Dita von Teese - Burlesque stjärna

Namn: Heather Renée Sweet
Född: 28 September 1972 Rochester, Michigan
Ålder: 36 år
Arbete: Burlesque Modell
Hemsida: www.dita.net

Hon är en av sitt slag, hon är det största namnet inom Burlesque sen Gypsy Rose Lee, hon toppar de internationella "bäst klädda" listorna, hon är en av tidens stora mode ikoner, hon inspirerar designers från Marc Jacobs och John Galliano till Jean Paul Gaultier och Zac Posen, hon är berömd för att ha tagit tillbaka glamouren och hänvisa till gamla Hollywood stjärnor. Hon är själv-skapad, utmärkande, felfri, ofta efterliknad, aldrig kopierad och en Ikon! Hon är Dita von Teese!

Den heta pinupstjärnan och Burlesque framträdande Dita von Teese, har tagit världen med storm med sin unika, gammeldagsa klädstil som innehåller strumpebandshållare och strumpor med söm längs baksidan av vaden.

Hon föddes som Heather sweet i Rochester, Michigan. Dita var fascinerad utav pin-up bilder, vintage lingerie och Technicolor musikaler (Technicolor är en filmprocesser och användes flitigt i Hollywood mellan 1922-1952). Dita var från början en naturlig blondin western flicka, men förvandlade sig själv sedan till en glamourös tjej som hon under sin uppväxt alltid avgudat! Idag så väcker Dita, den internationella drottningen inom Burlesque, klassiska pin-up bilder till liv!

Ditas mamma var manikyrist och hennes pappa var Maskinist för ett företag som tillverkade grafit, hon var mellanbarnet utav tre döttrar. Hon tränades för att dansa klassisk ballet från väldigt tidig ålder och redan som 13 -åring så dansade hon solo för ett lokalt ballet företag, men även fast hon hade egentligen haft som mål att bli ballerina så utvecklades till något mer och hon hävdar att när hon var 15 så var hon så bra som hon någonsin kunde bli.

Första gången hennes mor tog med henne för att köpa underkläder blev hon grymt besviken, hon fick en vanlig bomulls bh och ett par vanliga beiga strumpbyxor. Hon hade förväntat sig få underkläder med spets, så som kvinnorna i hennes fars Playboy tidningar hon sett skymtar utav. Det ökade drivmedlet för fina Lingerie som hon använder idag. När hon var 15 jobbade hon i en underklädesbutik som försäljare och blev snart en köpare från samma butik. Hon utvecklade en förkärlek till underkläder som korsetter och basques med strumpebandshållare med fina strumpor till.

På college läste hon om historisk kostymering och jobbade som en stylist för period filmer. Hon är en upplärd kostymerings designer och hon brukar dirigera (och copyright) sina egna foto sessioner.

Idag framträder hon över hela världen och är lika känd för det som för hennes strip-show i "old fashion way" där numret avslutad med henne själv i ett förstorat champagne eller martini glas, fullbordat med en jordgubbs- eller oliv svamp i respektive glas). Dita är en permanent gäst på olika hög profils evenemang, däribland hos designers som Marc Jacobs, Christian Louboutin, Roland Mouret, Chopar och Louis Vuitton. Dita gjorde även historia förra året då hon var den första gäststjärnan någonsin i Paris kända "Crazy Horse", etablerades 1951, de har även framfört hennes "Le Bain" akt på "MGM Grand's crazy horse" i Las Vegas. Dita kommer även göra en repris på sitt gäst nummer i början utav 2009 hos "Crazy Horse" i Paris, och det kommer då visas upp några nya nummer som inkluderar Dita och dansare som jobbar permanent på "Crazy Horse".

Dita är eftertraktad över hela världen som en uppträdare, och är välkänd för henne retro utseende och stil, som även hennes utsmyckade scener och hennes genomtänkta outfits till hennes framträdanden som är utsmyckade med flera hundra tusen Swarovski Kristaller.

Denna fantastiska Burlesque stjärnan är också känd för hennes andra shower som inkluderar hennes traditionella "Feather Fan" dans, hennes "Bird of Paradise show och hennes "Lipteese" show som hon utvecklade som en del av hennes roll som en "Mac Viva Glam" talesperson.

Dita är en kvinna som inte äger någon stylist utan sätter ihop sina outfits och sminkar sig själv och har toppat flera internationella "bäst klädda" listor och framträtt i flera hög profilierade mode shower. För att visa hennes egen stil till ordet Lingerie så har Dita nyligen presenterat hennes egen vintage-inspirerande, begränsade upplaga utav Lingerie kollektion för "Wonderbra". Hon har också hennes alldeles egna kollektion av moderna tunna strumpor med söm med "Secret in Lace", vilka är tillgängliga genom deras katalog och Ditas hemsida.

För nuvarande är Dita ansiktet utåt för "Cointreau" och "Cointreau Noir", och så är hon även "Cointreau's" internationella ambassadör. För att fira detta samarbete har hon skapat en ny cocktail som heter "The Cointreau Teese", och även som en större och bättre version utav hennes världs kända cocktail-glas show, "Be Cointreuversial", som debuterade i London och New York 2008 och som hon kommer turnera med under 2009.

Dita har även en bok utgiven som handlar om Burlesgue och Fetisch! Jag har bläddrat i denna och den är helt otrolig! Önskar att jag hade en egen kopia av den faktiskt!

Egna åsikter:
Jag älskar det faktum att den här kvinnan hedrar det gamla, glamourösa stilarna! Jag älskar hennes klädstil och hur hon ser ut. Hennes underbara lingerier och allt! Men en sak är lite läskig och det är hur hennes midja är, enligt artiklar från tidningar så har hennes nedersta revben gått av så hon har kunnat forma timglasformen som hon har. Det ser snyggt ut, men jag skulle själv aldrig göra det!

För övrigt så gillar jag henne och hennes stil som sagt! Och jag älskar hennes bok!
    

Kommentarer
Postat av: Mysan

svar; tack för kommentaren :)

okej, hoppas dom öppnar snart då!

jotack, bra här med mig.

lagt till dig på Bloglovin bara så du vet, lägg gärna till mig också om du känner för det.

2009-08-03 @ 22:15:20
URL: http://myafsolhem.blogg.se/
Postat av: Linda - det handlar om helheten!

tack gumman för din fina kommentar. som vanligt berör dina kommentarer o dina vackra ord mig. fällde faktiskt en tår när jag läste vad du skrev. du är himla rar, en genom snäll människa. tack för att du läser min blogg och tack för att du verkligen intresserar dig! <3 puss o kram

2009-08-03 @ 22:26:58
URL: http://lindapyykkonen.blogg.se/
Postat av: Linda - det handlar om helheten!

Inget att tacka för... puss

2009-08-03 @ 22:34:08
URL: http://lindapyykkonen.blogg.se/
Postat av: Linda - det handlar om helheten!

va roligt, så glad jag blir. det ser jag verkligen fram imot! =)

2009-08-03 @ 23:00:34
URL: http://lindapyykkonen.blogg.se/
Postat av: Linda - det handlar om helheten!

du förresten, ska vi länka till varann på bloggen? det vore ju kul tänkte jag, eftersom det känns som att vi kommit varann nära? =D

2009-08-03 @ 23:03:14
URL: http://lindapyykkonen.blogg.se/
Postat av: nadja

dita fan?

haha :)

jo lovet har varit helt okej.. lite tråkigt bara

2009-08-03 @ 23:04:38
URL: http://nadjafeili.blogg.se/
Postat av: Linda - det handlar om helheten!

guu va kul, jag länkar itll dig nu! =D haha, nu blev jag glad. kramar

2009-08-03 @ 23:11:39
URL: http://lindapyykkonen.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Skriv in kommentaren nedan:


Trackback