Galen lördag!

I lördags hade jag mina underbara vänner Jonna och Ellinor över här och min älskade syster Tessi. Vi hade länge snackat om en filmkväll och det tog sin goda tid att planera den, men efter mycket om och men blev den äntligen av! Vi började kvällen med att spendera två timmar på Ica Maxi för att handla (och så åt vi varsin korv!). Därefter lagade vi och åt tacos när vi kommit hem. Även det tog sin lilla tid, men vi hade mycket trevligt tillsammans och njöt av maten.

Efter maten blev det helt tokroligt galet, mina gäster slängde sig på golvet och blev som galna. Fnitter, kramar, kel och brottning. Det händer alltid något skoj med mina tjejer! Självklart skulle ju jag vara med och blev indragen i det hela som utvecklades till en gruppfotograferings session. Många bilder med tokiga miner!


Till sist, kanske lite sent om sider, hamnade vi äntligen i vardagsrummet och satte igång vår filmkväll. Självklart var det godis, chips och läsk med i bilden. Och gott var det! Vid ett tiden blev det dags för sängen, Jonna skulle upp tidigt på söndagen och iväg för att jobba. Lite trist, hade vart skoj med en all nighter. Fast samtidigt bättre än ingen filmkväll alls! Tack tjejer för en underbar helg! ♥

Unna sig!

Som vanligt i mitt fall så har jag ju mina perioder med galet mycket plugg, som just nu! I morgon har jag tenta och därför sitter jag här hemma och pluggar som en galning. Och ja, vad kan jag säga... det känns som om jag lär mig nada! Hoppas något sätter sig. Just nu har jag i varje fall en liten paus, så jag tänkte visa något gottis som jag gjorde till mig och min älskling igår. När jag behövde en paus från tentaplugget då med haha!


Det blev mumsiga äppel och kanel wienerbröd, som jag så fint kallar det.. eller man kanske ska säga äppelknyten? I varje fall så visade min underbara kompis mig en riktigt bra uppfinning! Färdiga smördegsplattor! Härligt och jag undrar verkligen hur jag kunnat missa dem!? I vilket fall som helst är det små fyrkantiga plattor som man bara lägger sin fyllning på, viker in kanterna och gräddar i ugnen. Sen när de kommer ut ser de ut som på bilden (ja, om man valt äpplen till sin fyllning haha!) alldeles frasiga och goda! Perfekta när man verkligen behöver unna sig lite!

Bananmuffins

Som ni ser har det blivit lite av ett kort banantema här nu inom bakningen, men som tidigare nämnt var anledningen som så att jag hade lite bananer som var övermogna och ingen ville äta. Inte förstörda, bara som så att skalet var brunt och bananerna mjuka. Så varför inte använda dem till bananmuffins! Här kommer ett lätt recept på riktigt goda, lena muffins som passar utmärkt till fikastunderna.


Bananmuffins

Ugn: 200 grader/225 grader C

Ingredienser:

150 g smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 bananer
1 msk pressad citron
4 dl vetemjöl


Gör så här:

Sätt på ugnen (200 grader om ni ska göra "normala" muffins eller 225 grader om ni ska göra amerikanska muffins). Mät upp smör och socker och lägg i en bunke. Låt dem stå framme ett tag så att smöret blir rumsvarmt och lite mjukare.


Stora muffins: Smörj en muffinsplåt med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt (amerikanska).
Små muffins: Ställ (mindre, normala.. ej amerikanska) muffinsformar på en plåt.


Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik, tillsätt citronsaften. Rör ner bananmoset i smeten tillsammans med vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. Fyll därefter muffinsformarna till 3/4 med smet.


Stora muffins: Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Små muffins: Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.



Bananbröd

Det var som så att jag stod här med 6 övermogna bananer och man kan ju göra bananmuffins till förbannelse med dem, men så tänkte jag att man kanske skulle prova något nytt. Jag hittade således ett recept på bananbröd, man har ju hört talas om det en hel del och det kunde vara värt ett försök att prova. Så här följer ett recept på ett saftig, mumsigt och mättande bananbröd.


Bananbröd - 1 bröd

Ugn: 200 grader C

Ingredienser:

2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl grovhackade cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250g kvarg, lätt
½ dl honung


Garnering:
1 dl bananchips


Gör så här:

Sätt på ugnen. Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1½ liter. Lägg på bananchipsen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.



Pippitröja

Som ni kanske kommer ihåg så började jag i våras sticka på en pippitröja till min kära lillkusin Tindra. Nu har jag äntligen blivit klar (det var ett tag sen men jag har inte hunnit skriva här i bloggen på ett tag p.g.a skolan och en massa annat) och jag har levererat den med. En söt och blyg liten tjej fick mottaga en pippitröja som har vart bland det mest roliga jag har stickat hittills i mitt liv. Uppskattad blev den också och självklart så har den provats.

Pippitröjan precis färdigmonterad!


Sötnosen Tindra iförd sin nya pippitröja!


Är ni själva sugna på att sticka en söt pippitröja till en liten sötnos så hittar ni beskrivningen gratis via den här sidan: Järbo Garn - Pippitröja. Ni kan även söka på fler gratis beskrivningar på deras hemsida www.jarbo.se

Stickning är faktiskt ett väldigt bra och meditativ handarbete och jag tycker det är avslappnande att sitta vid TV:n och sticka samtidigt, ni kanske borde prova? Det kan vara något för er med :)