Pepparkaksdeg

Nu så här i juletider så börjar det ju bli dags för bak av allt det goda som hör julen till och visst vore det fel om man helt och hållet glömde bort pepparkakorna! Det är ju en av de stora traditionerna att äta pepparkakor och dricka julmust! Och sen så är det ju så härligt gott! Så här kommer det ett recept på en jättebra pepparkaksdeg!

Pepparkaksdeg:

Viktigt: Degen ska stå kallt minst ett dygn innan utbak, så man måste ha lite framförhållning.

Ingredienser:

500g rumsvarmt smör/margarin
2 msk mald kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1 msk mald ingefära
1 msk finstött kardemumma
4 dl strösocker
2 dl mörk sirap
1½ dl vatten
1 kg vetemjöl (ca 17 dl)
1 msk bikarbonat

Gör så här:

1. Rör ihop rumsvarmt smör och kryddor i en stor bunke.
2. Koka upp socker, sirap och vatten.  Häll den heta blandningen över kryddsmöret. Låt kallna.
3. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Degen är nu mycket lös och ska stå kallt minst 1 dygn innan utbak, täckt med plastfolie.

Vid utbak: Sätt ugnen på 200 grader C. Tag fram lite deg i taget medan du bakar ut. Grädda dina pepparkakor i cirka 5 minuter beroende på tjockleken.

Avnjut dina pepparkakor tillsammans med lite glögg eller julmust! Åh, så juligt gott!


Kommentarer
Postat av: Skönhetsbloggen!

Mums! :) Woo!

2009-11-30 @ 17:15:37
URL: http://sockervadd.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback