Blueberry Cheesecake

En mastig, frisk och god cheesecake i äkta New York anda! Receptet är taget ur Leilas kokbok "A piece of cake" och är hur gott som helst! Tänkte bara hinta om denna, verkligen värd att göra trots den långa gräddningstiden!

Blueberry Cheesecake:

Ugn:
175 grader C

Ingredienser:

Kexbotten:

300g digestivekex
150g smör

Cheesecakesmet:

600g philadelphiaost
2,5 dl kesella, 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200g vit choklad
1,5 dl frysta eller färska blåbär 

Gör så här:

1. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
2. Tryck ut kexdegen i en teflonform med löstagbar kant och förgrädda bottnen i 10 minuter, låt sedan svalna.
3. Vispa philadelphiaosten och kesellan krämigt i en skål.
4. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör därefter i äggen, ett i taget och till sist vispgrädden.
5. Smält den vita chokladen över vattenbad och blanda sedan ner chokladen i smeten.
6. Häll smeten över kexbottnen och strö tillsist över blåbär.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så den inte blir för mörk.
8. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärmen i ca 30 minuter. Servera gärna kakan sedan kylskåpskall.


Kommentarer
Postat av: Piinky

hehe okejokej =) de är bara bra med mig med ! vad gör du ihelgen då?=)



Kram

2010-02-12 @ 22:53:48
URL: http://piinkys.webblogg.se/
Postat av: Piinky

okej va roligt =) jag ska bara ta de lugnt sen på söndag ska jag ha myspys med killen =)



Kram

2010-02-12 @ 23:05:26
URL: http://piinkys.webblogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback