CandyCane Cookies

Nu såhär kring jul brukar man ju göra en massa gottis, som pepparkakor, lussebullar och tusentals sorter av julgodis. I år hann jag tyvärr inte med knäck och de som jag brukar, men jag gjorde i varje fall dessa små kakor som en överraskning till släkten på julafton. Det är kakor som är formade som polkagriskäppar. Dessa kakor har sin ursprung från USA faktiskt och är en tradition som är återkommande. De blev en riktigt succé med på julafton.

CandyCane Cookies:

Viktigt: Degen ska stå kallt minst fyra timmar innan utbak, så man måste ha lite framförhållning.

Ugn: 190 grader C

Ingredienser:

1½ dl socker
1½ dl smör/margarin rumstempererad
3/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparmint extrakt
1 ägg
5 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk röd matfärg

Garnering:

2 msk fint krossade polkagrisar
2 msk socker

Gör så här:

1. Rör samman socker, smör, mjölk, vaniljsocker, pepparmint extrakt och ägg i en stor skål. RÖr i mjöl, bakpulver och salt. Dela degen i hälften. Rör ner matfärgen i ena halvan. Täck över och ställ in i kylen i 4 timmar
2. Värm ugnen till 190 grader C
3. Rör samman polkagrisarna och 2 msk socker, ställ åt sidan
4. Till varje candy cane, forma 1 rundad tesked deg från varje halva till 10 cm rep genom att rulla dem fram och tillbaka på en platt yta. PLacera 1 röd och 1 vit rep sida vid sida; pressa samman lätt och snurra om dem. Placera dem på bakplåtspapper, böj toppen på kakan ner som formats till ett handtag som hos en candy cane.
5. Grädda i 9-12 minuter eller tills dem är lätt gyllenbruna. Direkt när de kommer ut ur ungen sprinkla lite polkagrisströssel på varje kaka. Flytta över kakorna från bakplåtspappret till galler, låt svalna helt, ungefär 30 minuter.


Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback