Blåbärskaka

Här är ett recept på en 100% vegan-vänlig blåbärskaka som jag prövade och den blev jättegod. Saftig, fin och riktigt god.

Blåbärskaka:

Ugn:
175 grader C

Ingredienser:

50g mjölkfritt margarin
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl havremjölk
3 dl blåbär

Gör så här:

1. Sätt på ugnen och smält margarinet.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Blanda mjölken med margarinet och häll ner det i mjölblandningen.
4. Vispa tills smeten blir slät. Häll den i en smord och bröad mindre långpanna.
5. Strö över blåbären oc sätt kakan i ugnen. Grädda i ca 40-45 minuter.
6. Servera med vaniljsås.


Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback