Utflykt!

Jajamänsan! Idag blir det utflykt för hela slanten! Jag ska nämligen åka till Skansen med min syster och Ellinor för en heldag där. Vi börjar med att kika på djuren, promenera runt lite och så och avslutar kvällen med Allsång på skansen. Det var väldigt länge sen jag var på skansen, när jag var bara några år gammal och jag kommer inte ihåg mycket alls. Så det ska bli skoj att gå runt och kika där. Särskilt när jag får så gott sällskap som Systeryster och Elli! Hoppas ni alla får en härlig dag! Skriver mer sen ikväll (eller kanske i morrn beroende på när jag är hemma ikväll!) Ciao så länge!

Sjukfrånvaro!

Ledsen att jag inte bloggar så mycket nu, men jag är tyvärr sjuk och har noll i ork! Men jag planerar min förbättring för på onsdag blir det Eclipse!!!! Hoppas ni haft en bra midsommar?

Hur gör ni när ni är sjuka?

Nu har jag äntligen kommit hem (hem som till soffan) efter jag kämpat mig till Ica Maxi, handlat (irrat runt och letat efter honung och massa annat eftersom de har möblerat om hela varuhuset!), kämpat mig hem igen och packat upp. Nu kan jag pusta ut! Har laddat upp med Gilmore Girls säsong 6 så nu ska jag bara ta det lugnt i soffan en sväng. Fy så skönt!!! Vad brukar ni göra när ni är sjuka? Har ni kanske några speciella knep ni tar till för att bli friska? 


Sjukling mitt i sommaren!

Ja, det är precis vad jag har blivit. Och min sambo med. Vi båda ligger hemma och är sjuka, hängiga och gnälliga. Jag vaknade precis efter 13 timmars sömn och känner mig bläh, men inte trött! Det är jobbigt. Tänk att bara få sova bort dagen och missa det här härliga vädret som jag ändå inte kan njuta av. Men men.. nu är jag vaken och inte ett dugg trött. Kommer säkert kura ner mig i soffan och slänga på en film eller nåt. Fast jag kom på att jag måste handla idag... så jag kommer ta mig till Maxi, komma hem helt utpumpad efter en kort tripp ute och lägga mig i soffan.



Senare ikväll kommer vi gnälla om vad vi ska äta och till sist ställer jag mig vid spisen och lagar det minst ansträngande som finns hemma.. Kanske ska köpa färdig pizza eller nåt när jag är på Maxi så vi ens slipper fundera!? ÅH och för er som inte märkt det Jag avskyr att vara sjuk!

Ni har väl inte missat...

...Att Stephanie Meyer har släppt en kortare roman som tillhör Twilight-serien? Det har inte jag! Den släpptes den femte juni och "tillhör" den tredje boken Eclipse (eller Ljudet av ditt hjärta på svenska). Boken heter The short life of Bree Tanner (eller Bree Tanners andra liv) och handlar om den unga Bree Tanners och hennes nya liv som nyfödd vampyr i Seattle och som sedan abrupt avslutas av Voultori (som de som läst Eclipse vet). Så så fort jag har pengar (fattig student som man är) ska jag införskaffa mig den. Men jag tänkte bara berätta för er alla Twilight-fan att boken finns där ute! Intresserade? Köp den, den verkar spännande!


Blåbärskaka

Här är ett recept på en 100% vegan-vänlig blåbärskaka som jag prövade och den blev jättegod. Saftig, fin och riktigt god.

Blåbärskaka:

Ugn:
175 grader C

Ingredienser:

50g mjölkfritt margarin
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl havremjölk
3 dl blåbär

Gör så här:

1. Sätt på ugnen och smält margarinet.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Blanda mjölken med margarinet och häll ner det i mjölblandningen.
4. Vispa tills smeten blir slät. Häll den i en smord och bröad mindre långpanna.
5. Strö över blåbären oc sätt kakan i ugnen. Grädda i ca 40-45 minuter.
6. Servera med vaniljsås.


Sylvestertårta med maräng

Här kommer ett recept som är från min mamma. Det är en tårta som vi fick många gånger som små, praktiskt taget uppvuxen med den här tårtan. Min barndomstårta helt enkelt! Mycket lätt att göra och väldigt uppskattad.

Sylvestertårta med maräng, 12 pers:

Ugn: 175 grader C 

Ingredienser:

100g smör
1 dl socker
4 äggulor
1 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ dl mjölk

Marängen:

4 äggvitor
2 dl socker

Fyllning:

Grädde
1 burk persikor i sockerlag

Gör så här:

1. Ta fram smöret så det hinner bli lite mjukt innan du börjar.
2. Sätt på ugnen. Rör ihop Smör och socker i en bunke. Separera äggulan från äggvitan. Spara äggvitan till senare.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Bred sedan ut smeten så mycket du bara kan och jämt.
4. Se till att det inte hamnar några äggula i dina äggvitor, då blir marängen inte bra. Vispa äggvitan till hårt, vitt skum. Det ska vara så hårt att du kan hålla bunken upp och ner utan att smeten rinner. Vänd sedan ner sockret i äggvitan.
5. Bre ut marängen jämt över smeten i långpannan och grädda sedan i 20 minuter i mitten av ugnen.
6. Låt tårtbottnen svalna och dela sedan på hälften så du får två halvor. Vispa grädden och bre ut på ena halvan. Skiva persikohalvorna och lägg ut på grädden. Lägg på den andra tårthalvan och den är redo att serveras.



Födelsedagsfest!

I lördags hade jag födelsedagsfest här med mina vänner. Det var riktigt kul att det var så många som kom och trots att det inte blev riktigt som jag tänkt mig hade jag det trevligt. Hoppas att mina gäster kände likadant. Jag bjöd på tårta, en tårta som jag är uppväxt med och var riktigt länge sen jag åt. Och den vart en riktig hit bland mina gäster, vilket gjorde mig glad. Tyvärr var jag så dålig att knäppa bilder med kameran så jag har bara tagit två bilder på några gäster och sen på tårtan och presenterna jag fick. Men men vad ska man göra?! Fick massor med fina presenter med som jag tänkte visa här. Så här kommer det bilder!


Alison och Mashi


David, Frida, Linnea, Jenny H och Therese


Sylvestertårtan jag bjöd på


Orakel kort från Alison och Mashi


Halsband i form av en parfymflaska från Alison och Mashi


En non-stick muffinsplåt av Linnea och en rosa, silikon hjärtformad muffinsform från Emilie, Mauri, Juli, Carla och Nisse


Rosörhängen från Emilie, Mauri, Juli, Carla och Nisse


Kroppsprodukter från Emilie, Mauri, Juli, Carla och Nisse


Muffins servetter från Jenny U.


Receptboken "Massor av muffins" från Jenny U


En söt muffinshandduk med recept på från Therese


En "Grow-a-head friend" från Therese


Två söta assietter från Frida och Jenny H


Ett doftljus från Frida och Jenny H


En fin burk med chokladpraliner från Martina


En snygg ring från Zandra


Lite skumpa från Sara


Filmen Fireproof från David.


Tack till alla som kom och stort tack för alla fina presenter!


Min syster är inte liten längre!

Som ni vet var jag ju till Eskilstuna från den 11 juni (och några dagar till) för att fira min syster som tog studenten. Hon tog studenten den 12 juni och självklart var släkten och vänner samlade för att fira min systers framgång. Jag är så himla stolt över henne! Som alltid var hon superfin i sin klänning, sina skor och självklart studentmössan! Efter utspring, kramar, lyckönskningar, parad och flakåk så samlades vi i Rosenforsparken för att fira, äta smörgåstårta, tårta och dricka. Självklart blev det presentöppning med och så höll jag tal för min syster som var väldigt uppskattat. Massor av bilder togs det, men jag lägger upp några få här: Dem bästa!



Grattis till studenten älskade syster jag är så stolt över dig!


Dålig uppdatering...

...men jag är ju praktiskt taget på semester! Jag stannade kvar i Eskilstuna några dagar efter att syrran tog studenten i lördags. Så därför är uppdateringen undermålig. Men jag åker hem ikväll så då kanske uppdateringen blir bättre, förhoppningsvis. Har massor med bilder att visa från studenten och senare. Jag är så stolt över min syster!!!

Idag ska familjen åka och köpa ny dammsugare till mamma och sen ska vi åka till Slagsta och köpa glass. Dem har den bästa glassen någonsin! MUMS!!!

Men jag skriver mer senare! Ha det bra sålänge! Ciao!

Härlig morgon!

Idag började jag min dag med en rask promenad i en timme innan frukosten. Jag kommer nog verkligen gilla den här nya rutinen jag skapar mig. Jag känner mig pigg och glad nu när jag kommit hem. Jag invigde även mitt nya teaset jag fick av mamma till frukosten. Så nu är jag jättemätt och glad. Hade tänkt sy lite idag och sådär. Vad ska ni ha för er idag?


Min frukost! :)


Tisdag!

Idag har jag startat dagen med en rask promenad innan frukost, vilket var riktigt skönt. Det var varmt och härlig luft. Sen när jag kom hem så slängde jag ihop lite flingor och jordgubbar till frukost. Det var riktigt gott. Jag har inga speciella planer för dagen direkt, jag ska mest ta det lugnt och kanske komma igång och sy eller nåt. Men såhär god såg min frukost ut i alla fall.


Jordgubbstårta

Här kommer receptet på min egenkomponerade födelsedagstårta som jag gjorde inför firandet i söndags
 och igår.

Jordgubbstårta:

Ugn: 200 grader C

Ingredienser:

Tårtbotten:

4 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl 

Limecurd:

4 äggulor
1 1/4 dl socker
2 msk vispgrädde
50 g smör i tärningar
3/4 dl pressad limesaft
2 tsk rivet limeskal

Limegrädde

3 dl vispgrädde
2-3 tsk socker
Limesaft efter smak

1 liter jordgubbar

Gör så här: 

1. Sätt på ugnen. Börja med tårtbottnen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt. Tillsätt därefter mjölet och blanda väl. Smöra och bröa en form och grädda sedan mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
2. Gör Limecurden. Vispa samman äggulorna, sockret, grädden, smöret och limesaften i en tjockbottnad kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills det tjocknar och ett par bubblor kommer upp till utan, 5-7 minuter. Krämen får inte koka, då skär den sig. Sila krämen och rör ner limeskalet. Låt svalna. Ställ in krämen i kylen ett par timmar så att den blir fast.
3. Vispa grädden med socker och limesaften. Smaka av och tillsätt mer limesaft om du känner att du haft i för lite. 
4. Skiva jordgubbarna i skivor till fyllningen och halvara jordgubbarna till garneringen. 
5. Dela tårbottnen på mitten. Lägg på Limecurden och sen de skivade jordgubbarna. Lägg på toppen av bottnen. Täck hela tårtan med grädden. Garnera hur du själv vill med jordgubbar och liknande. 


  

Min Födelsedag!

Igår fyllde jag år, min tjugoförsta sommar. Det var en lugn dag eftersom större delen av min familj kom i söndags och firade mig. Och igår kom bara pappa. Jag har haft det riktigt trevligt och är jätteglad att det var så många som kom och firade min födelsedag! Dock var jag lite glömsk och glömde bort kameran helt. Men jag har i alla fall dokumenterat mina fina presenter och den underbart goda tårtan jag och min syster gjorde. SÅ det ska ni i alla fall få se.


Jordgubbstårta med Limegrädde och Limecurd


Jag fick ett Thomas Sabo armband med stjärnberlocken utav Jimmy och skoberlocken utav Marita och Tage, samt 300:- utav dem också.


Jag fick dessa pilgrimörhängen av min vän Jonna.


Jag fick denna jättefina vävknuten handduk av mormor och morfar.


Jag fick 150:- i presentkort på Gina Tricot plus 100:- utav mormor, morfar och farmor Ulla.


Jag fick en jättesöt kakburk full med nybakta muffins av mina småsyskon.


Jag fick två jättesöta "Teaset" utav min mamma. Seten innehåller en mugg, ett underlägg och en bricka.


Fick även "The basics of corset building" av mamma.


Och även boken Mönster och konstruktioner för damkläder fick jag också av mamma.


Jag fick spelet Alfapet utav Anna, Råger, Gustav, Jonathan, Natalie, Tindra och Karin.


Dessa söta doftväskor(påsar) fick jag utav Clay, Tessan, Lucas, Tilde och Senita.


En riktigt söt fotoram i form av ordet Love fick jag också utav Clay, Tessan, Lucas, Tilde och Senita.


Och också sällskapsspelet När då då? fick jag av Clay, Tessan, Lucas, Tilde och Senita.


Utav pappa fick jag en dockningsstation till min Iphone, samt ett silikonskal till Iphonen.

Tack alla så jättemycket för erat besök och dem jättefina presenterna! Jag hade en helt underbar födelsedag! TACK!


Tessans födelsedag!

I lördags var det Tessans födelsedag och självklart skulle det firas! Så jag, älskling och syrran begav oss hem till familjen Kronberg där det bjöds på en massa gott! Tessan hade gjort en helt fantastiskt snygg och god smörgåstårta, mumsig rabarer panacotta, rabarberpaj och fika. Helt klart riktigt gott. Och glad blev hon för presenterna med. Hon fick en tjusig cykel av Clay och lottopaket utav oss. Mysig eftermiddag med Kronbergarna, gästerna och de små! Självklart tog jag några bilder med, så ni inte missar den snygga smörgåstårtan som vi mumsade i oss!


Den snygga och mumsiga smörgåstårtan!


Rabarber panacotta


Clay och Tilde


Jessica, Dennis och Tilde


Syrran och Älskling


Jag och Syrran


Tessan!


Avslutningsgrillning!

I torsdags så var det sista skoldagen innan sommaren, vilket var riktigt härligt! En skön dag som avslutades med grillning i Tanto med klassen och Alison. En riktigt härlig kväll och det var fint väder i början, men sen rullade molnen in. Vi sju-tiden drog jag och Alison oss hem till henne och fortsatte umgås där. Det var längesen vi träffades så det var riktigt kul! Jag kom hem vid 12 tiden och sov gott. Så nu har jag härligt sommarlov! Här är några bilder från kvällen.



Tack kära vänner för en underbar avslutning på terminen och början till sommarlovet!


Vårruset!

Förra veckan den 2 juni så var jag och tjejerna vid Universitetet och deltog i Vårruset. Det var bara Hanna och Sara som joggade hela rundan, medan jag, Linnea, Marielle och Malin lunkade och joggade lite då och då. Det var riktigt kul och härligt att komma runt på den 5 kilometer långa rundan. Roligt var också efteråt när vi fick vår medalj, picknickpåse och vinet åkte fram för att fira vår bravad! Nästa år så kommer jag springa hela varvet. Det är mitt mål i alla fall. Hoppas jag klarar av det! Men här kommer lite bilder ifrån kvällen.



Gänget!


Jag när jag kommit i mål!


Picknick - Sabina, Linnea och Marielle.


Picknick - Hanna och Sara


Malin


Marielle


Sara


Vinnarna!


Liten blir stor!

Oj vad åren går fort! Den 1 juni så var vi i Strängnäs för att vara med då Ellinor tog studenten. Helt ofattbart att det redan var deras tur att ta studenten, känns som om att jag tog min igår trots att det är två år sen. Helt fantastisk dag och självklart glömde jag kameran hemma!!!! Men bilder kommer jag få ifrån Jonna sen, hoppas snart. Vi hade i alla fall riktigt roligt och en härlig dag tillsammans. Här är en bild på Elli från hennes bal:


Grattis tjejen!