halv tolv! Har suttit vid köksbordet och läst ELLE respektive "Ljudet av ditt hjärta" som är tredje delen i serien Twilight! Och nu börjar klockan närma sig 15.00 och jag inser jag har ännu inte ätit frukost. Har ingen matlust, men ska äta ändå...snart! Eftermiddagen är redan här, snart är det dags för skola och man kan inte låta bli att beklaga sig lite i denna söndags dysteri! Ibland känns helgerna så himla korta, jag förstår inte!

Idag blir det väl lite mer plugg, men eftersom jag inte kommer få det mesta av faktan till budgeten som jag behöver kommer det antagligen bara bli tenta plugg! Vi får se om jag kan rycka upp mig ur denna tristess!

Hoppas alla har en härlig, lugn söndag! Ciao!

Plugg!

Hej på er alla! Nu är jag vaken till 100%, har lallat runt i en sömndrucken värld i några timmar nu! Frukost har slunkigt ner och en härlig kopp te Camomille står och drar i väntan på att jag ska återkomma till den. Jag ska nämligen ha en liten plugg dag idag hade jag tänkt. Sätta igång med budgeten och så! Sen ska jag även lägga upp en bra strategi och överblicka hur jag ligger till med pluggning inför tentan!

Senare så ska vi väl göra klart här med städningen tror jag, eller om det får vänta tills i morgon! Vi får se hur det går med pluggandet helt enkelt!

Hoppas alla har en lika fin, solig lördag som vi har här och att ni får en bra dag! Ciao!

Tävling - Romantisk almanacka!

Vilket sammanträffande! I föregående inlägg berättade jag om Lauras utvalda favoriter och just nu håller Diana en tävling i samarbete med just Lauras utvalda favoriter där man kan vinna en super fin, shabby chic, romantisk almanacka! Pryds av en stor "header" ros och sedan flyttbara magneter för datum och månad, så denna kan återanvändas år efter år efter år! Så här ser de ut:



Så om ni gillar dem lika mycket som jag, klicka er in på Dianas blogg och delta i tävlingen nu! Den pågår bara tills den 30 november! Så lycka till!

Söta Cupcake burkar!

Jag surfade runt lite på olika sidor och bloggar, så när jag var inne på Dianas blogg läste jag ett inlägg om en almanacka hon fått från Lauras utvalda favoriter för hemmet. Så jag klickade mig in på den lilla shoppen och hittade de mest underbara burkar någonsin som jag verkligen vill ha till mitt hem! Två olika modeller utav cupcake burkar som ser ut så här:



De kostar bara 60:- styck och visst är de helt underbart söta!? Dem är så jag! Tycker ni inte!? Så när de har båda burkarna på lager ska jag verkligen beställa dem, eller så kanske jag har tur och får dem i julklapp! Är ni också nyfikna på det övriga utbudet hos Laura klicka er då in på Lauras utvalda favoriter för hemmet och spana runt! Det är verkligen värt det!

Kväller!

Nej, nu lägger jag ner för idag! Det är tydligen hopplöst att få ordning på ALLT på en dag! Så jag får fortsätta i morgon! Jag ska banne ha ordning i mitt hem! Så nu tänker jag slappna av resten av kvällen! Inte göra ett dugg utan bara sitta här och ta det lugnt! Surfa, kika på tv och sen så småningom krypa ner i sängen och läsa lite innan jag somnar! En härlig, mysig hemmakväll!

Vad har ni för er ikväll?

Mellan mål!

Slog mig precis ner för att ta mig ett litet mellan mål bestående utav en Gorby's Pirog! Det var riktigt länge sen jag åt en sådan och de är så himla goda! Tycker jag gjort mig lite förtjänt av ett mellan mål. Har städat rätt mycket här och sprungit hit och dit! Men det blir bara en kort paus, sen ska jag sätta igång med städningen igen så jag blir klar följt av lagning av middag! Idag blir det Lasagne! Det är första gången jag gör lasagne helt själv från scratch, så vi får se hur det går!


Hoppas alla har en fin dag!

Härliga fredag!

Hej på er alla där ute! Idag är jag på sprudlande humör! Jag är så himla glad faktiskt! Igår la de upp betygen från tentan i kursen vetenskap och metodlära! Jag var hundra på att jag skulle bli Underkänd, men tji fick jag! Jag fick godkänt och jag är så himla glad! Jippi för mig! Så jag kommer leva på det här hela helgen!

Japp, fredag som vanligt och jag behöver inte vara i skolan! Fick även samtal från Academic Work idag (äntligen) angående jobbet jag sökte. Han som jag pratade med var riktigt trevlig och ställde några frågor och om jag har riktigt tur hör de av sig om några dagar för en gruppintervju! Så håll tummarna kära ni!

Idag har jag planer på att verkligen ta tag i mitt struliga hem! Jag måste verkligen få ordning på det här! Om jag så ska införa 1 timmes städning om dagen för att hålla det snyggt här hemma! För den här röran stör min koncentration och gör mig utled på allt jag bör ta åt mig, som att börja plugga på tentan! Så jag ska fixa det här och sen så jävlar anamma så ska jag sätta igång med pluggandet! Jag ska satsa på VG verkligen verkligen har jag bestämt!


Vad har ni för er denna fredag då?

Hemma!

Hej på er alla! Nu är jag hemma, för stunden, tar det lite lugnt. Jag ska snart dra mig iväg till Ica Maxi och hämta mitt paket och sen köpa lite mat! Det behöver man ha ju! Är så glad att paketet kom idag, kan knappt bärga mig att få öppna de nya böckerna! Härligt!

Senare ska jag kika lite på julklappar och lite tips, det börjar ju verkligen bli dags att ta tag i det nu, eller vad säger ni? Har ni börjat shoppa julklappar än?

Men nu ska jag ta tag i lite grejer och sen så ska jag börja röra mig mot Maxi! Skriver senare! Ciao!

Snart helg!

Hej på er alla! Här har ni mig, strålande glad idag faktiskt! Känns härligt! Jag känner mig pigg och fräsch! Dock har jag haft en riktigt konstig dröm i natt där jag spenderade hela drömmen med att leta efter en brudslöja i förråd till min kompis som skulle gifta sig! Hm! Undrar vad det kan betyda! Om det har någon underförstådd mening...eller?


Idag har jag i varje fall seminarium i två timmar. Sen blir det antagligen projektmöte. Jag hoppas innerligt att jag får min avi till mina böcker idag, så kan jag hämta ut dem på Ica Maxi och så kan jag handla lite mat. Jag fick nämligen mina pengar idag! Jippi!

Sen är det som sagt helg! Det ska bli riktigt skönt, men jag ska ta tag i allt nu till helgen. Städa, rensa och verkligen börja plugga inför tentan. Tiden går fort, snart är den 4 december här, kan jag lova!

Men nu måste jag rusa! Hoppas alla får en fin dag så skriver jag mer senare! Ciao!

Onsdag kväll!

Hej på er alla! Hoppas att allt är väl med er? Här är det bara bra i alla fall! Jag har inte gjort så mycket, men tänkte kika lite på mina uppgifter inom projektarbetet och sen så är det ju Grey's Anatomy snart!

Jag har äntligen tagit mig i kragen och sett filmen Twilight nu när jag läst boken också! Men tyvärr måste jag ge den medel betyg för den är verkligen inte så bra som alla säger att den är! Om ni inte läst boken och bara sett filmen så säger jag bara: LÄS BOKEN! Ni kommer älska den! Men jag antar att jag också ska erkänna att vissa scener faktiskt är grymt gjorda, men nja.. It might grow on me, men jag är inte så säker! Måste också säga att New Moon verkar bättre än Twilight, men antar att det beror på att Twilight blev en sån succé och därmed hade de en bättre budget för filmen New Moon vilket betyder att filmen blev bättre. Well, vi kan bara vänta och se!



Men nu ska jag som sagt kika på mitt arbete! Hoppas alla har en fin kväll?

Godmorgon!

Hej och godmorgon på er alla! Idag så är jag uppe och har tid att blogga lite. Jag skäms att jag inte bloggade alls igår, men satt och myste med min sambo! Det var härligt!

Idag så har vi faktiskt inte någon föreläsning, den blev inställd. Men jag måste ändå in till skolan och ha projektmöte. Hoppas det går bra, måste erkänna att jag inte har gjort så mycket. Känner mig lite "på G till att bli sjuk" men jag tog tempen och jag har inte feber i alla fall, fast jag känner mig varm som sjutton. Jag kanske bara känner mig stressad. Jag brukar bli varm när jag är stressad.

Jag kan i alla fall berätta att jag beviljats lån från CSN nu och kommer få pengar vilken dag som helst nu! Härligt härligt! Då kanske jag kan köpa lite julklappar och nödvändigheter trots allt!

Sen idag ska jag faktiskt GÅ till pendeln. Det tar 20-30 minuter (jag är så långsam ibland) att ta sig in till centrum och jag och min sambo har gjort en pakt! Om jag börjar promenera till och från centrum, promenerar lite mer med honom på kvällarna, tränar lite då och då, slutar med godis och läsk (hur nu det ska gå!) så ska han sluta röka. Hm, mycket lovande från mitt håll känner jag, men om jag blir nöjd med mitt resultat sen kommer jag ju inte klaga!

Fick även ett samtal igår från en tjej faktiskt. Jag sökte jobb på nätet och nu vill hon snacka med mig! Iih! Duktiga jag hade ju självklart inte mobilen tillgänglig när hon ringde, men hon lämnade ett meddelande om att jag ska ringa upp så det ska jag självklart göra!

Oj vad tiden flyger! Jag måste rusa! Hoppas alla får en fin dag så skriver jag ikväll!

Smarrig Snabbkola!

Får ni som jag ibland supercravings för sött och godis? Att ni bara måste ha något gottis sent på kvällen när affärerna stängt eller att ni är lite lata att ta er till affären? Då har jag ett perfekt recept för er! Detta recept är superlätt och går riktigt fort att röra ihop!

Smarrig Snabbkola:

Ingredienser:

100 g margarin
2 dl strösocker
1 dl sirap
3 msk kakao

Gör såhär:

1. Blanda ner alla ingredienser i en kastrull. Låt smeten koka i ca 7 minuter, rör om då och då.
2. Häll smeten därefter i en plåt försedd med bakplåtspapper och skär den i bitar.
3. Låt kolan svalna i några minuter innan du börjar äta den! Njut!


Måndag kväll!

Hej på er alla i bloggen! Ledsen att jag inte har skrivit på hela dagen, men jag har haft fullt upp plus att internet har strulat! Idag har jag inte gjort så mycket, vart i skolan och så som vanligt! Föreläsning och projektmöte. Jag har även hunnit läsa ut den andra boken i Twilight serien - New Moon! Den är så bra! Så bra att jag faktiskt nu har beställt hem de tre sista böckerna! De är fyra totalt, jag köpte ju första på Ica Maxi, sen lånade jag andra av Sabina i min klass! Men jag behöver ju de andra med nu, så de är beställda!



Jag trodde aldrig att jag skulle gilla dem så mycket som jag gör! De är lika fastnaglande som Harry Potter böckerna! Kan bara inte vänta tills jag får mina böcker!

Hoppas alla har haft en bra dag, precis som jag!

Njuta, slappa och lata!

Ja hörrni, nu är jag klar med dagens pluggande och det har gått riktigt bra! Så nu har jag gjort mig väl förtjänt utav att njuta, slappa och lata mig lite. Kika på tv, läsa eller vad helst jag själv vill! Det ska bli skönt! Hoppas att det har gått lika bra för de andra i min grupp med, men det tror jag nog!

Men jag ska nog ta tag i min bloggdesign och ta bort lite grejer! Det ser så konstigt ut på de andra bloggarna och jag orkar inte.. vi får se! Ska bara kasta ett öga på det! Jag orkar inte med det just nu, jag hoppar det till en annan dag då jag vet hur jag vill ha det! Hoppas ni har en bra söndag!

Sista dagen på helgen - Söndag!

Hej alla! Jahapp, då var den här! Söndag, sista dagen på helgen! Usch! Men vad ska man göra, ny vecka på G och det dröjer inte särskillt länge till helg igen!

Idag är vädret dimmigt och dimman trycker mot varje befintligt hörn där ute. Det gör mig glad att inse att jag inte behöver gå ut idag! Idag ska jag ha en inne dag helt enkelt! Jag ska plugga lite, alldeles strax, sen ska jag slöa. TV och/eller läsa! Härligt! Inga speciella, behövda åtaganden alls!

Jag har vart vaken sen 10, men spenderade två timmar i sängen bredvid min älskling och läste lite i "New Moon". Den är så bra! Jag har ungefär halva boken kvar nu! Hoppas jag får låna trean sen med!



Men som sagt, nu ska jag plugga! Ska ni göra något idag? På lediga söndagen!

Sämsta föreställningen någonsin!

Som jag nämnde i tidigare inlägg så skulle jag och älskling gå på bio och se "2012". Vi gjorde det och det var mitt livs sämsta bioföreställning! Filmen var skitbra, det jag klagar på är publiken runt omkring oss! I början gapar, skriker, irriterar de oss alla, men jag tänker "De lägger ner när filmen kommer igång". Visst i början av filmen var det helt okej, inga större klagomål där. Men när man suttit i en timme, kanske längre, så hör man några som klappar, några som skriker vissa grejer och så vidare. Är det inte meningen att om man går på bio att man ska kika på filmen? Att man faktiskt ska hålla tyst och vara fokuserad på en film man precis lagt ut 100:- på?? Tydligen inte enligt dem. Irriterande moment hela tiden! Fan vad skönt det var när filmen var över så man fick gå hem! Nästa gång ska jag nog gå den senare föreställningen, men man tycker ändå att folk kan ha sunt förnuft i kroppen, respektera sina medmänniskor som faktiskt vill se filmen utan störande moment! Eller vad tycker ni?


Godmorgon!

Hej och godmorgon på er alla! Nu har vi äntligen kommit upp ur sängen och det börjar bli dags att fixa frukost! Idag är det lördag, härliga efterlängtade helg! Ling sov över här i natt! Vi hade en jättehärlig fredagskväll och tittade På "Pulp Fiction" och mumsade chips, jordnötsringar och choklad! Det var riktigt trevligt!


Idag så ska jag och älskling gå på bio, Ling ska vara barnvakt ikväll så det var därför hon kom igår! Annars skulle vi ha spenderat helgen ihop! Vi ska se "2012" ikväll! Hoppas den är bra, den verkar bra!


Men nu ska vi fixa frukost! Hoppas alla har en bra lördag framför sig!

Härliga fredag!

Hej och godmorgon på er alla där ute! Eller, godmorgon är det nog inte längre! Jag har vart uppe sen 9 idag! Jag är ledig (som vanligt) och har faktiskt precis diskat klart. Jag satte precis på kaffe till älskling för jag tänkte överraska honom med frukost på sängen! Mumsigt!


Om en halvtimme ska jag ha onlinemöte med min Projektgrupp, så vi får se hur det går helt enkelt! Det ska bli spännande och se! Sen är det tvättstuga 11.30! Det behövs verkligen tvättas här! Jag har inga underkläder kvar! Hoppas att allt inte fuckar upp sig så här på otursfredagen! Det är ju fredagen den 13 idag! Men så mycket otur känns det inte än, för allt har gått bra hittolls och himlen är BLÅ och SOLIG!!! Härligt!

Sen vid 12 tiden så kommer underbara Ling hit och hälsar på! Det ska bli riktigt skoj! Det var så himla länge sen vi sågs och sen ännu längre sen hon var här! Så vi ska ha en fenomenal fredag ihop!

Vad ska ni sysselsätta er med idag då?

Mormorsrutor!

Titta på detta! Det här lärde jag mig i helgen när vi var hos familjen! Jag har länge velat lära mig och virka! Marita hittade virkningsinstruktioner till mig så allt jag behövde var att hitta virknålar och min kära mor var snäll nog att ge två till mig med garn! Sen lärde hon mig lite upplägg och så! Och nu kan jag virka dessa:


Dessa rutor kallas för "Mormorsrutor". Man brukar virka flera stycken i olika färger och variationer och sedan sammanföra dem till en babyfilt, ett kuddfodral eller kanske en kasse (som min kära mor har gjort!) endast fantasin sätter gränser!

Hemma igen!

Hej på er alla! Nu är jag hemma från skola och barnpassning! Det känns som denna dag har vart mycket lång, men det är bara bra för då kanske jag kan sova i natt och ordentligt det också! Jag sover verkligen som en kratta, vaken allt för länge för det är omöjligt att somna och sen vill jag inte stiga upp om morgnarna för det är varmt och mysigt men självklart kommer jag upp och är oftast seg efter en stund!

Men som sagt så var jag ju barnvakt åt min sambos kusinbarn idag! Två söta små gullungar som verkligen är lätta att älska! Verkligen! Håller ni inte med!?



Men nu är jag hemma och ska ta det lugnt, göra något skoj! Kika runt på olika bloggar eller slänga på en DVD! Vi får se vad det blir! Vad har ni för er?!

Godmorgon!

Godmorgon på er alla! För en gång skull har jag kommit upp i väldigt bra tid för att faktiskt hinna sitta en sväng vid datorn! Anledningen till detta var att jag skulle ringa till CSN support och få lite bättre information om det här med lån och nu har jag fått mina svar och jag ska skicka in en lapp redan idag! Så kommer jag få det ubetalt så snabbt som möjligt (redan till denna månad, verkigen effektivt!). Det känns bra! Så nu kan jag börja hjälpa till lite mer finansiellt hemma! Det känns verkligen bra! Då kanske vi har råd med lite mer nöjesgrejer också!

Idag har min grupp första delredovisningen i skolan! Som sagt tur att inte jag ska presentera, kändes som om jag gjorde bort mig förra gången, men det tyckte inte de andra! Kanske kan ställa upp på en av de andra redovisningarna! Vi får se!

Sen ska jag också vara barnvakt till Tilde och Lucas idag! Det ska bli skoj att träffa dem det var länge sen nu! Vad ska ni alla hitta på idag då?

Säsongens första flukt!

Idag när jag spatserade mot skolan passerade jag pressbyrån och i samma veva öppnades dörrarna och en underbar doft flöt ut genom dem. En ilning genom kroppen då jag insåg att det faktiskt var lussekatter jag doftade! Åh, de första lussekatterna har kommit! "Nybakta" på pressbyrån (antar att de inte bakar dem där, kanske bara gräddar eller bara rent ut sagt värmer upp dem!) finns dem nu att införskaffa och doftar helt underbart och juligt! Jag älskar julen, som jag har nämnt och när jag kände denna välsmakliga doft kunde jag bara inte låta bli att hoppas att den vecka med förberedelser inför advent snart vore här!


Det är säkert inte många som pysslar med sånt (som inte är äldre eller älskar att stå i köket, rätta mig om jag har fel!) men jag brukar alltid veckan innan advent baka lussekatter och pepparkakor. Någon eller några veckor senare är det dags för det stora köttbulle-makandet! Här ska det vara hemmagjorda köttbullar till jul! Och sen får man inte glömma knäck och annat julgott! Åh, vad jag längtar! Snart är den här, högtiden som endast kommer en gång om året och som alla barn och några vuxna längtar till!

Hur många mer än jag längtar, längtar, längtar tills juldagsmorgonen gryr!?

Onsdag, mitten på veckan!

Hej på er alla supersöta! Hoppas allt är väl med er, jag har det bra här! Eller i alla fall bättre nu när jag äntligen fått gång internet! Har suttit sen halv 4 och försökt få igång det och nu, två timmar senare, funkar det igen! Gud så roligt! Så jag ska logga in på Projectplace (en hemsida som vi använder oss av inom projektarbetet där vi lägger upp alla dokument som tillhör till projektet! riktigt smart!) och läsa på lite inför första delredovisningen som är i morgon. Det är ju inte jag (tur nog) som ska redovisa i morgon, men projektledaren vill ha oss alla förberedda om seminarieläraren skulle fråga något till oss alla!

För övrigt har dagen flytit på lugnt och snabbt, som vanligt och det har inte hänt så mycket utöver det vanliga! Jag känner att min blogg håller på att bli lite tråkig med allt vardagliga snack, så jag ska försöka skärpa mig vad det gäller de andra kategorierna och uppdatera lite mer inom dem också!

Hoppas ni alla har det bra där ute, återkommer snarast! Ciao!

Tisdag - Tv maraton-day!

Hej på er alla där ute! Här är jag nu, äntligen hemma från skolan! Det är riktigt skönt, har dock en hel del att göra men kände att jag behövde någon slags paus innan jag börjar igen! Så jag ska blogga lite och sådär! Känner att jag borde träna med, men får se om jag hinner idag. Annars får jag göra det i morgon! Kanske innan skolan till och med! Det skulle få mig redigt pigg i alla fall!

Idag har vi haft föreläsning som vanligt, ett väldigt intressant ämne idag "Vad är design?" Påminner lite om första kursen där, men det var absolut inget som den första kursen! Sen fick vi sluta en timme tidigare idag! Härligt! Men vi hade ju även projektmöte, så vi satt i två timmar med det också, mellan 11.30-14.30. Känns bra faktiskt! Allt känns lite mer på det klara nu än om man jämför med igår, men har ju en del "hemjobb" att fixa tills morgondagens möte!

Sen ikväll är det härliga Ugly Betty och underbara Desperate Housewives! Hoppas allt är väl med er, skriver snart igen! Lovar det! Idag ska jag vara duktig med uppdatering känner jag! Vill inte glömma bort bloggen, jag älskar ju bloggen! Så ska se till att skärpa mig lite nu!

Helgen!

I helgen var vi ju som sagt i Eskilstuna, men eftersom jag inte vart så himla duktig på att uppdatera så skriver jag om den nu helt enkelt!

Vi åkte dit i fredags och kom fram på kvällskvisten lagom till middagen, självklart hämtade min finaste far oss vid tågstationen också! Till middag serverades det Tacos! Supermumsigt! Det var riktigt länge sen så det satt fint i magen! Sedan så spelade vi lite kort och umgicks lite!

På lördagen så var jag och älskling med mamma, syster och bror till Myrtorp och kikade på lägenheter. De har ju sålt huset nu och så, så det börjar ju bli dags att finna sig en ny bostad! Så vi var dit och kikade, sen var vi hem till Anette en sväng, träffade alla där! Mycket trevligt! Senare en sväng på stan och hem igen! Självklart besökte vi Godisland som vanligt, mums!

I söndags var det ju farsdag som alla vet och pappa blev riktigt glad för den fyll i bok jag skaffat och fyllt i till honom! Så glad jag blev att han uppskattade den! Grattis på farsdag till far!


Sedan som tradition så åkte vi till mormor och morfar. Men älsklingen for hem tidigare för att umgås med sin familj! Här är några bilder från mormor och morfar:




Jag provade mormors halsduk! Den var gjord av ett toligt pluppgarn som gjorde den jättemysig och fluffig! Härlig! Visst är den fin?!

Väldigt trevlig helg faktiskt, åkte hem vid 18 tiden och var hemma i lägenheten 19.30! Helt slut såklart!

Måndag eftermiddag!

Hej på er alla! Jag är nu tillbaka efter en oinformerad "Bloggpaus". Det blev ju typ en sådan med tanke på att jag inte skrivit sen i fredags, men jag har ju som sagt vart i Eskilstuna och det är ju väldigt sällan jag är där, så jag ville inte vara den mest osociala människan och strunta i min familj och blogga istället för att vara med dem! Det kan ni väl förstå? Speciellt inte när man träffas så sällan! Men nu är jag som sagt igång igen!


Idag har jag vart i skolan som vanligt. Två timmar föreläsning om stresshantering och sedan två timmar med min projektgrupp. Ett litet möte där, planera vad vi skulle göra och sisådär! Sen så har jag kommit hem, jag råkade somna i sängen! Det var inte alls meningen, tur att det bara blev en timme!

Just nu har jag satt på pasta vatten sen ska jag plugga lite och sådär! Har lite uppgifter inför projektmötet i morgon, så det ska jag fixa. Sen ska jag sitta lite här vid bloggen som jag haft lite halvnere över helgen! Hoppas att allt är väl med er? Att ni haft en bra helg? Och att ni är taggade för en ny vecka?!

Äntligen Fredag!

Hej bloggen! Ledsen att jag inte skrivit tidigare, som jag faktiskt tänkt! Vart uppe sen halv 10 idag! Jag har hållit på och pysslat med det sista till min pappas farsdags present! Jag köpte en sån där fyll i bok som jag visade när jag tipsade om farsdags presenter. Jag gav en sådan till min mamma på morsdag och så passade det ju jättebra att ge en till min pappa också! Hoppas han blir glad.


I själva boken lägger man in bilder och skriver om minnen och så! Helt fantastisk bok och jag hoppas detta uppskattas som sagt, det skulle i varje fall jag göra om jag fick en sådan bok!

Idag ska jag och min sambo till eskilstuna, senare i eftermiddag. Han ska till Ica Maxi först med Glenn och hämta ett paket, vi hoppas på att det är hans väldigt sena mobil som kommer! Han har väntat så länge på den! Snacka om sega vissa människor kan vara på tradera, tror det har gått mer än en månad! Och då har vi även mailat och klagat och frågat efter den! Hoppas att det är den, annars tror jag nog att han har blivit blåst!

Vad ska ni göra idag, denna härliga fredag!

Fortfarande pigg!

Ja, jag är faktiskt fortfarande pigg! Helt sjukt, jag som har vart uppe rätt länge idag med! Träningen kanske faktiskt fungerar som den ska och gör mig piggare, men tiderna kunde ju ha vart lite bättre. Vore bättre om man är pigg på morgonen och under dagen än vid midnatt då man borde sova! Men nu ska vi ju inte klaga allt för mycket!

Jag gör inte så mycket, slöar mest. Min älskling ligger i sängen och sussar sött, han var riktigt trött! (oj här rimmas det minsann!) Så jag hade tänkt kika på ett avsnitt av Gossip Girl innan jag lägger mig jag med! Vad har ni söta för er då?

Home from school!

Hej på er alla! Nu är jag hemma från skolan! Idag har vart en intressant dag! Vi hade seminarium och delades in i projektgrupper idag! Jag hamnade i en riktigt bra grupp om jag får säga det själv! Och vi har kommit på en superbra idé med och det ska bli så härligt att komma igång och jobba med det, berättar lite mer senare när vi fått lite mer kött på benen.

Efter seminariumet så var det E-day utanför. Massor med företag och grejer som berättade om sig sjävla och gratis fika! Gratis är alltid gott, speciellt om man är en fattig student! Sen så var det även frisörer på plats! Så klippning för 30:- och silkesdroppar för 100:- har jag investerat i idag! Super va!?

Hoppas ni alla haft en bra dag! Jag ska röra mig till Ica Maxi med älsklingen. Köpa presenter och smått och gott! Vad har ni för er?

Godmorgon!

Hej på er alla! Idag är jag minsann piggare och tänkte slänga in ett litet inlägg här innan jag går! Hoppas att allt är bra med er alla?! Här är allt bra! Jag har vart uppe ett bra tag nu! Jag har till och med hunnit måla naglarna så fint! Det känns bra. Något som känns mindre bra är att jag måste pallra mig till skolan snart i SNÖSTORMEN! Tror minsann jag drar fram den tjocka vinterjackan idag! Burr! Snöar det hos er med? Missförstå mig inte, jag älskar vintern och snö, speciellt när JAG får vara inne och snön ute! Och då JAG myst ner mig med en kopp varm oboy och en filt i soffan! DÅ är snön extra härlig!

Men nu ska jag inte babbla bort mig här, jag ska fixa några saker sen ska jag röra mig mot skolan! Sen fyller Tage idag, så vi ska förmodligen ut och äta på restaurang! Grattis till Tage! Hoppas ni alla får en fin dag nu!

Onsdagsmys!

Hej på er alla! Ledsen att jag inte uppdaterat så mycket, men jag har tränat och umgåtts med min sambo och så! Sen nu är det ju onsdag och då är det Grey's Anatomy såklart! Så nu sitter jag här och kikar på det och äter en mumsig bit morotskaka! Supergott! Sen ska jag hoppa i säng efter det, känner mig lite seg och trött redan nu och det ska verkligen bli skönt att slumra in sen! I morgon har jag seminarium, men jag börjar inte förrän 10! Det ska bli riktigt skönt!

Vad har ni för er denna härliga onsdag?

Det snöar!

 


Om lite mer än en månad hoppas jag att det ser ut såhär i våra landskap!


Ja, faktiskt så snöar det som det står i min rubrik! Det är inte massor med snö, bara små, små flingor, men det snöar! Redan! Det är bara början av November, men det är väl så dags nu att det börjar snöa! Första advent skymtar i slutet av denna månad och snart är det jul igen! Min favorit högtid på året! Jag älskar verkligen julen! Man får träffa släkt och vänner, umgås, äta god mat och ha det riktigt trevligt och mysigt! Julklappar är ju en bonus det med, men jag kan ju leva utan dem om jag måste! Jag vill inte ge intryck av att jag är ha-galen och måste ha massor med gåvor för att fira jul, så är det ju verkligen inte! Hoppas det blir en härlig och vit jul i år! Älskar faktiskt vinter, trots dess kyla. Det är inte lika rått och kallt om vintern som hösten är, snön isolerar allt så det är inte alls lika kyligt och blåsigt tycker jag. Men sen kanske vinterjackan hjälper till att täcka också!


Vad tycker ni om vintern och julen?


Onsdag, veckan går så snabbt!

Hej på er alla! Här är jag nu igen med samma förklaring som igår och dagen dessförinnan! Men vad ska jag säga, jag är verkligen jättetrött nuförtiden, har kommit nyligen också! Och jag som trodde man skulle bli piggare om man började träna! Men nej, jag satt nästan och somna på föreläsningens första del så en klasskamrat putta till mig och sa du håller på att somna. Som om inte jag märkt det själv! Irriterande att jag nästan somna! Pinsamt, satt rätt långt fram med så föreläsaren ser mig där jag sitter. Hoppas hon inte såg att jag nästan somna!

Men nu är jag i varje fall hemma och ska avnjuta min sena lunch till ett avsnitt av Gossip Girl! Sedan ska jag träna, det blir Zumba idag! Skoj! Vad har ni alla för er?

Supertisdag!

Klockan tickar sig allt närmare 8-slaget och då vet vi ju alla vad som händer! Eller i varje fall nästan alla! Ja, men det är ju självklart starten för Ugly Betty som sedan följs utav Desperate Housewives! En supertisdag som vanligt! Är det några fler där ute som ska kika? Älskar Tisdagar och Onsdagar, superbra vardagar! Man kan njuta utav lugn, ro och drama i serierna! Jippi! Älskar't!

Träning som ger resultat på en gång?!

Den här träningen som jag kör med hemma måste verkligen vara sjukt bra, för jag känner redan av den! Och jag har haft lite "uppehåll" (eller snarare vart lat lat lat!) och inte tränat lika aktivt sen första tentan var på G! Men nu sätter jag igång igen och håller på med Winsor Pilates body sculpting hemma! Och jag känner redan i magen, låren och på sidorna! Det känns riktigt bra, jag älskar när man känner att man har tränat!

Sen hittade jag även den där dansträningen jag snackade om i förra inlägget! Zumba heter det, ser sjukt kul ut och jag ska faktiskt ge den en chans! Har fixat videon nu så jag ska testa i morgon! Här ska man verkligen bli fit for fight nu! Det bästa är ju att man känner sig så pigg och fräsch efteråt! Kanske borde göra ett pass på morgonen innan skolan så man vaknar till liv lite, eller vad säger ni!?


Vad brukar ni göra när ni tränar? Vad föredrar ni för motionsaktiviteter!?

Tisdag!

Hej hallå! Som ni kanske märkt så bloggade jag inte i morse heller, för jag var lika seg och trött som igår! Kanske inte var superbra att man var så himla pigg när man skulle lägga sig igår! Hoppas att jag kanske är lite tröttare ikväll, vill verkligen inte vara så här seg och trött om dagarna och under föreläsningarna! Verkligen inte, känns så trist och lite irriterande faktiskt!

Jag har precis ätit lunch i alla fall.. eller ja... jag åt lunch vid ett tiden. Jag diskade innan jag satte mig här och plockade lite i köket. Och sen snart när maten sjunkit ner lite till ska jag dra på mig träningskläder och träna lite. Pilates ska det bli! Träna musklerna! Kör hemma pass idag, för inga av de passen jag ville gå på är lediga! Alla är bokade! Och i morgon är Afrodansen inställd! Hemskt! Men jag ska kolla om man kanske kan hitta Afrodans videos att följa, så kan jag dansa och träna hemma med det också! Det skulle ju funka! Sen har jag sett en annan slags träningsdans som man sett på TV, dock har jag glömt vad det heter men ska kika på google om jag hittar det!


Pilates a la cartoon!


Vad har ni för er idag då? Något skoj?

Pigg!

Hej på er alla! Just nu så känner jag mig mäkta pigg! Jag har städat, nästan helt klart här nu! Väldans fint blir det med. Sen har jag lagat mat och ätit med älskling, sen bakat Morotskaka som vi ska avnjuta när sambon kommer hem från sin träning! Och på tal om träning, jag har tränat jag med! Här hemma! Med Winsor Pilates! Det känns riktigt bra, jag känner i magmuskler och ben! Härligt och som sagt jag är pigg! Så jag ska fortsätta och göra ett sådant pass varje dag! Så kanske jag kan hålla uppe detta pigga jag!

Har ni något som gör er extra pigg om dagarna?

Utmanad - 5 positiva saker om mig!

När jag kikade in på Lotta - betyder fri kvinna's blogg så såg jag att hon hade utmanat mig till att skriva 5 positiva saker om mig själv! Så här kommer dem:

 

Jag utmanar:

Alla som vill lägga ut fem positiva saker om sig själv!


Dagens...




Idag har jag på mig:

♥ Svarta legging från Lindex
♥ Svarta knästrumpor från Malma marken (marknad i malmköping)
♥ Svart klänning med rött band från Gina (röda bandet är från en annan klänning, det ska egentligen vara ett svart sidén band i denna svarta klänning, men ville ha lite färg helt enkelt!)
♥ Röd Cardigan från H&M

Känner mig härlig och glad! Men trots smink i massor kikar min lila finne fram på näsan! Rackarns, men vad ska man göra! Man är ju inte mer än människa!

Måndag!

Hej på er alla! Ledsen att jag inte uppdaterade i morse, som jag brukar göra! Men idag var jag bara så himla seg och trött att allt jag gjorde behövde dubbelt så mycket tid, så det blev ingen tid kvar till bloggen! Rackarns alltså! Men nu är jag hemma och nu har jag en liten paus här! Jag har nämligen superenergi nu och ska banne mig rensa klart allt (som jag tänkt göra igår, men typ såsade bort dagen i soffan istället). Jag har redan vart ner tre vänder till förrådet och lagt in lite prylar. Som stolsdynorna till stolarna på balkongen, väggkrukorna, en låda med nonsens vi inte behöver och en hel del annat! Det känns skönt att få bort lite kraffs och jag funderar på om jag ska ner igen med fiskespön och saker, men jag är osäker på om de är lånade eller inte! De kanske måste tillbaka till dess rättmätiga ägare istället för att bosättas i vårt trånga förråd.


Här ska det minsann skina när jag är klar!


Idag började en ny kurs i skolan och den verkar riktigt rolig, men mäktig på samma gång! Projektorganisation och -ledning heter den! Så det ska bli intressant. Vi ska komma på ett projekt till en Festival! Alltså vi ska komma på ett eget tema till en festival! Och jag ser verkligen fram emot det jättemycket! Så himla skoj! Trist var ju dock att läraren kommer dela in seminariegruppen i tre mindre grupper, så vi får inte välja som förra kursen! Men det borde bli bra ändå, man kanske lär känna några nya, trevliga själar helt enkelt!


När jag tänker på festival tänker jag på färg, ljus, fyrverkerier, ljud, musik, skratt! Ja, lite som denna bild faktiskt! Vad tänker ni på när man säger festival?!

 

Men nog om skola och så! Hoppas ni alla haft en trevlig helg, det har jag verkligen haft! Vad har ni alla för er denna härliga måndag?


Min hjärna är nu vaken!

Hej och hallå, jag ber om ursäkt för min frånvaro här i bloggen! Men idag har det vart en sån där slö dag, en dag som man inte orkar något alls med knappt! Jag hade velat göra en hel massa saker idag, som att fortsätta med vår stora städning/rensning! Men som sagt...jag orkar inte! Jag är helt totalt seg! Och sen hade jag tänkt att börja läsa mina böcker inför den nya kursen, men just nu är det inte aktuellt. Hoppas på en förbättring framåt kvällen!

Just nu sitter jag här och slöar framför tv:n och gör absolut ingenting! Tänkte kanske ta mig an min design, som ser helt åt helvete ut på många andras datorer.. Så jag funderar på lite förändringar där. Annars som sagt, inget vettigt alls! Heh! Vad har ni för er denna söndag!

Sömnig!

Nu börjar klockan närma sig halv 3 och jag känner att jag inte längre orkar sitta uppe! Jag har tittat på 4 episoder utav Charmed samt 3 filmer! Tycker det räcker för ikväll! Så nu ska jag nog knyta mig helt enkelt! Ska sms:a älsklingen först och se hur han har det, säkert jätteskoj! Hehe, som vanligt!

Det är någon award grej på femman nu som jag strö-kollat på, True Blood medlemmarna var med! Underbart! Men nu ska jag sova som sagt. Hoppas ni har det fint, sov sött alla!