Sylvestertårta med maräng

Här kommer ett recept som är från min mamma. Det är en tårta som vi fick många gånger som små, praktiskt taget uppvuxen med den här tårtan. Min barndomstårta helt enkelt! Mycket lätt att göra och väldigt uppskattad.

Sylvestertårta med maräng, 12 pers:

Ugn: 175 grader C 

Ingredienser:

100g smör
1 dl socker
4 äggulor
1 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ dl mjölk

Marängen:

4 äggvitor
2 dl socker

Fyllning:

Grädde
1 burk persikor i sockerlag

Gör så här:

1. Ta fram smöret så det hinner bli lite mjukt innan du börjar.
2. Sätt på ugnen. Rör ihop Smör och socker i en bunke. Separera äggulan från äggvitan. Spara äggvitan till senare.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Bred sedan ut smeten så mycket du bara kan och jämt.
4. Se till att det inte hamnar några äggula i dina äggvitor, då blir marängen inte bra. Vispa äggvitan till hårt, vitt skum. Det ska vara så hårt att du kan hålla bunken upp och ner utan att smeten rinner. Vänd sedan ner sockret i äggvitan.
5. Bre ut marängen jämt över smeten i långpannan och grädda sedan i 20 minuter i mitten av ugnen.
6. Låt tårtbottnen svalna och dela sedan på hälften så du får två halvor. Vispa grädden och bre ut på ena halvan. Skiva persikohalvorna och lägg ut på grädden. Lägg på den andra tårthalvan och den är redo att serveras.



Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback