Barntårta

Ingredienser:

3-delad tårtbotten (köpt alternativt vanlig sockerkaka i 3 delar)
Koncentrerad saft (valfri)
4-6 bananer
4 dl grädde
4 tsk socker
4 tsk kakao
Strössel
Pyntgelé

Gör så här:

1. Lägg upp en del av tårtbottnarna på ett serveringsfat och stänk ut lite saft över den.

2. Mosa bananerna och bre ut hälften av bananmoset på tårtbottnen. Lägg på den andra delen av bottnarna och stänk ut lite saft över denna med. Bananmos bredes ut även på denna botten.
3. Lägg på den sista delen av tårtbottnarna och stänk på lite saft. Vispa grädde med socker och kakao för att få chokladgrädde. Bred ut chokladgrädden på tårtan så att hela täcks. Sen kan du garnera med en sprits. Lägg på strössel och skriv namn och eventuellt ålder eller vad ni nu vill skriva. Sätt dit ljus.


Oljemålningar

För några år sedan fick jag oljemålnings-kit med staffli och allt i julklapp, vilket jag tyckte var väldigt roligt. För jag har alltid älskat att måla och rita oavsett om det bara är med färgpennor eller vattenfärg. Mina föräldrar sa att det var min favorit sysselsättning när jag var liten.

Sen när jag fick oljefärger och dukar att måla på så blev jag ju jätteglad! Jag hade önskat mig det en tid. Så jag målade den första tavlan ("Love") då jag var jättekär i en kille och ville testa lite hur det skulle bli med. Sen blev det strul med allt och jag gillade den inte så mycket längre. Sen träffade jag Jimmy och han gillade den så nu är den framme igen.

Den andra tavlan målade jag åt Jimmy, för han ville ha en tavla som jag hade målat. Så jag målade en drake till honom eftersom jag visste att han gillade såna saker. Det tog 2-3 månader att måla tavlan, men han blev ju i varje fall jätteglad. Så det var ju bra, även fast jag inte blev lika nöjd som han.

                  

 

Presenter

Jag har märkt att det finns många som uppskattar egen gjorda presenter. Visst, en del kanske tycker det är speciellare att få sådana presenter från små barn som gör själv, men jag har gjort egna presenter och de blir mycket uppskattade med. 

Jag har b.la. ritat tavlor, broderat tavlor, sytt saker m.m. och gett till personer som står mig nära. 

Senaste presenten jag gjorde var till Jimmys gudbarn Lucas, jag ritade och färglade en tavla åt honom med Ninja Turtles (som han tycker är grymma enligt honom) och han blev jätteglad. Förra året fick han en tavla med spiderman med. 

                                       

Här är bilden innan jag färglagt den och efter jag färglagt och ramat in den :)
                                               

Hemma igen..

Jahapp då var vi hemma igen! Det har vart en jättetrevlig helg hemma hos mina föräldrar och jag har haft jätteroligt med mina syskon också!

Jag åkte med ett tidigare tåg i fredags eftersom Jimmy firade en tjejkompis och hann inte med samma tåg som mig. Så jag åkte tidigare för jag hade redan bestämt träff med min lillasyster. När jag kom fram möttes vi upp och gick en stund på stan. Vi gick till en butik som hette Daring Shoes (som tyvärr ska stänga igen och hade därför utförsäljning på allt i hela butiken) för Tessi hade sett ett par skor som hon skulle vilja köpa. Sen slutade det med att hon köpte ett par och la undan ett par till måndagen som hon skulle köpa då. Efter det gick vi till H&M och lite andra affärer innan vi skulle upp till tågstationen för att möta Jimmy.

När vi mött upp Jimmy gick vi till godisland så de kunde köpa godis till sig. Eftersom jag följer en diet så ingår ju självklart inte godis, men jag kan stolt säga att även om det lukta gott och såg gott ut så var jag inte ett dugg sugen! Sen for vi hem.

Lördag

Det blev en tidig morgon eftersom vi skulle till Lindén hallen, där det skulle vara loppis och mamma skulle stå med ett bord där. Därför var vi tvungna att gå upp vid halv 6 för att vi skulle vara där vid 7 så vi kunde få upp de sista grejerna och ställa i ordning. Vid nio öppnade loppisen och man fick gå runt och titta. Vi hittade massor utav fina grejer.

                 

Sen fick vi lite saker utav mamma med. B.la. ett våg, en bricka, lite servetter, broderin och garn.

Senare på kvällen åt vi kycklingsallad och hjälpte Tessi med läxor.

Söndag

Det vart en lugn dag och vi gjorde inte så mycket. Hjälpte Tessi lite till med hennes läxor och sen kom Linnéa över en sväng och hälsade på. Vi åkte hem igen vid sex tiden på kvällen och hann hem lagom till Bones.

Det har vart en väldigt trevlig helg som sagt och vi ses ju snart igen allihop eftersom vi ska till Jonna och Ellinor i Sanda den 9 maj! :)

Underbara morgon!

Idag vaknade jag tidigt, blev sjukt glad över att det är så strålande väder och så tänkte jag att jag kanske skulle ta och unna mig ett litet bad såhär på morgonkvisten. Så jag tappade upp mitt bad och sjönk i det varma, härliga, bubbliga vattnet! Sen när jag är klar och börjar tappa ut vattnet upptäcker jag efter ett tag att golvet är helt översvämmat! Handduken och mattan på golvet är dyngsura och ja, det kändes inte så fräscht när man insåg hur lortigt vattnet var med. Det måste ha blivit något hemskt stopp i avloppet under badkaret!!! Och inte nog med det så har jag fått värsta mensvärken! Och jag har inte haft mens på över ett år nu p.g.a att jag har P-stav! Min härliga morgon fick ett abrupt slut, men jag hoppas den vänder tillbaka igen!

Nu sitter jag här i soffan med min kopp kaffe och min knäckemacka med ost och surfar lite. Tessan påminde mig precis om deklarationen så jag ska fixa den med!




Sen så åker jag och Jimmy till Eskilstuna i eftermiddag och vi kommer hem igen på söndag! Ni får alla ha en trevlig helg! <3

22 april

Idag har jag vart upp till stockholm och träffat Juliana och Martina. Det var väldigt trevligt! Juliana behövde låna min Wacom ritplatta (som jag sen fick veta att pennan till den har gått sönder OCH att en ny penna kostar 500:-!!!!) till ett jobb hon skulle göra. Vi gick även runt på stan och kikade lite. Jag hittade även en kjol på H&M jag blev jättekär i, men jag hade inga pengar alls. Och sen kommer UNDERBARA Martina och lånar mig pengar till den! TACKTACKTACK så mycket! Ska betala tillbaka så fort jag kan!



Kom och hälsa på mig nästa vecka girls? Saknade er sjukt mycket då ni va i England!

Lucas 5 år!

Idag, den 20 april, har vi vart och firat Lucas, som är Jimmys gudbarn. Han fyller 5 år idag!

Jag var där lite innan kalaset började och hjälpte Tessan förbereda lite. Jag fick äran att fixa tårtan, som blev en banan-choklad tårta! Vi köpte färdiga bottnar så det var bara att lägga ihop den. Sen gjorde Tessan två stycken Varma Smörgåstårtor (receptet finns i bloggen under matprat).

Men innan vi började förbereda fick Lucas en skattkarta med posten! Så det blev en liten skattjakt! :) Och till sist hittade vi skatten som var en ny Cykel till Lucas! Glad blev han också!

Sen fick han massor av andra fina presenter. Av oss fick han en tavla, som jag ritat och något slags ägg som man lägger i vatten så kommer det ut en gubbe (han hade önskat sig ett sånt så det fick bli en sån!).

Bästa presenten var nog star wars svärdet som låter som de i filmerna. :) 

     


Sen har jag äntligen sett mina första tussilagos idag :) Och som tradition plockade jag dem!

Sen vill jag säga GRATTIS till min kompis Emelie som fyller 18 år idag =D

20 april kl. 00.00



Idag har du och jag vart förlovade i ett år! <3 Jag älskar dig!

Emilie och Carlas studentskiva

Igår den 15 april var jag på Emilie och Carlas studentskiva! :) Jag var bjuden på middagen och måste säga att det var väldigt trevligt bara det!

Skivan hade temat "Så här får du aldrig se mig igen" och det var många som hade klätt ut sig roligt! Emilie var utklädd till Gothare och Carla hade rosa klänning och strumpbyxor på sig (vet inte vad hon skulle föreställa, men en sak vet jag och det är första gången jag sett henne i rosa!). Själv så körde jag på rött med vita prickar. Mina skor var röda med vita prickar, min väska var röd med vita prickar, min topp var röd med vita prickar och mitt diadem var röd med vita prickar. Sen körde jag på med en femtiotals frizz (eller försökte i alla fall) och en femtiotals make-up!

  

Det var en väldigt kul kväll och det var många som jag kände som kom! Som Binasa, Cama, Martina och Alison :)

Dock var det tråkigt i början på eftersläppet då dj'sarna spelade den sämsta musiken och det var 3-5 pers på dansgolvet och dansa. Men efter typ 30-45 minuter insåg dem väl att ingen gillade musiken och bytte till bättre! Mycket skoj!

Tack för en fin kväll!


Hemma igen!

Hej alla kära bloggläsare! Nu är vi hemma igen efter vår finlandsresa! Måste säga att den var rätt jobbig med tanke på att man använde Viking Line färjan som transport medel och åkte på dagen så satt man mest och gjorde inget alls. Resan hem var dock lite roligare.

Vi åkte på söndags morgonen den 12 april runt 6, halv 7 tiden. Skönast var väl att eftersom vi hade bilar med oss så behövde vi inte vänta och trängas med de andra passagerarna för att bli på släppta på båten, utan när vi kört in med bilarna på båten så var vi inne! :) På dit resan så spenderade vi mycket tid i "Fun Club" och satt vid fönstret, drack lite drinkar och så.

     

Mina drinkar var rätt söta, men godast var nog Red Passion (Bild nr 2) inte för söt, men ändå inte för stark alkoholsmak. Den röda drinken hade samma konsistens som en Slush och var väldigt väldigt söt. Och den sista drinken var med mjölk (och jag har ju precis insett att jag är laktos intolerant). Den smakade som Cornetto Original, vanilj med jordgubbssylt. Gott, men med tanke på sån magvärk jag hade på kvällen och under natten så var den inte värd det!

Vi kom fram till Jimmys mosters hus, där vi skulle bo (de var i Frankrike och skulle komma hem på tisdag morgonen när vi skulle åka hem igen) under tiden vi var i Finland, runt 9, 10 tiden (svensk tid) på kvällen. Så det var bara att ta in packningen, ta sig en macka och sen direkt i säng ungefär. Eftersom det skulle bli en tidig morgon och en relativt jobbig och lång dag.

På måndags morgonen blev vi väckta av en pigg Senorita (Jimmys mor) som skyndade på oss! Eftersom vi skulle åka till Jimmys pappas lägenhet och kolla. Men innan så var vi tvungna att ta oss till Harry (Jimmys farbror) för att skriva på någon fullmakt. Sedan visade Harry oss "Henrik's Pub". En liten lada(?) som hade haft en bastu som Jimmys pappa byggt om till ett litet boende med kök och sovrum och allt! Det var jättefint och Jimmy sa att han hade målat skylten där det stod "Henrik's Pub" som satt precis innanför dörren! Jimmys pappa var en målare och en väldigt duktig sådan med!

Därefter for vi till lägenheten där Jimmys pappa hade bott. Jag kan säga att det kändes lite halvjobbigt att gå in i lägenheten där Jimmys pappa hade levt, eftersom det inte var någon där för att hälsa oss välkomna och så, men det är nog inget emot vad Jimmy måste ha känt. Han va där en liten stund sen vart han tvungen att gå ut och ta en cigg för att lugna sig. Jag kan förstå honom, själv skulle jag aldrig någonsin klara av det överhuvudtaget.

Efter ett tag så vart vi ju tvungna att gå igenom Jimmys pappas grejer och jag hjälpte till väldigt mycket för att man såg att det var jobbigt för Jimmy. Vi lämnade alla papper och räkningar till Jimmys farbror Harry, som skulle sköta om det mesta när Jimmy hade fått välja lite minnen från lägenheten (eftersom han var den närmaste släktingen då Jimmys halvbror inte är myndig än).

Vi tog b.la. med oss ett skåp som Jimmys farfar byggt själv och som Jimmys pappa sedan restaurerat. Egentligen var det meningen att Roni (Jimmys halvbror) skulle ha det, men hans mamma sa att de inte hade någon plats för det. Så eftersom det är något betydelsefullt för Jimmy fick vi det. Väldigt fint och vi har det i köket nu.



Efter det åkte vi tillbaka till huset för att ta det lugnt och byta om innan begravningen. Och som jag själv hade föreställt mig så grät jag floder. Det var en väldigt fin begravning och jag var vid Jimmys sida hela tiden, även om jag grät som en tok.

   

Efter begravningen fick jag även frågan om jag var gravid vilket nästan gjorde att jag ville gråta ännu mera! Är jag så stor?! Sen åkte vi till ett ställe som hette MacDaniels och käkade. Efter det åkte vi hem igen och fick besök av Jimmys Kusin Gunti (Gun) och hennes son Willhelm.



Sen på tisdagsmorgonen packades allt klart och så träffade jag Jimmys andra moster Siv och även hennes man Rolf. Väldigt trevliga! Sen åkte vi mot färjan som skulle ta oss hem!




Hejdå Åbos sjömonster och Finland!

Påsklunch, fira Clay och första grillningen!

Den 10 april var vi hos familjen Kronberg Junior för att fira Clay's födelsedag (eftersom vi är i Finland då han egentligen fyller) och fira påsk lite grann! Det var väldigt trevligt. Det bjöds på mumsig påskmat och även uppvärmda björnbär med glass till. 

Lucas och Tilde fick en massa påskpresenter med :) Påskägg och skoj!

Hela släkten var där :) det var väldigt trevligt att träffa alla!

      

Sen den 11 april var vi över till dem igen för att grilla för första gången! Grillad korv med bröd! SÅ GOTT!

Lilla Tilde var ute i solen med sin söta solhatt och älskling snodde mina solglasögon och njöt av solen! Väldigt trevligt.

   

Sen blev det hem och packa och en tidig kväll med eftersom vi åker till Finland i morgon!

Broderade Tavlor

Jag vet att många tycker att brodering och stickning är något som äldre människor håller på med, men jag måste säga att jag tycker det är en avslappnande och lugnande hobby. Jag älskar att brodera och sticka, hålla på med saker och tillverka något. Det är väldigt kul och jag brukar göra det samtidigt som jag tittar på TV.

Broderi kan man köpa i hobbybutiker eller beställa via vissa kataloger. Man kan även hitta dem på marknader, på tradera och så vidare. Men man kan även rita ett eget mönster, vilket man gör lättast genom att använda sig utav rutat papper. Då kan man bara kryssa i de rutor man ska sy i och sen räkna ut hur många rutor man använt och räkna ut det på väven.

De här broderierna har jag dock sytt efter ett färdigt mönster. De är väldigt fina mönster som jag fastnat för och egentligen är brodering väldigt lätt. En lätt hobby helt enkelt. Man måste dock tänka på att inte dra åt stygnen för hårt och använda sig utav rätt antal trådar och så. Men det brukar oftast stå på beskrivningen. :)

Allt tåls att prova på! Glöm inte det!

                                 

Klocka!

Jag satt och kollade tiden på klockan när jag insåg att jag hade gjort den i träslöjden i grundskolan! Så jag tänkte att jag kunde lägga upp den här. En av de få saker jag verkligen är nöjd med och använder som jag gjort i träslöjden! :)

Läraren gillade den också för han behöll den i några veckor och ställde ut det i sitt "inspirationsskåp" i träslöjdssalen! Och så svårt var det ju inte heller att göra den heller!

Gjorde den i en rektangulär form och målade lite blommor på den. Sen brände jag in med brännpenna siffrorna så man ser vad tiden är. Sen fanns det urverk som man kunde välja hos läraren. Mycket kul att tillverka måste jag säga!


Varm smörgåstårta á la Teresia

ca 4-6 personer

Ugn: 200 grader

Ingredienser:

3 lager - 6 halvor:

1 förpackning polarkaka (innehåller 6 halvor)
eller 2 förpackningar Hönökaka (innehåller 4 halvor)

Fyllning 1:

2 paket Bacon
1 Hel purjolök i normal storlek
2 dl creme fraîche

Fyllning 2:

1 paprika i valfri färg
1 burk champinjoner
2 dl creme fraîche

Topping:

Skivade tomater
riven ost

Gör så här:

1. Lägg upp 2 halvor utav brödet bredvid varandra, på en plåt med bakplåtspapper, så att brödet bildar en rund botten.
2. Hacka upp purjolöken och skär upp baconen. Fräs sedan upp dem var för sig.
3. Blanda ihop Bacon, purjolök och creme fraîche. Bred sedan ut över brödet. Lägg på två nya halvor.
4. Hacka upp paprikan. Fräs sedan upp paprikan och champinjonerna för sig.
5. Blanda ihop paprika, champinjoner och creme fraîche. Bred sedan ut över brödet. Lägg på de två sista halvorna.
6. Garnera med skivade tomater och sedan ost över tomaterna. Grädda sedan i ugnen till osten smält fint över smörgåstårtan. Servera direkt!



Kycklingpaj

Ugn: 250 grader

Ingredienser:

Pajdeg:

200g Smör
4 dl mjöl
4 msk vatten

Fyllning:

4 ägg
2 dl creme fraîche
ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl ost
3 st kycklingfiléer

Gör så här:

1. Sätt på ugnen. Rör ihop ingredienserna till pajdegen. När den fått en fin och fast form så trycker du ut den i en pajform.
2. Skär upp kycklingfiléerna i tärningar och krydda efter smak. Stek upp dem i stekpannan tills de är helt färdigstekta.
3. Vispa upp äggen och blanda sedan ned Creme Fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda därefter i ost och kycklingen.
4. Bred ut fyllningen på bottnen så att det ligger jämt fördelat över hela pajdegen.
5. Grädda i ca 20 minuter, tills pajen fått en fast form och en fin gyllenbrun yta.

Enjoy!


Smyckesask med mosaik och Decoupage

Efter några gånger till Creative Mosaica och då min mamma insåg att det var väldigt kul med mosaik kom vi fram till att vi skulle beställa hem lite egna grejer och pyssla hemma. Så mamma beställde hem mosaik, lim, fogningsmassa, askar i tre olika strl. och två olika modeller och lite annat smått och gått som man kan göra Decoupage.

Jag ska börja med att förklara vad Decoupage är. Decoupage är en gammal teknik där man dekorera alla möjliga olika saker och man gör det helst med pappersservetter, men man kan också använda sig utav presentpapper, bokmärken, rispapper och förr användes till och med målningar, tyg eller tapeter. Men man ska helst använda så tunt papper som möjligt, ju tunnare papper man använder desto finare resultat får man. Man fäster motivet som man har klippt ut och fäster det med olika lacker. Man kan decoupera på tyg, porslin, glas, zink och plåt, sten, trä, spånkorgar, papper.

           

På de två första bilderna ser ni min smyckesask som jag gjort. Asken är ju som sagt förbeställd ifrån Panduro. Därefter målade jag den med hobbyfärg i blått. Sen så använde jag mig utav mosaik till locket, limmade dit mina bitar och fogade sedan mellan mosaik bitarna. Det låter lika lätt som det är! Men det är dessutom roligt och man gör något unikt varje gång!

Decoupage är rätt lätt det med, men man kan bli lite frustrerad när man inte får till det med sitt utklipp på det man ska fästa det på. Jag har gjort några glasunderlägg med decoupage. Man börjar med att limma underlägget och sedan lägger man dit utklippet försiktigt och försöker stryka ut det så jämt som möjligt. Sen lägger man dit ytterligare ett lager utav lim för att få det att hålla och få ut eventuella veck. När det sedan har torkat lackar man med ett speciellt lack. Sedan är det klart! Också en rolig grej att hålla på med!

Kreativt med Mosaik!

Det är så här att jag älskar att prova på nya saker! Och min äldsta moster öppnade för några år sedan en liten hantverksverkstad som handlade om Mosaik. Det hette Creative Mosaica och dit fick man komma och pyssla med mosaik och lite annat smått och gott. Vi fick lära oss massor utav min moster! Hon är väldigt duktig! Jag är stolt över henne. Att hon öppnade Creative Mosaica och lärde ut till så många hur man ska göra, vad man kan tillverka och så!

Jag har gjort en del saker med Mosaik, men jag ska visa två ljusfat jag gjort.

        

Mosaik är ju då man arbetar med bitar utav glas, porslin eller sten och sätter ihop mönster och dekorerar saker och utrymmen med materialet. Man använder sig utav olika färger, olika storlekar och kanske olika material för att skapa något fint och dekorativt som man vill ha i sitt hem. Man kan välja efteråt om man vill foga sitt verk eller inte.

Men eftersom jag nu gjorde de här ljusfaten så är båda fogade. På den första bilden ser ni det första ljusfatet jag gjorde. Det var nog innan Creative Mosaica hade öppnat och vi satt hemma hos min moster och provade på det här med mosaik. Så jag valde att göra det här ljusfatet. Jag provade med gula och svarta mosaik bitar och använde sedan små klippta bitar utav orange och lila för att få lite andra inslag i helheten. Därefter så fogade min moster ljusfatet åt mig. Jag kan generellt säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet, särskillt eftersom det var mitt första objekt jag någonsin gjort med mosaik. Det blev ännu mer lyckat när jag sen hittade Eiffeltorn-ljuset, eftersom färgerna passade in. Det tog ungefär en dag att göra det där ljusfatet för mig.
 
Mitt andra ljusfat tog dock lite längre tid. Det är lite större, men också mer välarbetat eftersom jag har klippt mycket i mosaiken för att få till hjärtat i mitten. Det tog ju lite längre tid och det var lite knåpligt att få till alla bitarna, men jag är glad över att jag tog mig tiden till att göra det eftersom resultatet blev rätt bra ändå! Sedan hade jag en tid med lite idé torka om vad jag skulle göra i bakgrunden, men efter några prövningar med färger och former kom jag fram till denna färgkombination. Om jag själv får säga det så är jag riktigt nöjd! Sällan jag blir nöjd med mina projekt. Det tar ett tag innan de växer för mig, men det här vart riktigt bra.

Sen måste jag ju säga att mosaik är en väldigt avslappnande konstform att syssla med. Man kan konversera med vänner om man gör det i grupp eller lyssna på musik om man gör det i sin ensamhet. Man känner sig lugn och man behöver inte slänga ihop allt på samma dag. Man kan låta det vila några dagar och se till att man får ihop det på det sätt man vill.

Älska att vara kreativ, försök uttrycka dig med konst! Uppskatta det du gör!


Do and redo

När jag gick i grundskolan hade vi något som hette Elevens val, där vi kunde välja olika aktiviteter såsom teater, sång, dans, fotboll m.m. Ett år fanns det något som hette Do and redo! Det gick ut på att tillverka saker och även återanvända saker, göra om dem helt enkelt!

Så jag valde den tillsammans med en tjejkompis då och vi tyckte båda att det var ett väldigt roligt val. Och det var inte bara pyssel utan vi bakade och höll på i hemkunskapssalen också. Men jag tänkte visa och berätta lite om två saker jag tillverkade där.

Den första gången vi träffades i gruppen så skulle alla få göra varsin ram. Man fick en helt obehandlad träram och så fanns det massor med olika pysselgrejer man kunde använda sig utav, som t.ex. tyg, garn, färg, pärlor, små spegelglas som var fyrkantiga och så vidare. 

                                                              

Här är då min ram. Jag valde att måla den grön, en ganska mjuk grön nyans. Sen så fanns det plastblommor och plastblad som jag använde i två av hörnen och i de andra två hörnen så la jag tre spegelglas bitar. Sen la jag runt kanterna halmfärgat snöre som jag tyckte passa in. Ja, jag måste minst sagt säga att jag blev väldigt nöjd.

En annan gång vi träffades hade vi en redo-dag. Då skulle man ta med sig en lite möbel som man skulle göra om. Jag tog med mig mitt gamla sängbord som jag tyckte var tråkigt, vanligt träfärgat som jag har haft i all evighet känns det som!

                                                                

Jag valde att måla mitt sängbord, vilket betydde att jag först var tvungen att slippa bort lackeringen först. Och det i sig tog ett tag. Men det gick bra. Sen valde jag en ljus, blå nyans som jag kände var skön för ögat. Inte för tilldragande men ändå inte så att möbeln skulle försvinna bland resten av mina möbler. När sängbordet hade torkat limmade jag fast blåa glas stenar jag tagit med mig hemmifrån och ett lila-rosa band med limpistol. Mycket enkelt att göra om, men förändringen blev mycket stor. Tyvärr har jag ingen före bild.

I Ateljén

Hej alla! Här är ytterligare en ny kategori!

Här kommer jag skriva om saker som jag skapar själv! Saker som jag sytt, stickat, målat och så vidare! Eftersom jag gillar att vara kreativ så vill jag även gärna att andra ska få se vad jag har gjort och kanske även ge lite feedback till mig! Jag vill gärna ha både positiv och negativ feedback så jag vet vad jag kan ändra på i mina "verk" eller vad jag ska kalla det! :)

Tack på förhand! Ciao!

Måndag 6 april!

Hej hopp!

Idag har det vart ännu en fin dag! :) Me like big time! Sen så fyller ju bror 16 år idag! Grattis bror!!! Och även Michelle fyller år idag! 19 år giiirl! GRATTIS PÅ ER BÅDA!!! 

   

Sen har vi idag haft besök utav Clay, Tessan, Lucas och Tilde! Vi bjöd över dem på middag och mysigt samkväm! Vi bjöd på Kycklingpaj och sedan till efterrätt en mumsig sockerkaka! Vi hade det mycket trevligt och hoppas att vi snart kan göra det igen! :)

   

Vårtecken!!!

Äntligen börjar man märka att våren är på G här! :) Solen skiner och det är varmt! Ja, jag har även slängt fram nya vårjackan och börjat använda den istället för den stora byllsiga vinterjackan jag äger! det känns helt underbart och jag hoppas att ni känner likadant!? Snart så är sommaren här! AH! Kan det bli mer underbart!

Var ute och promenerade här till Maxi och hittade massor med underbara vårtecken! :) VÅREN ÄR JU VERKLIGEN HÄR NU! tänkte jag och var tvungen att ta bildbevis på mina små upptäckter!

       

Dock så saknar jag dem små tussilagosarna, några sådana har jag inte sett ännu!

Hoppas alla andra njuter av det fina vårvädret vi fått lika mycket som jag! Och jag kan bara inte låta bli att räkna ner dagarna till Turkiet! Det är snart bara 1 månad kvar! Sen åker vi!

Ut och njut i det fina vårvädret med er nu! Kärlek från mig! <3


Söndag 4 april

Hej alla där ute! Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men det har tyvärr hänt en del tråkigheter! Det är så att Jimmys far har gått vidare, så det har vart mycket att ta tag i här hemma! Massor att tänka på och en hel del tårar med kan jag erkänna, i alla fall från min sida. Men nu ska jag väl se till att försöka komma igång här igen! Det blir så att vi åker till Finland den 12 april, då begravningen är den 13 april. Känns lite tufft, för jag vet hur jag kommer vara på begravningen. Jag gråter verkligen mycket på begravningar! Speciellt när det är någon man känner. Så jag ska försöka vara så stark jag kan för Jimmys skull. Jag vet att han behöver mig.

Annars har det väl inte direkt hänt så mycket. Resan till Eskilstuna blev inställd den här helgen med tanke på omständigheterna, sen har vi vart hemma hos Jimmys mor rätt mycket!

Hälsade på hos Clay och Tessan i torsdags och var även in till stan med Tessan i fredags! Det var riktigt mysigt. Igår gjorde vi inte så mycket och idag har Glenn vart på besök. Det spelades Heavenly Sword och sen bakade vi chokladbollar. Det var Mumma! Hihi!

Snart så kommer det en kebabpizza hem till mig som ska avnjutas! GREAT!

Ha det så bra alla! PUSSS!