Spralligt, praktiskt, färgglatt!

Jag måste bara tipsa om något så läckert, praktiskt och färgglatt som jag sett! Det är ett litet set som passar alldeles utmärkt i köket.Väldigt fina färger som ger en sprudlande känsla i köket! I setet är åtta delar bestående av 4 doseringsmått i olika storlekar, 1 liten skål med måttskala, 1 sil, 1 durkslag och 1 stor bunke. Samtliga i varsin färg. Det mest praktiska, som nmi ser, är ju att man kan lägga alltsammans i varandra och spara på plats i köket! Super fiffigt! Den här produkten kallas för Nest och går att köpa på Bluebox och Cervera. I've got my eyes on it!  

Önskedrömmar!

Jag har en viss mani för plåtburkar i alla dess storlekar, former och åldrar! Så givetvis kunde jag verkligen inte undgå att bli förälskad i den här godingen:Det är en burk som finns att införskaffa sig hos Stockhome och den är så himla söt! Billig också, 69:-. Jag har redan en stor kakburk i den här serien som jag fick i present utav mina älskade syskon när jag fyllde år förra året. Sen så har jag även fått två assietter i samma stil i present. Jag har givetvis kollat in en hel del andra produkter från samma serie som exempelvis en låda för tvättmedel, flingor, kaffe, te med mera. Men den här burken hamnar högt på min önskelista! Kära tomten, om det ändå vore jul snart igen!

 


Loppishelg.

Förra helgen så var jag och min kompis Martina ute på en loppisrunda. Det blev en heldag tillsammans och vi bilade runt i Huddinge, Haninge och Västerhaninge. Jag fick vara kartläsare och det gick ju som det gick men vi kom ju fram till samtliga ställen till sist.

Dagen började på Pingstkyrkans loppis i Huddinge. Stor lokal med massor av godsaker, så vi gick ett varv och plockade en korg full med varor. Sedan satte vi oss ner i caféet och begrundade vad vi tänkt köpa. En del fick stanna kvar i butiken medan andra saker fick följa med oss hem. Därefter hamnade vi på en liten loppis som hette Olika bra saker och där var det riktigt fina och roliga ting som såldes.

Sedan hamnade vi i Haninge i en stor ladugård som hade tre plan proppat med massor av fina antika möbler och andra godsaker. Vi gick runt länge och väl och hittade saker vi gillade. Sen hamnade vi på en loppis i ett garage, vi hittade inte mycket utav tycke där och bilade snabbt vidare till en liten antikbod. Dock var priserna skyhöga där men fina grejer fanns det.

Dagen till ända och vi avslutade med god Kina-middag, film, godis och bad i tunna hemma hos Martinas mor (eftersom Martina var Hus- och kattvakt).

Men jag måste självklart avslöja dagens bästa köp! Det var från den stora ladugården som jag hittade mitt favorit fynd!Nämligen en stringhylla för 350:-! Kan det bli bättre? Den ska upp i köket sen! Så snyggt det kommer att bli!

Gott LCHF-bröd

Här kommer ett recept på ett bröd för alla LCHF:are (och icke LCHF:are) som passar bra till frukost eller kanske när man äter soppa. Ett mustigt och gott bröd för vilka tillfällen man helst vill helt enkelt.

Ugn: 175 grader

Ingredienser:

200g (3 dl) Linfrö
50g (1 dl) Sesamfrö
50g (0,75 dl) Hasselnötter
50g (0,75 dl) mandlar
50g fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
50g smält smör
1 dl creme fraiche
250g keso
6 ägg

Gör så här:

Börja med att mixa alla nötter och frön till mjöl, i till exempel en mixer eller matberedare. Tillsätt bakpulvret och blanda. Rör där efter ner resterande av ingredienser och blanda. Smörj en brödform och lägg i smeten där i. Du kan gärna dekorera toppen med exempelvis solroskärnor. Grädda därefter brödet mitt i ugnen i 60-80 minuter, berodende på ugn. När det är klart låter du brödet svalna på galler. Servera i tunna skivor med gott pålägg.
Inte en tanke...

Nej, som rubriken initierar har jag verkligen inte haft en tanke på att besöka bloggen. Det har verkligen vart mycket nu mot slutet och jag som hade trott att med min egna dator (bärbar, inköpt på mellandagsrean) så skulle det bli mycket lättare för mig att blogga. Men ja, det har ju inte startat så bra än eller vad säger ni?

Jag kan i varje fall att detta är vecka två av fem som jag och min klass är på konstfack och läser en kurs, indelad i delkurser. Det är riktigt kul och jag och min grupp har redan upplevt ups and downs. Ungefär på fjärde dagen var vi så uppretade att det verkligen kunde gått illa. Så vi beslutade oss för att gå hem och ta nya tag dagen efter. Vilket jag måste säga gjorde susen. Skönt att vi kom fram till en lösning till sist i varje fall.Men ja, även fast tiden har flygit iväg vet jag inte riktigt vart den har tagit vägen (det är ju därför jag brukar blogga, för att hålla koll på vad jag gjort!) så jag kan väl bara säga att jag ska försöka komma igång ordentligt nu.

Ciao!